Article Image

Mennyibe kerül a menyasszonyi ruha kölcsönzése?

Spóroljon pénzt és találja meg a tökéletes esküvői ruhát! A legjobb ajánlatok egy helyen!
Árkalkulátor
Nincs időd böngészni??Árkalkulátor

Az esküvői tervezés során rengeteg kérdés merül fel, köztük az is, hogy mennyibe kerül egy menyasszonyi ruha kölcsönzése. A cikkünkben bemutatjuk a költségek különböző tényezőit, és tippeket adunk a tökéletes ruha kiválasztásához.

 Tartalomjegyzék 

Menyasszonyi ruhakölcsönzési árak összehasonlítása 2021-2024 között

Árkategória

2021 árak (Ft)

2022 árak (Ft)

2024 árak (Ft)

Minimum

25.000

27.000

30.000

Átlagos

45.000

50.000

55.000

Maximum

15.0000

170.000

200.000

 Az árak növekedése a gazdasági környezet változásaira, valamint a kereslet és kínálat változásaira vezethető vissza.

A menyasszonyi ruhák kölcsönzésének alapjai

A kölcsönzés folyamata

Amikor elkezdi keresni az ideális menyasszonyi ruhát, érdemes felkészülni a kölcsönzés hosszadalmas folyamatára. Először is, keresse fel a környékén lévő menyasszonyi ruhaszalonokat, ahol megtalálhatja álmai ruháját! A próbák során figyeljen a méretre és a stílusra, majd az elképzelt ruha kiválasztása után megbeszélheti a kölcsönzés részleteit. Az árak általában 40.000 és 200.000 forint között mozognak, attól függően, hogy milyen típusú ruhát választ.

Hogyan válasszunk megfelelő ruhát?

A tökéletes menyasszonyi ruha kiválasztása nem könnyű feladat. Fontos, hogy figyelembe vegye a testalkatát és a személyes stílusát, illetve kényelmesen is érezze magát, miközben egész nap viselni fogja. 

Menyasszonyi ruhakölcsönzési árak szalonokban

Szalon neve

Ruhakölcsönzési ár (Ft)

Kiegészítők és szolgáltatások

Júlia Esküvői Ruhaszalon

125.000 - 265.000

Stílustanácsadás, méretre igazítás, tisztítás és karbantartás ingyenesen

Nicole Esküvői Ruha Szalon

50.000 - 180.000

Abroncs, méretre igazítás, tisztítás és karbantartás díjmentesen

Bonjour Szalon

85.000 - 340.000

Stílustanácsadás, méretre igazítás, mosás és vasalás ingyen

Figyelembe véve a szalonok által kínált szolgáltatásokat, összehasonlíthatja a különböző lehetőségeket és megtalálhatja az Ön számára legmegfelelőbbet.

Ne hagyja ki a lehetőséget, hogy csodálatos menyasszonyi ruhát kölcsönözzön a Nagy Napra!

Lépjen kapcsolatba még ma a legjobb szalonokkal és magánszemélyekkel, hogy megtalálja az álmai ruháját!

Ruhakölcsönzés most

Az árképzés tényezői

Ruha stílusa és minősége

A különlegesebb, kézzel készített vagy exkluzív tervezői ruhák ára magasabb lehet, akár 150.000 és 400.000 forint között is. Ezzel szemben a kevésbé bonyolult, egyszerűbb fazonú és anyagú ruhák kölcsönzési díja alacsonyabb, 50.000 és 100.000 forint közötti összegben található.

Kölcsönzési időtartam

Ha csak egy napra van szüksége a ruhára, akkor alacsonyabb összegért juthat hozzá, mint ha több napra szeretné hordani.

Kiegészítők és extrák

A ruhák mellett kiegészítőket és extrákat is kölcsönözhet, mint például fátyol, kesztyű, ékszerek vagy boleró. Ezek a kellékek növelhetik a kölcsönzési díjat, amely általában 5.000 és 25.000 forint között mozoghat.

