Article Image

Mennyibe kerül a padlószőnyeg lerakása?

A padlószőnyeg lerakás ár 1.500 – 3.000 Ft között mozog négyzetméterenként, átlagosan 2500 Ft/m2, de a végösszeg függ a lerakási technikától.
Árkalkulátor
Nincs időd böngészni??Árkalkulátor

Padlószőnyeg lerakása ár

A padlószőnyeg lerakás ár átlagosan 1.500-2.500 Ft/m2 legyen szó akár ragasztásos (tekercses padlószőnyeg) akár modul padlószőnyegről. A végösszeg függ a helyiség méretétől, valamint a burkolni hívánt felülettől (padlószőnyeg lépcsőre,padlószőnyeg lerakása parkettára vagy betonra), az anyagköltségtől  és a szakember kiszállási költségétől.

Padlószőnyeg lerakás ár, padlószőnyeg árak, melegburkoló szakemberek

Padlószőnyeg lerakásra van szükséged?

Kérj árajánlatot a szakértőinktől most, hogy segíthessünk a padlószőnyeged lerakásában!

Ingyenes árajánlat 1 percen belül! 


Tartalomjegyzék


Padlószőnyeg lerakás költségei

Árkategória

Árak

Átlagos ár

2.500 Ft/m2

Minimum ár

1.500 Ft/m2

Maximum ár 

3.000 Ft/m2

Munkadíj és Anyagköltségek

A padlószőnyeg lerakásának négyzetméter ára munkadíjjal együtt 1.500-3.000 Ft/m2. Ezen felül csak az anyag 1.800- 8.500 Ft-ba kerül négyzetméterenként. Amennyiben lépcső burkolása padlószőnyeggel a célunk, abban az esetben ez a munkadíj átlagosan 3.500-4.500 Ft négyzetméterenként.

Milyen áron dolgoznak a melegburkolóink? 

Deríts ki most! Kérj árajánlatot szakértőinktől a padlószőnyeg lerakás munkadíjára! 

Árajánlat kérés 

A padlószőnyeg lerakásának elsődleges anyagköltségein belül a kiegészítő termékek költségeivel is számolnunk kell, ilyen például a padlószőnyeg alátét, ennek 2.000- 2.500 Ft négyzetmétere, míg a padlószőnyeg szegélylécek költsége 1.090 Ft-tól akár 5.700 Ft-ig is terjedhet darabonként (egy darab általában 10-20 folyóméterre elegendő).

A padlószőnyeg szegély lerakásának munkadíja 500-700 Ft/m2, míg a munkafolyamat nélkülözhetetlen költségein felül az aljzatkiegyenlítés ára átlagosan 1.000-2.500 Ft/m2, az ajtótokok bevágási költsége 1.600 Ft négyzetméterenként, illetve meglévő burkolat bontása szintén olyan tényező, amelyeket figyelembe kell vennünk, amikor a padlószőnyeg lerakás ár kerül kiszámításra.

A korábbi padlószőnyeg felszedése, illetve a padlószőnyeg ragasztó felszedése, átlagosan 500-2500 Ft négyzetméterenként. Az átlagos padlószőnyeg lerakás munkadíj teljes költsége 5.500 Ft/m2. 

Padlószőnyeg lerakás árak átlagosan 

Munka típus

Minimum ár

Maximum ár

Munkadíj

1.500 Ft/m2

3.000 Ft/m2

Lépcső burkolása munkadíj

3.500 Ft/m2

4.500 Ft/m2

Anyagköltség

1.800 Ft/m2

8.500 Ft/m2

Padlószőnyeg alátét

2.000 Ft/m2

2.500 Ft/m2

Padlószőnyeg szegély

1.090 Ft/db

5.700 Ft/db

Aljzatkiegyenlítés

1.000 Ft//m2

2.500 Ft/m2

Ajtótok bevágás

700 Ft/m2

1.600 Ft/m2

Padlószőnyeg felszedés

500 Ft/m2

2.500 Ft/m2

A szőnyegpadló fajtái és tulajdonságai

Padlószőnyeg vásárlása esetén a szín, a minta kiválasztásán túl érdemes odafigyelni a szőnyeg alapanyagára is. A gyártók a padlószőnyegeket kopásál­lóság szerint osztályozzák: erős igénybevételre a vastag padlószőnyeg (lépcső, gyerekszoba, iroda), általános igénybevételre (hálószoba, nappali) és kevésbé igénybe vett területekre szánt vékony padlószőnyegek.

