Article Image

Mennyibe kerül egy ablaktisztítás?

Az ablaktisztítás ára átlagosan 5.000-35.000 Ft között mozog a lakások esetében. A legtöbben 15.000 Ft-ot fizetnek egy nagytakarítás alkalmával az ablaktakarításra
Árkalkulátor
Nincs időd böngészni??Árkalkulátor

A magyar emberek átlagosan 5.000 - 25.000 Ft-ot költenek éves szinten ablaktisztításra. Sokan szakemberek segítségét kérik ehhez a feladathoz. Nézzük, mennyibe kerül! Az ablaktisztítások ára átlagosan 5.000 - 25.000 Ft között mozog a családi házak, lakások esetében. A legtöbb tulajdonos 15.000 Ft-ot fizet egy-egy nagytakarítás alkalmával az ablaktakarításra.

Az átlagos árak a következőképpen alakulnak: az ablakonként számított ablakpucolási díj 900 és 2.500 Ft között, a négyzetméter áron kalkulált összeg 250-400 Ft között mozog. Míg az emeleti, speciális biztosítási és megközelíthetőségi munkálatok további költségeket vonhatnak maguk után.

Ablaktisztítás árak

Kérj árajánlatot egy közelben dolgozó ablaktisztító cégtől vagy takarítótól! 

Ablakmosás 5.000 Ft-ért

Tartalomjegyzék

Ablaktisztítás

Ár

Országos átlag

15.000 Ft

Minimum

 4.400 - 6.700 Ft

Maximum

21.300 - 25.600 Ft

Az árak meghatározása különbözőképpen történhet. Az ablakok darabszáma vagy éppen felülete (négyzetméterben) alapján. Ezt az árat pedig nagyban befolyásolhatja akár a szennyezettség, akár a szolgáltatás igénybevételének hossza (egyszeri vagy hosszú távú) akár az ablakok elhelyezkedése, megközelíthetősége.

Ablaktisztítási árak

Nyilvánvalóan, ha kisebb lakással, házzal rendelkezünk, aminek viszonylag kisszámú ablaka van, akkor az ablaktisztítás ára is alacsonyabb lesz. Ebben az esetben 3.000 - 5.000 Ft között is megúszhatjuk. Az árak és a minőség szempontjából is nagyon fontos, hogy milyen szakemberrel végeztetjük a feladatot.

Választhatunk ugyanis profi, szakképzett csapattal rendelkező, kifejezetten takarításra szakosodott céget, akik garanciát vállalnak a munkájukra és rendelkeznek a megfelelő engedélyekkel. Vagy egyéni vállalkozókat is megbízhatunk, azonban fontos ellenőriznünk, hogy minden szükséges engedéllyel, tapasztalattal rendelkezik a biztonságos munkavégzéshez!

Milyen elemekből épül fel egy ablaktisztítás ára

Lakossági ablaktisztítás árak

Az árak tekintetében fontos megkülönböztetnünk, hogy milyen típusú épületekben történik az ablaktisztítás. Egy teljes lakás vagy családi ház ablaktisztításának ára a négyzetméter és az ablakok darabszámának függvényében 5.000 - 25.000 Ft között mozoghat.

Egy teljes lakás, vagy családi ház ablaktisztítására van szükséged?

Találj profi ablakpucoló szakembert a közeledben 5 percen belül!

Ablakpucolót keresek

Lakossági megrendelések esetén is elég különbözőek lehetnek az árak. Ezek a következőképpen alakulhatnak az alapszolgáltatással számolva:

Ingatlan típusa

Takarítás ára

120 nm-es ház: 8 átlagos méretű ablakig, 3 kicsi redőnytisztítással

35.000 Ft

80 nm-es lakás: 6 átlagos méretű ablakig

20.000 Ft

50 nm-es lakás: 3 átlagos méretű ablakig

15.000 Ft

Ablakonkénti tisztítás

Az átlagos ablaktisztítási árak ablakonként 900-2.500 Ft között mozoghatnak attól függően, hogy falun, nagyvárosban vagy a fővárosban szeretné valaki igénybe venni ezt a szolgáltatást. Természetesen ehhez az összeghez még hozzá kell számolnunk az emeleti felárat, ha speciális biztosítási technikát igényel a takarítás. Ez a felár 300 - 400 Ft is lehet, ami akár 25%-os árnövekedést is eredményezhet ablakonként.

