Article Image

Mennyibe kerül az esküvői smink?

Országosan az esküvői smink 7.000 - 15.000 Ft között mozog átlagosan. Ha műszempillával, próbasminkkel együtt szeretnénk, 20.000 - 35.000 Ft közötti összegre számíthatunk.
Árkalkulátor
Nincs időd böngészni??Árkalkulátor

Esküvői smink árak 2024-ben

Az esküvői smink árak tartalmazhatják csak a menyasszonyi smink költségeit, ugyanakkor magukba foglalhatnák akár az örömanyákat, akár a koszorúslányokat egyaránt. Valamint igazából bárkit, akit egyeztetés során megad a menyasszony. Az összhang és a gondtalan készülődés érdekében megéri bővíteni a sminkelendő személyek listáját a fentebb említett tagokkal.  

Esküvői smink ár statisztika

Esküvőd lesz nemsokára? Szeretnél egy szép sminket ezen a különleges napon?

Írd le a részleteket és kérj ajánlatot több sminkestől egyszerre!

Sminkest keresek

Tartalomjegyzék

Mennyasszonyi smink átlagos költségei

 

Árak

Átlagos ár

22.000 Ft

Minimum ár

8.000 Ft

Maximum ár

80.000 Ft

 

A klasszikus menyasszonyi smink mellett szinte minden helyen és szolgáltatónál van lehetőség próbasminkre, műszempillára, strasszos kiegészítőkre egyaránt. Már tudod, hogy hol, mikor lesz az esküvőd és kiket szeretnél még profi szakemberrel sminkeltetni? Adj fel egy hirdetést a paraméterekkel és várd a beérkező ajánlatokat!

Esküvői smink átlagos költsége

Mennyibe kerül az esküvői sminkes?

Az alkalmi smink a legtöbb szolgáltatónál darabszámban számolandó el. Azonban, ha egy rendezvényre szeretnénk felbérelni őket, átlagosan 5.000 - 8.000 Ft az óradíjuk. A végösszeg persze nagyban függ a ledolgozott órák számától, a létszámtól, a helyszíntől, de a felmerülő igényektől egyaránt! A következő táblázatban összegyűjtöttük, hogy az egyes létszámok esetében nagyjából milyen költségekre számíthatunk.

Sminkelést igénylő személyek száma szerinti árak

Létszám

Várható óradíj

1 fő

13.000 - 15.000 Ft

2-4 fő

10.000 - 13.000 Ft

5-10 fő

8.000 - 9.500 Ft

11-20 fő

7.000 - 8.500 Ft

21-30 fő

6.000 - 7.500 Ft

30 fő felett

5.000 - 6.500 Ft

Ahogy látható, ha kiszállással kérjük, a menyasszonyi sminkek is olcsóbbak lehetnek! Ilyenkor ugyanis szétoszlanak a költségek a vendégek között, ugyanakkor a sminkesnek is megéri, hiszen több munkája van, ami hosszabb időt fed le, így pedig sokkal jobban megéri az utazás a számára is.

Mennyibe kerül a koszorúslányok sminkje?

Amennyiben a fentebbi táblázat alapján csoportajánlatot kértünk, akkor akár 6-8.000 Ft-ból kivitelezhető a koszorúslányok sminkje is.

Ha személyenként történik az elszámolás, a költségek még abban az esetben is alacsonyabbak szoktak lenni, mint a menyasszonyok esetében lennének. Így átlagosan a koszorúslányok sminkje 4.000 - 12.000 Ft között mozog az egyes sminkeseknél, kozmetikusoknál.

Koszorúslány vagy és szeretnél egy profi, tartós sminket?

Nincs más dolgod, mint feladni egy hirdetést a megadott dátummal, helyszínnel és kért szolgáltatással és várni a megkereséseket!

Részletezem  Professzionális smink

Milyen költségeket tartalmaz egy professzionális esküvői sminkes szolgáltatási csomagja?

Annak szemléltetése érdekében, hogy a különböző smink csomagok milyen tételeket tartalmaznak, egy táblázatot készítettünk. Ebben a táblázatban pedig lebontottuk egy 35.000 Ft-os esküvői smink csomag árát.