Az alapanyag szempontjából prémium padlószőnyeg választék leginkább a természetes anyagokból, például gyapjúból, kókuszból, tengerifűből áll, ezek a padlószőnyegek is vannak olyan strapabírók és könnyen kezelhetők, mint a szintetikus padlószőnyegek. 

A gyapjú padlószőnyeg még ma is verhetetlennek bizonyul, hiszen mindamellett, hogy nagyon meleg és puha padlószőnyeg, a kényelem, kopásállóság és tűzállóság terén is kiemelkedő ugyanakkor, a négyzetméter ára is jóval költségesebb, átlagosan 11.000 Ft/m2.

Előfordul, hogy a gyártók a természetes és szintetikus anyagú szálakat keverik, ám a szőnyegpadlók túlnyomó többsége azért mégiscsak szintetikus alapanyagú. A vegyes szálú padlószőnyegek négyzetméter ára átlagosan 6.000 Ft, míg a szintetikus padlószőnyegek 3.000 Ft/m2 áron beszerezhetőek. 

A szőnyeg felülete is fontos szempont lehet a döntésünk során, választhatunk hurkolt vagy velúr padlószőnyeg közül. Utóbbi a szál sűrűségétől és magasságától függően kiemelkedő komfortérzést biztosít, tapintása akár a legfinomabb bársonnyal is vetekedhet. Ezzel ellentétben, ha például háziállat is van a lakásban, hurkolt, erősebb és rövidebb szálú szőnyeg fektetése ajánlott.

Padlószőnyeg árak, padlószőnyeg anyagár

Melyik helyiségbe milyen padlószőnyeg való?

Gyerekszoba

Kézenfekvő választás a padlószőnyeg gyerekszobába, hiszen puha és meleg, a gyerek nem üti meg magát ha elesik, ráadásul színes és mintás, így biztosan kedvelt kiegészítője lesz a szobának.

Érdemes azonban tudnunk, hogy a gyerekszobába inkább könnyen tisztítható padló burkolatot érdemes választani, ám ha mégis padlószőnyeget szeretnénk abban az esetben strapabíró, könnyen tisztítható szőnyeget keressünk, amely természetes anyagból készült, abból is normál vagy vékony szálút. A hosszúszálú padlószőnyegben a hulladék, az ételmaradék illetve az apróbb játékok is könnyen beleragadnak. 

Nem tudod melyik típusú padlószőnyeget válassz?

Válaszolj 1-2 kérdésre és mi azonnal összekötünk helyi burkoló szakikkal, akik segítenek a választásban!

Kapcsolat felvétel

Hálószoba

A padlószőnyeg hálószobába - az egyik legjobb választás! Mivel általában mezítláb tartózkodunk a helyiségben, így komfortos és puha padlófelület, mindemellett a szennyeződésnek sincs annyira kitéve, mint például a folyosón. A hálószobába érdemes hosszú szálú, magasabb minőségű, természetes vagy kevert anyagú padlószőnyeget választanunk, akár világosabb színben. 

Nappali

Ebben a helyiségben a padlószőnyeg már strapabíróbb kell, hogy legyen. A sűrű szövésű, kevert szálas anyag tökéletesen megfelelő erre a célra,. Kiváló választás, sötétebb színű, modern padlószőnyeg a nappalinkban, hiszen amellett, hogy feldobja a szobát, a szennyeződés is kevésbé látszik meg rajta. Mivel a legtöbb időt itt töltjük otthonunkban, így a megfelelő szigetelés és hőtartás sem utolsó szempont, ráadásul amennyiben rendelkezünk padlófűtéssel, a thermo padlószőnyeg padlófűtéshez is használható, így biztosak lehetünk a megfelelő hőérzetben. 

