Article Image

Mennyibe kerül a karácsonyi fotózás?

A karácsonyi fotózás árak átlagosan 20.000 és 40.000 Ft között mozognak. Egy közepes csomag, 1 óra fotózási idővel és 30 db fényképpel 35.000 Ft-ba kerül.
Árkalkulátor
Nincs időd böngészni??Árkalkulátor

Karácsonyi fotózás árak 2024-ben

Egy okostelefonnal a kezében ma már bárki érezheti úgy, hogy akár élete végéig vállalhatná mások fényképezését. A feltevés alapvetően igaz is, viszont, ami megkülönböztet egy amatőr fotóst a profi szakembertől, az egyben a legfontosabb dolog is: a minőség.

Az átlagos karácsonyi fotózás árakat tekintve 20.000 és 40.000 Ft között fogunk költeni, ezzel szemben pedig a felső kategóriás árak, azaz a prémium csomagok a 40.000 és 60.000 Ft-os kategóriába tartoznak. Ezt az összeget befolyásolja a helyszín, a résztvevők száma, a kiválasztott csomag és a vele járó extrák. Ezek az összegek tartalmazzák már a nyomtatást és a fotó albumok megvételét is, továbbá ha igényeljük, elektronikus formátumban is megkapjuk az elkészült képeket.

Karácsonyi fotózás árak, ár statisztika, Qjob.hu

Megörökítenéd a karácsonyi hangulatot?

Válassz a szakembereink közül! 

Fotóst keresek  

A profi szakember akit kiválasztunk erre a csodás eseményre, a legjobb tudása szerint fogja megörökíteni azt a szeretetet, boldogságot, azt a kézzel nem fogható köteléket, ami köztünk és a szeretteink között rejlik. Ezáltal örök emlékként, immáron kézzel fogható formátumban is magunkkal hordozhatjuk azt a karácsonyi hangulatot, melyet családtagjainkkal teremtettünk. Erre az alkalomra a Qjob szakemberkereső portál is remek lehetőséget biztosít!

Tartalomjegyzék

Országos karácsony fotózási árak
*A karácsonyi fotózás árai tájékoztató jellegűek, részletekért keresd szakembereinket!

Országos minimum költség

20.000 Ft

Országos maximális költség

60.000 Ft

Országos átlagos költség

30.000 Ft

Mi alapján adódik össze a karácsonyi fotózás árfekvése?

A profi szakemberek már előre igényelhető fotózási csomagokat hoznak létre, amelyek különböző szolgáltatásoknak foglalnak magukba. Ezek közé tartoznak az alábbiak:

  • A fotózás időtartama
  • A fotózás helyszíne
  • Elkészítendő képek száma
  • Elkészítendő képek közül a retusálásra kerülők száma
  • Utómunkán áteső képek száma

A végső összeget tovább növelheti, amennyiben több képet igénylünk retusálásra, melynek díja átlagosan 1.000 Ft/kép. Emellett számoljunk azzal a ténnyel is, hogy számos szakember plusz díjat számíthat fel, hogyha digitális formában is kérjük az utómunkát átesett képeket!

Karácsonyi fotózást tervezel, de nem tudod, hogy mennyibe kerülne?

Tudd meg most!

INGYENES AJÁNLAT ITT  

Fotós óradíjak

Az óradíjakat tekintve azt tapasztalhatjuk, hogy az árfekvések egy széles skálán mozognak, lévén, hogy nem mindegy, hogy a karácsonyi fotózások során milyen tudású ember is ül a lencse túloldalán. Az átlagos díjakat figyelembe véve, egy fél órás karácsonyi családi fotózás 12.000 Ft-tól már elérhető, ezzel szemben az 1 órányi fotózás már 20.000 – 28.000 Ft között mozog, míg egy 1,5 órás karácsonyi kreatív fotózás viszont akár 40.000 – 60.000 Ft-ba is kerülhet. Mindezt erősen szabályozza a fotós tudásának a szintje is!

A legtöbb fotós törekszik minél több képet készíteni, ezáltal is teljesen kitölteni az időt, amit ott eltöltesz nála. Nem beszélve arról, hogy így az utómunkák során a legjobbakat választhatja ki, melyeket majd átad számodra. Tekintve, hogy egy ilyen varázslatos pillanatot szeretnénk minőségteljesen megörökíteni, nem érdemes spórolnunk a szakember felkeresésekor. A karácsonyi fotózások már csak egy karnyújtásnyira vannak tőlünk! Az alábbi diagram pedig betekintést nyújt a fotós óradíjba:

Karácsonyi fotózás, fotós óradíja

Csomagok

Minél több fotós referenciáit tekintjük meg, annál több és különbözőbb csomagba botlathatunk bele. Ezeknél a legfontosabb paraméterek a résztvevők száma, az igénybe vett időkeret mértéke és maga a kiválasztott helyszín (beltéri-, vagy kültéri fotózás).