Esküvői smink árak csomag tartalma szerint

Esküvői smink részletei

Becsült költsége

Próbasmink

16.000 Ft

Esküvői smink

25.000 Ft

Műszempilla felhelyezése

6.000 Ft

Szükség esetén 1-szeri korrekció

5.000 Ft

Utazási költség

2.000 Ft

Az esküvői smink elkészítése egy próba smink kivitelezésével kezdődik. Innen látható lesz, hogy a választott smink esküvőre is megfelelő lesz-e, illik-e a menyasszony karakteréhez. A nagy napon pedig következik a kivitelezés. Ennek költsége azért több, mert ilyenkor kiemelten fontos a sminkalapok megfelelő felvitele, alkalmazása. Hiszen azt szeretnénk, hogy a menyasszony a délután 14:00 órai ceremóniától kezdve egészen a hajnali 5-ig tartó lakodalmi zárásig pompázhasson a sminkben!

A szolgáltatások díja ilyen esetben már tartalmazzák a helyszínre való utazást és sok esetben az egyszeri korrekciót is. Ezzel kapcsolatban azonban érdemes egyeztetni a sminkesünkkel, hogy ezt hány óráig vehetjük igénybe.

Milyen tényezők befolyásolhatják a menyasszonyi smink árakat?

Esküvői smink, sminkes után kutatva gyakran találkozhatunk azzal, hogy nagyon alacsony és nagyon drága összegeket is találunk ugyanarra a szolgáltatásra. Ennek oka nagyon sokrétű lehet.

Sminkes szakember tapasztalata

A sminkes szakember tapasztalata is több tényezős. Egyrészt, a frissen végzett sminkesek vagy a kevesebb tapasztalattal, referenciával rendelkezők olcsóbbak lehetnek. Ilyen esetben 6-8.000 Ft között is mozognak már díjak.

Ellenben, ha sok-sok gyakorlata van, esetleg különböző képzéseken is rendszeresen részt vesz a szakember, akkor a 16.000 - 24.000 Ft-ot is elérhetik a költségek egy smink esetében.

Mennyibe kerül az esküvői smink

A Sminkmesterek, habár elég drágán dolgoznak, rendkívül lenyűgöző sminkeket hoznak létre, amitől garantáltan eláll a lélegzet! A tapasztalat alapján való választás esetében érdemes lehet kérni egy portfóliót. Ezek alapján ugyanis láthatjuk, hogy az adott szakember milyen minőségű munkákat hoz létre. Valamint az sem elhanyagolható tényező, hogy így az is láthatóvá válik, hogy mennyire egyezik a menyasszony és a sminkes stílusa.

Sminkelendő személyek száma

Normál esetben az esküvői smink kifejezetten a menyasszony sminkjét, próbasminkjét tartalmazza, ahogy az a fentebbi táblázatban is látható volt. Azonban minél több személyre szeretnénk sminkelést kérni, annál gazdaságosabban jöhetünk ki belőle.

Így, ha a menyasszonyt, 3 koszorúslányt, a 2 örömanyát szeretnénk beszámoltatni a költségekbe, akkor 50-90.500 Ft között történhet meg ez.

Smink műszempillával kiegészítve

Vannak menyasszonyok, akik a természetes sminket részesítik előnyben, valamint olyanok is, akik teljes csillogást szeretnének a nagy napjukra. Nagy azonban az egyetértés azzal kapcsolatban, hogy legyen-e műszempilla vagy sem. Hiszen a pillának köszönhetően sokkal elegánsabb eredményt érhetünk el.

Átlagosan a műszempilla felhelyezése 6.000 Ft-nál, a töltés pedig 2.000 - 3.000 Ft-nál kezdődik. Sok sminkes azonban tud kedvezményt adni az esküvői smink mellé kért műszempilla felhelyezésével kapcsolatban. Ilyenkor átlagosan 3-4.000 Ft-tal kell többet fizetnünk a teljes sminkért, mint amennyit a szempilla nélkül fizettünk volna.

Használt sminkek márkája

A különböző sminktermékek minősége nagyon különböző. A legtöbbünk által, otthoni használatra vásárolt termékekkel a smink nem lesz olyan tartós, hogy azt egész éjszaka korrekció nélkül tudjuk viselni. Ezért szükséges, hogy a sminkesek a lehető legjobb minőségű termékeket használják egy esküvőn.

