Article Image

Mennyibe kerül egy esküvői Dj?

A legalacsonyabb Esküvői Dj óradíj 15.000 Ft-tól kezdődik, míg a legmagasabb 60.000 Ft-ra tehető. Egy 6 órás buli átlagosan 120.000 – 180.000 Ft-ba fog kerülni.
Árkalkulátor
Nincs időd böngészni??Árkalkulátor

Az átlagos költségei az esküvői Dj-nek 2024-ben

Az esküvői dj árak itthon átlagosan 160.000 – 200.000 Ft között mozognak. A legalacsonyabb összeg 120.000 Ft, míg a legmagasabb 400.000 Ft. A legtöbb pár 120.000 és 240.000 forint közötti összeget költ rá, a dj szakértelmétől és az esküvő hosszától függően. Több kiadással jár, hogyha táncparketta világítást, fotófülkét, videóvetítést is kérünk, karaoke és ködgépekkel egyetemben.

Dj árstatisztika

Kell egy Dj az esküvőre? 

Egy kattintással több dj rád talál!

Dj-t keresek

Tartalomjegyzék

Átlagos költségtartomány

Országos átlagos költség

160.000 – 200.000 Ft

Minimális ár

120.000 Ft

Maximális ár

400.000 Ft

Esküvőszervezéskor ajánlott legalább 200.000 Ft-ot elkülöníteni az esküvői költségvetésből a dj-re. Nagyobb magyarországi városokban, például Budapesten, Debrecenben, Szegeden a standard dj árak 170.000 és 220.000 forint között mozognak, és ez még csak a dj-re szánt költség.

Esküvői dj ára óránként

Az esküvői dj árak óránként 20.000 és 30.000 Ft között mozog, attól függően, hogy vidéken vagy nagyvárosban él, mint például Budapest. A legalacsonyabb óradíj 15.000 Ft, míg ezzel szemben a legmagasabb 60.000 Ft-ba is kerülhet egy nevesebb dj esetében. Néhány lemezlovas szigorúan órabérben dolgozik, míg másoknál minimális óraszámot kell lefoglalni a dj bérléséhez. 
Egyes esküvői dj-k kínálnak „all inclusive” esküvői csomagokat, de ez nem gyakori. Kérjük ki az összes szolgáltatásuk díjainak listáját és ellenőrizzük, hogy mennyit számítanak fel túlórázásért, ha a parti a tervezettnél tovább elhúzódik.

Az esküvői parti díjszabásának alakulása hosszúságot tekintve

Hosszúság

Átlagos költség

3 óra

60.000 Ft

4 óra

90.000 Ft

5 óra

140.000 Ft

6 óra

180.000 Ft

Mennyibe kerül egy dj 4 órára?

A körülbelül 4 órás esküvői fogadás átlagos dj költsége hazánkban 80.000 és 120.000 Ft között mozog, a legtöbb dj társaság óránként 30.000 Ft-ot kér. Ez az arány a házasságkötés helyétől és a dj tapasztalatától függően változik. Feltétlenül beszéljük meg a dj kezdési és végzési idejét, hogy pontos becslést kaphassunk az árról. 

Esküvői dj árfaktorok

A dj nemcsak az esküvői szertartás és a lakodalmas zene mestereként szolgál, hiszen a megfelelő időben, például az első tánc során teszi meg a megfelelő bejelentéseket is, emellett segít olvasni a tömegben és megérteni, hogy mikor kell megváltoztatni a zenét ahhoz, hogy mindenki boldog legyen és élvezze a táncos mulatságot. 

A dj fő árazási tényezői a tartózkodási helyünktől, a helyszín méretétől, a fellépésre szánt időkerettől és az általuk használt berendezésektől függ, továbbá a dj tapasztalatának szintje és az, hogy hány kiegészítő szolgáltatást kérünk szintén befolyásolják a költségeket. Minél nagyobb a szórakozni vágyó társaság, annál több további jutalmat adhatnak az ünneplésünkhöz.