A karácsonyi fotózás csomagjainak átlagárai

Mini csomag – 25.000 Ft

30 perces foglalás, 15-20 perces fotózás, műteremben, 20 db fénykép utómunkával

10 db általad kiválasztott fénykép, profi retussal

Alap csomag – 35.000 Ft

1 órás foglalás, fotózás időtartalma 35 perc, műteremben, 30 db fénykép utómunkával

12 db általad kiválasztott fénykép, profi retussal

Prémium csomag – 45.000 Ft

1 órás foglalás, 50 perces fotózás, műteremben, 50 db fénykép utómunkával

15 db általad kiválasztott fénykép, profi retussal

A családtagok számának növekedésével hogyan alakulnak az árak?

A fotózásban, mint szakmában, a család egy pár fős csoportként van meghatározva a szolgáltatások kialakításakor. Egy alap karácsonyi családi fotózás 30.000 Ft-ra tehető, mely 3-5 fő fotózását teszi lehetővé, mindezt 40 – 60 percen keresztül, 1 karácsonyi háttér fotózáshoz – és a vele járó berendezett díszlettel. Bizony karácsonyi háttérképek választására is lehetőségünk van!  Minden további fél óra 15.000 Ft-al növelheti a végső összeget.

Melyek azok a szolgáltatások amelyeket még igénybe lehet venni?

Az elkészült, mindennemű utómunkán és retuson átesett képeket nem csak fizikális formában, hanem elektronikus úton is kérhetjük. Pendrive-ra mentve ezeknek a díja 5.000 – 6.000 Ft, függően a képek számától. Egy videó készítése 8.000 – 12.000 Ft-ot von maga után, míg az előre lefoglalt idő után, minden megkezdett fél óra átlagosan 15.000 Ft-al nyomja meg a költségeinket. Ha gyermekünk is velünk tart a fotózásra, az gyermekenként 4.500 Ft-os többletköltséget jelent. Egy egyedi karácsonyi fotóalbum elkészíttetése pedig 10.000 – 14.000 Ft-ot von maga után. Következő diagramon a fotózással járó szolgáltatások költségeit láthatunk: 

Karácsonyi fotózás költségek

Elhelyezkedés

Egy ismert, neves, nagy tudással rendelkező fotós óradíja és szolgáltatása mindig is nagyobb mértékű lesz, ez alól a karácsonyi képek elkészítése sem különb. Továbbá pedig maga a fotós lakhelye is mérvadónak minősül. Egy kisvárosban élő fotós alacsonyabb árakkal dolgozik, szemben a nagyobb városokkal, ahol az élet is drágább, így ő sem tarthatja túlságosan lenn az árait.

Műtermi fotózás

A stúdiókban elvégzett fotózások előnyei, hogy lehetősége van a profinknak beállítani a világítást, tökéletesíteni a hátteret, átöltözési lehetőségeket biztosítani számunkra. Azzal viszont számolnunk kell, hogy ezek a drágább, profibb eszközök (pl. világítás) nagyobb költséggel is járnak. Egy ilyen karácsonyi műtermi fotózás átlagosan 30.000 – 40.000 Ft-unkat igényli, 1 órás időintervallumot tekintve.

Szabadtéri karácsonyi fotózás

Szemben a karácsonyi műtermi fotózás biztonságot adó, fedett helyével, itt egy váratlan időjárási változás könnyedén befolyásolhatja a fotózás minőségét és egyben a lehetőségeket. A fényviszonyok sem feltétlen lesznek tökéletesek – viszont cserébe itt természetesebbé vállnak. A háttér kiválasztására rengeteg lehetőségünk adódik, viszont számos stúdióberendezése ide már nem hozható a szakemberünknek. Ez a fotózás 25.000 és 50.000 Ft között elérhető.

Van bármilyen különbség a szabadtéri és a stúdiós karácsonyi fotózás között?

