Article Image

Mennyibe kerül egy tetőablak?

Ismerje meg a tetőablakok árának főbb meghatározóit. Tudjon meg többet a vásárlás előtt!

Gondolkodott már azon, mennyibe kerül egy tetőablak? Ha igen, akkor a cikkünkben mindent megtalál a tetőablakok árának kialakításáról. Megvizsgáljuk a legfontosabb tényezőket, hogy Ön a legjobb döntést hozhassa meg. Olvassa el cikkünket és legyen jól informált vásárló!

Gyors menü

Bevezetés a tetőablakok világába

Szeretnénk Önt bevezetni a tetőtéri ablakok világába. Miért? Mert az ablakok nemcsak természetes fényt hoznak a szobába, javítja a szoba levegőjének minőségét, de a megfelelő kiválasztással jelentős energiamegtakarítás is elérhető.

Miért érdemes tetőtéri ablakot választani?

A természetes fény az egyik legfontosabb tényező, amiért érdemes tetőablakot választani. Egy világos, fényben úszó szoba nemcsak otthonosabb, hanem egészségesebb is. A napsugárzás ugyanis elősegíti a D-vitamin termelést és javítja a hangulatot. A természetes fény mellett a friss levegő is egy fontos szempont. Egy tető ablak kiválóan szellőztet, ami elősegíti a jó levegő minőségét a lakásban. Mindezeken túl pedig ezek az ablakok növelik az ingatlan értékét is, ami hosszú távon gazdasági előnyt is jelenthet.

Segítségre van szükséged a tetőtéri ablak kiválasztásában és beszerelésében? 

Vedd fel a kapcsolatot egy profi szakemberrel!

 Kapcsolatfelvétel

Modern, rusztikus fa tetőtéri ablak

Modern, rusztikus fa tetőtéri ablak

Tetőablak ár

A tetőablakok ára számos tényezőtől függően változhat, mint például a méret, anyagminőség, a gyártó és a különféle beépített funkciók. Egy alapvető, egyszárnyú, forgó vagy toló mechanizmussal rendelkező tetőablak ára már elérhető lehet néhány tízezer forinttól, azonban a pontos összeg nagyban függ a választott extra tulajdonságoktól, mint például a hőszigetelési értéktől, a hangszigeteléstől, az üvegezéstől, vagy akár egyéb kényelmi funkcióktól, mint az esőérzékelő vagy a távirányítású nyitás.

A végleges költségeket mindig növelik az ablak beszerelésével kapcsolatos kiadások, amelyek magukban foglalhatják az építőanyagokat, a szakember munkadíját és az esetleges tervezési, valamint engedélyeztetési díjakat. Ajánlatkéréskor célszerű egy teljes körű árajánlatot kérni, amely minden szükséges munkálatra és anyagra kiterjed.

Nyíló és toló tetőablak árak méret szerint

Típus

Méret

Ár

Nyíló 

55x78 cm

80.000 Ft

Nyíló 

66x98 cm

100.000 Ft

Nyíló

78x118 cm

120.000 Ft

Toló

55x78 cm

90.000 Ft

Toló 

66x98 cm

110.000 Ft

Toló 

78x118 cm

130.000 Ft

A táblázat bemutatja a különböző méretű és típusú tetőablakok árait. Figyelembe véve, hogy az árak változhatnak az idő folyamán és különböző forgalmazóktól függően. A pontos árakért érdemes szaküzletben érdeklődni.

A tetőablakok főbb típusai és jellemzői

A tetőablakok árát sok tényező befolyásolja, többek között a típusuk. Lássuk, milyen főbb típusok közül választhatunk!

Nyíló 

A nyíló tetőablakok a leggyakoribb típusok, amelyek egy felnyíló szerkezet segítségével működnek. Ezek általában 80.000 és 150.000 Ft között mozognak, mérettől és anyagtól függően. A nyíló tetőablakok előnye, hogy könnyen kezelhetőek, nagy ablakfelületük pedig sok természetes fényt enged be a szobába. Hátrányuk, hogy helyet igényelnek a nyitáshoz, tehát a helyiség kialakításánál ezt érdemes szem előtt tartani.

Toló 

A toló tetőablakok egy másik népszerű választás, melyek egy eltolható szerkezet segítségével nyílnak. Áruk általában 100-200.000 Ft között mozog. Az eltolható tetőablakok előnye, hogy kevesebb helyet igényelnek a nyitáshoz, így kisebb helyiségekben is jól használhatóak. Hátrányuk, hogy általában drágábbak, mint a hagyományos nyíló tetőablakok. Azonban a nagyobb kényelem és a helymegtakarítás sokak számára megéri a magasabb árat.

Ne bízd a véletlenre a tető ablak választást és beszerelést. 

Ha segítségre van szükséged, akkor keress szakértői tanácsot.

  Szakértői ajánlatot kérek

Tetőtéri ablakok anyag szerint

Az árakat nem csak a tetőablakok típusa, hanem az anyaga is jelentősen befolyásolja. Az alábbiakban a leggyakoribb anyagokat - a műanyagot és a fát - vesszük górcső alá, hogy megértsük, hogyan hatnak ezek az anyagok a tetőablak árára.