Dj szett hossza

Nos, mennyi is az átlagos ára egy esküvői dj-nek, aki 6 órás szettet játszik? Arra számíthatunk, hogy egy dj körülbelül 120.000 – 180.000 Ft-ot számíthat fel az ilyen jellegű kiterjesztett szettekért. Minél tovább zenélnek, akár a lakodalmon, annál több időbe telik, amíg elkészítik az anyagukat, amivel mindenkit szórakoztathatnak.
További szolgáltatások és felszerelések

Fergeteges hangulatú esküvőre vágysz? Egyedi elképzeléseid vannak? 

Írd le a kéréseid és kapj egyedi árajánlatot! Mindezt teljesen ingyenesen!

INGYENES ajánlatkérés

Annak megállapításához, hogy a dj-k általában mennyi költséget számítanak fel, vegyük figyelembe, hogy a dj szakemberek sokféle lehetőséget nyújthatnak:

  • Fótfülkék kísérőkkel
  • Személyre szabott zenei összeállítások kedvenc slágereinkből
  • Videó vetítések diavetítésekkel
  • Világítások, táncparkettes kijelzők és discogömbök
  • Karaoke
  • Konfetti lövészek
  • Lézerek
  • Ködgépek

Utazási díjak

Mi van, ha az esküvői helyszín távoli helyen van? Arra számíthatunk, hogy a legtöbb esküvői dj plusz díjat számít fel számunkra a benzinköltségeiért és néha további összegeket óránként, az utazási időért. Átlagosan minden megtett km után 150 Ft/km-t számítanak fel, ezzel szemben míg a legalacsonyabb díjszabás 100 Ft/km, úgy a legmagasabb pedig 250 Ft/km is lehet. 

Gyakori gyakorlat, hogy egyes esküvői dj-k felajánlják, hogy további költségek nélkül akár egy órás távolságra is elutaznak az otthonuktól, viszont az egy óránál hosszabb esemény valószínűleg többe kerülne. Szükségük lehet szállásra is, különösen akkor, ha az esküvő valószínűleg késő este ér véget és az esküvői parti messze van a legközelebbi várostól. Számos dj 80 km-es utazási távolságon felül már szállás biztosítását is szokta kérni.

Dj utazási költsége

Helyszín beállítása

Sok beltéri helyszín saját hangrendszerrel, táncos világítással, tartalék felszereléssel és dj színpaddal rendelkezik. Az esküvő ilyen helyszínen való megtartásának előnye, hogy a dj-nek csak minimális felszerelést kell hoznia, ami segít csökkenteni a dj költségeit az esküvőnkön. Azokon a helyeken, ahol nem szokás esküvőket tartani, a dj felszerelésének felállítása jóval magasabb költségekkel fog járni.

Az esküvői parti mérete

Az esküvői parti mérete kritikus tényező annak eldöntésében, hogy mennyibe kerül hozzá egy dj. Ahhoz, hogy mindenki hallhassa a bejelentéseket az ünnepség alatt, a dj-nek szüksége lehet exra hangszórókra, mikrofonokra és hosszabbítókra a megfelelő beállításhoz.

Dj játszik egy esküvői, kinti party-n.

Dj egy kinti partin játssza a zenét

Ha az esküvői szertartás vagy a lakodalom a szabadban van és távolabb helyezkedik el az áramforrástól, akkor szükség lehet egy generátorra, hogy saját áramellátását biztosítsanak. Ezenkívül a szabadtéri esküvők menedéket igényelnek, hogy megvédjék a vendégeket és a dj drága felszerelését egy váratlan eső esetén. A luxus sátor bérlése az esküvőre 60-90 m2-es sátor esetén 1.300 Ft m2-ként, 120 m2-es sátort nézve 1.200 Ft/m2, míg 150 és 600 m2-es sátor bérlése során a díja 1.100 Ft m2-ként. Esküvői sátor bérlésének költségei, a díjak m2-ként értendőek.

