Article Image

Mennyibe kerül a villanykapcsoló és konnektor bekötése?

Egy villanyszerelő megbízása átlagosan 11.000 Ft-os költséget jelent. Ha kapcsoló illetve konnektor dugalj bekötéssel szeretne egy villanyszerelőt megbízni, akkor 6.500 - 32.500 Ft közötti kiadással számolhat.
Árkalkulátor
Nincs időd böngészni??Árkalkulátor

Országos átlagban a lakástulajdonosok nagy többsége 13.0002-24.700 Ft közötti összeget költ erre, vagyis átlagosan 21.400 Ft-ba kerül egy új világításkapcsoló bekötése, és 9.800-39.000 Ft közé tehető, vagyis átlagosan 14.300 Ft-ba kerül egy új konnektor dugalj bekötése. Ezek az árak magukban foglalják mind az új kapcsoló illetve konnektor dugalj beszerzési árát, mind a villanyszerelő kirendelésének a költségét. A megbízó által fizetendő végösszeg a konnektor dugaljak és kapcsolók szükséges darabszámának illetve típusának a függvénye.

Villanyszerelő szakértők egy kattintásra

Fedezze fel a legjobb villanyszerelő szakembereket könnyedén. Töltse ki rövid kérdőívünket, és azonnal összekötjük a legközelebbi és legmegfelelőbb szakértőkkel. Indítsa el elektromos projektjét ma!

Villanyszerelőt keresek azonnal

 

Tartalomjegyzék

Az új konnektorok és világításkapcsolók létesítése, valamint a régiek cseréje a lakáskorszerűsítés elterjedt példái. A konnektorok és kapcsolók idővel elhasználódnak, és a legtöbb otthonban eleve nincs elég konnektor a digitális korban a megszokott életvitelünk során használt összes készülék és eszköz működtetéséhez. Ugyanakkor a kapcsolók és konnektor dugaljak bekötése olyan feladat, amelyet nem célszerű «csináld-magad» módszerrel elvégezni, mert közben mégiscsak villamos árammal kell dolgozni. Válassza a biztonságot, gondolkozzon megfontoltan és hívjon villanyszerelőt.

 

Kérjen költségmentes ajánlatokat a környékbeli elektromos szakemberektől
 

 

A villanyszerelő szakember kihívását megelőzően kérj előzetes költségbecslést arról, hogy mennyibe fog kerülni a kapcsoló és konnektor dugalj bekötése.

 

Árak

Átlagos ár

11.000 Ft

Minimum ár

5.000 Ft

Maximum ár

80.000

 

Mennyiért vállalja egy villanyszerelő a kapcsoló és a konnektor dugalj bekötését 2024-ben?

 

Egy villanyszerelő kirendelésének díja országos átlagban 6.500-15.600 Ft között van óránként, ami a 3.900 - 9.100 Ft között változó kiszállási átalánydíjon felül értendő. Az átalánydíj rendszerint beszámításra kerül a munka- és anyagköltségbe.

Konnektor dugalj bekötésKonnektor dugalj bekötés

Ennek megfelelően akár 26.000 Ft-ba is belekerülhet egyetlen konnektor dugalj beszerelése. Az egy konnektor dugaljra illetve kapcsolóra jutó munkadíjat úgy csökkentheted, ha egy kiszállás alkalmával egyszerre több elektromos szerelvény bekötését rendeled meg. Vegyél számba otthonodban található összes olyan helyet, ahol új kapcsolóra illetve konnektor dugaljra van szükség, illetve ahol bármilyen más típusú villanyszerelési munka elvégzése vált időszerűvé, és egyfüst alatt végeztesse el az otthonában tartózkodó villanyszerelővel az összeset.

Egyes villanyszerelők szolgáltatás csomagokat is kínálnak, ami azt jelenti, hogy bizonyos számú kapcsoló illetve konnektor dugalj beszerelését átalánydíjért vállalják. Például, a Qjob-on regisztrált profi és tapasztalt villanyszerelő  Budapesten kettő-négy konnektor dugalj illetve kapcsoló bekötését vállalja 38.400 Ft-ért, ami az anyagköltségeket is tartalmazza.

