Article Image

Mennyibe kerül egy életmódváltás szakértője?

Fedezd fel, mit is jelent a life coaching, mikor szokás igénybe venni és milyen tényezők befolyásolják a life coaching árakat. Fontos tudnivalók és tippek a cikkben.
Árkalkulátor
Nincs időd böngészni??Árkalkulátor

Valaha gondolkodtál azon, mennyit ér a személyes fejlődés? Ebben a cikkben részletesen bemutatjuk a life coach szolgáltatások költségeit, hogy segítsünk megérteni, milyen befektetést igényel az életed pozitív irányba történő megváltoztatása. Vágjunk bele, és fedezzük fel együtt, hogy a life coaching valóban megéri-e a befektetést.

Gyors menü:

 • A life coaching alapjai
 • Life coach árak
 • Személyes fejlődés és célkitűzések
 • Hogyan válasszunk life coachot?
 • Különböző típusú szolgáltatások
 • A folyamat lépései és időtartama
 • Gyakori Kérdések 
 • Hol kereshetünk?
 • Alternatívák és összehasonlítás más szolgáltatásokkal
 • Egyéb személyes fejlődést segítő szolgáltatások

A life coaching egy személyes fejlődésre irányuló szolgáltatás, amely segít az embereknek meghatározni és elérni életük céljait, legyen szó karrierről, személyes életről, egészségről vagy bármely más területről. Egy life coach olyan szakember, aki támogatást, irányítást és bátorítást nyújt, miközben kliensei a változás és fejlődés útján haladnak előre.

A life coaching alapjai

A liife coaching a jövőre és a cél-orientált változásokra koncentrál. Egy life coach nem ad tanácsot vagy megoldásokat; inkább olyan kérdéseket tesz fel, amelyek segítenek a klienseknek saját válaszaik megtalálásában és új perspektívák felfedezésében.

Mikor vegyük igénybe a life coaching szolgáltatásait?

A life coaching szolgáltatásait számos különböző okból vehetjük igénybe. Ide tartozhat a karrierváltás vagy -előrehaladás vágya, jobb egyensúly megteremtése a munka és a magánélet között, a stressz kezelése, az önbizalom növelése vagy egyszerűen egy új életszakaszra való felkészülés. Amennyiben valaki elakadt az érzéseiben, vagy úgy gondolja, hogy nem aknázza ki a benne rejlő lehetőségeket, és szeretne változtatni az életén, a life coaching lehet a megfelelő lépés a változás felé.

Egyéni igények és célok határozzák meg, hogy ki és mikor forduljon life coachhoz. Azok számára, akik konkrét célokat szeretnének elérni vagy változást szeretnének az életükben, egy life coach segíthet tisztázni a céljaikat, kidolgozni egy cselekvési tervet, és támogatást nyújthat a változás folyamatában.

A life coach hölgy leírja terveit

Céljaink megfogalmazása és leírása fontos lépés a tudatos élet felé

Személyes fejlődés és célkitűzések

Egy life coach elsősorban abban segít, hogy tisztában legyünk saját értékeinkkel, meghatározzuk valódi céljainkat és megvalósítsuk azokat. Ez magában foglalhatja a karrier, a kapcsolatok, az egészség vagy akár a személyes növekedés területén kitűzött célok elérését. A coach segítségével kidolgozhatunk egy lépésről lépésre haladó tervet, amely reális célok megfogalmazásán alapul.

Stresszkezelés és életmódváltás

A modern élet rengeteg stresszt és kihívást hordoz, amelyek kezelése gyakran nehézkes. Egy life coach nem csak a célok elérésében nyújt támogatást, hanem abban is, hogy megtanuljuk hatékonyan kezelni a stresszt és javítsuk az életminőségünket. Ez magában foglalhatja az időgazdálkodást, a relaxációs technikák elsajátítását, az egészséges életmódra való áttérést és az önbizalom növelését. Az életmódváltás nem csupán fizikai változásokat jelent, hanem a gondolkodásmódot, a prioritásokat és a mindennapi szokásokat is átalakítja, ami hosszú távon fenntarthatóbb és kiegyensúlyozottabb életvitelhez vezethet.