Dj sátor bérlése árak

Hírnév

Egy népszerű dj gyakran magasabb összegbe kerül, mintsem egy olyan társa, aki még csak most kezdi a szakmát vagy pedig kevésbé ismert a piacon.

Dj vs. esküvői zenekar költségek

Egy átlagos esküvői zenekar 250.000 – 300.000 forintba kerül, ha egy fogadáson játszik. Egy szertartásért egy zenekar körülbelül 200.000 Ft költséget vonz magával. Egy lakodalmas zenekarral ellentétben a dj gyakorlatilag bármit le tud játszani, amit szeretnénk. Akár egy lakodalmás zene szettet. S minthogy láthatjuk - költségesebb is!

Zenekar vs esküvői dj 

Átlagos esküvői zenekar költsége

250.000 – 300.000 Ft

Átlagos esküvői dj költsége

160.000 - 200.000 Ft

Ezek a költségek azonban sok tényezőtől függnek, amelyek felfelé és lefelé is növelhetik, illetve csökkenthetik az esküvői zenekar árait.

Ezen faktorok közül néhány:

  • Az esküvőd dátuma
  • A fogadás vagy a szertartás hossza
  • A szükséges zenészek száma
  • A kívánt műfaj

Mit tartalmaznak a professzionális esküvői dj szolgáltatások?

Nem mindenki érti azt a munkát, aminek meg kell történnie a kulisszák mögött ahhoz, hogy egy professzionális dj az ünnepségünket ténylegesen különlegessé tegye. Alább találhatóak az esküvői dj foglalási költségébe tartozó tényezők:

Idő

Egy tapasztalt esküvői dj sokkal több órát fordít az esküvő előkészületeire, amit mi nem látunk. Ők személyre szabott zenei választékot szerveznek az esküvőnkre, elkészítik a megfelelő bejelentési forgatókönyvet a vendégeink számára, az esküvő napja előtt meglátogatják a helyszínt, hogy megtervezzék a beállításokat, az összes felszerelést elintézik a szertartás előtt, előadják, kezelik a lakodalmas zene kéréseket, és aztán a ceremónia végén elpakolják a felszerelésüket. 

Felszerelés

A dj-nek alapvető működési költségei vannak ahhoz, hogy a berendezéseit kiváló minőségű állapotban tartsa a számunkra. Ezért rendszeres karbantartási költségeik részét is az áraikba foglalják.

Zene

A neves dj-k úgy vásárolják meg a zenéiket, hogy a gyűjteményükben a legmagasabb minőségű zenei fájlok szerepeljenek. Amikor zenét játszanak le egy hangszórón, egyértelműen fel lehet ismerni egy letöltött dal olcsó változatát, mert torzan hangzik. Csak az eredeti zenei fájlok őrzik meg a zene teljes integritását, így azok kiválóan fognak szólni, függetlenül attól, hogy milyen hangosan játsszák le azokat, bármilyen hangszórórendszeren is történjék. 

Működési költségek és biztosítás: A teljes munkaidőben dolgozó professzionális dj-nek bérleti díjat kell fizetni a munkaterületén, fizetnie kell az üzleti engedélye rendszeres frissítéséért, fenntartania a felelősségbiztosítást és fedeznie kell saját marketing díjait.

Mínőségi dj megfizethető áron?

Qjob-on könnyen találsz jó áron dolgozó dj-t!

Esküvői Dj-t keresek

Dj púlt
Dj munka közben az esküvőn!

Hogyan lehet bérelni egy esküvői dj-t?

Először is győződjen meg arról, hogy a helyszín lehetővé teszi külső előadók, például esküvői dj-k felvételét. Használja ezeket a tippeket a legjobb esküvői dj megkereséséhez, a kiválasztásához és felvételéhez. A szakemberkereső portálok hajnalán a Qjob.hu megbízható platformként nyújthat segítséget a megfelelő esküvői dj megtalálásához. Egy gyors hirdetésfeladást követően máris megtalálhatjuk a számunkra tökéletes esküvői dj-t! 

