Article Image

Egy villámgyors ebédre vágysz? Íme a legfinomabb gyros házilag!

Folyton rohanásban vagy napközben, de mégis szeretnél valami táplálóbbat ebédelni azon túl, hogy bekapsz futtában egy müzliszeletet?

Folyton rohanásban vagy napközben, de mégis szeretnél valami táplálóbbat ebédelni azon túl, hogy bekapsz futtában egy müzliszeletet? Azonban valami olyan ételre vágysz, amivel nem kell órákat a konyhában pepecselned? 

Akkor egy isteni finom gyros házilag elkészítve lesz a legjobb megoldás a számodra! Hiszen pikk-pakk összedobható, és akár a munkába is magaddal viheted.  

Ráadásul egyszerűsége ellenére az egyik legegészségesebb és legtáplálóbb étel, amit csak ismerek. Hiszen minden megtalálható benne, amire szükségünk van az állandó rohanásban: fehérjeforrásként sovány csirke, egészséges zsiradékként az olívaolaj, szénhidrátforrásként a puha, omlós pita vagy burgonya, vitaminbombaként pedig a sok színes saláta. Mindez ráadásul egy ínycsiklandóan finom szósszal megbolondítva. 


Ha egy problémára keresel megoldást, akkor tegyél közzé egy feladatot és válaszd ki a legjobb szakembert a beérkezett ajánlatokból!
Rendelj szolgáltatást a Qjob.hu szakembereitől

Hozz létre egy feladatot


Az alapanyagok sokszínűségét tekintve egy jó gyros házilag elkészítve garantáltan fel fog tölteni egész nap energiával! 

Persze ez csak abban az esetben igaz, ha ez a gyros házilag is egy kiváló recept alapján készül, ami felidézi az igazi görög ízeket és az egészségünket is szolgálja. 

Ne aggódj, neked most nem kell a házilag készíthető gyros recepteket bújnod az interneten! Ugyanis a VI.-kerületi EurIndia gyros-büfé tulajdonosként - hosszú évek tapasztalatával a hátam mögött - elhoztam a számodra a legjobban bevált házilag elkészíthető gyros receptet, amelynek köszönhetően villámgyors ebédet készíthetsz magadnak.

Gyros készítése házilag 1 főre:

Először is 100 g csirkemellet vágj fel vékony ujjnyi csíkokra! 

Ezután következik a gyros pác házilag történő elkészítése, ami az igazi gyros lelkét adja. 

Ehhez saját készítésű gyros fűszerkeverékre lesz szükséged, amiben a fűszerek valódi ízét érezheted – ellentétben a bolti ízfokozóval teli összeállításban. 

Szerencsére a gyros fűszerkeveréket házilag hétköznapi fűszerekből is könnyedén összedobhatod: 

  • 3 tk só 
  • 1 tk bors 
  • 1 tk bazsalikom 
  • 1 tk aprított oregánó 
  • 1 tk szárított petrezselyem 
  • 1 tk fokhagyma-granulátum 
  • 1 tk fűszerpaprika 
  • 0,5 tk rozmaring 
  • 1 csipet római kömény 
  • 1 csipet őrölt szerecsendió 
  • 1 csipet őrölt fahéj 

Tipp: Egyszerre nagyobb adag fűszerkeveréket is elkészíthetsz, amit zárható fém dobozban tárolva bármikor előkaphatsz. 

Ezután locsold meg a csirkemellcsíkokat sütésre alkalmas olívaolajjal (Tehát olyannal, ami nem extra szűz, hanem részben finomított!). Ahhoz, hogy a házilag készült gyros pác még ízletesebb legyen, egy evőkanál mustárt is tegyél a húsokhoz. Ha ezzel is megvagy, szórd meg házi gyros fűszerkeverékkel úgy, hogy mindenhova bőven jusson belőle. Majd alaposan keverd el! 

A bepácolt húsokat takard le, majd hagyd hűtőben állni addig, amíg a többi hozzávalót is elkészíted. 

Láss neki a saláta és a tzaziki elkészítésének! 

