Article Image

Mennyibe kerül egy villámhárító? Ismerje meg az árakat!

Fedezze fel az átlagos költségeket, melyek a villámhárítók telepítésével járnak, és ismerje meg, hogyan takaríthat meg a legtöbbet!
Árkalkulátor
Nincs időd böngészni??Árkalkulátor

Valaha is megkérdezte magától, hogy mennyibe kerül egy villámhárító telepítése? A válasz nem egyszerű, hiszen a költségek több mindentől függnek. Ebben a cikkben felfedjük a villámhárító árának titkait, bemutatva, hogy milyen tényezők határozzák meg az összeg nagyságát, és hogyan takaríthatunk meg ezen a területen.

Villanyszerelő szakértők egy kattintásra

Fedezze fel a legjobb villanyszerelő szakembereket könnyedén. Töltse ki rövid kérdőívünket, és azonnal összekötjük a legközelebbi és legmegfelelőbb szakértőkkel. Indítsa el elektromos projektjét ma!

Villanyszerelőt keresek azonnal

Gyorsmenü:

A villámhárítók jelentősége

A villámhárítók jelentősége nem hanyagolható el. Gondoljunk csak bele: egy erős vihar során milyen károkat okozhat egy becsapódó villám. A villámok energiája akár több milliárd joule is lehet, ami elegendő ahhoz, hogy egy egész épületet lángba borítson. Ráadásul a villámhárító nélküli épületek villámcsapás esetén komoly elektronikai károkat is szenvedhetnek. Egy átlagos villámhárító telepítésének költsége 150.000-500.000 Ft közötti összeg, de az ár a berendezés típusától és az épület méretétől függően eltér.

Védelem a viharok ellen: tetőn lévő villámhárító

Védelem a viharok ellen: tetőn lévő villámhárító

Villámhárítók típusai

Villámhárítók széles skáláját kínálják a piacon, különböző típusok és modellek formájában. A két leggyakoribb fajta a felületi villámhárító és az ionizációs villámhárító.

Felületi villámhárítók

A felületi villámhárítók a legismertebb és leggyakrabban használt villámhárítók. Ezek a szerkezetek közvetlenül az épület tetején helyezkednek el, és nagy felületük miatt képesek elvezetni a villám energiáját. Anyaguk általában rozsdamentes acél, és az áruk 100.000 Ft és 400.000 Ft között van, de természetesen ez az összeg a villámhárító méretétől és minőségétől is függ.

Ionizációs villámhárítók

Az ionizációs villámhárítók egy modern, fejlett technológiát képviselnek. Működési elvük szerint az ionokat használják a levegőben, hogy csökkentsék a villám becsapódási valószínűségét. Az ionizációs villámhárítók általában drágábbak, mint a felületi típusok, áruk 200.000 Ft-tól akár 600.000 Ft-ig is terjedhet. Azonban hosszú távon a megtérülésük biztosított, hiszen hatékonyabb védelmet nyújtanak az épületeknek.

Mielőtt tehát döntést hoznánk villámhárító vásárlásáról, érdemes mérlegelni, hogy melyik típusú berendezés a legmegfelelőbb az adott helyzethez, és mennyit vagyunk hajlandóak befektetni a biztonságunkért.

 

Igényeljen ingyenes árajánlatokat a közelben található villanyszerelőktől.
 
 

Villámhárító kivitelezési költségek

Az alábbiakban bemutatjuk, mi mindentől függ az összköltség.

Tényezők, amelyek befolyásolják a villámhárító árát

Az anyagok költsége

Az anyagok minősége és típusa természetesen nagyban befolyásolja a költségeket. Például, a rozsdamentes acél drágább, mint az alumínium, de hosszabb élettartammal is rendelkezik.

A munkaerő költsége

Az építkezésben résztvevő szakemberek száma és a munkaórák száma is növeli a költségeket. Egy egyszerű telepítés ára 50.000 Ft-tól kezdődik, de komplexebb rendszerek esetén a munkadíj is növekszik.

A felszerelés költsége

A szükséges eszközök és gépek bérlésének vagy vásárlásának költségei szintén hozzáadódnak az összköltséghez.

Villámhárító rendszer mérete

Nagyobb épületeknél nagyobb és összetettebb rendszerekre van szükség, amelyek további költségekkel járnak.