Hogyan keressünk esküvői dj-ket?

A fent említett portál segítségével gyorsan elkezdhetjük megtalálni az elhelyezkedésünkhez legközelebb eső esküvői dj-ket. Szűkíthetjük a keresést az esküvőre vonatkozó adatok megadásával, beleértve a dátumot, a kívánt zenei műfajt és a költségkeretet.

Milyen kérdéseket tegyek fel, amikor esküvői dj-t veszek fel?

Dj felvételekor az esküvőnkre nem csak arról kell gondoskodnunk, hogy a megfelelő napon rendelkezésre álljanak és megfeleljenek a költségvetésünknek. Meg kell választanunk a megbízható szakembert, aki megérti a zenei ízlésünket és a stílusunkat, a megfelelő esküvői zene érdekében. 
A szokásos dj bérleti díjon túl néhány fontos kérdés, amelyet fel kell tennünk egy potenciális dj jelöltnek:

Milyen előadásmódban érzi magát a legjobban?

Ne kövessük el azt a hibát, hogy először elmondjuk a dj-nek, hogy milyen témára gondolunk az esküvőnkön. Mindenki megtudja ígérni, hogy bármit megtesz, amit akarunk, de az igazság az, hogy nem minden dj szerepel megfelelően egy eseményen. Ha egy táncra éhes tömegre számít, aki órákig szeretne bulizni, akkor szüksége van egy természetesen nagy energiájú dj-re, aki szereti lefoglalni a tömeget. Ha az eseményhez lágy, tiszteletteljes hangvételre van szükség, akkor nyugodtabb dj-t kell keressünk, aki arról beszél, hogy a legklasszabb zenét játssza le, és beleolvad a háttérbe, hogy megnyugtató, könnyed hangulatot teremtsen.

Megnézhetem a legnépszerűbb lejátszási listáidat?

Sokat elárulhat egy dj zenei ízléséről, hogy mely lejátszási listáira a legbüszkébb. Ha úgy látjuk, hogy sok kedvenc daluk nem működőképes számunkra, akkor kérdezzük meg, hogyan vélekedik a mi kedvenc dalaink lejátszásáról. Figyeljünk a válaszaira. Azok a dj-k, akik megpróbálnak lebeszélni arról, hogy a kívánt zenét játsszák, vagy akik nem értékelik a zenei ízlésünket, valószínűleg rettenetes mértékben nem felelnek meg a nagy napunkhoz.

Szerintem átváltok Dj-éneklésre… ez lesz a tuti… Béla már rég kitalálta

Milyen szolgáltatásokat kínál és mennyibe kerülnek ezek?

Egy tapasztalt lemezlovas jól felkészült arra az esetre, hogy elmagyarázza, mennyibe kerül egy dj felvétele és hogy miért annyi az összeg, amennyi. A tapasztalt dj-k gyakran magukkal hoznak egy füzetet, amelyen részletesen felsorolják az árakat minden egyes kínálatukhoz, például a fotófülke beállításához vagy a különleges világításhoz. Akkor szóljunk közbe ebbe a beszélgetésbe, ha tudjuk, mennyibe kerül dj-t felvenni a mi környékünkön, és nézzük meg, hogyan viszonyulnak az átlagos díjakhoz.

Melyik zenei műfajjal van a legtöbb tapasztalata?

Felmérhetjük, hogy mennyire ismerik az adott műfajt, hogyha megkérdezzük, hogy kik a kedvenc előadóik és miért.

Hogyan fog velünk dolgozni az esküvői lejátszási lista létrehozásában?