Egy life coach tehát sokkal többet nyújt, mint csak átmeneti motivációt vagy tanácsadást; az együttműködés lehetőséget teremt a tartós, személyes fejlődésre és az életminőség javítására. Az árak mögötti érték így nem pusztán egy szolgáltatás megfizetése, hanem egy befektetés önmagunkba, ami hosszú távon megtérülhet. A Qjob.hu egy olyan platform, ahol könnyedén megtalálhatod az ideális Life Coachot számodra.Nézd át a számos tapasztalt és elkötelezett szakember profiljait, akik segítenek abban, hogy a legjobbat hozhasd ki magadból.

Life coach árak

Amikor a life coaching szolgáltatások árairól beszélünk, fontos megértenünk, milyen értéket kínál egy life coach. A díjszabás változó lehet, számos tényezőtől függően, mint például a coach tapasztalata, a program hossza és intenzitása, valamint a kínált szolgáltatások típusa. Az ár mögötti valódi érték azonban a személyes fejlődésben, a célok elérésében, a stresszkezelésben és az életmódváltás lehetőségében rejlik.

A life coaching szolgáltatások árai Magyarországon széles skálán mozoghatnak, és számos tényezőtől függően változhatnak. A díjak a coach tapasztalatától, szakértelmétől, a választott coaching típusától, és a szolgáltatás személyreszabottságától függhetnek.

Egy általános áttekintés szerint a life coaching óradíjai 10.000 és 50.000 forint között mozoghatnak, de fontos megjegyezni, hogy sok coach egyedi árajánlattal dolgozik, figyelembe véve az ügyfél egyedi célkitűzéseit és igényeit​

​Konkrétabb példaként, egy személyes life coaching alkalom ára Budapesten 14.500 forint lehet 50 percre, kedvezményes dupla alkalom esetén pedig 20.000 forint / 100 perc. Online coachingra jelentkezve, az ár 10.000 - 12.000 forint/ 60 perc. Speciális csomagajánlatok, mint az "Álomélet tervező" life coaching nőknek vagy férfiaknak, 5+1 alkalomból áll és 60.000 forintba kerül​. Egy másik forrás szerint a life coaching ára, amely magában foglal egy 45-90 perces foglalkozást,  akár 20.000 - 25.000 forint is lehet​. Rengetegen keresnek megoldást a gyermekükkel való kapcsolat javítására. Ehhez szintén megkereshetnek egy life coachot. Egy ilyen beszélgetés ára alkalmanként 15.000-18.000 Ft között mozog.

Fontos hangsúlyozni, hogy a coaching árak jelentős mértékben változhatnak az egyéni referenciák függvényében. Tapasztalt és elismert szakemberek általában magasabb díjakat számolhatnak fel. A következő táblázatban összeszedtük a legkeresettebb szolgáltatásokat és azok megközelítő árait.

Life coaching árak

Szolgáltatás típusa

Átlagos ár (óradíj)

Átlagos ár (csomag)

Egyéni coaching

20.000-30.000 Ft

150.000-200.000/10 alkalom

Csoportos coaching

8.000-15.000 Ft/fő

50.000-90.000/10 alkalom

Online coaching

15.000-25.000 Ft

120.000-200.000/10 alkalom

Intenzív workshop

35.000-50.000 Ft/nap

180.000-300.000/10 alkalom

Célorientált coaching

22.000-32.000 Ft

140.000-320.000/10 alkalom

Életmódváltás

20.000-30.000 Ft

150.000-300.000/10 alkalom

Mit tartalmaz az ár?

Amikor life coach szolgáltatásért fizetünk, nem csupán az adott időszakban nyújtott támogatásért fizetünk, hanem a szakember által kínált széleskörű tudásért, tapasztalatért és szakértelemért is. Az ár általában magában foglalja a következőket.

Személyre szabott támogatás

Egyedi céljaink eléréséhez nyújtott egyéni támogatás és útmutatás.

Célkitűzések meghatározása és cselekvési terv kidolgozása

Segítség a céljaink tisztázásában és egy lépésről lépésre haladó terv elkészítésében.

Rendszeres találkozók

Ezek lehetnek személyes találkozók, telefonos konzultációk vagy videóhívások, amelyek során folyamatos támogatást és visszajelzést kapunk.

Gyakorlatok és feladatok

Esetenként különféle gyakorlatok és feladatok, amelyek segítenek a személyes fejlődésben és a céljaink elérésében.

