Article Image

Home staging - hasznos lakáseladási és kiadó ötletek

A home staging egy olyan ágazat, amely lakások eladása vagy bérbeadása során figyelembe veszi a belsőépítészetet is. Egy tapasztalt Qjob.hu designer tanácsai, amik segítenek gyorsan, jó áron eladni a lakásod.

Barbara Schwartz, a világ egyik úttörője az iparágban, kutatásában bebizonyítja, hogy a home staging alkalmazása átlagosan 10%-kal növeli az ingatlan értékét, és átlagosan 40%-kal csökkenti az eladási időt. Emiatt a lakberendezéstől egyre népszerűbbé válik. Professzionális tervező bevonásával alacsony áron javíthatod a lakás megjelenését, növelheted annak vonzerejét a vásárlók szemében, magyarán növeled az ingatlan értékét.

 
Home staging szolgáltatás- add el a lakásod a legjobb áron, leggyorsbban

Szolgáltalás megrendelése


Hogyan add el a lakásodat gyorsan?

A lakberendezéstől nem kérkedik azzal, hogy a lakást professzionálisan készítették elő eladásra vagy bérbeadásra. Íme néhány tipp, hogy hogyan add el a lakást! Engedd, hogy az illető magáénak érezze az enteriőr stílusát! Mindenki, aki új lakás keresésébe vág, odafigyel a szobák megjelenésére. A home staging használatával a teret olyan stílusban rendezzük be, hogy az ügyfél értékelje a lakásban rejlő apró részleteket és a rendet.

A szakértők szerint a vevő megtalálásának kulcsa a tiszta ingatlan. Nehéz meggyőzni bárkit is, hogy olyan lakást vásároljon, amelyikben a bútor úgy néz ki, mintha százéves lenne. Ha azt akarod, hogy valaki a te ingatlanodat válassza, akkor foglalkoznod kell a technikai kérdésekkel is, például nem vizesedhetnek a falak.

A vásárlás visszamondásának leggyakoribb okai:

  • rendetlennek hat (sok elem és bútor egy kis helyiségben),
  • a berendezések és a bútorok nem praktikus elrendezése,
  • rideg szobák,
  • elavult, nem divatos lakberendezés,
  • rendetlenség,
  • a hirdetésben rossz minőségű fotók szerepelnek.

A home staging pozitív hatással van arra, hogy a vevő miként fogadja az ingatlanodat. Jobb nagy, funkcionális és világos szobák benyomását kelteni, mint zsúfolt és rendetlen szobákét, ami ténylegesen visszatartja az ügyfeleket a vásárlástól. A home stager feladata, hogy javítsa a lakás imázsát, és összhangba hozza azt a modern trendekkel. Az ingatlan vizuális átalakítása rövid idő alatt és kis összegért teszi a közönséges, szürke házat a vevő vágyának tárgyává.

Home staging - szabályok

Szinte mindannyian vizuális típusúak vagyunk. Tehát hogyan adj el lakást olyannak, aki elsődlegesen a szemével vásárol? Ez lehet a megoldás hármasszabálya:

  • tiszta
  • nincs zavaró tényező
  • szín

Az ingatlant alaposan ki kell takarítani, mielőtt bárkinek megmutatnád (soha ne hagyj piszkos edényeket a mosogatóban!). Másodszor, rejtsd el a felesleges kacatokat, a személyes holmikat és fényképeket. A legjobb, ha a potenciális vásárló otthonosan érzi magát az ingatlan megvásárlása előtt – ne hagyd, hogy a tavalyi nyaralás fotói megzavarják!

Harmadik: színek. A legjobbak az élénk, mindennapi színek fehér, bézs vagy világosszürke árnyalatokba vegyítve. Az élénkzöld csak elvakíthatja az ügyfelet, nehezére esik felmérni a helyiségek potenciálját. Az élénk színek csak kisebb tárgyakon megengedettek, például párnák, törülközők, függönyök. Ilyen esetben nélkülözhetetlen lehet a tapasztalt belsőépítész.

A home staging munkaterülete

A szakember nem csupán a lakás takarításával kapcsolatban ad tanácsot és nyújt szolgáltatást, hanem a megújításban és a közkedvelt stílusú berendezésben is. A home staging magában foglalja a helyiségek lehetőségeinek kiaknázását, de gyakran kiderül, hogy nem kell sok a kiváló eredmény eléréséhez. A home stager a házban található lehető legtöbb elem használatával javítja a szobák képét, kiegészítőkkel és új színekkel frissíti fel azokat.

Home stager – a szakember elmagyarázza, hogyan kell eladni egy lakást

A home stager a szobák állapotának felmérésekor általában számos módot ajánl a lakás vonzerejének növeléséhez. A jól megtisztított falak a frissesség benyomását keltik, az ügyesen felakasztott tükrök pedig optikailag javítják a belső teret. A nem elsőosztályú függönyök mennek a szemétkosárba, csakúgy, mint a futószőnyegek és szőnyegek. Az ilyen eljárások költsége alacsony, és igencsak megkönnyítik a lakás eladását. A vevőnek nem az lesz az érzése, hogy régimódi, elhagyatott helyre lép be.

A konyha és a fürdőszoba mindig fontos a lakásvásárló számára. Ezek alapján alakul ki a vélemény az egész ingatlan műszaki állapotáról, tehát ezek a helyiségek nézzenek ki tisztességesen! Érdemes gondoskodni a műszaki hibák kijavításáról, mint például a szivárgó csap. Az általános tisztaság benyomását elősegítik az új törölközők, szalvéták, mosógépek, zuhanyfüggönyök és fürdõszoba-szőnyegek. Ha a csempe mintája elavult, a home stager javasolhatja, hogy speciális festékkel újítsák meg a felületet. Ez kevesebb időt vesz igénybe, mint leszedni csempéket a falakról és a padlóról.