Menyasszonyi ruhakölcsönzési árak magánszemélyektől

Magánszemély neve

Ruhakölcsönzési ár (Ft)

Ruhastílus és méret

Szilvia

45.000 - 80.000

A-vonalú ruha, méret 38-42, hosszú uszályos fátyollal

Noémi

40.000 - 90.000

Szirén sziluett, méret 40-44, rövid fátyollal és kézi hímzéssel

Gabriella

60.000 - 100.000

Báli ruha, méret 36-40, csipkeborítású felsőrésszel és hosszú fátyollal

 A különböző stílusú és méretű ruhák lehetővé teszik, hogy könnyedén megtalálja az Ön számára legmegfelelőbb darabot.

A menyasszonyi ruhák árkategóriái

Költséghatékony lehetőségek

Ha költségvetési korlátokkal rendelkezik, érdemes olyan menyasszonyi ruhaszalonokat felkeresni, amelyek kedvező árú ruhákat kínálnak. Az ilyen ruhák kölcsönzése általában 40.000 és 100.000 forint közötti összegben lehetséges.

Közepes árkategória

A közepes árkategóriájú menyasszonyi ruhák ideálisak lehetnek, ha valami különlegesebbet szeretne, de mégsem tudna vagyonokat költeni rá. Az ilyen ruhák kölcsönzése általában 100.000 és 200.000 forint közötti áron lehetséges.

Luxus menyasszonyi ruhák

Ha szeretne valóban exkluzív, tervezői menyasszonyi ruhát viselni az esküvőjén, akkor a luxus kategóriában keresgéljen. Ezeknek a ruháknak a kölcsönzési díja jellemzően 150.000 forinttól indul, de akár 400.000 forintig is terjedhet.

Hogyan spóroljunk a menyasszonyi ruha kölcsönzésén?

Időben történő foglalás

Érdemes legalább 6-8 hónappal az esküvő előtt elkezdeni a ruhakeresést, így több ideje lesz árgyűrűt húzni, és az esetleges módosításokra is marad elegendő idő.

Szezonon kívüli esküvő

A menyasszonyi ruhák kölcsönzési díja is magasabb lehet a főszezonban, ezért ha lehetséges, tervezze az esküvőt szezonon kívülre, amikor kevesebb az érdeklődő, és könnyebben találhat kedvező árú ruhát.

Speciális akciók és kedvezmények

Néhány menyasszonyi ruhaszalon időnként speciális akciókat és kedvezményeket kínál, így érdemes figyelni az ilyen lehetőségekre és leárazásokra. Az akciókban gyakran megtalálhatóak a szezonális, bemutató darabok, vagy éppen a kifutó kollekciók ruhái. Az ilyen akciókkal akár 50% kedvezményt is kaphat a kölcsönzési díjból.

Tippek a tökéletes ruha kiválasztásához

Testalkathoz illő ruhastílus

Minden testen más-más fazonú ruha áll jól, ezért érdemes olyan ruhát választani, amely kiemeli az előnyös vonásait és eltakarja az esetleges problémás területeket. A boltok szakértői segíteni tudnak, ugyanis a legtöbb esetben a stílustanácsadást is tartalmazza a csomag ára.

Személyes stílus figyelembe vétele

Fontos, hogy a választott menyasszonyi ruha tükrözze a személyes stílusát és passzoljon az esküvő hangulatához, témájához. Legyen az elegáns, bohém, romantikus vagy vintage, a lényeg, hogy jól érezze magát benne!

Kényelem és mozgás szabadsága

Az esküvő napja hosszú és mozgalmas, ezért fontos, hogy a választott ruha kényelmes legyen és ne korlátozza a mozgását. A próbák során ügyeljen rá, hogy könnyedén tudjon sétálni, táncolni és ülni is a ruhában.

Ne maradjon le a legújabb menyasszonyi ruhakölcsönzési trendekről!

Kattintson, kérjen ajánlatot és válogasson a ruhák közül. 