Folyosó

A folyosókra, a nagy forgalom és igénybevétel miatt rövid szálú, sűrű szövésű, erősebb, általában szintetikus anyagból készülnek és nagy teherbírásúak, speciálisan erre a területre kifejlesztett padlószőnyegeket gyártanak, amelyek a folyamatos gépi tisztítást is jobban bírják. Két típusú kivitelezés közül választhatunk a szakembereknél, ami a tekercses illetve modul padlószőnyeg lerakása, utóbbi átlag ára 1.600 Ft/m2.

Lépcső

A lépcsőkre masszív anyagból készült a folyósóhoz hasonló, rövid szálú, sűrű szövésű, kevert vagy  szintetikus anyagból készült, portaszító futószőnyeg javasolt. Költséghatékony burkolási technika, hiszen a padlószőnyeg méretre vágás lehetővé teszi, hogy kevesebb felesleges anyagot fizessünk ki, amelyet a szakember fel sem használ. 

Iroda

Az ipari padlószőnyeg nagyon sok szennyeződésnek van kitéve, de semmivel sem többnek, mint egy lakóházban. Az irodai környezet jellemzően kevesebb kilöttyent kávét, beletaposott ételmaradékot és állatszőrt termel, mint az otthoni környezetünk.

Az irodába alkalmas padlószőnyeg kiválasztásakor elsősorban a poliamid szálakból készülteket részesítsük előnyben, mivel ezek könnyen tisztíthatók, nem issza be a szennyeződéseket, rendszeresen tisztítva hosszú évekig úgy nézhet ki, mint új korában.

A polipropilén anyagú padlószőnyegek ezzel szemben sérülékenyek, nehezebb portalanítani, nehezebb, illetve a görgős székek, a bútormozgatás is sokkal könnyebben hagy rajtuk nyomot, mint a poliamid szálú szőnyegpadlón. A minőségre fontos odafigyelni és arra is, hogy egy iroda inkább a „rövidszőrű” típusokkal számoljunk, ha padlószőnyeget szeretnék lerakatni. 

Az előszobaban könnyen tisztítható szőnyeg a legjobb választás, míg a hálószobában a meleg és kényelmes anyagú szőnyeg a legjobb. 

Az előszobaban könnyen tisztítható szőnyeg a legjobb választás, míg a hálószobában a meleg és kényelmes anyagú szőnyeg a legjobb. 

Milyen tényezők befolyásolják az árakat?

A legmeghatározóbb szempontok, amelyek befolyásolják padlószőnyeg lerakás árát, a terület mérete, a jelenlegi felület minősége és állapota, és az, hogy milyen igénybevételnek tennénk ki a padlószőnyeget. 

Terület mérete: A padlószőnyeggel borkolandó felület négyzetméterre pontos meghatározása befolyásolja a teljes padlószőnyeg lerakása költségeit, így mindenképpen mérjük fel előre a területét.

Jelenlegi padlóburkolat: Ha a jelenlegi padlóburkolatot vagy a korábbi padlószőnyeget el kell távolítani az befolyásolja pontosan mennyi lesz a padlószőnyeg lerakás ára. A felület előkészítési munkadíja biztosan növeli a költségeket, hiszen például ha a padló jelenleg laminált padlóval vagy linóleummal van borítva, akkor a ragasztót is el kell távolítani vagy ilyen befolyásoló tényező lehet az aljzatkiegyenlítés is.

Ha mintás padlószőnyeg vagy különlegesebb anyagú, szálhosszúságú padlószőnyeg a választásunk, az is befolyásolja a végleges árat. Ami az anyagköltséget illeti a legköltséghatékonyabb választás a tekercses padlószőnyeg, ám ha a helység, amelyet burkoltatni szeretnénk nem szabályos négyzetméterekkel, azaz több szintkülönbség és nem derékszögű, párhuzamos falfelületekkel rendelkezik a modul padlószőnyeg a legjobb választás, ez költséghatékonyabb is, hiszen nem keletkezik annyi felesleges anyag, mint egy tekercses padlószőnyeg esetén.

A mindennapi használat is befolyásolja az árat. Érdemes mindenképpen előzetesen felmérést kérni a melegburkoló szakembertől és pontosan meghatározni az igényeket, nem csak a felmerülő váratlan plusz költségek elkerülése érdekében, hanem azért is, mert így a megfelelő padlószőnyeg burkolatot választhatjuk ki, hiszen például egy irodában ahol nagyobb igénybevételnek van kitéve a felület, vagy egy gyerekszobában vagy konyhában, ahol többet kell tisztítani a felületet nem feltétlen ugyanazt érdemes választanunk, amit az otthonunk más helyiségeiben használnánk. 