Beltéri ablakok esetén

Ha csak és kizárólag a beltéri ablakainkat szeretnék megtisztíttatni, akkor az árak 10.000 és 15.000 Ft között alakulhatnak. Nem szabad elfelejtenünk, hogy minél nagyobb az otthonunk és azon belül is a tisztítandó üvegfelület, annál magasabb lehet ez az ár. Egy 120 nm-es magánház nagyjából 25.000 Ft-ba kerülne, ha csak a beltéri felületeket vesszük számításba.

A legtöbb vállaltnál lehet igényelni előzetes becslést vagy helyszíni felmérést, ami során egy pontos összeget tudnak mondani az adott ingatlan ablaktisztítási árára vonatkozóan.

Ablakpucolási szakember

Ablaktisztítás óradíjas elszámolása

Ahogy a legtöbb takarítási munkálat esetében, úgy az ablaktisztításra vonatkozóan is megállapodhatunk órabérben is. Bár a tapasztalatok alapján erre a fajta kifizetésre inkább a magánvállalkozók, a bejárónők szoktak hajlani, akik az ablaktisztítás mellett egyéb feladatokat is elvégeznek, mint például a teljes nagytakarítás. Az ablaktisztításért felszámolandó óradíj nagyon hasonló az általános takarításéhoz, hiszen ez is 1.500-2.500 Ft között mozog. Általában mindegy szokott lenni, hogy milyen formában fizetjük ki ezt az összeget, hiszen nagyjából azonos szokott lenni a takarítás díja ugyanazon ház vagy lakás esetében.

Speciális üvegfelületek

Vannak olyan üvegfelületek, amik speciális tisztítást igényelnek. Ezt általában az elhelyezkedésük, megközelíthetőségük igényli. 

Speciális ablaktisztítást igénylő felületek takarítási ára

Ilyen lehet a tetőablak, aminek a tisztítása sok esetben valamilyen magasító eszközt, létrát szükséges igénybe venni. Ennek a takarítási költsége elérheti a 3.500 - 5.000 Ft-os árat is, ha olyan magasan található.

Az üvegezett irodaházakat is a speciális csoportba sorolhatjuk, hiszen ezeknek a megközelíthetősége is problémákba ütközhet. Az alpinista ablaktisztítás ára átlagosan 400 -900 Ft/nm között alakulhatnak.

Ahogy a diagramon is látható, a kirakatok és az irodaházak négyzetméter árai között nincs túl nagy különbség, azonban ha a két ingatlantípus méretét nézzük, egy irodaház esetében a költségek összességében sokkal nagyobb terhet jelentenek, mint egy bolt kirakatát nézve.

Ipari alpinista ablakpucolás

Egyéb kiegészítő szolgáltatások

Vannak olyan cégek, akik nem csak kifejezetten ablaktakarítással foglalkoznak, hanem szélesebb körben kínálnak megoldásokat a ház vagy lakás tisztán tartására. Ilyen egyéb szolgáltatás lehet még a fa ablakkeret tisztítása vagy az ezzel egybe kötött fa redőny tisztítása is. Ezen kívül pedig nagyon hasznos lehet még az ablaktisztítás gőztisztítóval, hiszen jól tudjuk, hogy ez a módszert a baktériumok majdnem 100%-át képes elpusztítani.

Fárasztó az ablak mosás?

Inkább bízz meg egy ablaktisztító szakembert vele!

Megbízok egy szakembert!

Azonban, ha jobban megfigyeljük, jól láthatjuk, hogy nagyon sok esetben komplett nagytakarítások keretében is vállalnak ablaktisztítást a cégek.

Kiegészítő, speciális szolgáltatások

Szolgáltatás díja

Redőnytisztítás (magánházak, lakások esetén)

1000 Ft/db

Ionsemlegesítéses ablaktisztítás

1100 Ft/nm

Felújítás utáni takarítás

800 Ft/nm

Rendkívüli szennyezettségi felár

500 Ft/nm

Ablaktisztítás természetes anyagokkal

150 Ft/nm

Festés utáni ablaktisztítás

550 Ft/nm

Ablaktisztítás árának becslése

Nézzük, hogyan tudjuk kiszámolni, mennyibe is fog kerülni az éves ablaktakarítás!