Mi van kihatással a konnektor dugalj illetve kapcsoló bekötésének költségére?

Egy új konnektor dugalj illetve kapcsoló bekötésének összköltsége a beszerelendő konnektor dugaljak illetve kapcsolók típusától és darabszámától, a már meglévő vezetékhálózat jellegétől, valamint attól függ, hogy igényled-e valamilyen gyermekbiztos funckió kialakítását is.

Villanykapcsoló bekötése

Világításkapcsolók típusai

A világításkapcsolóknak hat alapvető típusát különböztetjük meg, ezen belül 1.950-17.550 Ft között van az anyagár és 6.500-26.000 Ft között van a bekötéssel kapcsolatos munkavégzés költsége. A vonatkozó ár a beszerelésre kerülő kapcsolók illetve konnektor dugaljak típusának függvénye.

Az alábbiakban a világításkapcsolók különböző típusaira vonatkozó átlagköltségeket foglaltuk össze, ezek a bekötést nem tartalmazzák:

Világítás-kapcsoló típusa

Rövid ismertetés

Ár, Ft

Egypólusú kapcsoló

A lakóotthonok esetében a legelterjedtebb, legegyszerűbben illetve legkönnyebben beszerelhető világításkapcsoló típus. Egyetlen szerelvény ki- és bekapcsolására szolgál.

 3.900-5.900

Két áramkörös kapcsoló

A második legelterjedtebb világításkapcsoló típus, amely egyszerre két áramkört képes működtetni.

5.900-7.800

Hárompólusú kapcsoló

 

Amely egyszerre három áramkört képes működtetni.

5.900-7.800

Váltó kapcsoló

Ezek a típusú kapcsolók azt teszik lehetővé, hogy egyetlen szerelvényt két különböző helyről lehessen működtetni, illetve ezeknél  valamivel összetettebb a beszerelés folyamata.

7.800-11.700

Keresztváltó kapcsoló

Ez a kapcsoló típus egyetlen berendezést három, vagy több helyről képes működtetni, váltókapcsolók közé kell beilleszteni, tetszőleges darabszámban.

9.100-12.350

Dimmelhető kapcsoló

A fényerőszabályzók a fényforrás által kibocsátott fény intenzitásának szabályozását teszik lehetővé és egy-, illetve háromirányú, valamint «okos» változatban készülnek. Az egyes gyártmányok eltérő fényforrásokhoz vannak kifejlesztve, a kompatibilitásra nagy figyelmet kell fordítani. Akár váltó kapcsolásba is köthetőek.

32.500-65.000

Okos

Az okoskapcsoló a kapcsolóknak

valamilyen okosotthon eszközön, mint pl. a Google Home-on keresztül történő működtetését teszi lehetővé.

32.500-58.500

Az elektromos dugaljak típusai

Az elektromos dugaljaknak hat alaptípusát különböztetjük meg. A konnektor dugaljak anyagköltsége 900-15.000 Ft között változik, míg a bekötéssel kapcsolatos munkaköltség 5.000-20.000 Ft-ra tehető. A te általad fizetendő ár a konnektor dugalj típusától és az elvégzendő munka összetettségétől függ.

Az elektromos dugaljak típusaiAz elektromos dugaljak típusai

Az alábbiakban az elektromos dugaljak különböző típusainak átlag bekerülési költségét foglaltuk össze, ami a bekötést nem tartalmazza:

Típus

Rövid ismertetés

Ára, Ft

Sztenderd konnektor dugaljak

Ezek 230 Voltos, jellemzően 16Amper áramerősségre tervezett csatlakozók. A legelterjedtebb lakossági felhasználású dugalj típust jelentik, illetve ezeknek a legkönnyebb a beszerelése is. Ma már kötelezően csak földelt aljzat építhető ki, amihez az elosztóban társul egy RCD, azaz Fi-relé, amennyiben önnél még ez az eszköz nem került beépítésre, a bővítés során szükségessé válik.

1.300-5.850

Falon kívüli konnektor

Elérhetőek normál, illetve fröccsenő víztől védett (IP44) változatban, kötzös jellemzőjük hogy nem kell a falban kialakítani számára nyílást, falra, burkolatra, és egyéb felületekre helyezhető.