Textil padlóburkolat előnye és hátránya

Előnyei

  • Széles minta- és színválasztékban kapható,
  • Gazdaságosan felhasználható, hiszen több típusból választhatunk a burkolni kívánt felület adottságainak megfelelően, így nem keletkezik felesleges anyagköltségünk,
  • Olcsó és gyors padlóburkolási lehetőség,
  • Egy megfelelően lerakott padlószőnyeg tartós burkolat, így hosszú ideig nincs szükségünk a padlóburkolat cseréjére,
  • Padlószőnyeg tisztítás könnyű, gyorsan portalanítható,
  • Puha anyagú, így komfortérzetet, biztosít ráadásul jóval melegebb, mint egy laminált vagy vinyl padló,
  • Jó szigetelő legyen szó hangról vagy hőről, így zajosabb helyiségek, lakossági és ipari felhasználásra is alkalmas.

Hátrányai

  • Rendszertelen és nem megfelelő tisztítás esetén magába gyűjti a port, ez pedig hosszú távon akár allergiához is vezethet,
  • Általában nem vízálló, nem áll ellen a nedvességnek (vannak természetesen szintetikus padlószőnyegek is), így például konyhába, fürdőszobába nem ajánlott,
  • Nehezebben cserélhető, mint más padlóburkolat.

Padlószőnyeg lerakás folyamata

Előkészítés

A padlószőnyeg lerakás előtt a szakember pontos méretet vesz a helyiségről, ahova a padlószőnyeg kerül majd. Fontos, hogy a padlón ne legyenek nagy egyenetlenségek, a padlóburkolatokat ugyanis csak akkor lehet megfelelő minőségben elhelyezni. Ha szükséges a szakember ebben a fázisban végzi el az aljzatkiegyenlítést. 

Fontos, hogy mielőtt a vágáshoz, és a ragasztáshoz hozzá kezdenének,érdemes kiteríteni a szőnyeget a helyiségben, hogy kisimuljon, így biztosak lehetünk benne, hogy alkalmazkodik a helyiség hőmérsékletéhez, és nem lesz hullámos. 

Padlószőnyeg lerakása

A burkolni kívánt területre a szakemberek alátétet helyeznek le, majd kiválasztott padlószőnyeget métere vágják, az egyik falhoz igazítják, majd a simító segítségével benyomják az élekbe, és annak mentén levágják. A vágást sniccert és multigépet használnak amelyhez tartozik speciális szőnyegvágó fej is.

A ragasztás következik, amely történhet kétoldalas ragasztóval, amelyeket hosszú csíkokban a padlóra helyeznek, vagy nagyobb területek esetén vizes bázisú folyékony ragasztóval. Ezután ismét ráfektetik a szőnyeget, és a ragasztóval rögzítik a végleges helyükre. A szőnyeg anyaga és típusa természetesen befolyásolja a lerakási technikát (tekercses vagy modul padlószőnyeg).

Utolsó lépésként a szegélylécek következnek, amelyeket felcsavaroznak a falra, ezután a padlószőnyeg már használható is.

Padlószőnyeg lerakás szakember által

Padlószőnyeg lerakás szakember által

Csináld magad vagy bízd meg egy profi szakembert?

A padlószőnyeg lerakása házilag egyszerű feladatnak tűnik, akárcsak egyéb burkolaté, de ne bízzuk a véletlenre, ha költséghatékonyan szeretnénk padlószőnyeget lakásunkba, irodánkba. 

Padlószőnyeg lerakást tervezel?

Ne bízd a véletrenre! Inkább kérj egy profi melegburkoló segítségét!

Melegburkoló keresés

A padlószőnyeg lerakása egyáltalán nem csak egy könnyű ragasztásból és gyors munkából áll, ha mi magunk szeretnénk elvégezni biztosan szükségünk lenne szakmai hozzáértésre. Például helytelen lerakás esetén már 1-2 cm-es eltérésnél előfordulhat, hogy a szőnyeget nem lehet pontosan faltól falig illeszteni. Az alapanyag vásárláskor tudnunk kell, hogy némely fajták esetén a szálirány meg van határozva, tehát a helytelenül összeillesztett anyag a beeső fény hatására eltérővé válik. 