Ez az oka annak, hogy egy alkalmi smink esküvőre átlagosan 6.000 - 11.000 Ft, míg a menyasszonynak ez 16.000 - 25.000 Ft-jába is kerülhet. Hiszen egy vendégnek több lehetősége van javítani a sminkjén és kevésbé szeretne tartós megoldást, mint az ünnepelt.

Mivel pedig ezek a termékek nem olcsók, így a menyasszonynak készített, extra tartós smink költsége is magasabb lesz. Amennyiben pedig olyan márkát szeretnénk, ami eddig egyáltalán nem volt benne a szakember eszközkészletében, várhatóan ezeknek a költsége is minket, megrendelőket terhel majd.

Menyasszonyi haj elkészítése

Abban az esetben, amikor nem magán sminkest fogadunk, hanem egy szalon szolgáltatásai vesszük igénybe, lehetőség van a menyasszonyi haj elkészítésére is. Azért lehet praktikus egy helyről igénybe venni ezt a két szolgáltatást, mert ilyenkor némi kedvezményre is számíthatunk. Az esküvői sminkes és fodrász bérlése esetén a végösszeg 35.000 - 45.000 Ft között mozog átlagosan. Nézd meg, milyen szalonok kínálnak a közeledben komplex szolgáltatásokat esküvői smink és haj elkészítésére!

Egyszerre smink és mennyaszonyi frizúra is kell?

Időt és pénzt sporólsz ezzel! Kérj mindkét szolgáltatást egy embertől!

Komplex szolgáltatás megrendelése

Próba esküvői smink árak

Abban az esetben, ha nem csomagban vásároljuk a szolgáltatást, a próba sminket külön kell kérni és fizetni. Mindenféleképpen javasoljuk, hogy készüljön próba smink, hiszen innen tudhatjuk, hogy a mi nagy napunkon, hogyan fog állni a kiválasztott smink.

Az esküvői próba smink költsége átlagosan 14.000 - 18.000 Ft között mozog. Az azonban elmondható, hogy az összeg alacsonyabb lesz, mint a fő smink esetében.

Smink korrekciója

Még akkor is, ha nagyon vigyázunk és nagyon tartós a smink, történhetnek balesetek, szükség lehet korrekcióra. Hiszen minden családtag gratulál, amit pusziváltás, ölelés kísér, a ruhákat fel-le veszi az ara, ami szintén maszatolhat, ha nem vigyázunk eléggé.

Smink korrekciójára általában abban az esetben van lehetőség, ha a sminkes helyszíni kiszállással dolgozott és a csomagban is benne van. Ilyenkor átlagosan 5.000 - 9.000 Ft/fő a smink korrekciója.

Korrekció lehet akár a rúzs

Korrekció lehet akár a rúzs, akár a szemfestés javítása, erősítése.

Egész napos foglalás, kitelepülés

A szokásos, hétköznapi sminkelésen túl sok helyen lehetőség van teljes napos kitelepülésre is. Ezt általában akkor veszik igénybe, ha több személyt kell sminkelni vagy ha többféle makeup-ra van igény. Természetesen kiváló opció tud lenni akkor is, ha be szeretnénk biztosítani magunkat az estére, hogy lesz lehetőség korrekcióra.

Az egész napos szolgáltatás díja 35.000 - 70.000 Ft között mozog. Ilyen esetben érdemes beszélni a násznép tagjaival, a családdal, szorosabb barátokkal, hogy igény esetén van lehetőség sminkelésre is. Hiszen arányaiban jobban fogunk kijönni ezzel a módszerrel.

Maga az esküvő napja

Az egyik legkomolyabban befolyásoló tényező. Hiszen csúcsidőben, március-szeptember között szinte minden hétvége foglalt tud lenni egy-egy sminkesnek és ilyenkor már csak felár ellenében tudnak fogadni. Minden esküvői szolgáltatásra vonatkozik, hogy olcsóbban igénybe vehető, ha csúcsidőn túl tartjuk az esküvőt. Igaz ez az esküvői smink készítése kapcsán is.

