Article Image

Mennyibe kerül a járólap lerakása?

A járólap lerakás ár 5.500 – 8.500 Ft/m2 között alakulnak. A munkadíj átlagosan 6.000 Ft/m2 , de a végösszeg függ a padlóburkolattól a lerakási technikától és a burkolni kívánt helyiség adottságaitól is.
Árkalkulátor
Nincs időd böngészni??Árkalkulátor

Járólap lerakása árak és tanácsok

A járólapozás árak átlagosan 5.000 és 8.000 Ft között mozognak négyzetméterenként. A legegyszerűbben úgy tudunk kalkulálni a végleges árakkal, ha a helyiség méretének, valamint a burkolni hívánt felület meghatározása során már előre kiválasztjuk milyen méretű és formájú járólapokkal szeretnénk burkolni a helyiséget, hiszen ez az ami a leginkább befolyásolja az anyagköltséget.  

Hasznos tipp, hogy érdemes az alapterülethez szükséges anyagra 10-15%-ot rászámolni, mert a burkolónak szüksége lehet egy kis pluszra a törött járólapok pótlására, illetve szokatlan formák kialakításánál is érdemes valamivel több anyagot venni.

Honnan tudjuk a járólapozás árakat - Qjob.hu

Járólap lerakásra van szükséged?

Egy kattintás és kérhetsz személyre szabott árajánlatot a Qjob hidegburkoló szakembereitől!

Ingyenes ajánlatkérés 1 percen belül!


Tartalomjegyzék


Járólap lerakás ár

Árkategória

Árak

Átlagos ár

5.500 Ft/m2

Minimum ár

6.500 Ft/m2

Maximum ár 

8.000 Ft/m2

Hidegburkolás átlagos árak 

A hidegburkoló munkadíja átlagosan 6.000 Ft/m2, míg az anyagok árai 4.500-12.000 Ft/m2 körül mozognak. A járólapozás legmagasabb költsége a padlólap, amelyet típusa, mérete és minősége szerint különböző kategóriákba sorolhatunk. Az olcsóbb járólapok 7-8.000 Ft/m2 áron, a közepes minőségű járólapok 8-10.000 Ft/m2 a prémium járólapok pedig 10.000 Ft/m2-tól vásárolhatóak meg. 

Járólapozás árak anyag minőség szerint

Például egy téglalap alakú járólap lerakása, ami a legelterjedtebb forma 4.500 Ft-tól egészen 6.000 Ft/m2 árig terjedhet, míg a  hosszúkás járólap lerakása , amely egyre divatosabb, költségben a duplája 7.000 Ft és 11.000 Ft négyzetméterenként. A  nagyméretű járólap lerakása konyha vagy terasz burkolás esetén népszerű, ennek anyagköltsége átlagosan 7.000 és 8.000 Ft között várható négyzetméterenként. 

Hidegburkolás kedvező áron?

Hasonlítsd össze a legjobb árakat most!

Árszámítás szakemberektől

Járólap lerakás anyagköltsége méret szerint

Méret

Minimum ár

Maximum ár

30x60 járólap lerakása

4.500 Ft/m2

6.500 Ft/m2

60x60 járólap lerakása 

7.000 Ft/m2

8.000 Ft/m2

20x60 járólap lerakása 

5.600 Ft/m2

7.200 Ft/m2

60x120 járólap lerakása 

6.500 Ft/m2

11.000 Ft/m2

60x30 járólap lerakása 

4.700 Ft/m2

6.800 Ft/m2

15x60 járólap lerakása 

7.500 Ft/m2

8.000 Ft/m2

Az aljzat előkészítési költségei

A járólap lerakása az előkészületi munkákkal kezdődik, amelyek költségét több tényező is befolyásolja. Az aljzatkiegyenlítés aljzat felporszívózásával, mélyalapozással átlagosan 2.500-3.500 Ft négyzetméterenként, amennyiben betonozás is szükséges a padlólap lerakása előtt abban az esetben, átlagosan 5.500 Ft/m2 díjjal kell számolnunk. A vízszigetelés 4.000-5.000 Ft/m2, a fugázás ára átlagosan 1.000-1.500 Ft/m2, míg az élvédők, díszcsíkok felhelyezésének folyómétere 1.500-3.500 Ft.