Segítő anyagok

Hozzáférés az esetleges online anyagokhoz és erőforrásokhoz, amelyek a coaching folyamatot támogatják.

A life coach online tréninget tart

A COVID járvány idején egyre gyakorabban használt praktika az online tanácsadás

Hogyan válasszunk life coachot?

A life coach kiválasztása egy személyes utazás kezdete lehet, amely segít kiteljesíteni a potenciálunkat és elérni céljainkat. A folyamat sikere nagyban függ attól, hogy milyen jól tudunk együttműködni és kommunikálni a coachunkkal. Íme néhány további szempont, amelyeket érdemes figyelembe venni a választáskor:

Szakértelem és tapasztalat

A megfelelő life coach választásakor kulcsfontosságú, hogy a szakember rendelkezzen a szükséges szaktudással, amely segíthet céljaink elérésében. Fontos, hogy olyan coachot válasszunk, aki szakavatott a területén és  - legyen az karrierfejlesztés, személyes jólét, vagy éppen párkapcsolati tanácsadás - széleskörű ismeretekkel és releváns tapasztalattal bír.

Vélemények és ajánlások

Korábbi ügyfelek visszajelzései kulcsfontosságúak lehetnek a döntési folyamat során. Ezek a vélemények betekintést nyújthatnak a coach munkastílusába, eredményességébe és a vele való együttműködés minőségébe.

A kémia fontossága

Nem elhanyagolható szempont a személyes "kémia", azaz az a szubjektív érzés, hogy képesek vagyunk-e nyíltan és őszintén kommunikálni a coachunkkal. Ez a személyes összhang döntő lehet a coaching folyamat sikerességében.

Ezek a címek és az általános irányelvek segíthetnek abban, hogy megtaláljuk a számunkra legmegfelelőbb life coachot, aki támogathat bennünket a személyes fejlődés útján

Szeretnéd felfedezni a benned rejlő lehetőségeket és elérni a céljaidat? A Life c oaching a kulcs a személyes fejlődéshez, és a Qjob.hu segít megtalálni a megfelelő szakembert számodra! Böngészd át a szakemberek listáját. Ne engedd, hogy az álmaid csak álmok maradjanak! Mindig válassz egy tapasztalt és ellenőrzött Life Coachot és indulj el az önismeret és siker útján. 

A life coach előre megtervezi a tanácsadás menetét

Egy profi life coach nem csak meghallgatni akarja, hanem meg is érteni

Különböző típusú life coaching szolgáltatások

A life coaching számos formában elérhető, attól függően, hogy milyen típusú támogatásra van szükségünk. Minden formának megvannak a maga előnyei és sajátosságai, így fontos, hogy olyan típust válasszunk, amely leginkább megfelel az egyéni igényeinknek és életvitelünknek. A következő táblázat segít rálátni a lehetőségekre.

Egyéni coaching

Az egyéni coaching egy mélyreható, személyre szabott támogatási forma, ahol a coach és az ügyfél szoros együttműködésben dolgoznak az ő egyedi céljainak és kihívásainak megvalósításán. Ez a fajta coaching ideális választás lehet azok számára, akik részletes és koncentrált segítséget keresnek bizonyos életterületeken, legyen szó személyes fejlődésről, karrierváltásról, vagy akár stresszkezelésről.

Csoportos coaching

A csoportos coaching során az emberek hasonló célokkal vagy kihívásokkal egy csoportban dolgoznak, ami lehetőséget biztosít a résztvevők számára, hogy egymást inspirálják és támogassák. A csoportos munka egyedülálló tanulási és fejlődési lehetőségeket kínál, amelyek hozzájárulhatnak a résztvevők személyes növekedéséhez. Ez a coaching forma különösen hasznos lehet azok számára, akik szeretnének másokkal együtt tanulni és fejlődni, valamint értékelik a közösségi támogatást és motivációt.

Online coaching lehetőségek

Az online coaching nagyfokú rugalmasságot és kényelmet nyújt, lehetővé téve a kliensek számára, hogy saját időbeosztásuk szerint otthonuk melegéből  vegyenek részt -a  legtöbb esetben videohívás keretén belül- a coaching folyamatban. Ez a forma tökéletes azok számára, akik távol élnek a coachtól, vagy olyan elfoglalt életvitelt folytatnak, amely korlátozza a személyes találkozók lehetőségét. 