1.300-5.850

USB konnektor

Az ilyen típusú konnektor dugaljak a sztenderd dugaljak esetében megszokott villás bemenet mellett USB portokkal is fel vannak szerelve, hogy Ön tabletet, okos telefont és egyéb mobil eszközöket is csatlakoztatni tudjon hozzá. Ezt a korszerűsítést minden modern otthonban nélkülözhetetlen elvégezni.

5.070-26.000

Okos konnektor

Ezek külsőleg ugyanúgy néznek ki mint a normál konnektor dugaljak, viszont ’okos’ (ún. ’smart’) egységek által vezérelhetőek, vagyis be- illetve kikapcsolásukat bárhonnan meg lehet oldani. Közvetlen huzalozással kell bekötni őket az OkosOtthon (Smart Home) rendszer részét alkotó központi egységbe, pl. az Amazon Echo-ba vagy Google Home-ba.

9.750-32.500

Ipari dugalj

 

Nagy áramú dugaljak, amelyek 230 - 400V feszültségre készülnek. Jellemzően 3 fázisúak, csak azokon a helyeken építhető ki, ahol elérhető az ipari áram. Jellemző készülékek a nagykonyhai berendezések, hegesztők, fűrészgépek.

10.400-39.000

Padlóba süllyesztett konnektor (padló konnektor)

Ahogy a nevük is utal rá, ezek a padlóba kerülnek besüllyesztésre. Mivel járni is lehet rajuk és víz is érheti őket, ezért olyan kiegészítő biztonsági védelemmel vannak ellátva, mint például a tömítés vagy a vízhatlan borítás, ami miatt komplexebb szerkezetek és ezért többe is kerülnek. Több termékből tevődik össze, szükséges egy süllyesztő doboz, melybe maga a beépítő keret kerül, és ebbe helyezik a csatlakozót magát.

23.400-65.000

A kapcsoló illetve konnektor dugalj elhelyezkedése

Ha olyan helyre szeretnéd konnektor dugaljat vagy kapcsolót telepíteni, ahol korábban még nem volt ilyen, ott magasabb munkadíjra lehet számítani. Egy villanyszerelő méterenként 7.800-20.800 Ft-ot kér el azért, hogy a villanyvezetéket a konnektor dugaljhoz elvezesse.

 

Kérjen költségmentes ajánlatokat a környékbeli elektromos szakemberektől
 

 

Ha még falat is kell bontani az új vezeték kialakításához, akkor még további ezresekbe kerülhet a bontási munka illetve a falaknak a vezeték kiépítését követő helyreállítása. A villanyszerelés utáni falhelyreállítás átlagosan 130.000-195.000 Ft kiadást jelent. Ha  csupán egy meglévő konnektor dugaljat cserél egy korszerűbb modellre és minden vezeték illetve áramkör már a helyén van ehhez, illetve az elektromos elosztó doboz is rendelkezésre áll, akkor a munkavégzés költsége jóval alacsonyabb.

Meglévő elektromos vezetékhálózat felújítása

A konnektor dugalj típusától függően, Önnek esetleg olyan korszerűbb elektromos kapcsolótáblára kell a meglévőt kicserélnie, ami képes támogatni az adott dugaljat, és ez országos átlagban  32.500 - 390.000 Ft közötti költséget jelent.

Korszerűbb elektromos kapcsolótáblára kell a meglévőt kicserélnieKorszerűbb elektromos kapcsolótáblára kell a meglévőt kicserélnie

Ha a meglévő elektromos vezetékhálózat nem kompatibilis az új konnektor dugaljjal illetve kapcsolóval – például amikor egy sztenderd dugaljat nagy teherbírásúra cserél le a lakástulajdonos -, akkor előfordulhat hogy neked egy olyan új áramkört kell kiépítenie, amely képes a szükséges magasabb amper-szükségletet kielégíteni. Ez pedig többlet anyag-, idő- és igen, Ön jól gondolja, pénzszükségletet generál.