Kérdezzük meg őket az eseményünkre vonatkozó dalok tervezésének folyamatáról. Kezdjék azzal, hogy elküldik számunkra a javaslatok listáját, majd módosítsák azt a visszajelzéseink szerint. Elég türelmesek ahhoz, hogy „kötelező lejátszani” és „ne játssz” dallistákat hozzanak létre velünk? Hogyan kezelik a közönség dalkéréseit az esemény során, és tetszik számunkra a hozzáállásuk? Osszuk meg velük a lejátszási listáinkat vagy mp3 fájljainkat annak érdekében, hogy a megfelelő zenéket, amelyeket hallani szeretnénk, feltétlenül megszólaltassák a nagy napon, amikor a táncparketten állunk.

Játszott már a rendezvényünk helyszínén?

Minden helyszín eltérő akusztikával rendelkezik, ami megnehezíti vagy éppen megkönnyíti a hangok terjedését. A legjobb esetben olyan dj-t veszünk fel, aki többször játszott már az általunk választott helyszínen. Alternatív megoldásként felbérelhetünk egy olyan dj-t, aki nagyon hasonló helyeken játszott eddig, és megérti az adott helyszín beállítási igényeit. Hajlandóak meglátogatni a helyszínt a nagy nap előtt, hogy átnézzék az ütemtervet és felmérjék igényeinket velünk vagy az esküvőnk szervezőjével?

Milyen felszerelést hoz magával?

Az egyik legjobb dolog, amit tehetünk, ha megkérjük, hogy megnézhessünk néhány fotót a dj beállításáról az utolsó helyről, ahol játszott. Ekkor azonnal érzékelhetjük, hogy mennyi helyre van szükségük és hogy milyen hangulatot hoznak az esküvőnkre. Ezenkívül kérjük meg őket, hogy adjanak meg egy listát a beállítási követelményekről. Például szükségük van-e erősítőkre? Hány elektromos aljzatot igényelnek a közelben? Hoznak-e saját világítást?

Dj felszerelése

Dj felszerelést "Dj pad"-nak nevezzük!

Mikor tart szüneteket?

Tervezzünk egy ütemezett szünetet a dj-nek a szükségletei szerint. Győződjünk meg arról, hogy az esküvőszervezőnk tudja, mikor lesz a szünet. Ezután megtervezhetjük az alternatív szórakoztatás rövid szakaszát.

Milyen összegű díjat számít fel?

Mindig kérdezzük meg a szóba jöhető dj-ket, hogy mennyit szükséges fizetnünk az esküvőnkön való megjelenésért. Kérjük meg őket, hogy adjanak meg árakat, hogy pontosan megértsük, hogyan határozzák meg a költségeiket.

Hogyan takarítsunk meg pénzt egy esküvői dj-n:

  • Rövidebb dj szett

A legfontosabb idő amikor egy élő dj-re van szükségünk, az az esküvői fogadás. Megszervezhetjük, hogy az esküvőnk bármely megbízható személye lejátssza az általunk választott zenét a helyszín hangszórórendszerén keresztül az esküvő során. Még a ceremónia első órájában sem kell feltétlenül élő zene, miközben a vendégek megérkeznek, és felváltva pózolnak a fényképeken. Mivel sok dj óránként eltérő díjakat számít fel, a dj-t csak arra a bizonyos időre is bérelhetjük, amire szükségünk van, így pénzt spórolhatunk meg.

  • Egyszerűsített speciális effektusok

Bár a luxus dj csomag, amely speciális világítási beállításokat és ködgépet tartalmaz, szórakoztató, de nem létszükséglet a nagyszerű szórakozáshoz. Rengeteg pénzt takaríthatunk meg, ha a dj-t kizárólag zenélésre kérjük fel. Az esküvőszervezője és a fotós szükség esetén segítséget nyújhat az alapvető beállítások megtervezésében. 

  • Kevésbé ismert Dj

Néhány fiatalabb dj a helyi közösségben sok tehetséggel és potenciállal rendelkezik. Mivel lelkesen keresnek új koncerteket a tapasztalatok megszerzése érdekében, általában hajlandóak dj szolgáltatásaikat csökkentett áron kínálni. Addig amíg teljesen felmérjük őket és végül megértjük, hogy mit tudnak ajánlani, abban az esetben egy remek esküvői dalt kaphatunk szolgáltatásul, egy sokkal inkább megfizethető áron.

