Article Image

Mennyibe kerül egy esküvői videó?

Az esküvői videó árak átlagosan 180-380.000 Ft között mozognak. A kisebb csomagok 80-100.000 Ft-ért, a nagyobb csomagok pedig 250.000 Ft-tól vásárolhatók meg.
Árkalkulátor
Nincs időd böngészni??Árkalkulátor

Mennyibe kerül az esküvői videós megbízása 2024-ben?

A tökéletes esküvői videó elkészítésének átlagos költsége ma Magyarországon 180.000-380.000 Ft között alakul. Ez a díj a legtöbb esetben magába foglalja a 2 operatőrt, esetenként 1 vagy 2 fényképészt is, valamint az elkészülő hangulatfilmet, vágási és szerkesztési munkálatokat.

Esküvői videó statisztika

Érdekel, hogy mely fotósoknak van még szabad ideje a nagy napotokra?

Itt a remek alkalom és hely, ahol egyszerre több ajánlatot kapsz!

INGYENES ajánlatkérés

Ha egy kicsit pontosabb képet szeretnénk kapni arról, hogyan alakulnak az esküvői videó árak, kérhetünk egyedi, személyre szabott árajánlatot! Az árajánlat bekérése előtt azonban érdemes lehet még tájékozódni egy kicsit a témában, hogy tudjunk mihez viszonyítani. Éppen ezért szeretnénk egy kis segítséget nyújtani ezzel a cikkünkkel! Nézzük, mik azok a szolgáltatások, feltételek, amikkel számolnunk kell az esküvői videó árak összehasonlítása során!

Tartalomjegyzék

Átlagos esküvői videó költségek

 

Árak

Átlagos ár

180.000 Ft

Minimum ár

70.000 Ft

Maximum ár

1.000.000 Ft

Milyen általános költségei vannak egy esküvői videósnak? 

Ha nagyon leegyszerűsítve szeretnénk összefoglalni, akkor a legtöbb videós esetében az ár részét képezi az előkészületek felvétele, a ceremónia és a lakodalom megörökítése egyaránt. Ezen felül pedig nagyon sokan igénylik az esküvői drón használatát is, hogy színesebb lehessen a végső videó. Ezek után az ár részét képezi továbbá az utómunkálati feladatok, a felszerelésének költsége, de az utazás is.

Ha azt szeretnénk látni, hogy ma Magyarországon milyen költségekkel számolhatunk egy ilyen jellegű videóért, a következő grafikont érdemes áttanulmányozni. A legtöbb esküvő esetében a videós költségek messze nem érik el a 600.000 Ft-os határt!

Esküvői videós árak

Milyen költségei vannak az egyes esküvői videós csomagoknak? 

A legtöbb esküvői videós esetében különféle csomagok és kiegészítők közül választhatunk. Ennek köszönhetően teljesen személyre szabható lesz a szolgáltatás. A következő táblázatban egy átlagosnak mondható szolgáltatási palettát láthatunk. 

Csomag típus szerinti árak

Csomag megnevezése

Csomag tartalma

Esküvői videó csomag ár

Alap (bronz) csomag

1 fő operatőr

Szertartás rögzítése

Lakodalmi felvételek

Esküvő napján kreatív anyagok készítése

Felvételek átadása

70.000-90.000 Ft

Közepes (ezüst) csomag

Alap (bronz) csomag, valamint:

Előkészületek megörökítése

Interjú a násznép tagjaival

Hangulatvideó elkészítése

100.000-130.000 Ft

Extra csomag

Közepes (ezüst) csomag, valamint:

+1 operatőr

drónos felvételek

Esküvő napjától különböző kreatív anyagok készítése

150.000-200.000 Ft

Prémium csomag

Extra csomag, valamint:

1 fényképész

Hajnali 3-ig való rendelkezésre állás

300.000-380.000 Ft

Esküvői videós fotozza vendégeket

Az esküvői fotó és videó árak sokszor egy megrendelés során kikérhetők, ezzel lefedhetjük mind a két szolgáltatást!

Mi befolyásolja az esküvői videó költségét? 

Az esküvői videó költségének befolyásoló tényezők közé tartozik az operatőr hírneve és tapasztalata, az esküvőn eltöltött idő, szükséges asszisztensek száma, utazási költsége, és minden további extra kívánságunk, amit szeretnénk.

