Article Image

Mennyibe kerül egy iPhone akkumulátorcsere?

Fedezze fel a legfrissebb információkat az iPhone akkumulátor cseréjének áráról, hogy tudatos döntést hozhasson.
Árkalkulátor
Nincs időd böngészni??Árkalkulátor

Gondolt már arra, hogy mennyibe kerülhet egy iPhone akkumulátorcsere? Ebben a cikkben bemutatjuk az alapokat, a cserével járó költségeket és azokat a tényezőket, melyek befolyásolhatják az összeg nagyságát. Olvassa el cikkünket, hogy felkészülten vághasson bele a csere folyamatába!

Gyorsmenü:

Egyre több embernek van iPhone-ja, ami fantasztikus, de van egy dolog, amit mindannyian tapasztalunk, az akkumulátor élettartama idővel csökken. Ez azt jelenti, hogy előbb-utóbb cserére lesz szükség. De mennyibe kerül a csere? Úgy döntöttünk, hogy utánajárunk.

Iphone gyenge akkumulátor

Amennyiben észrevesszük, hogy túl hamar merül a telefon, érdemes lehet cserélni aksit

Az iPhone akkumulátor cseréjének szükségessége

Egy iPhone nem csupán egy telefon, hanem egy életmód. Segít kapcsolatban maradni a világgal, munkát végezni, szórakozni, hogy csak a legfontosabbakat  említsük. Azonban mindezek az előnyök sok energiát igényelnek, amit az akkumulátorunknak kell biztosítania. De mi történik, amikor ez az energiaforrás már nem működik úgy, ahogyan kellene? Itt jön képbe az akkumulátorcsere szükségessége.

Hogyan működik egy iPhone akkumulátora?

Az iPhone-okat lítium-ion akkumulátorokkal szerelik, amelyek több előnyt is kínálnak. Könnyűek, hosszú élettartamúak és képesek nagy mennyiségű energiát tárolni kis helyen. Azonban, mint minden technológiának, az iPhone akkumulátornak is van egy élettartama, ami alatt folyamatosan csökken az energiakapacitása.

Az akkumulátor működése egyszerű. Amikor feltöltjük az iPhone-t, az elektromos áramot a készülék felveszi és az energiát tárolja. Az energia felszabadítása pedig akkor történik, amikor a telefonunkat használjuk. Minél többet használjuk, annál több energiát használunk fel, így annál gyorsabban merül az akkumulátor.

Mikor van szükség az akkumulátor cseréjére?

Mikor jön el az a pont, amikor már szükséges az akkumulátor cseréje? Az Apple szerint az iPhone akkumulátorok 80%-os kapacitása a "kritikus pont". Ha az akkumulátorod több mint 500 teljes töltési ciklus után már csak 80%-os kapacitásra képes, érdemes elgondolkodni a cserén.

A 80%-os kapacitás azt jelenti, hogy az iPhone akkumulátorának az eredeti teljesítményének csak 80%-át képes biztosítani. Ez gyakorlatban azt jelenti, hogy ha korábban az akkumulátorod egész nap kibírta, most már délutánra lemerülhet. Ezt pedig az akkumulátor egészségi állapota mutatja a készülék beállításaiban.

Az akkumulátor cseréje tehát akkor válik szükségessé, amikor már zavaróan gyorsan merül az iPhone-od, és a beállításokban az akkumulátor egészségi állapota 80% alá esik.

Az iPhone akkumulátorának élettartama és cseréje 

iPhone modell

Átlagos akkumulátor élettartam

Átlagos csere gyakoriság

iPhone SE

2-3 év

Minden 3. évben

iPhone 6s

2-3 év

Minden 3. évben

iPhone 7

2-3 év

Minden 3. évben

iPhone 8

2-3 év

Minden 3. évben

iPhone X

3-4 év

Minden 4. évben

iPhone XR

3-4 év

Minden 4. évben

iPhone 11

3-4 év

Minden 4. évben

A második táblázat az iPhone akkumulátorának átlagos élettartamát és a csere gyakoriságát mutatja be a különböző modellek esetében. Látható, hogy az újabb modellek akkumulátorai hosszabb ideig bírják, így ritkábban kell őket cserélni.

Ne hagyd, hogy akkumulátor-problémák zavarjanak meg a mindennapi telefon használatban! 

Fordulj hozzánk bizalommal, hogy az iPhone-od újra a régi legyen.

  Vedd fel velünk a kapcsolatot most!

Az iPhone akkumulátor cseréjének folyamata

Az akkumulátor cseréje nem egyszerű folyamat, amit otthon, saját magunk is elvégezhetnénk. Professzionális szervizben kell intézni, ahol precízen és szakszerűen kicserélik a hibás alkatrészt. Lássuk, mi is történik pontosan egy ilyen csere során!

A diagnosztika szerepe az akkumulátor cseréjében

Mielőtt még a cserére sor kerülne, a szervizben diagnosztizálják a készüléket. Azért fontos ez a lépés, mert meg kell győződni róla, hogy valóban az akkumulátor az oka a problémának.