Gyakran ismételt kérdések

Kell borravalót adnom az esküvői dj-nek?

Mivel az esküvői dj jelentős szerepet játszik az ünneplésben, szokás, hogy a dj teljes díjazásának 10%-át borravalóként odaadjuk számára. Egy 8 órás időre bérelt dj esetén az átlagos esküvői dj árak 150.000 – 180.000 Ft közötti árra tehető.

Milyen előnyei vannak az esküvői dj-nek?

Amellett, hogy segít abban, hogy több zenét találjon számunkra, amit szeretünk, a dj gondoskodhat az esküvői fogadás ütemezéséről, így mi kellemesen jól érezhetjük magunkat, kikapcsolódhatunk. Míg az esküvőszervező és néhány barát segíthet az útvonaltervezésben, addig a dj sokkal könnyebben irányíthatja az egész tömeget a hangrendszerük által. Megfelelő időben tudnak bejelentéseket tenni, például az első tánc során, illetve gyorsan megváltoztathatják az egész tömeg hangulatát az általuk játszott zene típusától függően.

Mikor érdemes lefoglalni az esküvői dj-t?

Amint lefoglaljuk az esküvőnk helyszínét, meg kell találnunk az esküvői dj-t. Ideális esetben legalább nyolc hónappal az esküvőnk előtt foglaljunk le egy esküvői dj-t. Aztán miután felvettük őt, 2-6 héttel az esküvőnk előtt újra találkoznunk kell vele, hogy áttekintsük a végső beállítás részleteit, a lejátszási lista beállításait és egyéb, minden felmerülő aggályt. Így van idejük alaposan felkészülni. 

Kell-e fizetni előleget, és ha igen, akkor mikor van a végleges kifizetés?

A legtöbb esküvői dj nem kér előleget, míg mások akár a végső díjazás összegének a 30%-át is bekérik már az időpont lefoglalásakor. Utóbbi esetben a végső kifizetés a szerződéskötés pillanatában történik meg.

Mennyi zenét hozz?

Valójában csak két fő dalra van szükség, amit meg kell adjunk: a bevonulási zenére (belépő) és a kisétálásira. Minden más opcionális, amit a dj-vel közösen megbeszélve fixálhatunk (stílus, műfaj, zenék hosszúsága).

Keressen egy esküvői dj-t a közelben

Ha felbérel egy szakembert, megszűnik egyben a hangberendezés bérlésének gondja is. Ezenkívül amíg a dj kezébe veszi az irányítást és követi a forgatókönyvet, mi csak nyugodtan pihenhetünk, táncolhatunk és teljes mértékben jelen lehetünk az esküvőnk napján, átadva magunk a speciális hangulatnak. A Qjob.hu segítségével már ma el is kezdheti összehasonlítani az esküvői dj-ket az Ön környékén!


A Qjob-ot hónapról-hónapra egyre több szakember és megbízó használja. Ennek köszönhetően egyre hatékonyabban találhatnak egymásra megbízó és megbízott. Megnézhetjük a szakemberek ajánlásait, referencia munkáit, a készségeiről tájékozódhatunk a profilukon.

Létrehozok egy feladatot!  Szakemberként regisztrálok!

Kommentek:

Zsolt Gugi

  • Mint mindennek ennek is megvan az ára... Tény és való, hogy vannak egyes DJ szolgáltató társak akik szinte már horror áron járnak zenélni, viszont megtehetik mert a teknika amit minden alkalommal visz magával több millió forinttal azonos értékű, szó szerint egy kisebb színpad technikát szolgáltat ki az estére ami nem szar látvány és élmény. De alapból ha belegondolunk egy kicsit jobban, nem 1 órát kell ott állnia az este és a toppon lenni, nem csak egy pendriveal kell oda állnia, az odajutást és hajnalban a hazajjtást is meg kell oldani hulla fáradtan, ha hazaesik másnap 12 előtt nem biztos, hogy fel is tud kellni és ha pörög a biznisz már indulhat is a másik esküvőre tovább. Akkor jön alapból az a rész, hogy találkozik a DJ a párral, mindezt felár nélkül a saját szabadidejét áldozva. Előkészül már hetekkel a nagy ap előtt, leválogatja a kedvenceket, szertartásra megvágja vagy újra mastereli a jobb hangminőség érdekében a zenéket. Amikor zenél nincs pihenő, mindig kell menjen a zene, és közbe nem csúszhat a keverésekkel amíg 8 an odajönnek hozzá zenét kérni amit ki is kell keresni vagy ha nincs meg leszedni gyorsan. Meg még van sok sok dologami végett egy esküvő DJ annyi amennyi, ezek csak az alapok úgyhogy ja, nem a DJ-k, zenészek vagy a fotósok a szörnyűek, hogy milyen drágák mert sajnos nagyon sok helyszínen ha megkérded, hogy x főre szülinapi buli lenne vagy x fővel esküvő lenne akkor az utóbbira instant 3x annyit kérnek el...  Tapasztalatból írtam ezeket mint klub, fesztivál és esküvő DJ.

Maszlag Tomás

  • Elég szomorú, hogy annyiba kerül egy DJ, mint egy 3-4 fős zenekar… Az élőzene varázsa pótolhatatlan, ilyen erővel a színházakban sem kellenének színészek, csak levetítenék az előadást vagy lejátszanák a darab hanganyagát osztjóvanazúgy... Van egy DJ, aki 3-4 éve még 20 ezer forintért jött el a zenekarom mellé “zenélni”, ahogy ők mondják. Ma 200-250 ezerért vállal esküvőket és hetente háromszor "zenél".  😂😂😂  Tessék??  🤔 Bolond egy világot élünk.

Gyurcsák Tamás

  • A cikk elég erősen ár orientált... Minden második szava óradíj, ár, stb. Az élőzene és a dj egész más. Összehasonlíthatatlan. Mára előtérbe kerültek az esküvőkön a dj-k. Azt azért kijelenthetjük: az a drága produkció esküvőn, ami nem hozza a kívánt eredményt❗ Mindegy, hogy zenekar, vagy dj. És ez a pár választásán is múlik. Ha rosszul választ, nem biztos, hogy a szolgáltató a hibás. Minden elismerésem a képzett zenészeké. A jó zenekaroké és a jó esküvői dj-ké. Ha dj-t választunk, fontos az egyénisége, mikrofonkészsége, a zenei stílusa, az esküvős tapasztalata ❗ A felszerelése is fontos, de ma már elég szépen fejlett dj-k vannak. Így az átlagos kategóriában ez már kialakult sztenderd. Zenekar esetében ritka az olyan, amelyik "minden" stílusban elég otthonosan mozog. A dj előnye itt mutatkozik meg a legjobban. De ugye a fenti tényezőket nem árt figyelembe venni... Egy igazán jó és tapasztalt esküvői dj "sztenderd" hang és fény technikával bizony nem megy el 150-200 alatt. De felette is túlzás... Lehet menni árban felfelé, de akkor már oda illik olyan technikát kitenni, hogy az "megszólal" . Szóval, zenész barátaim, ez a gázsi nem túlzás egy jó esküvői dj szolgálataiért. Mint produkció, ami működik az adott helyen és időben, meg is ér ennyit. Az igazi élőzenei élményt viszont csak ti tudjátok biztosítani ❤️
Bettina, cikk szerzője
Tapasztalt szövegíró
Bettina, több mint 5 éves tapasztalattal rendelkező szövegíró, aki már számos témában írt cikket, ezúttal a "Esküvői dj árak" című cikkével segíti az olvasókat. Cikkében részletesen bemutatja a témát és információkat nyújt a szolgáltatás árazásáról.

Hagyj megjegyzést