Átlagos költség a piacon

Általánosságban elmondható, hogy a villámhárító rendszerek telepítése 150.000 Ft-tól 500.000 Ft-ig terjedhet, attól függően, hogy milyen típusú és méretű rendszert szeretnénk.

Árak típusonként

Természetesen a különböző típusú villámhárítók költségei is eltérnek.

Árak és típusok villámhárító rendszerek szerint

Villámhárító típus

Átlagos ár

Méret

Felületi villámhárító

350.000 Ft

30 m

Ionizációs villámhárító

450.000 Ft

35 m

Kombinált villámhárító

500.000 Ft

40 m

Erősáramú villámhárító

600.000 Ft

45 m

Nagy intenzitású villámhárító

700.000 Ft

50 m

Ionizációs nagy intenzitású villámhárító

800.000 Ft

60 m

Ez a táblázat segít az olvasónak abban, hogy képet kapjon a különböző villámhárító típusok átlagos költségeiről és méreteiről. Fontos megjegyezni, hogy az árak változhatnak a telepítés bonyolultságától és a használt anyagoktól függően.

Felületi villámhárítók költsége

Az egyszerűbb, felületi villámhárítók esetében általában 100.000 Ft és 400.000 Ft közötti árral számolhatunk.

Ionizációs villámhárítók költsége

Az ionizációs villámhárítók, melyek magasabb védelmet nyújtanak, általában drágábbak, az áruk 200.000 Ft-tól akár 600.000 Ft-ig is terjedhet.

A fenti tényezőket érdemes átgondolni, amikor villámhárító rendszer telepítését tervezzük.

Profi kézben: villámhárító felszerelése folyamatba

Profi kézben: villámhárító felszerelése folyamatban

Hogyan takaríthatunk meg pénzt a villámhárító kivitelezésén?

A következő tippek segíthetnek abban, hogy a lehető legtöbbet hozzuk ki a beruházásunkból, mert vannak módszerek a kiadások mérséklésére.

Tippek a költségek csökkentésére

Az egyik legfontosabb lépés, hogy több kivitelező ajánlatát is kérjük be és összehasonlítjuk őket. Így megtalálhatjuk a legmegfelelőbb ár-érték arányt.

A helyes villámhárító kiválasztása

A villámhárító kiválasztása során fontos, hogy figyelembe vegyük az adott épület igényeit. Nem mindig a legdrágább berendezés a legjobb választás. Gondosan mérlegeljük a rendelkezésre álló opciókat.

Csoportos vásárlás

Ha több ismerősnek, vagy család másik része is villámhárítót szeretne telepíteni, érdemes a megfontolni a közös vásárlást. Ilyenkor a nagyobb mennyiségű berendezés és a több helyszínen végzett munka összköltségei csökkennek.

Ezen stratégiák alkalmazásával sokat spórolhatunk a villámhárító rendszerünk telepítésének költségein. Mindig érdemes a lehetőségeinket gondosan mérlegelni hogy maximalizálni tudjuk a beruházásunk értékét.

 

Szerezzen díjmentes becsléseket közelben lévő elektromos szakemberektől
 
 

A villámhárító karbantartásának költségei

Nem elég csupán beszerelni a villámhárítót, hanem annak karbantartásáról is gondoskodni kell. Ez nemcsak a berendezés hosszú távú működőképességét biztosítja, hanem a költségek minimalizálásában is segít.

A karbantartás fontossága

A villámhárító karbantartása elengedhetetlen ahhoz, hogy a berendezés hosszú távon is hatékonyan működjön. A rendszeres ellenőrzés során az esetleges hibák időben kiderülnek, így elkerülhetőek a drágább javítások vagy a rendszer teljes cseréje. Ezen felül a karbantartás során biztosítható, hogy a villámhárító megfelelően védje az épületet.

Karbantartási költségek

Egy átlagos ellenőrzés ára általában 20.000 Ft és 50.000 Ft között mozog, a rendszer méretétől és állapotától függően. Ha a karbantartás során javításra is szükség van, a költségek emelkedhetnek. Az éves karbantartási költségek általában 50.000 Ft és 100.000 Ft között alakulnak.

A karbantartás és a javítás költségei viszont jelentősen alacsonyabbak, mint egy új rendszer telepítése, így hosszú távon megéri a rendszeres karbantartás. Egy jól karbantartott villámhárító rendszer élettartama akár a 20-30 évet is meghaladhatja.