Az operatőr hírneve, tapasztalata 

Ez talán az egyik legfontosabb pont, hiszen lehet bármilyen technikánk, a 10-20 éves tapasztalatot nem tudjuk megvásárolni szakemberként. Éppen ezért, minél profibb szakembert szeretnénk felkérni, várhatóan annál magasabbak lesznek a költségek. Hiszen a kevésbé tapasztalt, kezdő videós könnyen lehet, hogy nem tud olyan minőségű munkát nyújtani.

A következő diagramon látható, hogy milyen költségbeli különbségek figyelhetők meg a különböző tapasztalati szinttel rendelkező videósok esetében! Az egyszerűség kedvéért, most a fentebb említett alap csomagot mutatjuk be. Látható, hogy ugyanaz a csomag kerülhet 60.000 Ft-ba, de 150.000 Ft-ba is, attól függően, hogy ki végzi a munkát!

Esküvői videós plusz költségek

Az sem elhanyagolható tényező, hogy lehet, hogy a videós szakember nagyon keresett a híres személyek körében. Ilyenkor előfordulhat, hogy habár lenne olyan videós, aki akár 60.000-70.000 Ft-tal is olcsóbban elvégzi ugyanazt a munkát ugyanolyan vagy jobb minőségben, mégis a híresebb videóst fogják választani. Ugyanis sokak számára ennyit jelent az, hogy egy híresség esküvőjén is ő volt az operatőr.

Rendelkezésre állás ideje 

A második legfontosabb tényező a rendelkezésre állás. Hiszen nem várhatjuk el, hogy akkor is ugyanannyiba kerüljön a videózás, ha 4 órát van jelen az operatőr, mint amikor 14-et.
Amennyiben nem szeretnénk magasabb csomagot igénybe venni, csak azt igényelnénk, hogy több órát maradjon az operatőr, a legtöbb esetben elég kifizetnünk az órabérét. Ez egy videós esetében átlagosan 6.000-12.000 Ft között mozoghat.

Több operatőr igénylése 

Szinte minden esetben van lehetőségünk több operatőrt felkérni a nagy nap megörökítéséhez. Ez akkor lehet hasznos, ha kevés idő áll rendelkezésre mondjuk az előkészületekre vagy ha több perspektívából szeretnénk a felvételeket.
Az esetek többségében, ha csak +1 videóst kérünk, az átlagosan 50.000-60.000 Ft-tal kerülhet többe. Ha azonban olyan személlyel dolgozunk, akinél a videós asszisztenst is meg kell fizetni, ez a költség akár 100.000 Ft is lehet. Érdemes lehet előre egyeztetni, mire számíthatunk, milyen egyéb költségek merülhetnek fel!

Azt érzed, hogy több operatőrre is szükséged lenne?

Érdemes már a megbízási hirdetés feladásakor tisztázni ezeket a paramétereket, hogy könnyebb dolgod legyen a megfelelő szakember kiválasztásakor!

Operatőrt keresek

Helyszín távolsága, útiköltség 

Az esetek igen magas százalékában az útiköltség már a csomagban elszámolásra kerül, ugyanis úgy alakítják ki a csomagárakat, hogy azt már tartalmazza. Ettől függetlenül, ha nagyon extrém helyszínre (Las Vegas, Thaiföld, stb.) vagy csak viszonylag messzire (Erdély) kell menni, számíthatunk plusz költségekre.

A következő diagramon azt mutattuk be, hogy milyen költségekkel számolhatunk egy távolabbi esküvő esetén. Az egyszerűség kedvéért, most csak egy Magyarországon belüli, nagyjából 3-4 órás, 250-300 km-es távval számoltunk (oda-vissza) és 1 operatőr költségeivel. Ahogy látható, egy 25-35.000 Ft-os költséggel számolhatunk, azonban minél messzebb kell menni, minél több emberrel, ez annál magasabb lehet!

Esküvői videó alapcsomag ára tapasztalati szint szerint

További szolgáltatások és költségeik 

A csomagajánlatokon felül sok esetben kérhető és igényelhető még plusz szolgáltatás is. Lássuk, melyek lehetnek ezek.