Az esetleges plusz munkálatok (pl. régi járólapok eltávolítása)

A meglévő burkolat bontása szintén olyan tényező, amelyeket figyelembe kell vennünk, amikor a járólap lerakás ár kerül kiszámításra. A korábbi járólap felszedése, átlagosan 4.000-6.000 Ft négyzetméterenként. 
További esetleges költségek amelyekre nem is gondolnánk a járólapozás árak kiszámításakor:  

  • negatív sarkok szigetelése szilikonozással: 500-700 Ft/m, 
  • gérvágás élvédő helyett 3.500 Ft/m
  • vágott kő burkolás 8.900 Ft/m2, 
  • falkiegyenlítés 3.000Ft/m2, 
  • alumínium élvédők rögzítése 3.200-3.500 Ft/m, 
  • csempe kiszállítás 50-70 Ft/m2, 
  • hulladék elszállítása átlagosan 15.000 Ft/m3 

Járólap lerakás ára átlagosan 

Árkategória

Minimum ár

Maximum ár

Munkadíj

5.500 Ft/m2

8.000 Ft/m2

Anyagköltség

4.500 Ft/m2

12.000 Ft/m2

Vízszigetelés

4.000 Ft/m2

5.000 Ft/m2

Fugázás

1.000 Ft/m2

1.500 Ft/m2

Élvédők, díszcsíkok felhelyezésése

1.500 Ft/m

3.500 Ft/m

Aljzatkiegyenlítés

2.500 Ft//m2

3.500 Ft/m2

Járólap felszedése

4.000 Ft/m2

6.000 Ft/m2

Milyen helyiségekbe ajánlott a járólap lerakása?

Fürdőszoba

Részben higiéniai igények (gyakori takarítás, fertőtlenítés lehetősége, penészesedés megelőzése), részben praktikus szempontok (vízállóság, kopásállóság, tisztíthatóság) alapján tökéletes választás a fürdőszoba járólap lerakása . Ahhoz, hogy valóban tartós és vízálló legyen a fürdőszoba és vécé padlója, mindenképpen szakemberrel kell lerakatni a járólapot. A fürdőszoba burkolás árak átlagosan 7.500 és 8.700 Ft között mozognak négyzetméterenként, mivel a vízzáró réteg és a speciális anyagok használata itt nélkülözhetetlen. A fürdőszoba csempe járólapnak nem alkalmas, mivel ügyelnünk kell a csúszásmentes felületre.

Járólap lerakása fürdőszobába

Mintás járólap ötlet fürdőbe

Konyha

A lehetséges szennyeződések, a pára és az igénybevétel miatt konyhai járólap használatára a hidegburkolat ajánlott, így a takarítás is sokkal egyszerűbb. A fa padló és a laminált padló a konyhában hamar tönkremegy, illetve a padlónak bírnia kell adott esetben a sütő hőmérsékletét, azt, ha véletlenül forró folyadék éri, vagy egy szikra kipattan valahonnan. A járólap konyhai felhasználásra tökéletes választás,  a járólap lerakás ár ebben a helyiségben átlagosan 5.500- 6.700 Ft/m2.

Előszoba, folyosó

Egy előszoba vagy közlekedő erősebb, mindennapi terhelésnek van kitéve, mint például a hálószoba, illetve nem mindegy, hogyan tartható tisztán. A járólap könnyen tisztítható, ütés- és karcálló, nedvességtűrő, kopásálló, és a megfelelő színű, textúrájú, méretű lapok lerakásával optikailag növelhető a tér. 

Terasz burkolása járólappal

A járólap teraszra mindenképpen legyen víz és fagyálló. Ez az elsődleges szempont terasz járólap lerakása előtt . A  terasz burkolás árak átlagosan 6.000 Ft és 9.000 Ft közötti négyzetméter árban mozognak. A kerti járólapok lerakása nem egyezik meg a terasz járólap burkolás folyamatával, ráadásul minőségével és környezeti igényeit tekintve fontos a megfelelő anyag használata. Kültéri terasz járólap ragasztását bízzuk inkább szakemberre, mert egyáltalán nem mindegy, hogy hogyan rakjuk le. Ha a terasznak nem alakítanak ki kellő lejtést, esőzéskor folyamatosan megáll rajta a víz, és fagyállóság ide vagy oda, nagy az esély, hogy teraszburkolatunk rövid időn belül tönkremegy.

Megbízható burkolót keresel?

Itt biztosan találsz! Mindössze egy kattintás és egyszerre több szaki jelentkezik a feladatra!

Burkolót keresek

Járólap lerakás árak helyiség típus szerint

Milyen tényezők befolyásolják az árakat?

Alapterület

A járólappal burkolandó felület négyzetméterre pontos meghatározása befolyásolja a teljes  járólap lerakása költségeit, így mindenképpen mérjük fel előre a területét.