Egy helyszíni kitelepülés ilyen esetben lehet, hogy 35.000 - 60.000 Ft között is megoldható. Egy próbát mindenféleképpen megér!

Helyszín és útvonal

A helyszín több szempontból is nagyon fontos. Egyrészt, minél messzebb kell utaznia a sminkesnek, annál magasabb lehet az utazás költsége. Ha azonban szerencsénk van, a mi napunk előtt vagy után éppen a közelben sminkel egy másik esküvőre, így ezen mi és a másik pár is tudunk egy kicsit spórolni.

Az is komolyan le vagy fel tudja nyomni az árakat, hogy melyik településen szeretnénk felkérni a szakembert. Összegyűjtöttük a legnagyobb magyar településeket és megnéztük, mennyibe is kerülne egy menyasszonyi próbasmink és a végleges smink. Nézzük, milyen költségeket tartalmaz a smink árlista!

Település szerinti smink költségek

Település

Esküvői smink árak

Esküvői smink Budapesten

20.000 - 35.000 Ft

Esküvői smink Győrben

11.000 - 28.000 Ft

Esküvői smink Debrecenben

12.000 - 22.000 Ft

Esküvői smink Kecskeméten

13.000 - 25.000 Ft

Esküvői smink Szegeden

18.000 - 28.000 Ft

Esküvői smink Pécsett

10.000 - 17.000 Ft

Esküvői smink Veszprémben

12.000 - 19.000 Ft

Esküvői smink Székesfehérvárott

12.000 - 25.000 Ft

Esküvői smink Nyíregyházán

12.000 - 22.000 Ft

Ahogy láthatjuk, komolyan tud befolyásolni a földrajzi elhelyezkedés. Hiszen a menyasszonyi smink Pécsett 10-17.000 Ft között mozog, addig Budapesten ennek a duplája az átlagos díjszabás.

Esküvői smink csomagok

Szerencsére a legtöbb helyen van lehetőség különböző csomagajánlatokra. Amennyiben pedig élünk ezzel a lehetőséggel, sokkal olcsóbbra jöhet ki a sminkelés egyénenként, mintha mindenki maga intézte volna. Lássunk néhány klasszikus csomagot, amik közül válogathatunk!

Esküvői csomagok és annak árai

Csomag tartalma

Csomag költsége

Menyasszonyi alap csomag (próbasmink, éles smink)

20.000 - 25.000 Ft

Menyasszonyi pro csomag (próbasmink, éles smink, egyszeri korrekció, kiszállás)

25.000 - 35.000 Ft

Családi csomag (Pro csomag + 2 örömanya, 2 koszorúslány sminkje)

38.000 - 50.000 Ft

Szerelmes csomag (menyasszonyi alap csomag + férfi smink)

23.000 - 28.000 Ft

A férfi sminkek funkciójaA

Férfi sminkek funkciója, hogy egységes legyen a bőrfelszín, így a képeken ne csillogjon a vőlegény arca.

Esküvőt megelőző kezelések

Minden ara és vőlegény szeretne a legjobb formájában lenni a nagy napon. Ez teljesen természetes. Ha az házasságkötést megelőző 1-3 hétben szeretnénk néhány extra kezelést, hogy a bőrünk megfelelő állapotba kerüljön, érdemes felkeresnünk egy kozmetikust.

Ilyen esetben mindig mondjuk el, hogy az esküvőnk előtti időszakban vagyunk és az a célunk, hogy a bőrünk és arcunk megfelelő állapotba kerüljön, mire fel kell ölteni a fehér ruhát.

Ilyen lehet egy általános kozmetikai kezelés, ami 7.000 - 14.000 Ft/alkalom között mozog. Vagy az arc szőrtelenítése, ami magába foglalja a szemöldök, a bajuszvonal, de az arc szőrtelenítését is, hogy könnyebben és egyenletesebben tapadjon meg a smink.

Ilyen kezelés lehet az arcmasszázs, ami serkenti az arcbőrben a vérkeringést. Ezt 4.500 - 6.000 Ft között már tudjuk kérni. De ugyanilyen lehetőség a különböző pakolások igénybe vétele 2.000 - 3.000 Ft.ért vagy az általános kezelés 7.000 - 10.000 Ft-ért.