Videó típus szerinti költségek

Szolgáltatás

Várható költségek

4K minőség biztosítása

25.000-40.000 Ft

„Szerelmünk lapjai” a pár szerelmének történetét bemutató film

50.000-60.000 Ft

Drónfelvétel

15.000-20.000 Ft

Trailer videó (1-2 perc)

10.000-15.000 Ft

Teljes nyersanyag átadása valamilyen merevlemezzel

20.000-30.000 Ft

Teljes nyersanyag átadása online

5.000-8.000 Ft

Levetíthető slideshow

5.000-10.000 Ft

Prémium cinematográfia (speciális effektusok, kidolgozás)

50.000-100.000 Ft

Esküvői videó drón felvétele

A drónfelvétel, habár extrának számít, nagyon sokan élnek ezzel a lehetőséggel, mert sokkal hangulatosabb felvételek készíthetők!

Mit tartalmaz általában az esküvői videó ára? 

Az esetek többségében ezek a költségek magukba foglalják az esküvő előtti előkészületek felvételét, a ceremónia rögzítését, a násznéppel való mulatást vagy éppen a kreatív anyagok elkészítését az esküvő napján. Ha valamilyen extra igényünk, kérésünk lenne, bátran beszéljünk a szakemberrel, hogy megoldható-e! Mert számunkra sem mindegy, hogy az adott szolgáltatásért 180.000 Ft-ot vagy éppen 380.000-at kell fizetnünk.

Bizonytalan vagy az esküvői videó megrendelésével kapcsolatban?

Akkor nézd meg most, milyen szakemberek, milyen videós szolgáltatást kínálnak a Qjob-on!

Érdekel

Szükséges borravalót adni az esküvői videósnak? 

A borravaló kérdés mindig érdekes és sokszor kényes. Általánosságban elmondható, hogy amennyiben a videós egyéni vállalkozóként érkezik és nem egy nagyobb cég kirendelt operatőreként, akkor nem szükséges borravalót adni. Természetesen, ha annyira meg voltunk elégedve a munkájával, hogy feltétlenül szeretnénk adni, jól fog neki esni.
Ha mégis szeretnénk adni, átlagosan 15.000-30.000 Ft közötti összeget szoktak borravalóként kifizetni az esküvői videósoknak.

Hogyan kérhetünk fel egy esküvői videóst? 

Az esküvői videós keresését nagyjából a ruha, helyszín kiválasztásával egyidőben kell megkezdeni. Ennek oka, hogy a szakmában tevékenykedők sokszor 1-1,5 éves várólistával dolgoznak.

A megfelelő személy kiválasztásához vegyük figyelembe a következő pontokat:

  • Milyen költségvetéssel rendelkezünk? Mi fér bele és mi nem?
  • Az esküvői videós stílusa megfelel-e a mi stílusunknak?
  • Az esküvő után mennyi idővel szeretnénk megkapni a videót?
  • Szükségünk lenne plusz operatőrre?
  • Milyen személyiség a videós? Mennyire gördülékeny vele a munka?

Ezek nem csak azért fontos tényezők, hogy azt lássuk, hogy megéri-e nekünk az adott szolgáltató. Azért is kiemelkedő kérdések, mert életünk legfontosabb napját fogjuk megosztani ezzel a személlyel, ő lesz az, aki örök emléket állít a nagy napunknak. Éppen ezért fontos, hogy meg legyen a harmónia, gördülékeny munkalehetőség közöttünk.

Hogyan takaríthatunk meg egy kis pénzt az esküvői videó elkészítése kapcsán? 

Többféle módon is elérhetjük, hogy az esküvői videózás olcsón kerüljön kivitelezésre. Ilyen tippek lehetnek többek között a következők:

Rövidebb videó igénylése

A mesebeli emlékekhez nem szükséges egy 15-20 perces videót készíteni! Hiszen 1-1,5 percben is meg lehet mutatni és emléket lehet állítani az esküvőnknek. Ezzel több 10.000 Ft-ot tarthatunk meg.

Videós jelenlét idejének lerövidítése

Amennyiben csak a szertartásról szeretnénk videós emléket vagy nem igényeljük, hogy hajnalig ott maradjon a videós, akár 30-40.000 Ft-ot is spórolhatunk!

Vágási és kidolgozási munkálatok lemondása

Amennyiben csak a nyers anyagot kérjük, sokszor megúszhatjuk 50.000-60.000 Ft körüli összköltséggel is. Ezek után pedig akár mi magunk is megvághatjuk a nyersanyagot.