A legtöbb esetben nem tesznek különbséget a szabadtéri és a stúdiós fotózás között a karácsonyi képek során, mindaddig, amíg az előbbi az a fotós lakhelyének városhatárán belül helyezkedik el. Akár 5.000 – 10.000 Ft-al is növelheti a költségeinket a szabadtéri fotózás, amivel kalkulálnunk szükséges.

Műtermi karácsonyi fotózás     Kültéri karácsonyi fotózás

A karácsonyi fotós alkalmazása során figyelembe veendő tényezők

Személyes kapcsolat

Tényként kell kezeljük, hogy nem feltétlenül képes bármelyik fotós ugyanazt a minőséget biztosítani, ha például egy karácsonyi babafotózás a célunk. A megfelelő szakember kiválasztása előtt nézzük át a portfólióját, a szakterületét, s ezt követően győződjünk meg róla, hogy a saját elvárásainkat tekintve a megfelelő személyt választjuk ki.

Véleményünk kialakításakor és a választás mérlegelésénél figyelembe kell vegyük azt is, hogy a fotós szakemberünk milyen rugalmas, milyen gyorsan válaszol felmerülő kérdéseinkre. Előnyt jelen, hogyha az igényfelmérés és az árkalkuláció ingyenes. Azzal viszont számoljunk, hogy ez bizonyos stúdiókban 5.000 – 10.000 Ft-ba is kerülhet. Győződjünk meg róla, hogy egy előre egyeztett időpontra mennyire nyitott a szakemberünk, hogy megbeszélhessük akár egy karácsonyi babafotózás részleteit és meneteit. 

Karácsonyi babafotózás, karacsonyi fotozas

Cuki karácsonyi babafotózás mikulás karácsonyi ruhaban

Csomagok

Ne elégedjünk meg azzal, hogy megtaláltuk egy ígéretes fotós csomagjait – mind a szolgáltatásait, mind a portfólióját hasonlítsuk össze más szakemberekével, hogy megtaláljuk a legjobb karácsonyi képek elkészítőjét! Lehetséges, hogy egy 35.000 Ft-os csomag egy másik szakembernél sokkal több szolgáltatási formát tartalmaz! Legyünk körültekintők és mérjük fel, hogy mire is van igazán szükségünk, az adott szakember csomagjából ki tudnánk-e használni minden lehetőséget?

Tudtad, hogy a Qjob platformon könnyen találsz fotózásra szakembert, vagy akár egy szabadúszót!

Hasonlíts össze több ajánlatot a karácsonyi fotózásra és válaszd ki a számodra kedvezőt!

Árajánlatot kérek  

Idő

A csomagok és a különböző szolgáltatási formák más időlimitet foglalnak magukba. Egy ovis karácsonyi fotózás 18.000 Ft-nál kezdődik, ami 40 percet foglal magába. Míg ezzel szemben egy komplett karácsonyi páros fotózásnak átlagosan 1,5 órát biztosít, melynek díja 35.000 és 60.000 Ft között lehet, helyszíntől, elkészült képek számától.

A fotózáson jelenlévők száma

Az előbb említett ovis karácsonyi fotózás egy egész csoport esetén akár 30.000 Ft-ot is vonhat maga után, míg egy karácsonyi páros fotózás egy kis kedvezménnyel 30.000 – 32.000 Ft-nál is kezdődhet. Minél több családtagunkat vonjuk be a fotózásba, annál nagyobb kihívással néz szembe a profink! Hiszen gondoljunk csak bele, biztosítania kell, hogy a családtagjaink a lehető legtökéletesebben nézzenek ki, s az a kötelék, amely köztünk rejlik, a képeken is kivehető legyen. Nem minden fotós rendelkezik ehhez kellő tapasztalattal, így ne féljünk rákérdezni a fotósunknál, hogy számára hány ember fotózás fér még bele egyszerre.

Karácsonyi páros fotózás, fotózás karácsonyra

Egy fiatal pár kültéri karácsonyi fotózása

Elhelyezkedés

Ha messze élünk egy fotóstól, annál nagyobb lesz az esélye is, hogy a plusz utazási költségeit kell fedezzük, amennyiben ő száll ki hozzánk. A legtöbb fotós km-enként számolja fel a plusz díjakat, melynek átlagos költsége km-enként 120 – 170 Ft-ot jelent. 