Gyermekbiztos funkciók kialakítása

A jogosulatlan felnyitás elleni védelemmel ellátott konnektor dugaljak villás bemenet részét rugós fedél védi, ami nem engedi, hogy egy kisgyermek idegen tárgyakat helyezzen a dugalj belsejébe. Ezek körülbelül 195-390 Ft-tal kerülnek többe dugaljanként a hagyományos típusoknál. Népszerű, megfizethető módját jelenti a kisgyermekes családok lakáskorszerűsítési törekvéseinek is.

 

Igényeljen ingyenes árajánlatokat a közelben található villanyszerelőktől.
 

Mennyi időbe telik egy konnektor dugalj illetve világításkapcsoló beszerelése?

Egy rutinos villanyszerelő fél óra alatt el tudja végezni egy kétvillás konnektor dugaljnak egy háromvillásra való cseréjét akkor, ha Ön már rendelkezik földelt biztosítékszekrénnyel. A bonyolultabb szerelési munkák esetében, amikor a villanyszerelőnek falat is kell bontania az elektromos hálózat újravezetékeléséhez vagy a meglévő elektromos kapcsolótáblák korszerűsítéséhez, ott a feladat végrehajtása egy egész napot vagy még annál is hosszabb időt vehet igénybe.

Konnektor dugalj áthelyezése

Ennek a feladatnak a végrehajtása akár mindössze 9.750 Ft-ból is megúszható, de a számla összege akár 117.000 Ft-ra is rúghat. Az Ön által választott dugalj típusa kihat az anyagköltségre. A munkaköltség szempontjából a falak állapota a legmeghatározóbb költségtényező. A bepucolatlan, vagyis a gipszkarton réteget és szigetelést nélkülöző falfelületen történő munkavégzés kevésbé idő- és munkaigényes feladat a villanyszerelő számára. A burkolt falfelületek megmunkálása viszont többlet munkavégzést és villanyszerelés utáni falhelyreállítást tehet szükségessé, ami növeli a feladat végrehajtásának összköltségét. Vedd fel a kapcsolatot a jelentkezett szakemberekkel és kérj tőlük pontos költségbecslést.

Konnektor dugalj áthelyezéseKonnektor dugalj áthelyezése

Csináld magad vagy rendelj-e villanyszerelőt?

Ha csak egy konnektor dugalj kapcsoló borítólemezének a cseréjéről van szó, akkor akár saját maga is bátran nekiláthat a feladatnak. De minden más elektromos munkával járó ház körüli feladathoz hívjon engedéllyel rendelkező villanyszerelőt. Egy engedéllyel rendelkező villanyszerelő nemcsak megfelelő biztosítással rendelkezik, hanem jogi szempontból is az egyetlen olyan személy, akinek szabad árammal dolgoznia, és ennek jó oka van. Amellett, hogy behatóan ismeri a vonatkozó építési szabályzatokat, egy szakképzett villanyszerelő a villamos áramkörök tematikájában is magas szintű ismeretekkel rendelkezik, ami gördülékenyebbé teszi a munkavégzés menetét és garantálja a szakszerű kivitelezést.

Kapcsoló és konnektor beszerelés egyszerűen

Hogyan rendelhetek villanyszerelőt új világításkapcsoló vagy konnektor dugalj bekötéséhez?

Mielőtt vállalkozót hívna kapcsolóknak és konnektor dugaljaknak otthonában történő bekötéséhez, fogadja meg a következő tippeket ahhoz, hogy biztosan a munka elvégzésére legmegfelelőbb szakember kerüljön kiválasztásra.

Rendelj villanyszerelőt. Ne ezermestert bízd meg és ne „csináld magad” alapon saját magad hajts végre a feladatot. A villamossági munka összetett dolog és az amatőr munkavégzés még tűzveszélyessé is teheti az otthonát. 

Győződj meg arról, hogy a szakember rendelkezik-e megfelelő jártassággal a kapcsolók és konnektor dugaljak bekötése terén és tekints meg a többi megrendelő által közzétett értékeléseket, hogy ezúton is fel tudd mérni az illető munkájának minőségét.

Kérj írásbeli, részletes árajánlatot és kérdezz rá, hogy ezért az árért a szakember pontosan mely feladatok elvégzését vállalja. Szükség lesz-e új vezetékek kialakítására vagy új elosztódoboz felszerelésére ahhoz, hogy a szóbanforgó sztenderd konnektor dugalj nagy teherbírásúra lecserélhető legyen? A kapcsolók illetve konnektor dugaljak ára benne foglaltatik-e a vállalási árban? A vállalkozó óradíjért vagy fix díjért dolgozik-e? Kínál-e szolgáltatás-csomagot, amelynek keretében egy sor elektromos munka elvégzését egy fix összegért vállalja?