Extrák kihagyása

Ilyen extra lehet a fotómontázs, drón vagy éppen a vendégsereg interjúvolása, jókívánságainak rögzítése.

Kezdő vagy kevesebb tapasztalattal rendelkező személy felkérése

Amennyiben a karrierje elején jár az operatőr, a teljes esküvői anyagot elkészítheti már 70.000-90.000 Ft-ért az átlagos 180.000-200.000 Ft-os költség helyett.

Szeretnél pontosabb információt kapni az esküvői videó ár kapcsán?

Ha lefelé faragnál az árakon, akkor kérj egyedi, személyre szabott ajánlatot!

Egyéni árajánlatkérés

Milyen előnyei lehetnek egy esküvői videós megbízásának?

Vannak, akik csak az esküvői fotósra helyezik a hangsúlyt és nem gondolják, mennyire hasznos lehet egy videó formájában is megörökíteni az eseményeket. De lássuk, melyek azok a pontok, amik miatt igazán megéri inkább esküvői videósra is költeni:

  • Az ifjú párnak és a násznépnek is ez egy sok eseményt magába foglaló nap, aminél könnyen lehet, hogy egyes részletekről már csak akkor értesülnek, amikor újranézik a videót.
  • Lehetnek olyan vendégek, akik nem tudtak eljönni, így azonban ők is egy kicsit meghittebb bepillantást nyerhetnek az esküvői forgatagba.
  • A videón sok olyan meghitt pillanat is megörökítésre kerülhet, amiről esetleg lemaradtunk vagy csak megfeledkeztünk a sok-sok inger közepette.

Hangulatos esküvői videó felvétele

További hatalmas előny, hogy közös és meghitt hangulatfelvételek is készülhetnek, amik professzionális módon kerülnek összevágásra

Gyakori kérdések

A következő kérdések foglalkoztatnak minket az esküvői videó árak kapcsán:

Mikorra számíthatunk a kész anyagokra? 

A legtöbb esküvői videós 8-10 héttel az esküvő után teszi elérhetővé az elkészített anyagokat. Ennek oka, hogy ilyenkor a hétvégék általában forgatásokkal telnek, a hétköznapok azok, amikor a vágási folyamatokat tudják csinálni, valamint sokszor ilyenkor is forgatás van. Akkor pedig a pihenésről még nem is beszéltünk.

Az előleg beleszámít a végső árba? 

Igen! Az előleg ebben az esetben biztosítékként szolgál a szolgáltatóknak. Ez az előleg általában az ár 10-30%-a lehet. Egy 180.000 Ft-os szolgáltatás esetében ez nagyjából 50.000 Ft-os költséget jelent.

Megrendelőként kiválaszthatjuk a dalt a videó alá? 

A legtöbb esetben ilyen szempontból rugalmasak szoktak lenni az esküvői videósok. Amennyiben szeretnék az anyagot referenciamunkaként használni, érdemes lehet jogdíjmentes dalt választani, így nem merülnek fel plusz költségek. Kiválasztható akár a zene stílusa, műfaja is.

Hogyan kaphatjuk meg a végső videót? 

Ez is egy olyan kérdés, ami egyedi megbeszélés alapján történik. A legtöbb esetben online felületen, óriásfile megosztó portálon vagy drive-on történik az anyagok átadása.  Az sem ritka azonban, hogy valamilyen adathordozón kapjuk meg, ha arra van igényünk.


A Qjob-ot hónapról-hónapra egyre több szakember és megbízó használja. Ennek köszönhetően egyre hatékonyabban találhatnak egymásra megbízó és megbízott. Megnézhetjük a szakemberek ajánlásait, referencia munkáit, a készségeiről tájékozódhatunk a profilukon.

Létrehozok egy feladatot!  Szakemberként regisztrálok!

Bettina, cikk szerzője
Tapasztalt szövegíró
Bettina, több mint 5 éves tapasztalattal rendelkező szövegíró, aki már számos témában írt cikket, ezúttal a "Esküvői videó árak" című cikkével segíti az olvasókat. Cikkében részletesen bemutatja a témát és információkat nyújt a szolgáltatás árazásáról.

Hagyj megjegyzést