Számoljuk ki a tisztítandó felületek négyzetméterét!

Ne csak darabszámilag legyen meg, hogy hány ablakot szeretnénk lemosatni, hanem nézzük meg, ez hány négyzetmétert tesz ki! Ez azért fontos, mert sok cég nem darabszámot ad meg referencia árként, hanem négyzetméter árat. Így könnyen tudunk majd számoljni.

Keressük meg a közelünkben tevékenykedő cégeket, vállalkozókat!

Ahhoz, hogy a legoptimálisabb vállalkozót vagy céget tudjuk kiválasztani, fontos, hogy tisztában legyünk a piaci árakkal. Hasonlítsuk össze őket!

Kérjünk a legjobb 3-nak tűnő cégtől árajánlatot!

A legtöbb cég ingyenes árajánlatot küld az általunk bevallott adatok alapján. Itt már nagyon jól fog jönni, hogy korábban kiszámoltuk, mennyi a tisztítandó felület. Egyéb kérdés lehet esetleg az ablakok elhelyezkedése, milyensége.

A kapott ajánlatok alapján válasszuk ki a számunkra megfelelőt!

Itt már nincs is más dolgunk, mint a tényleges árajánlatokat összevetni és dönteni. Ezek után hívhatjuk is őket, hogy minél hamarabb csilloghassanak az ablakok.

Hogyan spórolhatunk az ablaktisztításon?

Számos módot tudunk, amivel az ablaktisztítás ára megtizedelhető vagy akár teljesen el is tüntethető. Van, amelyik számunkra lesz idő-, és energiaigényes, de olyan tipp is, amihez nem sok tennivalónk van, mégis nagyban befolyásolni tudja a költségeinket.

A lehető legtöbb dolgot tisztíttassuk le!

Habár nagyobb összeget fogunk fizetni, arányaiban mégis jobban megéri. Sok esetben ugyanis a cégek tudnak adni mennyiségi kedvezményt, ezzel pedig spórolhatunk egy kicsit.

Az ablaktisztítás fontos része a tiszta háznak

Figyeljünk az általános tisztaságra!

Ha időnk engedi és hozzáférünk a felületekhez, időnként egy kisebb takarítás nem ár, ha csak nagytakarítás céljából szeretnénk megbízni profi szakembereket. Ha persze minden alkalommal szeretnénk az ablaktisztítás feladatát átruházni, ez a pont ránk nem vonatkozik. Sokkal inkább a következő!

Hosszú távon gondolkodjunk!

Ez annyit jelent, hogy ha tudjuk, hogy nem csak egy alkalommal, hanem rendszeresen szeretnénk igénybe venni ablaktisztításra segítséget, kössünk hosszabb távú szerződést. Ezzel egy időben sok szolgáltató valamilyen kedvezményt is tud biztosítani.

Csináljuk mi magunk!

Ha szeretnénk teljes mértékben mi magunk intézni az ablaktisztítást, az a legköltséghatékonyabb. Vásárolhatunk a boltban is ablaktisztító szereket, de akár mi magunk is keverhetünk hatékony és környezetkímélő szert. A következő receptet kell csak követni:

1:2 arányban keverjünk el ecetet és vizet, adjunk hozzá nagyjából 1 teáskanálnyi mosogatószert és a kellemes illatok kedvéért egy pár csepp illoolajat. Ezt töltsük szórófejes flakonba, alaposan rázzuk össze és mehet is a takarítás!

Az ablaktisztításhoz legjobb szakembert felbérelni

Ha azonban szeretnénk időt megspórolni vagy nem vagyunk biztosak benne, hogy makulátlanul el tudjuk végezni, akkor az ablaktakarítás is egy olyan feladat lehet, amit szakemberre kell bíznunk!

Spórolj időt és rendelj ablaktisztítást profiktól!