Karbantartási költségek villámhárító típusok szerint

Villámhárító típus

Átlagos karbantartási költség

Karbantartási intervallum

Felületi villámhárító

20.000 Ft

Évente egyszer

Ionizációs villámhárító

25.000 Ft

Évente kétszer

Kombinált villámhárító

30.000 Ft

Évente kétszer

Erősáramú villámhárító

35.000 Ft

Évente kétszer

Nagy intenzitású villámhárító

40.000 Ft

Évente háromszor

Ionizációs nagy intenzitású villámhárító

45.000 Ft

Évente háromszor

Ez a táblázat segíti az olvasót abban, hogy képet kapjon a különböző villámhárító típusok karbantartási költségeiről és a karbantartási intervallumokról. Fontos megjegyezni, hogy a karbantartási költségek változhatnak a rendszer állapotától és a szolgáltató díjszabásától függően.

Gyakran Ismételt Kérdések

Mennyibe kerül egy villámhárító rendszer telepítése?

A villámhárító rendszer telepítésének költségei számos tényezőtől függenek, beleértve az anyagokat, a munkaerőt, a felszerelést és a rendszer méretét. Általában, a költség 100.000 Ft és 1.000.000 Ft között van, de a végső ár a fenti tényezőktől függ.

Milyen tényezők befolyásolják a villámhárító árát?

A villámhárító árát meghatározza a rendszer mérete, az anyagok, a munkaerő és a felszerelés költsége. Az árat továbbá befolyásolja a választott villámhárító típusa is, mint például a felületi vagy ionizációs villámhárítók.

Milyen szolgáltatásokat kínál a Qjob.hu a villámhárító telepítésével kapcsolatban?

A Qjob.hu online platformon segítenek megtalálni a legjobb kivitelezőt a munkához, összehasonlítják a különböző ajánlatokat, és segítenek a költségek minimalizálásában a legmegfelelőbb szolgáltató kiválasztásával.

Mekkora a karbantartási költség egy villámhárító rendszernél?

A villámhárító rendszer karbantartása elengedhetetlen a rendszer hosszú távú hatékonyságának biztosításához. A karbantartás költségei általában évente 50.000 Ft és 100.000 Ft között mozognak, de ez a rendszer méretétől és állapotától függ.

 

Kérjen költségmentes ajánlatokat a környékbeli elektromos szakemberektől
 
 

Összefoglalás: Megéri-e beruházni a villámhárítóba?

A villámhárító beruházási költsége első pillantásra magasnak tűnhet, azonban fontos, hogy hosszú távra tervezzünk. Egy jól karbantartott villámhárító rendszer élettartama akár a 20-30 évet is meghaladhatja, ami azt jelenti, ha az eredeti beruházási költséget elosztva ezen időszak alatt, a költségek havi szinten relatíve alacsonyak.

A beruházás nemcsak pénzügyi, hanem biztonsági szempontból is megéri. Egy jól működő villámhárító rendszer megóvhatja az épületet és annak berendezéseit a villámcsapás okozta károktól, ami hatalmas megtakarítás lehet. Emellett, a villámhárító rendszer biztonságot is nyújt a benne élőknek.

Az árak változnak a rendszer típusától, a telepítés bonyolultságától és a kivitelezőtől függően. Az árak összehasonlítása és a költségek minimalizálása érdekében érdemes több ajánlatot is kérni. Szolgáltatók, mint a Qjob.hu segítenek megtalálni a legmegfelelőbb a munkához.

Összefoglalva, a villámhárító felszerelése mind pénzügyileg, mind biztonsági szempontból megéri. Mindig fontos, hogy hosszú távú beruházásként tekintsünk rá, és ne csak a kezdeti költségeket vegyük figyelembe.

János a cikk szerzője
Regisztrált villanyszerelő
Villog a lámpa? Serceg a konnektor, vagy a villanyórájával akadt probléma? Keressen bátran bizalommal akár hétvégén is. ELMŰ - szerelőként mindent megteszek azért hogy Ön elégedett legyen! Gyors és precíz munkavégzés garanciával. Több mint 20 év szakmai tapasztalattal, leinformálható referenciákkal rendelkezek Ingyenes helyszíni felmérést kapsz tőlem - kötelezettség nélkül! Lakossági épületek teljes körű VILLANYSZERELÉSÉVEL és KLIMATIZÁLÁSÁVAL foglalkozunk mint cég.

Hagyj megjegyzést