A burkolóanyag típusa

A burkolóanyagok választéka nagyon széles palettán mozog, az olcsóbbtól a prémiumig, 7.000 Ft/m2-tól egésze több tízezer forintos négyzetméterárig. Példaul, főként konyhába vagy teraszra manapság egyre divatosabb a famintás járólap lerakása, amelyhez még esztétikusabb a fa hatású járólap fuga használata. Ez, a teljesen fa hatású járólap lerakása anyagköltségben a duplája az alap burkolási árnak. 

Persze a nagyon speciális, vagy különleges darabok ennél többe is kerülhetnek. Ennek megfelelően, ha drágább alapanyagot választunk, akkor az a  járólap lerakás árát növelni fogja.

Javítási munkálatok, speciális felületek

A járólap lerakása betonra ae leggyakoribb burkolási igény, de nem mindegy milyen a felület, hiszen minél kevesebb időbe telik egy burkolás, annál alacsonyabb lesz a végösszeg. Ha aljzatkiegyenlítés szükséges vagy  a régi burkolatok, amelyeket el kell távolítani, az plusz időt és anyagköltséget jelent számunkra, így a felmérés során ezt is számításba kell vennünk amikor járólap lerakás árat kalkulálunk. Speciális megoldások esetén, mint a járólap lerakása padlófűtésre szintén extra időt és nem mellesleg biztos szaktudást igényel, így minden esetben egyeztessük ezt előre a hidegburkolóval. 

Lokáció

​​A kiszállási és utazási költségeket tekintve, a burkolás árak  jellemzően a fővárosban és vidéken eltérőek Budapesten átlagosan 5.500 – 7.500 Ft/m2, míg vidéken 4.000 – 6.000 Ft négyzetméterenként. 

Hidegburkolás lépésről lépésre

Nézzük mi a burkolás menete, azaz a hidegburkolás lépésről lépésre.

  1. Az első és legfontosabb lépés az egyenletes padló felület kialakítása. A burkolási munka megkezdése előtt, a szakember minden esetben ellenőrzi a burkolandó felületet. Az első lépés tehát a padló kiegyenlítése burkolás előtt.
  2. A következő lépés minden esetben a felület portalanítása és alapozása, a megfelelő tapadás elérésének érdekében, illetve az esetleges hibák javítása, aljzatkiegyenlítés.
  3. Miután a padló már alkalmas a burkolásra, azután  kerülhet sor a járólap lerakás iránya tervezésre és a burkolólapok elrendezésére. Rengeteg járólap lerakási minta és technika létezik, de minden esetben fontos, hogy szakember segítségét kérjük, hiszen nem mindegy milyen adottságokkal rendelkezik a helyiség ahova  járólap lerakása  a cél. 
  4. A tervezés után a burkolólapok ragasztó rétegek felvitele következik, majd a padlólapok lehelyezése következik. 
  5. Az utolsó lépés a  járólapozás folyamatában a fugázás, ahol a hidegburkoló fugázó nyaggal kitölti a járólapok közötti réseket, ezzel pedig szigeteli és lezárja a padlónkat. A szegélyek és a díszítő elemek ragasztása csak ezután lehetséges. 

Csináld magad vagy bízd meg egy profi burkolót?

Ha burkolni szeretnénk, több inspirációt is találunk, vagy járólap lerakási ötletek széles tárházát fedezhetjük fel különböző videókban. Fontos tudnunk azonban, hogy a járólap lerakása házilag nem biztos, hogy a legmegfelelőbb döntés! 

A járólap lerakási technikák egyáltalán nem csak praktikus ötletekből és könnyű munkából áll, ha mi magunk szeretnénk elvégezni biztosan szükségünk lenne szakmai hozzáértésre. Például helytelen lerakás esetén a víz és a szennyeződések könnyen bekerülhetnek a padlólap alá, ami nemcsak, a padló esztétikájából vesz el, de hosszú távon használhatatlanná teszi. 

Az alapanyag vásárláskor tudnunk kell, hogy nem csak a helyiség pontos négyzetméterét kell meghatároznunk, de a szigetelőanyag, rögzítések, szegélyek és a burkolni kívánt felület adottságainak megfelelő anyagokat vásároljuk meg. A tökéletes járólap kiválasztás során mindenképpen érdemes szakértői segítséget kérnünk, mert fontos a terhelhetőség és a tisztítás is, illetve nem mindegy, milyen helyiségbe szánjuk, és, hogy az alkalmas-e a hosszú távú használatára, hiszen például egy kültéri járólap lerakása házilag nem ugyanolyan feltételeket kíván, mint egy beltéri járólap. 