Műanyag

A műanyag tetőablakok széles körben elterjedtek, főleg azért, mert ellenállnak az időjárás viszontagságainak és rendkívül tartósak.

Legnagyobb előnye, hogy ellenállnak a rovaroknak, a penésznek és az időjárásnak, ami hosszú távon pénzt takaríthat meg a karbantartásnál. A műanyag tetőablakok emellett jól szigetelnek, tehát energiahatékonyságot is növelhetnek. Mindezekért a műanyag tetőablakok ára általában 70.000 és 150.000 Ft között van, attól függően, hogy milyen méretű és milyen extra funkciókkal rendelkezik az ablak.

Fa ablakok

A fa tetőablakokat sokan választják a természetes megjelenésük és hőszigetelési képességük miatt.

A fa tetőablakok előnye, hogy természetes megjelenést kölcsönöznek a szobának, és kiváló hőszigetelő képességgel rendelkeznek, ami télen melegen tartja a szobát. A fa tetőablakok azonban karbantartást igényelnek, és áruk is magasabb, általában 100.000 és 250.000 forint között mozog, attól függően, hogy milyen méretű ablakról van szó és milyen a fa minősége.

A tetőablakok árának további meghatározó tényezői

A tetőablak árát számos tényező befolyásolja, beleértve a méretét, az energiahatékonyságát és még sok más szempontot. Alább áttekintjük ezeket a tényezőket, hogy segítsünk Önnek jobban megérteni, miért és hogyan változik a tetőablakok ára.

A tetőablak mérete 

A tetőablak mérete természetesen nagy hatással van az árára. Minél nagyobb egy ablak, annál több anyagot igényel a gyártása és általában több munkát is igényel a telepítése.

Az optimális méretű tető ablak kiválasztásakor figyelembe kell venni a helyiség méretét és az ablakból bejövő fény mennyiségét. Minél nagyobb az ablak, annál több fényt enged be, de nagyobb költséggel is jár. Egy közepes méretű tetőablak általában 100-200.000 Ft közötti összegbe kerül.

Az ablakok energiatakarékossága 

Az energiatakarékos tetőablakok kezdetben drágábbak lehetnek, de hosszú távon megtérülhetnek az energiaköltségek megtakarításával.

Energiatakarékos ablakok esetében az előny a hőveszteség csökkentésében és a klímaváltozási költségek csökkenésében rejlik. Ezen ablakok általában 150.000 és 250.000 Ft közötti összegbe kerülnek, de ezek az ablakok akár évi 10-15% energia megtakarítást is eredményezhetnek, ami hosszú távon jelentős összeg lehet. Ezért érdemes mérlegelni, hogy az elsődleges befektetés ellenére mennyire éri meg az energiatakarékos ablakok beszerzése.

Tetőtéri ablak beszerelése

A tetőablak beszerelése biztosan nem DIY projekt!

Tetőablak beszerelési költségek

A tető ablak árához hozzáadódik a beszerelési költség is, ami nem elhanyagolható tényező. Ez a költség függ az ablak méretétől, a beszerelés bonyolultságától és a szakember díjától. Alább részletezzük ezeket a szempontokat.

Hogyan befolyásolja a beszerelés az árat?

A beszerelés költsége nagyban függ a tetőtéri ablak méretétől és a beépítés bonyolultságától. Minél nagyobb az ablak és minél nehezebb a beépítés, annál több időt és erőforrást igényel a munka, ami növeli a költségeket. Az átlagos beszerelési költség 50.000 és 150.000 Ft között mozog, de ez nagyban függ a konkrét projekttől.

Hogyan spórolhatunk a beszerelési költségeken?

A beszerelési költségek csökkentése érdekében érdemes több ajánlatot is bekérni különböző szakemberektől, hogy összehasonlíthassa őket. Egy másik lehetőség a költségek csökkentésére, ha több tetőablakot is egyszerre szereltet be, így a szakember valószínűleg kedvezményt ad a munkadíjból. Végül, ha van rá lehetőség, érdemes olyan időszakot választani a beszerelésre, amikor a szakemberek kevésbé vannak lefoglalva, mert ilyenkor olcsóbb lehet a munkadíj.

Az ablakok kiválasztása és beszerelése összetett feladat, amit egy profi szakember könnyedén elvégez.

Ha szeretnéd megtalálni a legjobb megoldást otthonodra, lépj kapcsolatba egy szakértővel.

   Professzionális segítséget kérek

Tetőtéri ablak beépítése költségei

Típus

Méret

Beépítési költség

Nyíló 

55x78 cm

40.000 Ft

Nyíló 

66x98 cm

50.000 Ft

Nyíló 

78x118 cm

60.000 Ft

Toló 

55x78 cm

50.000 Ft

Toló 

66x98 cm

60.000 Ft

Toló 

78x118 cm

70.000 Ft

Ez a táblázat a különböző méretű és típusú ablakok beépítési költségeit mutatja be. Kérjük, vegye figyelembe, hogy ezek az árak csak tájékoztató jellegűek, a végleges árat a kiválasztott szakember határozza meg. A Qjob.hu-n számos tapasztalt szakember található, akik segítenek a tetőtéri ablak beépítésében.