  1. Kockázz fel 1 darab paradicsomot, majd vágj fel hozzá félkarikára egy fél lilahagymát. 
  2. Ízlés szerint vághatsz bele jégsalátát, káposztát, de ha még több időt szeretnél spórolni, akár előre csomagolt salátakeveréket is tehetsz hozzá. 
  3. Keverd össze az alapanyagokat, majd tedd be a hűtőbe. 
  4. A tzaziki elkészítéséhez vágj le egy negyed uborkát, felezd el hosszában, majd kapard ki a magos belsejét, és nagy lyukú reszelőn reszeld le héjastól. Ha ezzel is megvagy, akkor jól nyomkodd ki a lereszelt uborkát! 
  5. Egy fél pohár zsírosabb joghurtot (ami nem folyik annyira) ízesíts be ízlés szerinti mennyiségben zúzott fokhagymával, sóval, illetve borssal. 
  6. A joghurtos szószt keverd össze az uborkával, majd hűtőben ezt is hagyd állni. 

Tipp: Ha kevés időd van, akkor az uborkát akár ki is hagyhatod a szószból. A fokhagymás joghurt már önmagában elég ízt tud adni a gyrosodnak. 

Következzék a hús befejezése!

Vedd ki a húst a hűtőből, és serpenyőben egy kevés olajat aláöntve hirtelen, nagy lángon süsd ki pirosra! 

Tipp: Egyszerre több adagnyi húst is elkészíthetsz, amit készen le tudsz fagyasztani. Így legközelebb kikapod a mélyhűtőből, és már csak köretet kell készítened a gyroshoz. 

A kész gyrost kétféleképpen is fogyaszthatod. 

Gyros házilag pitában tálalva: 

A pita elkészítése házilag sajnos sehogy sem lesz a leggyorsabb művelet. Ám idő hiányában sem kell lemondanod róla! Hiszen a boltokban már be tudsz szerezni kész pitát, amit csak be kell dobnod pár percre a sütőbe, hogy átpiruljon, majd rétegezheted is bele a finomságokat.

 

Gyros tál házilag: 

Egy kiadós gyros tálról bizony nem hiányozhat a sült burgonya! 

2 db burgonyát hámozz meg és vágj fel hasábokra. Majd előmelegített sütőbe téve locsold meg egy kis olajjal, és kb 200 fokon süsd ropogósra. 

Bő zsírban is elkészítheted, de sütőben sokkal egészségesebb változatot kaphatsz. Ráadásul még fölötte sem kell állnod, így közben tudsz mást csinálni. 

Amit eddig a gyrosomról mondtak: 

„Már többször is készítettem a recept alapján gyrost házilag. Valóban roppant gyorsan összedobható és az egész család jól lakik tőle. Pedig három feneketlen bendővel rendelkező fiúgyermek esetén ez nem könnyű feladat!” /Anikó (35), egy háromgyerekes anyuka/ 

„Már korán reggel elindulok a munkába és csak késő este érek haza - általában éhesen. Szerencsére a gyros házilag elkészítve nem csak, hogy finom, hanem még gyors is. Hétvégén előre elkészítek és lefagyasztok több húsadagot, így este fáradtan már csak a körítést kell összedobnom.” /Tihamér (28), túlórázó irodai dolgozó/ 

„Fizikai munkásként régen mindig péksüteményeket ettem munka közben, amitől sosem volt elég energiám. Mióta házilag készült gyrost csomagol nekem a feleségem, sokkal könnyebben megy a munka. Az illatát megérezve a többiek csak úgy sárgulnak az irigységtől. /Karcsi (53), építőipari segédmunkás/ 

Mit tehetsz, ha még ennyi időd sincs főzni? 

Sajnos vannak olyan hétköznapok, amikor a gyors recept ide vagy oda, de sehogy sem fér bele a főzés. Azonban ebben az esetben sem kell a sarki bolti péksüteményeken élned!  

Szívesen látlak az igazi, házilag készült gyrost kínáló büfémben, Budapesten a Podmaniczky utcában. De a gyrost ma már könnyedén házhoz is rendelheted! 

Sokan mondják erre, hogy de a házhozszállítás drága. 

Pedig nem minden esetben! 

Én, mint az EurIndia gyros-büfé tulajdonosként regisztráltam a Qjob.hu szakemberkeresőn, ahol rengeteg olyan megbízható futár van, aki az 1000 Ft-os szállítási díjjal ellentétben akár 2-300 Ft-os áron is kiviszi a rendelt ételt. Így egy jó gyroshoz még csak meg sem kell mozdulnia az embernek! 

Ehhez neked sincs más dolgod, mint a Qjob.hu szakemberkeresőn megismerkedni a regisztrált független futárok ajánlataival, vagy akár saját magad meghirdetni egy alkalmi feladatot, miszerint ételkiszállításra keresel szakembert. 


Ha te is szeretnél egyik blogbejegyzésünk hőse vagy szerzője szeretnél lenni, küldd el történetedet vagy ötletedet az  info@qjob.hu  címre.