A home staging egységesebbé teszi a lakást, és ezzel egyidejűleg kiküszöböli a szükségtelen karbantartásokat. A szakember tudja, hogyan lehet hatékonyan eladni egy lakást. Csupán kisebb változtatások az elrendezésben (például érdekes dekorációk) jelentősen javítják a lakás képét. Olcsón és gyorsan előkészíti a belső tereket, megteremti a rend benyomását, illetve száműzi a felesleges tárgyakat. Az esemény után profi fotókat kapsz a teljes projektről, amelyeket a hirdetéshez is feltölthetsz.

Home staging árak 2023?

Mostanra már egyértelmű, a home staging nem kell, hogy csődbe vigyen senkit. A legfontosabb dolgok közül néhány, amelyeket te is megtehetsz, hogy tip-top legyen minden, egyetlen filléredbe sem fog kerülni! Ha viszont nem vagy elég járatos az ilyesfajta dolgokban, és más segítségét szeretnéd igénybe venni, nem lesz nehéz találni egy hozzáértő céget. Egy jó ingatlanügynök biztosan tud ajánlani néhány nevet.

Szolgáltatás

Arák

Első konzultáció

30.000-120.000 két órán keresztül

Csak átrendezés és rendetlenség eltávolítása

160.000 átalány

Szolgáltatási díjak

Projektenként 160.000–200.000

Szakmai díj

Az első hónapban szobánként 800.000 – 140.000, ami átlagosan 400.000 az első beállításhoz

Bútorkölcsönzés

Szobánként havonta 100.000 és 120.000, ami havonta átlagosan 400.000 bérleti díjat jelent az első beállítás után

Egy előzetes konzultáció szakemberrel, amelyhez jár egy írásbeli terv is, körülbelül 80-250 ezer forintba kerül. A konkrét home staging munka havi költsége 120 ezer forinttól indul Pécsett, és elérheti a 840 ezer forintot, egy bútorozott, budapesti ingatlan esetén. Ha már elköltöztél, és üres a ház, a havi költségek 100 ezer forinttól indulnak Debrecenben, és 500 ezer forintnál állnak meg Budapesten. Egy kb. 220 négyzetméteres ingatlan lakberendezéstől munkája már elérheti az 1.000.000 forintot is.

NINCSENEK VEVŐK VAGY CSAK ALKUDOZNAK? Ne az árat csökkentsd! Van megoldás, ez a home staging szolgáltatás. Kérd a segítségünket most!

KÉRJEN ÁRAJÁNLATOT MOST!

Anyagilag mennyit hoz a home staging?

Az ingatlankereskedők 2020-ban készült jelentése alapján, a vevők ügynökei szerint az esetek egyharmadában a lakberendezéstől minimum 1-5%-kal emelte meg a felajánlott árat.

Mit jelenthet ez neked? Vegyünk egy 75 000 000 forintos ingatlant, és ha csak 2%-os növekedést érsz el, az máris másfél millió forinttal magasabb vételi ajánlatot jelent. Ha a home staging-et megcsinálod saját magad, külön költség nélkül, 1.500.000 forintot üti a markod. Ha profikra bízod a munkát, és 1.000.000 forintot kifizetsz mondjuk egy három hónapos munkáért, még így is 500.000 forint marad a zsebedben. Ha pedig az ingatlanügynököd fizeti az egészet, a teljes másfél millió forintot az új otthonodra költheted, vagy megmarad vésztartaléknak.

Arra ugyan nincs garancia, hogy a home staging minden esetben növelni fogja a vételárat, de abban biztosan segít, hogy kitűnj a konkurencia közül azzal, hogy a te ingatlanod első ránézésre olyan, hogy csak be kell költözni. A minél tágasabb terek, és az apró finomítások igenis nagy különbséget jelentenek.

Kiadó albérlet | előtte - utána home staging tippek feat

Ugyan a hagyományos Home Staging során még akár új csempék is kerülhetnek a fürdőszobába az eladhatóság javítása érdekében, most kifejezetten az volt a célunk Bíró Csilla HomeStagerrel közösen, hogy egy gyakorlatba könynen átvihető, pár óra alatt is teljes átalakítást elérhető tippeket osszunk meg veletek. Megmutassuk, hogy egy kis odafigyeléssel (és borotvahabbal) mennyire megváltozik egy lakás, hogy aztán nagyobb sikerrel kelljen el. Eladást tekintve pedig akár magasabb áron is ;)


Ha nincs elég időd, vagy nem tudod, hogyan kezdj bele, majd mi segítünk! Nálunk, a Qjob.hu-nál vannak a legjobb lakberendezéstől szakemberek, akik az ingatlanodból elbűvölő otthont varázsolnak, amely úgy vonzza a vevőket, mint a mágnes. De nem csak a home staging-ben tudunk segíteni.

Az ingatlan adás-vétel teljes egészében otthon vagyunk, kezdve a fényképezéstől a licitáláson át a felújítási munkálatokig. 

Szolgáltalás megrendelése


Ha te is szeretnél egyik blogbejegyzésünk hőse vagy szerzője szeretnél lenni, küld el történetedet vagy ötletedet a  info@qjob.hu  címre

Qjob szakember

Hagyj megjegyzést