Hogyan találjuk meg a legjobb ár-érték arányú ablakot?

A vásárláskor nem csak az árat kell figyelembe venni, hanem a minőséget és a jellemzőket is. Az alábbiakban bemutatjuk, hogyan találhatja meg a legjobb ár-érték arányú ablakot.

Ablakok összehasonlítása: ár, minőség, jellemzők

A tetőablakok kiválasztásakor fontos összehasonlítani az árakat, de nem szabad elfeledkezni a minőségről és a jellemzőkről sem. Az árakat összehasonlítva fontos megvizsgálni az ablakok anyagát, méretét, energiahatékonyságát és a garanciális feltételeket. Mindezek mellett figyelembe kell venni a márka hírnevét is.

Az ár és a minőség optimális egyensúlya a vásárló igényeitől és költségvetésétől függ. Előfordulhat, hogy egy drágább tetőablak hosszú távon jobban megéri, ha például energiahatékonyabb, mint a olcsóbb változatok. Ebben az esetben a magasabb kezdeti befektetés megtérülhet az alacsonyabb energiafogyasztás révén. Másrészt, ha rövidebb távon tervezünk, és a költségvetés szűkös, akkor talán egy olcsóbb, de még mindig minőségi ablak a jobb választás. Fontos azonban, hogy az olcsóbb ár ne a minőség rovására menjen. Mindig gondoljunk arra, hogy a tetőtéri ablak egy hosszú távú befektetés, amely hozzájárul otthonunk értékének növeléséhez.

Gyakran Ismételt Kérdések

Mennyibe kerül egy tetőtéri ablak és a beszerelés?

A tetőablakok ára nagyon változó, a különböző típusok, méretek és anyagok miatt. Az árak általában 40.000 Ft-tól indulnak és akár 200.000 Ft-ig is emelkedhetnek. A beszerelési költség is befolyásolja az árat, ami 50.000 és 150.000 Ft között mozoghat.

Milyen vannak tényezők hatással az ablak árára?

A tető ablak árát számos tényező befolyásolja, mint például a méret, az anyag, a gyártó, az energiatakarékosság és a beszerelési költség. Nagyobb és energiatakarékos ablakok általában drágábbak, míg a műanyag ablakok általában olcsóbbak, mint a fa ablakok.

Hogyan találhatom meg a legjobb ár-érték arányú tetőablakot?

A legjobb ár-érték arányú tetőablak megtalálásához érdemes összehasonlítani több különböző típust és márkát, és figyelembe venni az ablakok minőségét, energiatakarékosságát és a beszerelési költséget is. Mindig érdemes több ajánlatot is bekérni és figyelembe venni a hosszú távú megtérülést is.

Hol találhatok szakembert a tetőablak beszerelésére és vásárlására?

A Qjob.hu egy online platform, ahol szakembereket találhat a tetőablak beszerelésére. A weboldalon rengeteg tapasztalt szakember közül választhat, akik segítséget nyújtanak a megfelelő tetőablak kiválasztásában és beszerelésében is. Az árak változóak a szakember tapasztalatától és a munka bonyolultságától függően. Mindig érdemes több ajánlatot is bekérni, hogy megtalálja a legjobb ár-érték arányt.

Összefoglalás

A tetőablak vásárlás komoly befektetés, ami hosszú távon is meghozza a gyümölcsét, ha jól választunk. Az alábbiakban összefoglaljuk a legfontosabb szempontokat, amelyeket érdemes szem előtt tartani a vásárlás során.

  1. Típus és méret: Gondolja át, hogy milyen típusú és méretű ablakra van szüksége. A választás befolyásolja az árat, a fénybejutást és a szellőzést is.
  2. Anyag: A műanyag és a fa ablakok közül választhat. Mindkét anyagnak megvannak a maga előnyei és hátrányai, azonban az árban is jelentős különbség lehet közöttük.
  3. Energiatakarékosság: Egy jól szigetelt ablak hosszú távon megtérülhet az energiafogyasztás csökkenésével. Bár ezek az ablakok általában drágábbak, érdemes mérlegelni a hosszú távú megtakarítást.
  4. Beszerelés: Ne feledje, hogy az ablak árához hozzájön még a beszerelési költség is. Egy tapasztalt szakember, mint a Qjob.hu-n találhatóak, értékes tanácsokkal tud szolgálni a vásárlás és a beszerelés során.
  5. Ár-érték arány: Végül, de nem utolsósorban, mindig keressen a legjobb ár-érték arányt. Ezt az árak, a minőség és a jellemzők összehasonlításával érheti el.

Reméljük, hogy ezekkel a tanácsokkal segítségére tudtunk lenni az ablak vásárlásának folyamatában. Ne feledje, egy jól megválasztott tetőablak hosszú évekig képes szolgálni, és értéket ad otthonának.

Nem kell magadnak nekiállnod a tetőablak beszerelésnek.

Keresd fel a Qjob.hu-t, és találd meg a legjobb szakembert, aki segít a vásárlásban és a beszerelésben is.

  Szakembert keresek