Article Image

Mennyibe kerül a teraszajtó? - Az árak teljes képe

Fedezze fel a teraszajtók árait, és tudja meg, mi befolyásolja a költségeket. Hasznos tanácsok, hogyan takaríthat meg a vásárláskor.
Árkalkulátor
Nincs időd böngészni??Árkalkulátor

Vajon mennyibe kerül egy teraszajtó? A válasz nem olyan egyszerű, mint gondolnád. Az ajtó anyaga, mérete, stílusa, a telepítés költségei, mind hozzáadódnak az árhoz. Cikkünkben alaposan körbejárjuk a témát, hogy segítsünk neked a legjobb döntést meghozni.

Gyors navigáció:

Teraszajtó típusok és áraik

Egy jó teraszajtó nemcsak kényelmet és biztonságot nyújt, hanem jelentősen hozzájárul az otthonod esztétikájához is. Egy teraszajtó kiválasztása során fontos figyelembe venni a különböző anyagok jellemzőit és azok árát. A leggyakrabban használt anyagok a fa, a műanyag és az alumínium. Nézzük meg, hogy ezeknek mik az előnyei és a hátrányai és milyen árkategóriában mozognak.

További kérdéseid vannak a teraszajtók árával vagy telepítésével kapcsolatban?

Profi szakemberek készen állnak, hogy segítsenek.

 Kérj segítséget

Fa teraszajtók

A fa teraszajtók jellemzően magasabb árkategóriában találhatóak. Ezt az anyag természetes megjelenése, hőszigetelő képessége és az ajtók egyedi kialakítása indokolja. A minőségi faanyag és a precíz munka drágább, de hosszú távon megtérülő befektetés.

Például egy közepes méretű (1 m széles és 2,2 m magas), egyszerű kialakítású, fenyőből készült teraszajtó ára 150.000-200.000 forint körül alakul. Egy nagyobb méretű (1,5 m széles és 2,2 m magas), több funkciós, tölgyből készült ajtóért viszont akár 450.000-500.000 forintot is fizethetünk.

Egy közkedvelt választás a fa hatású műanyag teraszajtó!

Nagyon közkedvelt választás a fa hatású műanyag teraszajtó!

Műanyag teraszajtók

A műanyag teraszajtók költséghatékony választásnak számítanak. Előnyük, hogy könnyen karbantarthatóak, nem igényelnek különösebb ápolást, és a modern technológiáknak köszönhetően már nem csak fehér színben kaphatóak.

Egy átlagos méretű (1 m széles és 2,2 m magas), egyszerű műanyag teraszajtóért általában 100.000-150.000 forintot kell fizetni. Egy nagyobb, (1,5 m széles és 2,2 m magas) prémium kategóriás műanyag teraszajtó ára 300.000-350.000 forint között mozog.

Műanyag erkélyajtók árak

Ajtó Típusa

Méret (Szélesség x Magasság)

Ár (Ft)

Egyszárnyú erkélyajtó

90 cm x 200 cm

80.000 - 120.000

Kétszárnyú erkélyajtó

180 cm x 200 cm

150.000 - 200.000

Toló erkélyajtó

180 cm x 200 cm

200.000 - 250.000

Emelő-toló erkélyajtó

200 cm x 200 cm

250.000 - 300.000

Bontott erkélyajtó

90 cm x 200 cm

50.000 - 100.000

Kültéri tolóajtó

180 cm x 200 cm

200.000 - 250.000

Ez a táblázat áttekintést nyújt a különböző műanyag erkélyajtók árairól. Vegye figyelembe, hogy az árak függhetnek a márkától, a modelltől és az ajtó jellemzőitől. Mindig ellenőrizze az árakat a vásárlás előtt.

Alumínium teraszajtók

Az alumínium teraszajtók azok számára ideálisak, akik a hosszú élettartamot, az időjárásállóságot és egyszerre a modern megjelenést is keresik. Az alumínium robusztus, mégis könnyű, így nagyobb méretű teraszajtók esetén is ideális választás.

Egy standard méretű (1 m széles és 2,2 m magas) alumínium teraszajtóért 200.000-250.000 forint közötti összeget kell számolnunk. Ha valaki egy nagyobb, prémium minőségű alumínium teraszajtót szeretne, akkor a költség 550.000-600.000 forint körül alakulhat.