Mennyasszonyi ruhakölcsönzés

A ruhák visszaszolgáltatása

Tisztítás és karbantartás

A kölcsönzési szerződésben általában szerepel, hogy a ruhát tisztán, megfelelő állapotban kell visszaadni. A szalonok többsége ezt a költséget beépíti a kölcsönzési díjba, de érdemes erről előzetesen tájékozódni.

Sérülések kezelése

Amennyiben a ruha károsodást szenvedne az esküvő alatt, érdemes mielőbb jelezni a szalonnak. Sok esetben a szerződés részletezi a sérülések kezelését és a hozzájuk kapcsolódó költségeket.

A kölcsönzési szerződés betartása

Fontos, hogy a kölcsönzési szerződésben foglaltakat betartsa, hogy elkerülje a felesleges vitákat és költségeket. Olvassa el figyelmesen a szerződést, és ha kérdése van, ne habozzon feltenni a szalonban tartózkodó illetékesnek! 

Gyakran ismételt kérdések

Milyen időpontban érdemes a menyasszonyi ruhát kölcsönözni az esküvő előtt?

A legtöbb szakértő szerint 6-8 hónappal az esküvő előtt érdemes elkezdeni a ruhakeresést és a foglalást. Így elegendő ideje marad az esetleges módosításokra és a legjobb árak megtalálására.

Hogyan találom meg a legjobb menyasszonyi ruhaszalont a kölcsönzéshez?

Érdemes az interneten és ismerősök ajánlása alapján keresni olyan szalonokat, amelyek megfelelő árú és minőségű menyasszonyi ruhákat kínálnak. Ne felejtse el, hogy a személyes tapasztalatok alapján a legjobb döntést hozhatja meg.

Milyen kiegészítők és szolgáltatások érhetők el a menyasszonyi ruha kölcsönzése során?

A ruhák mellett általában fátyolt, kesztyűt, ékszereket, bolerót és egyéb kiegészítőket is bérelhet. Ezen kívül a szalonok gyakran nyújtanak stílustanácsadást, méretre igazítást, tisztítást és karbantartást is a kölcsönzési díjban.

Mi a teendő, ha a kölcsönzött menyasszonyi ruha megsérül az esküvő alatt?

Amennyiben a ruha megrongálódna az esküvő alatt, érdemes mielőbb jelezni a szalonnak. A szerződésben általában szerepelnek a sérülések kezelésére vonatkozó információk és a kapcsolódó költségek. Mindig olvassa el figyelmesen a szerződést!

Összefoglaló és további tanácsok

A menyasszonyi ruha kölcsönzése sokak számára ideális megoldás lehet, hiszen jelentősen csökkentheti az esküvői költségeket, miközben lehetőséget biztosít arra, hogy a Nagy Napon gyönyörű, minőségi ruhát viseljen. Fontos, hogy időben kezdjen el foglalkozni a ruhakereséssel, és vegye figyelembe a testalkatát, a stílusát valamint a kényelmi szempontokat a tökéletes ruha kiválasztásakor.

Érdemes több szalont is felkeresni, és összehasonlítani az árakat, valamint a szolgáltatásokat. Ne felejtse el a szezonon kívüli esküvőket, a speciális akciókat és kedvezményeket, valamint az időben történő foglalást, amelyek mind segíthetnek a költségek csökkentésében!

Végül pedig ügyeljen arra, hogy a kölcsönzési szerződésben foglaltakat betartsa, és a ruhát tisztán, jó állapotban adja vissza. Ha kérdése merülne fel a folyamat során, ne habozzon feltenni a szalonban dolgozóknak, hiszen ők a legjobb tanácsokkal és útmutatással szolgálhatnak az esküvői ruha kölcsönzésével kapcsolatban.

Személyre szabott menyasszonyi ruhakölcsönzés a legjobb áron!

Az oldalon regisztrált szalonok és magánszemélyek által kínált ruhák közül biztosan megtalálja a tökéletes darabot az esküvőjére!

Személyre szabott ajánlat

a cikk szerzője

Hagyj megjegyzést