Az árak átlagárak és tájékoztató jellegűek, 1 órás páros karácsonyi fotózásra értendőek

Karácsonyi fotózás Budapest

35.000 Ft

Karácsonyi fotózás Győr

32.000 Ft

Karácsonyi fotózás Budaörs

35.000 Ft

Karácsonyi fotózás Békéscsaba

28.000 Ft

Karácsonyi fotózás Debrecen

32.000 Ft

Karácsonyi fotózás Eger

30.000 Ft

Karácsonyi fotózás Miskolc

28.000 Ft

Karácsonyi fotózás Sopron

34.000 Ft

Karácsonyi fotózás Szeged

30.000 Ft

Karácsonyi fotózás Szombathely

30.000 Ft

Karácsonyi fotózás Nyíregyháza  29.000 Ft

Speciális kérések

Amennyiben a kiskedvencünket is bevonnánk, úgy egyben a karácsonyi fotózás árak emelkedésére is számíthatunk szakemberünknél. Ahogyan egy bőrhiba, testi hiba elfedése, utómunkával való elfedése a karácsonyi képek során is plusz költséget vonhat maga után – természetesen erről előtte egyeztessünk a fotósunkkal, hogy milyen lehetőségeink is vannak ezt illetően. Minden plusz retusálási kép, amelyet a csomag tartalmán felül kérünk, további 1.000 Ft-ot kell fizessünk képenként.

Törekedjünk olyan fotós kiválasztására, aki minden igényünknek megfelel és a felmerülő ötleteinket nem vállat vonva fogad, hanem máris a megvalósításukon töri a fejét! Legyen ez egy tematika, egy póz, vagy akár egy vicces beállítás.

Karácsonyi fotózás kutyával, karácsonyi fotózás otthon

Családi karácsonyi fotózás a kiskedvencünk nélkül nem az igazi!

Referenciák kérése, mások véleményei

A karácsonyi fotózás lefixálása előtt alaposan nézzünk utána az adott fotósról megjelenő véleményeknek, és egyben tekintsük át meglévő referenciáit is. Ha nincs meg a szükséges tudása a karácsonyi fotózás profi véghezviteléhez, úgy az elkészült képek sem fogják átadni az általunk elvárt hangulatot. Viszont egy negatív vélemény ne tántorítson el minket, hiszen ez lehetséges, hogy csak azért született, mert a fotós és az ügyfele között nem volt meg a kellő kommunikáció az igényfelméréskor. Ne essünk ebbe a hibába, minden elvárásunkat mondjuk el – s az örök szabályt követve: hagyatkozzunk a portfóliójára!

Gyakran ismételt kérdések

Szükséges időpontot egyeztetnem?

Igen. Minden fotózás egy előre meghatározott időkeretben történik. Mindenképpen kérjük a visszaigazolását a kiválasztott fotósunknak, illetve a foglalást megelőzően a karácsonyi fotózás árak részletes díjszabásáról is érdeklődjünk!

Mit vigyek magammal a fotózásra?

A fotózás alapvetően a saját ruhánkban történik, a kiegészítő eszközöket és a kellékeket, esetleg karácsonyi háttért a fotós biztosítja. 

Milyen formában jutok hozzá a képekhez?

Vannak szakemberek akik az összes felvételt átadják számunkra, s ebből általában 10-20 kép kerül retusálásra, melyet követően nagy felbontásban is megkapjuk ezeket. A digitális formátumú képek pedig egy zárt, felhőalapú rendszerből tölthetők le.

Mikor kapom meg az elkészült fényképeket?

A digitális anyagok elkészülési és átadási határideje 1-2 hét. A portréfotók ezzel szemben pár nap alatt megvannak, mivel ezek általában határidős eseményekhez köthetők. 


A Qjob-ot hónapról-hónapra egyre több szakember és megbízó használja. Ennek köszönhetően egyre hatékonyabban találhatnak egymásra megbízó és megbízott. Megnézhetjük a szakemberek ajánlásait, referencia munkáit, a készségeiről tájékozódhatunk a profilukon.

Létrehozok egy feladatot!   Szakemberként regisztrálok!

Krisztián, cikk szerzője
Tapasztalt szövegíró
Krisztián, aki több mint 3 éves szövegírói és szerkesztési tapasztalattal büszkélkedhet, széleskörű tudással és sokoldalúsággal rendelkezik a tartalomgyártás terén. Számos különböző témában írt már cikket, mindig alaposan utánajár a tárgynak, és igyekszik releváns, értékes információt közvetíteni olvasói számára. Krisztián legújabb cikke a "Karácsonyi fotózás árak" témakört járja körül, ahol ismét megmutatja kutató munkájának eredményességét.

Hagyj megjegyzést