Alumínium erkélyajtók árak

Ajtó Típusa

Méret (Szélesség x Magasság)

Ár (Ft)

Egyszárnyú erkélyajtó

90 cm x 200 cm

150.000 - 200.000

Kétszárnyú erkélyajtó

180 cm x 200 cm

250.000 - 300.000

Toló erkélyajtó

180 cm x 200 cm

300.000 - 350.000

Emelő-toló erkélyajtó

200 cm x 200 cm

350.000 - 400.000

Bontott erkélyajtó

90 cm x 200 cm

100.000 - 150.000

Kültéri tolóajtó

180 cm x 200 cm

300.000 - 350.000

Ez a táblázat áttekintést nyújt a különböző alumínium erkélyajtók árairól. Az árak az ajtó méretétől, anyagától, a gyártótól és egyéb tényezőktől függően változhatnak. Mindig érdemes több ajánlatot is összehasonlítani a vásárlás előtt.

A teraszajtók árát számos tényező befolyásolja. Ezek közül a legfontosabbak a teraszajtó mérete, anyaga, és az üvegezés és hőszigetelés típusa. Mindegyik hatással van a végleges költségekre.

Teraszajtó mérete

A teraszajtók mérete nagymértékben befolyásolja az árukat. Ezt a tényezőt a gyártás bonyolultsága és az anyagfelhasználás indokolja.

Szélesség és magasság költséghatásai

Általánosságban elmondható, hogy minél nagyobb a teraszajtó, annál drágább. Például, egy 1 m széles és 2,2 m magas teraszajtó ára alacsonyabb lesz, mint egy 1,5 m széles és 2,2 m magas ajtóé. Minél nagyobb az ajtó, annál több anyagra és munkára van szükség a gyártásához, ezáltal a költségek is magasabbak.

Teraszajtó anyaga

A teraszajtó anyaga is jelentős költségtényező. Mint korábban említettük, a fa, a műanyag és az alumínium között jelentős különbségek vannak az árakban.

A különböző anyagok költségei

A fa ajtók általában a legdrágábbak, míg a műanyag ajtók a legolcsóbbak. Az alumínium ajtók ára valahol a kettő között helyezkedik el. Ezek az árak a gyártási költségeken, az anyagok hosszú távú tartósságán és az ajtók esztétikai vonzerején alapulnak.

Üvegezés és hőszigetelés

A teraszajtók üvegezési és hőszigetelési típusa is nagyban befolyásolja a végső árat. A modern teraszajtók esetében már szinte alap a dupla vagy tripla üvegezés, amelyek jobb hőszigetelést és hangszigetelést biztosítanak.

Dupla és tripla üvegezés költsége

Egy dupla üvegezésű teraszajtó általában olcsóbb, mint a tripla üvegezett változat. A tripla üvegezés magasabb költséggel jár, de jobb hő- és hangszigetelést biztosít, ami hosszú távon energiaköltség-megtakarítást eredményez.

Teraszajtók vásárlásának folyamata

A teraszajtók vásárlása nem egy egyszerű feladat. Számos tényezőt kell figyelembe venni, hogy a legjobb döntést hozhassuk meg. Lássuk, mik a legfontosabb lépések!

Hogyan válasszuk ki a megfelelő teraszajtót?

A teraszajtó kiválasztása elsőként a megfelelő típus kiválasztásával kezdődik, majd a méretek és anyagok megfontolásával folytatódik.

Az ajtó típusának kiválasztása

A teraszajtó típusának kiválasztásakor fontos szempont, hogy milyen funkciót kell betöltenie. Fontos, hogy jól illeszkedjen a ház stílusához, és megfeleljen az igényeinknek. A csúszóajtók például nagyszerűek a helymegtakarítás szempontjából, míg a francia ajtók elegáns megjelenést kölcsönöznek.

Méretek és anyagok megfontolása

A méretek kiválasztása során figyelembe kell venni a rendelkezésre álló helyet, valamint az ajtó anyagát. Ahogy korábban említettük, az anyag jelentősen befolyásolja a teraszajtó árát és tartósságát. A fa ajtók például szép megjelenést biztosítanak, de karbantartást igényelnek, míg a műanyag ajtók tartósak és könnyen karbantarthatók.

Hol vásároljunk teraszajtót?

A teraszajtók vásárlása számos helyen lehetséges, beleértve a fizikai boltokat és az online vásárlást is.

Fizikai boltok vs. online vásárlás

A fizikai boltokban a vásárlás előnye, hogy lehetőség van a termékek közvetlen megtekintésére és összehasonlítására. Az online vásárlásnál viszont kényelmesebb, gyorsabb, és a termékek áttekintése is egyszerűbb. Mindkét esetben érdemes figyelembe venni a vásárlói véleményeket és a garanciális feltételeket.