Life coaching előnyei

Szolgáltatás típusa

Előnyök

Célközönség

Egyéni coaching

Személyre szabott terv, mélyreható átalakulás

Azok, akik konkrét célokat szeretnének elérni

Csoportos coaching

Közösségi támogatás, költséghatékony

Azok, akik inspirációt merítenének mások történeteiből

Online coaching

Rugalmas időbeosztás, bárhonnan elérhető

Foglalkoztatott személyek, akik kevés szabadidővel rendelkeznek

Stresszkezelés 

Hatékony technikák a stressz kezelésére

Stresszes életmódot élők

Életmódváltás

Egészségesebb életmód, jobb életminőség

Azok, akik változtatni szeretnének életvitelükön

 

A life coaching folyamata

A life coaching egy átalakulási folyamat, amely segít az embereknek abban, hogy megvalósítsák személyes és szakmai céljaikat. Ez a folyamat strukturált, mégis rugalmas, lehetővé téve az egyéni igényekhez való alkalmazkodást. A sikeres coaching folyamat kulcsa a következetesség, az elkötelezettség és a nyitottság a változásra.

Első konzultáció

A life coaching útja egy bemutatkozó üléssel kezdődik, ahol coach és kliens megismerik egymást. Itt beszélgetnek a kliens céljairól, kihívásairól, és megállapítják a folyamat kereteit. Ez az első lépés a közös munkához.

Célkitűzések meghatározása

A következő lépés a célok SMART módszer szerinti meghatározása, ami segít a célkitűzések pontosításában és a sikeres megvalósítás útjának kijelölésében. A coach támogatja az ügyfelet a céljai élesítésében és a szükséges lépések tervezésében.

A folyamat lépései és időtartama

A coaching folyamat magában foglalja az akcióterv kialakítását, a progresszió nyomon követését és az esetleges akadályok kezelését. Az időtartam változhat a célkitűzések bonyolultságától függően. Általában heti vagy kétheti találkozók formájában zajlik, biztosítva az érintett számára a folyamatos támogatást és igény szerinti finomítást.

A life coach kifejti véleményét az ügyfélnek

Az ún. "chemistry meeting" az első lépések egyike, egy life coachal való együttműködés során

Alternatívák és összehasonlítás más szolgáltatásokkal

Amikor személyes fejlődésről és önfejlesztésről van szó, többféle szolgáltatás áll rendelkezésre. A life coaching és a terápia gyakran kerül összehasonlításra, mivel mindkettő támogatást nyújt az egyének számára az élet különböző aspektusaiban. Fontos azonban megérteni a közöttük lévő alapvető különbségeket, valamint ismerni az egyéb elérhető személyes fejlődést segítő lehetőségeket.

Life coaching vs. terápia (mi a különbség?)

A life coaching a jövődre fókuszál, segít kitűzni és elérni céljaidat, javítani az életed minőségét. A terápia inkább múltbeli problémák, mint a szorongás vagy depresszió kezelésére koncentrál, és mentális egészségi állapotokat is kezelhet.

Egyéb személyes fejlődést segítő szolgáltatások

 • Mentorálás: Ha van egy tapasztaltabb ember, aki tanácsokkal lát el bizonyos területeken, az nagyon hasznos lehet.
 • Tanácsadás: Általános tanácsokat kapsz életed különböző területeire, például munkára vagy kapcsolatokra.
 • Önsegítő csoportok: Hasonló helyzetben lévő emberekkel találkozhatsz, akikkel megoszthatod a tapasztalataidat és támogathatjátok egymást.
 • Szakmai képzések és workshopok: Konkrét készségeket, mint a kommunikáció vagy időgazdálkodás fejleszthetsz ezeken.

Minden szolgáltatásnak megvan a maga előnye, és attól függően választhatsz közülük, hogy mi a célod vagy milyen típusú támogatásra van szükséged. A life coaching nagyszerű lehet, ha konkrét céljaid vannak és aktívan formálni szeretnéd a jövődet, míg a többi lehetőség kiegészítő támogatást nyújthat.