Szeretnél tökéletesen kinézni az esküvő napján?

Akkor gondolj a bőröd állapotára! Kérj egy kozmetikai kezelést!

Kozmetikus kell

Hogyan bízhatunk meg egy esküvői sminkest?

Amennyiben szeretnénk megtalálni a számunkra legtökéletesebb esküvői sminkest, nincs más teendőnk, mint követni a következő pontokat:

1.    Alaposan nézzünk szét a piacon!

A kutatómunka még nem a legizgalmasabb része a folyamatnak, azonban kétség kívül a legfontosabb. Hiszen így akadhatunk rá olyan gyöngyszemekre, akik segítségével pozitív értelemben lesz felejthetetlen a nap!

2.    Szűrjünk a vélemények alapján!

A keresés után várhatóan 20-30 sminkes szakembert is találtunk. Az első nagyon jó lehetőség a válogatásra, ha megnézzük, milyen véleményekkel voltak a szolgáltatókról a vendégek. Várhatóan már így is ki fog esni 3-4 szakember.

3.    Nézzük át a portfóliót, közösségi média fiókokat!

Ez a pont azért hasznos, mert így láthatjuk, milyen vonalon mozog a sminkes, miben nagyon erős. Ha színes sminkek közül látjuk, hogy nagyon szépeket készít és nekünk is pont erre van szükségünk, telitalálat! Ugyanakkor, ha visszafogott sminket szeretnénk, olyan szakemberek maradnak a listában, akik ezen a területen alkottak nagyon szépeket!

4.    Kérdezzünk az általa használt termékekről!

Ez nem csak akkor lehet kiemelkedően fontos, ha érzékeny bőrrel rendelkezünk. Abban az esetben is nagyon sokat számít, ha kifejezetten cruelty free terméket szeretnénk. Azaz olyan márkák termékeivel készítenénk el a romantikus esküvői sminkünket, akik állatkísérlet mentesen hozzák létre a termékeiket.

5.    Kérjünk próbasminket!

Nincs is más hátra, mint próbasminket kérni és megnézni, milyen lesz a végeredmény! Ha minden ponton végig mentünk, akkor kis eséllyel érhet minket csalódás a látott eredmény kapcsán.

Hogyan tudok pénzt spórolni az esküvői sminkes kapcsán?

Természetesen egy esküvő nagy költség, így érthető, hogy mindenki szeretne spórolni valahol egy kicsit. Lássuk, mit tehetünk az esküvői smink kapcsán!

További és extra szolgáltatások kihagyása

Ilyen extra szolgáltatás a műszempilla, amivel már rögtön 1.500-2.000 Ft is spóroltunk vagy akár a kiszállás, ha lehetőségünk van még a ceremónia előtt mi magunknak elmenni a sminkeshez.

Csomag-, és szalonajánlatok

A csomagajánlatokra és a szalonajánlatokra is fent láthattunk példát. Olcsóbb lehet ugyanis, ha több embernek készül a sminkje egyszerre vagy ha a haj és a smink szolgáltatást is ugyanattól a szalontól vesszük igénybe. Nem csaj 1-2, hanem akár 10-20.000 Ft-is spórolhatunk ezáltal.

Saját smink korrekciója

Amennyiben értünk hozzá és van érzékünk a sminkeléshez, a felfrissítést vagy az apró korrekciókat mi magunk is elvégezhetjük. Ha pedig mégsem, akkor érdemes megkérdezni a koszorúslányokat, barátokat, hátha tudnak ők segíteni.

Teljes smink elkészítése magunknak

Már rengeteg videót találhatunk az interneten, ami megmutatja, hogyan készíthető el a smink lépésről lépésre. Így a különböző sminkek olcsón, kreatívan kivitelezhetők. Természetesen fontos, hogy ne a nagy napon akarjuk ezt 100%-osan elsajátítani, hanem előtte 4-5 alkalommal gyakoroljunk!

Milyen előnyei vannak az esküvői sminkes fogadásának?