Ez azért fontos, mert lehet, hogy a gyorsaság problémája nem az akkumulátor miatt van, hanem valami más hardveres vagy szoftveres probléma miatt.

Az akkumulátorcsere lépései

Az akkumulátor csere folyamata a diagnosztika után kezdődik. Először is, a szerviz szakemberei gondosan kikapcsolják a telefont, hogy elkerüljék az esetleges rongálódást. Ezután eltávolítják az iPhone hátlapját és hozzáférnek az akkumulátorhoz. Ez a folyamat nagyon precíz munkát igényel, mert az eszköz belsejében számos sérülékeny alkatrész található.

Miután hozzáfértek az akkumulátorhoz, eltávolítják és helyére az új akkumulátort beillesztik. Ezt követően az iPhone-t újra összeszerelik és tesztelik, hogy megfelelően működik-e. Ha minden rendben van, akkor az iPhone-od készen áll az új életre az új akkumulátorral. A folyamat végén általában 1-2 óra elteltével viheted haza a készüléket.

Már érzed, hogy az iPhone-od akkumulátora rossz?

Ne várj tovább, kérd szakértő segítséget még ma!

   Segítséget kérek

Iphone akkumulátor csere

Az akkumulátor cserét jobb egy szakszerű és megbízható szervizre bízni

Az iPhone akkumulátorcsere ára: a költségek bemutatása

Az akkumulátorcsere ára az egyik legfontosabb tényező, amit fontolóra kell venni, mielőtt döntést hoznánk. 

Alapárak az iPhone akkumulátor cseréjének

Az ár függ a készülék modelljétől. Például, az iPhone SE akkumulátorának cseréje általában 15.000-20.000 forint, az iPhone 12 Pro Max esetében az ár 30.000-40.000 forint körül van. Ezek csak átlagos árak, a pontos költség függ a szerviztől és az egyéb szolgáltatásoktól.

Mi befolyásolja az akkumulátor cseréjét?

Több tényező is befolyásolja az árat. Nézzük meg a legfontosabbakat!

Az iPhone modellje

Mint már említettük, az adott iPhone modell nagyban befolyásolja a csere árát. Általában minél újabb egy modell, annál drágább az alkatrész. Ez annak köszönhető, hogy az újabb készülékekben gyakran komplexebb technológiát alkalmaznak, ami nehezebbé és időigényesebbé teszi a szerelést.

Az iPhone akkumulátorok cseréjének ára modellenként

iPhone modell

Akkumulátor csere ár (Hivatalos szerviz)

Akkumulátor csere ár (Nem hiteles szerviz)

iPhone SE

20.000 Ft

15.000 Ft

iPhone 6s

25.000 Ft

18.000 Ft

iPhone 7

30.000 Ft

22.000 Ft

iPhone 8

35.000 Ft

25.000 Ft

iPhone X

40.000 Ft

28. 000 Ft

iPhone XR

45.000 Ft

30.000 Ft

iPhone 11

50.000 Ft

35.000 Ft

A fenti táblázat bemutatja különböző modellek esetén az akkumulátorcsere árát, hivatalos és nem hiteles szervizekben. Látható, hogy a költségek jelentősen eltérnek a különböző helyeken.

A szerviz megválasztása

A szerviz, ahol elvégzik az akkumulátor cseréjét, szintén befolyásolja a költségeket. Egy hivatalos Apple szervizben általában drágább a szolgáltatás, mint egy független szervizben, azonban a hivatalos márkaszervizben biztos lehetsz abban, hogy eredeti alkatrészeket használnak, és szakszerű munkát végeznek.

Mielőtt döntést hozol, érdemes több szervizben is megkérdezni az árakat és összehasonlítani őket. Ne felejtsd el, hogy az ár csak az egyik tényező, a minőségi munka és a megbízható szerviz ugyanolyan fontos.

Nem vagy biztos abban, hogy az iPhone-od akkumulátora megérett a cserére?

Keress szervízt és beszélj velük!

  Szakértővel való kapcsolatfelvétel

A garancia szerepe az akkumulátor cseréjekor

Fontos megfontolni a garanciát is, amely hosszú távon pénzmegtakarítással járhat. Nézzük meg, hogyan is működik ez!

Milyen garancia vonatkozik egy új iPhone akkumulátorra?

Egy hivatalos Apple szervizben a kicserélt akkumulátorra és a végzett munkára is garanciát kapsz. Ez általában 90 nap, vagy az eredeti eszközgarancia lejártáig tart, attól függően, hogy melyik időszak hosszabb. Ha bármilyen probléma adódik az új akkumulátorral a garancia időszaka alatt, a szerviz ingyen megjavítja vagy kicseréli azt.

Viszont nem hivatalos szolgáltató esetén a garancia feltételei eltérhetnek, tájékozódj erről a szervizben, mielőtt elvégeztetnéd a cserét!

Hogyan befolyásolja a garancia a teljes költséget?

Bár a hivatalos Apple szerviz drágább lehet, mint egy független cég, a garanciával hosszú távon pénzt spórolhatsz meg. Amennyiben a cserélt akkumulátorral probléma adódik, és nincs rá garancia, akkor neked kell állnod a javítás költségeit, ez pedig növeli az összköltséget.