Kérj egyszerre több ingyenes költségbecslést. Kérj költségbecslést egyszerre több különböző villanyszerelőtől, hogy hozzávetőleges elképzelést alkothass arról, milyen határok között mozognak a költségek az lakóhelyed körzetében. Ügyelj arra, hogy a becslések az elvégzendő feladathoz tartozó költségeket konkrétumok szintjén és részletes bontásban tartalmazzák.

Ha már elhatároztad, hogy pluszban néhány konnektor dugaljat szeretnéd beköttetni az otthonádba, hogy többé ne kelljen a gyerekeiddel közelharcot vívnod a különböző családtagok által használt telefonok feltöltéséhez használt hálózati helyekért, akkor se saját magad akarj kontármunkában nekivágni az elektromos vezetékhálózat átalakításának. Helyette keress egy ezen a téren jártas konnektor dugalj és kapcsoló szerelőt a lakóhelyed szerinti településen a Qjob-on.

 

Szerezzen díjmentes becsléseket közelben lévő elektromos szakemberektől.
 

 

Következő lépések:

  1. Mond el, hogy mit keresel, mi az igényed.
  2. Érdeklődj, hogy mennyibe fog kerülni az általad elképzelt feladat elvégzése. A vállalkozók ingyenes árajánlatot adnak a meghirdetett munkádra.
  3. Hasonlíts össze a kapott árajánlatokat és válaszd ki a szakembert. Hasonlíts össze a kapott költségbecsléseket és válassza ki azt a vállalkozót, aki leginkább megfelel az Ön igényeinek.

Gyakori kérdések

Mennyibe kerül egy új elektromos dugalj bekötése?

A legtöbb villanyszerelő kér egy szolgáltatási díj minimumot (1 órának megfelelő mértékű díjat, 6.500-13.000 Ft) és erre jön még az aktuális anyagköltség (3.900-13.000 Ft). Tipikus esetben, egy db konnektor dugalj bekötése kevesebb mint egy órát vesz igénybe.

Biztos hogy villanyszerelőt kell hívnom egy új konnektor dugalj bekötéséhez?

Ha Önnek nincs gyakorlata az elektromos hálózatok kialakítása terén, akkor az a legjobb, ha profi szakemberre bízza a dolgot.

Menny időt vesz igénybe egy elektromos dugalj bekötése?

Egyetlen dugalj beszerelése jellemzően kevesebb mint egy órát vesz igénybe.

Mennyit kér el egy villanyszerelő konnektor dugaljanként?

A villanyszerelők jellemzően óradíjért dolgoznak (óránként 6.500-13.000 Ft), ami nem tartalmazza az anyagköltséget.

István a cikk szerzője
Villanyszerelés szakértője
Több mint 25 éve villanyszerelőként dolgozom, ebből adódóan bármilyen jellegü villanyszerelési munkát el tudok végezni. A villanykapcsolótól kezdve, a nagy elosztószekrények bekötéséig. Kisgépek javítása, tűzhely bekötés, bojler szerelés, és elektromos vezérlések kiépítése (akár tervezéssel). Lakásokban, házakban új elektromos hálózat kiépítése, vagy felújítása.

Hagyj megjegyzést

Az összes hozzászólás

Mate M.
Mate M.
3 hónapja

A cikk részletesen bemutatja a kapcsolók és konnektorok bekötésének költségeit, ami hasznos útmutató lehet azok számára, akik ilyen munkát terveznek. Pozitívum, hogy átfogó áttekintést nyújt az árakról, beleértve az alapdíjakat és az esetleges extra költségeket. Azonban hiányolom a részletesebb magyarázatot arról, hogy a különböző munkák miért kerülnek eltérő összegbe, és hogyan befolyásolhatják az árat a projekt specifikációi. Egy kis többletinformáció hasznos lenne a döntéshozatal elősegítésére.

0
0
Válaszolok