Ablaktisztítás rendelése

Miért válasszuk az ablaktisztítókat ahelyett, hogy mi magunk végeznénk el a feladatot?

Ahogy az eddig olvasottakból is látszik, az ablaktisztítási árak sok embert elriaszthatnak a tisztítócégek megbízásától. Így jogosan fordul meg a fejünkben, hogy inkább mi magunk végeznénk a takarítást. Szeretnénk nektek bemutatni azt a két legfontosabb érvet, ami segíthet eldönteni, hogy mire is van szükségünk:

Időt és energiát spórolhatunk meg

A profi takarító cégek olyan eszközökkel, szerekkel dolgoznak és olyan technikákat alkalmaznak, amikkel sokkal gyorsabban és hatékonyabban tudják elvégezni a munkálatokat, mint mi magunk. Ezzel pedig lehet, hogy lesz egy kis kiadásunk, de nem csak időt, hanem energiát is spórolhatunk a feladattal. Ezt pedig akár a családra, gyerekekre, kikapcsolódásra vagy éppen munkára is költhetjük.

Hatékonyabb tisztítást érhetnek el a profi szakemberek

A fentebb említett eszközpark és technikai tudásnak köszönhetően sokkal szebb végeredményt kaphatunk. Ha pedig ilyen esetben nem csak az ablakot, de a párkányt, keretet és redőnyt és szúnyoghálót is lemosatjuk, legalább letudhatjuk az éves nagytakarítást is.

Gyakran ismételt kérdések

Mit tartalmaz az ablaktisztítás?

Sok cég esetében hosszú távú szerződéskötés esetében az ablaktisztítás mellé ajándék redőnytisztítás is járhat. Az általánosan elterjedt szokás azonban az, hogy csak magát az ablaktisztítást fizeti meg a megrendelő, a többi, kiegészítő szolgáltatást külön kell megtéríteni.

Melyik a legjobb termék az ablaktisztításhoz?

Ez az a kérdés, amire nincs jó válasz. Hiszen ahány cég, annyiféle tisztítószerre, ápolóra esküsznek. Az a legjobb, ami számunkra a legmegfelelőbb. Ha például fokozott figyelmet fordítunk a környezetszennyezésre és a természet megóvására, érdemes lehet olyan vállalatot választani, akik természetes alapanyagokkal vagy környezetkímélő tisztítószerekkel takarítanak.

Hogyan tisztítható meg a kétrétegű üvegablak belső, üvegek közti része?

Ha minden rendben van, arra nincs szükség, hogy takarítani kelljen. Ha azonban szennyeződés jelenik meg az üvegek között, az azt jelentheti, hogy meghibásodott a tömítés. Ez esetben a tisztításhoz egy apró lyukat fúrnak az üvegbe, feltöltik tiszítószerrel, majd kiszívják belőle a vizet. Ez azonban csak ideiglenes megoldás. Ha hosszú távú megoldást szeretnénk, feltétlenül ki kell javítanunk a problémát.

Mennyi ideig tart egy ablak tisztítás?

Milyen típusú ablakok tisztításáról van szó? Mennyire szennyezettek? Hány darab ablakot kellene takarítani? Mennyire elérhető magasságban vannak? Igényelnek-e speciális eszközöket? Ezek a kérdések mind-mind fontosak ahhoz, hogy pontosabban tudjuk, mennyi ideig tart az ablak tisztítás. Azonban elmondható, hogy átlagosan a professzionális ablaktisztitás minimum egy-két óráig tart.


A Qjob-ot hónapról-hónapra egyre több szakember és megbízó használja. Ennek köszönhetően egyre hatékonyabban találhatnak egymásra megbízó és megbízott. Megnézhetjük a szakemberek ajánlásait, referencia munkáit, a készségeiről tájékozódhatunk a profilukon.

Létrehozok egy feladatot!   Szakemberként regisztrálok!

Anita, cikk szerzője
Takarítás szakértője
Anita, egy igazi szakértő a takarítás terén. Több mint 10 éves tapasztalattal a háta mögött, Anita 2024-ben is azon dolgozik, hogy praktikus és hatékony takarítási megoldásokkal könnyítse meg az emberek mindennapjait.

Hagyj megjegyzést