A megfelelő padlószőnyeg kiválasztás során mindenképpen érdemes szakértői segítséget kérnünk, mert fontos a terhelhetőség és a tisztítás is, illetve nem mindegy, milyen helyiségbe szánjuk, és, hogy az alkalmas-e padlószőnyeg mindennapos használatára. 

A padlőszőnyeg lerakás ár legkisebb költség része a munkadíj, így érdemes végig gondolnunk, hogy hozzáértés nélkül az magasabb anyagköltséggel és több idő ráfordítással számolhatunk, ennek tekintetében érdemes-e, hogy mi magunk végezzük el a munkát, vagy egy profi melegburkoló szakemberre bízzuk. A jól elvégzett munka hosszú távú befektetés és nem bízhatjuk a véletlenre lakásunk, irodánk padlóját. 

Miért érdemes a Qjob szakembereit megbízni?

A Qjob felületét egyre több burkoló szakember használja, így biztosan találunk a padlószőnyeg lerakására megfelelő kivitelezőt. 

Nincsen más teendőnk, mint megnyitni az oldalt, létrehozni a feladatod és válogatni a jobbnál-jobb jelentkezők, szakemberek közül. Korábbi értékelések alapján biztosak lehetünk abban, hogy a megfelelő embert választjuk ki, illetve ajánlatot kérhetünk villámgyorsan. 

Válasszunk a megbízható kifizetési és a megállapodás szerinti kifizetési lehetőségek közül és már egyeztethetjük is a megbízást. Az oldal egyedi “kockázatmentes üzlet” funkcióval pedig, csak akkor kell fizetned, ha a szakember elvégezte a munkát, váratlan plusz költségek nélkül. 

Hogyan találok jó szakembert a közelemben?

Az internetes több száz hirdetést és ajánlatot találunk, ám ezeknek a szűrése és egyesével ajánlatot kérni időigényes feladat.

Ha garantáltan a legjobb referenciájú burkoló szakembert szeretnénk kiválasztani, úgy, hogy a saját költségkeretünkön belül szabhassuk meg, mire van szükségünk, és pontosan tudjuk számunkra készülő a szőnyegpadló lerakás árát, keressünk környékbeli és megbízható kivitelezőt a Qjob-on, ahol profi, referenciával rendelkező szakemberek ajánlatai közül válogathatunk. 

Az oldal egyszerű, gyors, megbízható megoldásként szolgál bármilyen szakember megtalálásra! 

Gyakori kérdések

Mennyi idő a padlószőnyeg lerakása? 

Szőnyegpadló lerakása átlagosan 2-3 óra helyiségenként, de ez függ a terület méreteitől is.

Hogyan kell tisztítani és karbantartani a padlószőnyeget?

A legkönnyebb és gyorsabb tisztítási módszer a porszívózás, makacsabb szennyeződés esetén vegyi szőnyegtisztító és szivacs használatával a foltokat könnyen el tudjuk távolítani, esetlegesen nagy teljesítményű szőnyegtisztító gép használata is javasolt. 

Szükséges alátét a padlószőnyeghez?

Igen, hiszen nem csak a padlószőnyeg élettartamát növeli, de kiváló hő és hangszigetelő is és megóvja a padlót a kopástól. 

Le kell ragasztani a padlószőnyeget? 

Igen! Kisebb helyiségekben érdemesebb kétoldali ragasztóval, nagyobb négyzetméternél és sűrűbben használt helyeken vizes bázisú folyékony ragasztóval rögzítsük. 

Szakember vagy és új ügyfeleket keresel? Regisztrálj a Qjob.hu-n és válj a legnépszerűbb tetőfedő szakemberré!

Szakember keresés   Szakemberként regisztrálok!

Fanni, a cikk szerzője
Tapasztalt szövegíró
Több mint 2 éves tapasztalattal rendelkező szövegíró. Az adott, padlószőnyeg lerakás árak cikk szerzője, körültekintően utána járt a témának.

Hagyj megjegyzést