Ha mégis úgy döntenénk, hogy nem szeretnénk kísérletezni és profi szakemberre bíznánk a dolgot, akkor is rengeteg előnye lehet a döntésnek!

Biztosan fotó-kompatibilis lesz a smink

Nem kell attól félnünk, hogy elkenődik, lefolyik a smink vagy megcsillan az arcunk a fényképen, mert éppen átfénylett a homlokunk.

Mindig frissen, üdén fog kinézni a képeken az ifjú pár!

Széles termékpaletta és szakértelem megléte

Tagadhatatlan, hogy az egyik legfontosabb előnye a sminkes fogadásának az a tény, hogy rengeteg eszközzel, sminkkel és nem utolsó sorban tapasztalattal rendelkezik!

Nyugodtan készülhetünk, nem kell sietni és aggódni

Nem kell azon aggódnunk, hogy ha újra kell kezdenünk a festést, beleférünk-e az időbe, megfelelő lesz-e a minősége, elég tartós lesz-e a végeredmény. Hiszen mindezek garantálva vannak a megfelelő kutatómunka után kiválasztott sminkes révén.

A legjobb esküvői smink

 Ha ilyen gyönyörű végeredményt szeretnénk, nagyon valószínű, hogy profi szakemberre lesz szükségünk!

Érdemes sminkest fogadni az esküvőnkre?

Nagyon kevesünknek van olyan magabiztos tudása esküvői smink készítése kapcsán, hogy megfelelő minőségben és tartással készítsük el a sminket a nagy napra. Mivel az esküvői képeket nem csak mi, de a gyerekeink, unokáink is nézni fogják, érthető, hogy tökéletes végeredményt szeretnénk. Arról nem is beszélve, hogy sminkes fogadásával sokkal gördülékenyebb, nyugodtabb lehet a készülődés menete.

Ha tehát megszületett bennünk az elhatározás, hogy szeretnénk sminkest fogadni, most itt a lehetőségünk! Most megnézhetjük, milyen szakemberek kínálnak profi szolgáltatásokat a Qjob-on!

Gyakran Ismételt Kérdések

Néhány gyakorta felmerülő kérdést is szeretnénk még megválaszolni, hogy tényleg a lehető legjobb döntés születhessen az esküvői sminkes fogadása kapcsán.

Kötelező borravalót adni a sminkesnek?

Nem kötelező, azonban, ha elégedettek vagyunk a szolgáltatással, illik valamennyit hagyni. Ez általában azt jelenti, hogy nem kérünk vissza, ha lenne visszajáró és nem nagy a különbözet. Ha például 28.000 Ft a végösszeg, akkor a 30.000 Ft-ból nem tartjuk a markunkat a 2.000 Ft-ért.

Kinek kell fizetnie a koszorúslányok sminkjét?

Ez mindig egy kényes és érdekes kérdés. Alapvetően előre le szoktál egyeztetni, hogy a menyasszony állja vagy a koszorúslányok. Ha azonban csomagajánlatban kérjük a sminkelést kiszállással, akkor sokszor a koszorúslányok sminkelése 8-12.000 Ft szokott csak lenni, így pedig átvállalja az ifjú pár, hogy mindenkinek azonos stílusú és minőségű sminkje születhessen.

Mikor kell lefoglalnom a sminkest az esküvőre?

Nagyjából akkor, amikor meg van az időpont és a helyszín. Hiszen a csúcsidőben tartott esküvők esetében a szakemberek nagyon gyorsan lefoglalásra kerülnek.


A Qjob-ot hónapról-hónapra egyre több szakember és megbízó használja. Ennek köszönhetően egyre hatékonyabban találhatnak egymásra megbízó és megbízott. Megnézhetjük a szakemberek ajánlásait, referencia munkáit, a készségeiről tájékozódhatunk a profilukon.

Létrehozok egy feladatot!   Szakemberként regisztrálok!

Bettina, cikk szerzője
Tapasztalt szövegíró
Bettina, több mint 5 éves tapasztalattal rendelkező szövegíró, aki már számos témában írt cikket, ezúttal a "Esküvői smink árak" című cikkével segíti az olvasókat. Cikkében részletesen bemutatja a témát és információkat nyújt a szolgáltatás árazásáról.

Hagyj megjegyzést