Teraszajtó telepítése szakemberek által

Ha teraszajtó telepítésről van szó, akkor az biztosan nem DIY projekt. A beszerelést jobb szakemberekre bízni!

Teraszajtók telepítésének folyamata

A teraszajtók telepítése egy komplex folyamat, amely magában foglalja a megfelelő eszközök, tudás és tapasztalat használatát. Ismerjük meg, hogyan zajlik a folyamat és mennyibe kerül!

A teraszajtó telepítésének lépései

A teraszajtó telepítése általában a következő lépésekből áll: a régi ajtó eltávolítása, a nyílászáró előkészítése, az új ajtó beillesztése, az ajtó beállítása és rögzítése, majd a végső simítások elvégzése. A folyamat során gondoskodni kell az esetleges vakolat- és festési munkálatokról is, illetve az ajtó megfelelő tömítéséről.

Válaszd a profi telepítést, hogy biztos lehess benne, hogy a teraszajtód tökéletesen működik!

Lépj kapcsolatba szakértőinkkel, hogy megtudj többet.

 Professzionális telepítés

Mennyibe kerül a teraszajtó telepítése?

A teraszajtó telepítésének költségei számos tényezőtől függnek, beleértve az ajtó méretét, a telepítés bonyolultságát és a szükséges anyagokat.

A telepítés ára és az ehhez kapcsolódó költségek

A teraszajtó telepítésének ára általában tartalmazza a munkadíjat, de nem foglalja magában a teraszajtó árát. A munkadíj függ a munka bonyolultságától és időtartamától, míg az anyagköltségeket az ajtó típusa és mérete határozza meg. Az árak 50.000 Ft-tól kezdődnek, de a legtöbb telepítés költsége 100.000 Ft és 200.000 Ft között van.

Hogyan válasszunk telepítőt?

A teraszajtó telepítőjének kiválasztásánál érdemes figyelembe venni az illető tapasztalatát, a korábbi munkáit és az általa kínált garanciát. Ajánlott több ajánlatot is kérni, és összehasonlítani őket, hogy megtaláljuk a legjobb ár-érték arányt.

Gyakori kérdések

A teraszajtók vásárlása és telepítése során számos kérdés merülhet fel. Összegyűjtöttünk néhány gyakran ismételt kérdést, amelyek segíthetnek a döntésben.

Milyen gyakran kell karbantartani a teraszajtókat?

A teraszajtók karbantartási igénye nagyban függ az anyaguktól. A fa teraszajtókat évente egyszer általában át kell festeni vagy lakkozni a védelem érdekében. A műanyag és alumínium teraszajtók kevésbé igényelnek karbantartást, de érdemes őket rendszeresen tisztítani és ellenőrizni a sérülések miatt.

Milyen garancia érvényes a teraszajtókra és a telepítésre?

A teraszajtókra és a telepítésre vonatkozó garancia a gyártótól és a telepítő cégtől függ. Általában a teraszajtókra 2-5 év garancia érvényes, míg a telepítésre 1-2 év. Fontos, hogy mindig ellenőrizze a garancia feltételeit, mielőtt vásárolna.

Lehet-e saját kezűleg telepíteni a teraszajtót?

A teraszajtó saját kezű telepítése lehetséges, de nem ajánlott. A telepítés során számos bonyolult lépést kell végrehajtani, és hibák esetén a teraszajtó nem működhet megfelelően, ami biztonsági kockázatot jelent. Ráadásul a szakember által végzett telepítés gyakran garanciát is jelent a munkára.

Mennyi időt vesz igénybe a teraszajtó telepítése?

A teraszajtó telepítésének ideje nagyban függ a projekttől. Egy egyszerű csere esetében a munka néhány órán belül elvégezhető, de ha bonyolultabb munkálatokra van szükség, például a nyílászáró kialakítására vagy a vakolat javítására, a folyamat akár több napig is eltarthat.

Ha szükséged van segítségre a teraszajtók típusainak vagy árainak megértésében, a szakértőink készen állnak, hogy segítsenek. 

Lépj velünk kapcsolatba ma!

Barbara, cikk szerzője
Tapasztalt szövegíró
Szövegíró, 2 éves tapasztalattal a háta mögött. Írta ezt a teraszajtó árak című cikket. Alaposan utána járt a témának.

Hagyj megjegyzést