Ezért fontos, hogy ne csak a javítás árát nézd, hanem vedd figyelembe a garancia időszakát és feltételeit is. Így biztos lehetsz abban, hogy a legjobb döntést hozod meg.

Alternatívák és megoldások: hogyan takarékoskodhatunk az akkumulátor cseréjén?

Az akkumulátorcsere költségének csökkentése nemcsak a szerviz kiválasztásán múlik. Vannak más módszerek is, amelyek segíthetnek meghosszabbítani az akkumulátor élettartamát, és így elkerülni a gyakori cseréket.

Az iPhone optimalizálása az akkumulátor élettartamának növelése érdekében

Az egyik legjobb módszer az, ha optimalizálod az iPhone beállításait. Ilyen beállítások lehetnek például a fényerő csökkentése, az alkalmazások frissítésének korlátozása vagy a háttérben futó alkalmazások bezárása.

Emellett rendszeresen ellenőrizned kell az akkumulátor állapotát is. Az iPhone Beállítások menüjében található az Akkumulátor opció, ahol megnézheted ezt az információt és az egyes alkalmazások energiaterhelését. Ha egy alkalmazás túl sok energiát használ, érdemes lehet azt bezárni vagy eltávolítani.

Hiteles és nem hiteles szervizek összehasonlítása

Amint már fentebb említettük, a szerviz kiválasztása szintén nagy szerepet játszik az akkumulátorcsere költségeinek csökkentésében. A hivatalos Apple szervizek általában drágábbak, de biztosítanak garanciát a cserélt akkumulátorra és a munkára is. Emellett eredeti alkatrészeket használnak, ami hosszabb élettartamot biztosít az akkumulátornak. 

Ezzel szemben a nem hiteles szervizek olcsóbbak lehetnek ugyan, de nincs garancia arra, hogy eredeti alkatrészeket használnak, és a munka minősége is kérdéses lehet. Mindig mérlegeld ezeket a tényezőket, mielőtt döntést hoznál.

Összefoglalás: Mit kell tudni az iPhone akkumulátor cseréjének költségeiről

Az iPhone akkumulátor cseréje összetett folyamat, amelynek költségeit meghatározza az iPhone modellje, a kiválasztott szerviz, a garancia feltételei, és az esetleges további javítások díja. Viszont vannak módszerek, amelyek segítségével csökkentheted ezeket a költségeket.

A legfontosabb pontok összefoglalása az iPhone akkumulátorcseréje során

  1. Az iPhone modellje: Az újabb iPhone modellek akkumulátorai általában drágábbak, mint az régebbi modelleké.
  2. A szerviz kiválasztása: A hivatalos Apple szervizek eredeti alkatrészeket használnak és garanciát adnak a munkára, de általában drágábbak. A nem hiteles szervizek olcsóbbak lehetnek, de a minőségük kérdéses.
  3. A garancia: A garancia hosszú távon pénzt takaríthat meg, ha probléma adódik az új akkumulátorral.
  4. Az iPhone optimalizálása: A beállítások optimalizálásával és az akkumulátor állapotának rendszeres ellenőrzésével meghosszabbíthatod az alkatrész élettartamát, és elkerülheted a gyakori cseréket.

Tehát az iPhone akkumulátorcsere ára nemcsak az azonnali költségekről szól. Hosszú távú szempontból is gondolkodnod kell, hogy a legjobb döntést hozd meg.

Gyakran Ismételt Kérdések

Mennyibe kerül az akkumulátor cseréje?

Az iPhone akkumulátorcsere ára modelltől függ. A régebbi modelleknél a csere ára általában alacsonyabb, míg az újabbaknál magasabb. Az ár szerviztől és helytől is függ. Nézze meg a táblázatot a cikkben, hogy részletesebb árakat kapjon.

Hol cseréltethetem ki az akkumulátort a legjobb áron?

Számos helyen lehetséges az akkumulátorcsere, beleértve a hivatalos Apple szervizeket, a független szolgáltatókat és az online szakembereket pedig megtalálja a Qjob.hu weboldalon. Mindig gondosan hasonlítsa össze az árakat, és válassza ki az igényeinek a legmegfelelőbbet.

Milyen gyakran szükséges az akkumulátor cseréje?

Az iPhone akkumulátor élettartama modelltől, a használattól és karbantartástól függ. Általában 2-4 év után ajánlott a csere. Nézze meg a cikkben található táblázatot a részletes információkért.

Milyen szolgáltatásokat kínál a Qjob.hu az iPhone akkumulátorcsere terén?

A Qjob.hu nagyszerű választás azoknak, akik kényelmes, megbízható és versenyképes szervizt keresnek. Hisz segít egyszerre több szervizt találni.

Ne várd meg, míg az iPhone-od akkumulátora végleg lemerül.

Légy előrelátó és cseréltesd ki még ma! Fordulj hozzánk bizalommal.

Barbara, cikk szerzője
Tapasztalt szövegíró
Szövegíró, 2 éves tapasztalattal a háta mögött. Írta ezt a iPhone akkumulátor csere ár című cikket. Alaposan utána járt a témának.

Hagyj megjegyzést