A járólap lerakás ár legkisebb költség része a munkadíj, így érdemes végig gondolnunk, hogy hozzáértés nélkül az magasabb anyagköltséggel és több idő ráfordítással számolhatunk, ennek tekintetében érdemes-e, hogy mi magunk végezzük el a munkát, vagy egy profi hidegburkoló szakemberre bízzuk. A jól elvégzett munka hosszú távú befektetés és nem bízhatjuk a véletlenre házunk, teraszunk padlóját. 

Miért érdemes a Qjob szakembereit megbízni?

A Qjob felületét egyre több hidegburkoló szakember használja, így biztosan találunk a járólap lerakásra megfelelő kivitelezőt. 

Nincsen más teendőnk, mint megnyitni az oldalt, létrehozni a feladatod és válogatni a jobbnál-jobb jelentkezők, szakemberek közül. Korábbi értékelések alapján biztosak lehetünk abban, hogy a megfelelő embert választjuk ki, illetve ajánlatot kérhetünk villámgyorsan. 

Válasszunk a megbízható kifizetési és a megállapodás szerinti kifizetési lehetőségek közül és már egyeztethetjük is a megbízást. A Qjob egyedi “kockázatmentes üzlet” funkcióval pedig, csak akkor kell fizetned, ha a szakember elvégezte a munkát, váratlan plusz költségek nélkül. 

Hogyan válasszuk szakembert?

A “burkolót keresek” típusú hirdetésekből az interneten rengeteget megtalálhatunk, de a magas számú jelentkezések és árajánlatok nem garantálják a megfelelő munkát. Ha garantáltan a legjobb referenciájú burkoló szakembert szeretnénk kiválasztani, úgy, hogy a saját költségkeretünkön belül szabhassuk meg, mire van szükségünk, és pontosan tudjuk számunkra készülő a szőnyegpadló lerakás árát, keressünk környékbeli és megbízható kivitelezőt a Qjob-on, ahol profi, referenciával rendelkező szakemberek ajánlatai közül válogathatunk. 

Az oldal egyszerű, gyors, megbízható megoldásként szolgál bármilyen szakember megtalálásra! 

Gyakori kérdések

Milyen helyiségekben ajánlott a járólap lerakása?

A járólap tökéletes választás folyosó, előszoba, vizes helyiségek burkolásához, mivel  ütés-, karc-, víz- és vegyszerálló, bírja a mechanikai igénybevételt. 

Mi a legjobb járólap választás a lerakáshoz?

A padlólapok esetében nem a „milyen”, hanem inkább a „hogyan” kérdés a lényeges. Mindenképpen olyan járólapot válasszunk ami nem csak esztétikus számunkra, de a padló méreteihez képest a legkevesebb felesleges anyaggal jár, így költséget is megtakarítunk. 

Milyen ragasztót használjanak a járólap lerakásához?

Általánosságban cement ragasztó használata ajánlott, de a vizes blokkokba mindenképpen vízszigetelő ragasztó ajánlott, míg a teraszon fagyálló habarcsot alkalmazzunk. 

Milyen járólapot lehet választani a padlófűtéshez?

Bármilyet! A hőmozgást a ragasztónak és a fugázónak kell bírnia, így a járólap választás ettől független. 

Mennyire kopásálló a járólap? 

Meglehetősen kopásálló szinten minden járólap, de a tartósság minden esetben attól függ, hogy hova kerül a burkolat. Ha az előszobába, amit többet használunk, vagy cipővel is járunk ott, akkor PEI IV.-es járólapot válasszunk, ha a felület tartóssága fontos szempont. 


Szerző: Kállai Péter

Frissítve: 2024.01.03.

Szakember által ellenőrizve: Sári Viktor

Ellenőrzés dátuma: 2024.01.03.


A Qjob-ot hónapról-hónapra egyre több szakember és megbízó használja. Ennek köszönhetően egyre hatékonyabban találhatnak egymásra megbízó és megbízott. Megnézhetjük a szakemberek ajánlásait, referencia munkáit, a készségeiről tájékozódhatunk a profilukon.

Szakember keresése   Szakemberként regisztrálok!

Fanni, a cikk szerzője
Tapasztalt szövegíró
Több mint 2 éves tapasztalattal rendelkező szövegíró. Az adott, járólap lerakása árak cikk szerzője, körültekintően utána járt a témának.

Hagyj megjegyzést