Article Image

Mik az aktuális mosás és vasalás árak?

Az átlagos vegyes ruha vasalás ára 1.100 Ft - 1.500 Ft/kg között mozog. Minőségi ágynemű esetén 2.000 Ft - 2.500 Ft/kg kiadással számolhatunk profi segítség esetén.
Árkalkulátor
Nincs időd böngészni??Árkalkulátor

A saját vasalás ingyen van, míg megbízni valakit pénzbe kerül, igaz, időt takarítunk meg. Miért érdemes mégis profi szakemberhez fordulnunk? Bejegyzésünkben a vasalás árak és különféle szolgáltatások kérdését jártuk körbe.

Vasalás statisztikák

Miért nem szeretünk vasalni? 

„Könnyen gyűrődést vasalok az ingekbe, és van, hogy meg is égetem magam!” – mondja a 39 éves háziasszony, Kovács Éva. A vasalás a házimunkák egyik legmonotonabbja, ráadásul nagy odafigyelést igényel. A figyelmetlenség rosszabb esetben egy kidobott ruhához, jobb esetben egy kényelmetlenre vasalt éllel járhat, mely egész nap bosszantani tud.  

Akkor mégis, miért csináljuk? 

A vasalásnak több előnye is van, nem véletlen, hogy 2500 éve használunk vasalót. Ezek közül az egyik legfontosabb, hogy a vasalás fertőtlenít, különösen fontos pici babák, vagy gyenge immunrendszerű emberek számára, de a közösen használt textilek esetében. „Ma már inkább azért vasalunk, mert esztétikusabb ruhát húzhatunk fel, amely lágyabb lesz, ezáltal kényelmesebb a viselete, de az sem véletlen, hogy a vasalást szakemberekre bízzák: olyan eszközökkel dolgozunk, amik egyszerűen jobban vasalnak, mint a háztartási vasalók.” – foglalja össze Nagy Ervin, aki egy vidéki tisztítót üzemeltet. 

Van létjogosultsága a bérvasalásnak? 

„Egyértelműen igen. Egyedül élek, napi 12-14 órát dolgozom, a munkahelyemen megkövetelik, hogy minden nap inget viseljek, vasalni viszont nem igazán tudok. Ez már csak ilyen férfi dolog.” – nevet Czutor Péter, a 27 éves könyvelő. Nem igazán fér bele egy átlag napomba, hogy vasalgassak, se időm, se energiám, se kedvem nincs ehhez. Számomra nagy könnyebbség, hogy ezt a terhet egy szolgáltató leveszi rólam. Különösen tetszik, hogy megmozdulnom sem kell, hiszen a vasalatlant elszállítják, majd a frissen vasalt ruhát házhoz hozzák, szerintem ez fantasztikus.  

Hogyan kereshetünk egyszerűen segítséget a vasaláshoz a Qjob.hu-n? 

Az egész folyamat nagyon egyszerű, és kb. 3 percet vesz csak igénybe. Lépjünk fel a qjob.hu oldalra, kattintsunk a Feladat létrehozása menüpontra. Itt válasszuk ki Takarítás és házimunka főkategóriát, majd a Mosás és vasalás alkategóriát. Az alkategóriára kattintva megjelenik a feladat megrendelőlapja. Töltsük ki. Ha szeretnénk a pontos címünket rejtve tartani, csak a várost, vagy a kerültet adjuk meg, nyilvánosan (a cím mezőnél), és a pontos házszámot, kapucsengőt, stb. írjuk be a Kiegészítő információk pontra kattintva: ezt csak a szakember látja majd, és ő is csak akkor, ha kiválasztjuk a feladatra.

Hozz létre egy feladatot!

Ha szerencsénk van, akár perceken belül, de egy napon belül biztosan kapunk ajánlatot a feladatra. Fontos, hogy a szakember szerepkörben az oldalon ajánlatot adó vasalónő adhat más árat is, mint amit mi erre szántunk. Ezért is hívjuk a Qjob.hu-t a megbízások piacterének. Ha úgy érzed, szükséges, mielőtt kiválasztasz valakit a feladatra, telefonon vagy az oldalon belül található chaten is egyeztethetsz vele a részletekről, hogy biztosan egyértelmű legyen a feladat, és pontos árat tudjon adni, ami alapján meghozhatod a döntésedet, végül kit választasz.  

Ez ilyen egyszerű, és egy teljesen új élményt ad számodra a ahhoz képest, ahogy mondjuk takarítónőt, vagy éppen vasalónőt kerestél.  

Mik a vasalás árak, amennyiben valaki más végzi el helyettünk? 

Vegyes ruhák esetén kilónként 1.100 – 1.500 Ft közötti összeget kell fizetnünk, attól függően melyik céget választjuk. A kényesebb darabok, mint az ingek, blúzok 200 – 400 Ft közötti darabonkénti felárral járhatnak, ebben hol benne van a hajtogatás, hol nincs. Függönyök esetén nagyon változó árak vannak, a vékony fényáteresztő darabok vasalásának ára 5.000 - 6.000 Ft kilónként. Ritka azonban az olyan cég, aki csak vasalással foglalkozik, így olyan kiegészítő szolgáltatásokat is igénybe vehetünk, mint a vegytisztítás, a bőr tisztítás, vagy például a szőnyeg tisztítás.