Gyakran Ismételt Kérdések

Amikor valaki life coaching szolgáltatást vesz igénybe, számos kérdés merülhet fel a folyamat, a várható eredmények és a siker mérésének módjait illetően. Ezek a gyakori kérdések segítenek tisztázni a coaching hatékonyságát és megértetni, hogy mire számíthatunk a coaching során.

Milyen gyorsan láthatóak az eredmények?

Amikor elkezdesz life coachingot, természetes, hogy kíváncsi vagy, mikor fogsz változást érezni. Nos, ez eléggé változó. Van, aki már a kezdeti találkozók után jobban érzi magát, több önbizalmat szerez vagy jobban tud döntéseket hozni. De ha nagyobb célokat tűztél ki, akkor arra készülj fel, hogy hosszabb idő is kellhet. Röviden: minél konkrétabb a cél, annál hamarabb láthatóak lehetnek az eredmények.

Hogyan mérhető a siker?

A siker mérése egyénenként eltérő lehet. Lehet, hogy te konkrét dolgokban gondolkodsz, mint például előrelépni a munkahelyeden, egészségesebben élni, vagy jobban boldogulni a párkapcsolatodban. De a sikert  jelezheti az is, hogy jobban ismered önmagad, kevésbé stresszelsz, vagy egyszerűen boldogabbnak érzed magad. A lényeg, hogy te és a coachod együtt dolgoztok ki módszereket, hogy észrevegyétek és értékeljétek a változásokat.

A life coaching kapcsán felmerülő gyakori kérdések megválaszolása fontos, hogy tisztán lássuk, mire számíthatunk a folyamat során. Mindenki más-más okból kezd coachingba, és a siker is mindenkinél mást jelenthet. A lényeg, hogy nyitott legyél a változásra, és aktívan részt vegyél a folyamatban.

Mennyibe kerül átlagosan egy life coach szolgáltatás Magyarországon?

Átlagosan egy life coaching  ára Magyarországon, általában 10.000 - 50.000 forint között mozog óránként. Az árak függnek a coach tapasztalatától, szakértelmétől és a nyújtott szolgáltatások típusától. Fontos megjegyezni, hogy sok coach csomagárakat kínál, amelyek hosszabb távú elköteleződés esetén kedvezőbbek lehetnek. Illetve néhány oldalon úgynevezett gyors segítség is elérhető annak érdekében, hogy egy adott élethelyzetben minél hamarabb megoldás születhessen a felmerülő problémára. Ennek az ára alkalmanként 20.000-25.000 Ft is lehet, viszont 1-3 alkalom elég a megoldáshoz.

Hogyan határozható meg, hogy egy life coach ára megéri-e az általa nyújtott értéket?

Egy life coach árának megítélésekor fontos figyelembe venni az általuk nyújtott személyre szabott támogatást és a potenciális életminőség-javulást. A döntés során érdemes tájékozódni a coach végzettségéről, tapasztalatáról, valamint korábbi ügyfelek visszajelzéseiről. A befektetés megtérülését a személyes fejlődésben és a kitűzött célok elérésében való előrelépés mutatja.

Milyen tényezők befolyásolják a life coach díjazását? 

A life coach díjazását több tényező is befolyásolhatja, többek között a coach szakmai háttere, tapasztalata, a coaching típusa (például egyéni vagy csoportos), valamint a megbeszélés hossza és gyakorisága. Emellett fontos szerepet játszik a coaching folyamat komplexitása és a beavatkozás mélysége is. Sok life coach kínál ingyenes konzultációt vagy próbaülést azok számára, akik még nem döntöttek a coaching folyamat megkezdéséről. Ez lehetőséget biztosít az ügyfélnek, hogy megismerje a coachot, annak módszereit és hogy eldönthessék, hogy tudnak e együtt dolgozni a jövőben.

Hogyan találhatok megfizethető life coachot a Qjob.hu oldalon?

A Qjob.hu egy online felület, ahol különböző szakterületek szakembereit, köztük life coachokat is találhatsz. Az oldalon lehetőség van a különböző coachok szolgáltatásainak, árainak és értékeléseinek összehasonlítására, lehetővé téve az ügyfelek számára, hogy megtalálják a számukra legmegfelelőbb és legmegfizethetőbb szakembert. A keresés során figyelembe vehetők a speciális ajánlatok és csomagárak is, amelyek tovább csökkenthetik a költségeket. 

életvezetési tanácsadó