Home staging, avagy lakások professzionális felkészítése eladásra

A home staging egy olyan ágazat, amely lakások eladása vagy bérbeadása során figyelembe veszi a belsőépítészetet is

A home staging egy olyan ágazat, amely lakások eladása vagy bérbeadása során figyelembe veszi a belsőépítészetet is. Professzionális tervező bevonásával alacsony áron javíthatod a lakás megjelenését, növelheted annak vonzerejét a vásárlók szemében, magyarán növeled az ingatlan értékét.

Barbara Schwartz, a világ egyik úttörője az iparágban, kutatásában bebizonyítja, hogy a home staging alkalmazása átlagosan 10%-kal növeli az ingatlan értékét, és átlagosan 40%-kal csökkenti az eladási időt. Emiatt a home staging egyre népszerűbbé válik.

Ha egy problémára keresel megoldást, akkor tegyél közzé egy feladatot és válaszd ki a legjobb szakembert a beérkezett ajánlatokból!
Rendelj szolgáltatást a Qjob.hu szakembereitől

Hozz létre egy feladatot


Hogyan add el a lakásodat gyorsan? (vagy: Hogyan add el a lakásodat gyorsan? - ha nem szakmai olvasóknak szól a cikk)

A home staging nem kérkedik azzal, hogy a lakást professzionálisan készítették elő eladásra vagy bérbeadásra. Íme néhány tipp, hogy hogyan add el a lakást! Engedd, hogy az illető magáénak érezze az enteriőr stílusát! Mindenki, aki új lakás keresésébe vág, odafigyel a szobák megjelenésére. A home staging használatával a teret olyan stílusban rendezzük be, hogy az ügyfél értékelje a lakásban rejlő apró részleteket és a rendet.

A szakértők szerint a vevő megtalálásának kulcsa a tiszta ingatlan. Nehéz meggyőzni bárkit is, hogy olyan lakást vásároljon, amelyikben a bútor úgy néz ki, mintha százéves lenne. Ha azt akarod, hogy valaki a te ingatlanodat válassza, akkor foglalkoznod kell a technikai kérdésekkel is, például nem vizesedhetnek a falak.

A vásárlás visszamondásának leggyakoribb okai:

  • rendetlennek hat (sok elem és bútor egy kis helyiségben),
  • a berendezések és a bútorok nem praktikus elrendezése,
  • rideg szobák,
  • elavult, nem divatos lakberendezés,
  • rendetlenség,
  • a hirdetésben rossz minőségű fotók szerepelnek.

A home staging pozitív hatással van arra, hogy a vevő miként fogadja az ingatlanodat. Jobb nagy, funkcionális és világos szobák benyomását kelteni, mint zsúfolt és rendetlen szobákét, ami ténylegesen visszatartja az ügyfeleket a vásárlástól. A home stager feladata, hogy javítsa a lakás imázsát, és összhangba hozza azt a modern trendekkel. Az ingatlan vizuális átalakítása rövid idő alatt és kis összegért teszi a közönséges, szürke házat a vevő vágyának tárgyává.

Home staging - szabályok

Szinte mindannyian vizuális típusúak vagyunk. Tehát hogyan adj el lakást olyannak, aki elsődlegesen a szemével vásárol? Ez lehet a megoldás hármasszabálya:

  • tiszta
  • nincs zavaró tényező
  • szín

Az ingatlant alaposan ki kell takarítani, mielőtt bárkinek megmutatnád (soha ne hagyj piszkos edényeket a mosogatóban!). Másodszor, rejtsd el a felesleges kacatokat, a személyes holmikat és fényképeket. A legjobb, ha a potenciális vásárló otthonosan érzi magát az ingatlan megvásárlása előtt – ne hagyd, hogy a tavalyi nyaralás fotói megzavarják!

Harmadik: színek. A legjobbak az élénk, mindennapi színek fehér, bézs vagy világosszürke árnyalatokba vegyítve. Az élénkzöld csak elvakíthatja az ügyfelet, nehezére esik felmérni a helyiségek potenciálját. Az élénk színek csak kisebb tárgyakon megengedettek, például párnák, törülközők, függönyök. Ilyen esetben nélkülözhetetlen lehet a tapasztalt belsőépítész.

A home staging munkaterülete

A szakember nem csupán a lakás takarításával kapcsolatban ad tanácsot és nyújt szolgáltatást, hanem a megújításban és a közkedvelt stílusú berendezésben is. A home staging magában foglalja a helyiségek lehetőségeinek kiaknázását, de gyakran kiderül, hogy nem kell sok a kiváló eredmény eléréséhez. A home stager a házban található lehető legtöbb elem használatával javítja a szobák képét, kiegészítőkkel és új színekkel frissíti fel azokat.

Home stager – a szakember elmagyarázza, hogyan kell eladni egy lakást

A home stager a szobák állapotának felmérésekor általában számos módot ajánl a lakás vonzerejének növeléséhez. A jól megtisztított falak a frissesség benyomását keltik, az ügyesen felakasztott tükrök pedig optikailag javítják a belső teret. A nem elsőosztályú függönyök mennek a szemétkosárba, csakúgy, mint a futószőnyegek és szőnyegek. Az ilyen eljárások költsége alacsony, és igencsak megkönnyítik a lakás eladását. A vevőnek nem az lesz az érzése, hogy régimódi, elhagyatott helyre lép be.

A konyha és a fürdőszoba mindig fontos a lakásvásárló számára. Ezek alapján alakul ki a vélemény az egész ingatlan műszaki állapotáról, tehát ezek a helyiségek nézzenek ki tisztességesen! Érdemes gondoskodni a műszaki hibák kijavításáról, mint például a szivárgó csap. Az általános tisztaság benyomását elősegítik az új törölközők, szalvéták, mosógépek, zuhanyfüggönyök és fürdõszoba-szőnyegek. Ha a csempe mintája elavult, a home stager javasolhatja, hogy speciális festékkel újítsák meg a felületet. Ez kevesebb időt vesz igénybe, mint leszedni csempéket a falakról és a padlóról.

A home staging egységesebbé teszi a lakást, és ezzel egyidejűleg kiküszöböli a szükségtelen karbantartásokat. A szakember tudja, hogyan lehet hatékonyan eladni egy lakást. Csupán kisebb változtatások az elrendezésben (például érdekes dekorációk) jelentősen javítják a lakás képét. Olcsón és gyorsan előkészíti a belső tereket, megteremti a rend benyomását, illetve száműzi a felesleges tárgyakat. Az esemény után profi fotókat kapsz a teljes projektről, amelyeket a hirdetéshez is feltölthetsz.


Ha te is szeretnél egyik blogbejegyzésünk hőse vagy szerzője szeretnél lenni, küld el történetedet vagy ötletedet a  info@qjob.hu  címre

Barbara Qjob szakember