Ágynemű vasalás árak

Mindannyian szeretünk friss, tiszta és szépen vasalt ágyneműben aludni, hiszen az alvás teszi ki életünk harmadát így fontos, hogy ezt az időt minőségi környezetben töltsük. Viszont sajnos az ágynemű a ruhákhoz képest jóval nagyobb felülettel rendelkezik és anyagtól függően nehezebben is vasalható, így sokunknak ez a legutálatosabb vasalnivaló szövet. Szerencsére az ágyneműk vasalását ugyanúgy megrendelhetjük a Qjob.hu oldalán, ha időnket inkább csaldunkkal vagy vállalkozásunk fejlesztésével töltenénk. Az ágynemű vasalás árak a ruhákhoz hasonlóan 1.100 - 1.500 Ft/kg. Selyem ágynemű esetén 2.000 - 2.500 Ft/kg költséggel számolhatunk.

Ing vasalás árak

Ingek esetében külösen fontos, hogy az semmi képpen sem legyen gyűrött. Bizonyos anyagú ingek nagy körültekintést igényelnek így érdemes lehet azokat profi kezekre bízni. Ingek vasalása esetén 400 - 1.000 Ft/db árral számolhatunk az ing anyagától és szabásától függően.

Van különbség egy otthon kivasalt, és ipari géppel vasalt ruha között? 

Természetesen. Az ipari vasalók számos előnnyel rendelkeznek az otthoniakkal szemben. A fogyasztó számára legszembetűnőbb, hogy sokkal lágyabb lesz a ruhájuk, így sokkal kényelmesebbek viseléskor. Méretükből adódóan a nagy darabok vasalása is egyszerűbb, és a nehezen vasalható ruhákkal is könnyedén „elbánnak”. E mellett jobban kímélik a ruha anyagát, nem égetik el, nem tesznek kárt benne, ezáltal kedvenc darabjainkat hosszabb ideig hordhatjuk. Persze, ha nem mennek ki a divatból. 

Miért nem igazán vállalják a takarítónők ezt a feladatot? 

Sikorsky Renáta, kétgyermekes anyuka és üzletvezető szerint a legjobb megoldás, ha a takarítónő a vasalást is elvállalja, annak ellenére, hogy tapasztalatai azt mutatják, a takarítók nem kedvelik ezt a munkát, pedig ez az egyik legnagyobb teher a házimunkák közül. 

„3 éve fix vendégköröm van, többségük kérdezte, de sehol nem vállaltam magamra a vasalást. Egyszerűen nem fér bele az időbe, túlságosan pepecselős. Egy átlagos méretű házra 4-6 órám van, hogy teljesen kitakarítsam, ennek a felét, ha csak a vasalás venné el, soha nem érnék végig minden címen.” – tiltakozik a vasalás ellen Kovácsné Gondor Erzsike, a takarítónő.

Mosoda és mosás árak

Amennyiben szeretnénk, hogy ruháink biztosan az adott ruhadarabnak és anyagnak megfelelő mosást kapják érdemes lehet mosást is renelni, vagy elvinni azokat mosodába. Mosás esetében 700 - 1.500 Ft/kg kiadással számolhatunk. Vegytisztítás esetén ruhadarabtól függően az árak 700 Ft és 6.500 Ft között is mozoghatnak.

Megéri mellékállásban, bérvasalást végezni? 

A vasalás jó kiegészítő jövedelem tud lenni, a takarítónők pedig nem mindig vállalják, és vidéken viszonylat még kevés cég foglalkozik ezzel. „Van igény a vasalásra: egyetem mellett heti 10-12 órát fordítok rá, ebből havi szinten fenn tudom tartani magam, még valamit még a tandíjba is tudok adni a szüleimnek.” – Balogh Edina, bölcsészhallgató. 

Egy igazán egyedi példa… 

Uherkovich György és Dóra házaspát,  mellékállásban vállalnak vasalást otthonukban. Mindketten szeretnek közösen dolgozni, napi 2-3 órát szánnak rá, és minden napra csak ennyi megrendelést vesznek fel. A vasalás árak náluk kilogramban értendők, így igyekeznek minél több vasalnivalóval végezni ezidő alatt. Esténként közösen zenét hallgatnak, vagy filmet néznek, beszélgetnek, miközben az aznapi adagot vasalják. Elmondásuk szerint ez már amolyan hobbi számukra, és a még házasságuknak is jót tesz: találtak egy közös elfoglaltságot, mellyel még a családi költségvetést is ki tudják egészíteni.  

Honnan tudjuk a vasalás árakat?

Évente több százan keresnek házvezetési szakembert a Qjob-on. A beérkező árajánlatokat folyamatosan nyomon követjük és most ezeket osztjuk meg veled.

Qjob vasalás statisztikák


Ha te is szeretnél egyik blogbejegyzésünk hőse vagy szerzője szeretnél lenni, küld el történetedet vagy ötletedet a  info@qjob.hu  címre

Mária, a cikk szerzője, tapasztalt és megbízható szakértő a vasalás terén. Sok éves gyakorlatával és tudásával segít az olvasóknak megérteni a vasalás árakat és a minőségi vasalás fontosságát. Egyszerű és könnyen érthető módon ír, így mindenki számára hasznos tanácsokat ad a vasalás világában.

Hagyj megjegyzést