Article Image

Mennyibe kerül egy magánnyomozó?

A magánnyomozók 2024-ben Magyarországon átlagosan 8.000 Forintot kérnek óránként. A legtöbb ember 7.500-9.000 Forint/óra között fizet óránként a magánnyomozói szolgáltatásokért.
Árkalkulátor
Nincs időd böngészni??Árkalkulátor

Magánnyomozó árak 2024-ben

Legalacsonyabb magánnyomozásó árak 7.000 Ft-tól kezdődnek. Átlagos árak a nyomozásért 7.500 - 9.000 Forint között mozognak. A következő diagramon a városok szerinti magánnyomzó árakat találhatunk.

Magánnyomozás árak, ár statisztika, Qjob.hu

Szükséged van egy magánnyomozóra?

Itt kérhetsz egy ingyenes árajánlatot!

Ingyenes ajánlatkérés

Tartalomjegyzék 

Átlagos magánnyomozó árak

Országos átlag ár

8.000 Ft

Minimum ár

7.100 Ft

Maximum ár

9.250 Ft

Országos viszonylatban a magánnyomozó árak 8.000 Forint körül mozognak, az átlagos óránkénti árak 7.900-8.900 Forint között a találjuk meg leggyakrabban, a legalacsonyabb nyomozó árak Miskolc környékén vannak, a legmagasabbak pedig Budapesten.

A magánnyomozó bérlésének költsége a nyomozó tapasztalatától, az ügy összetettségétől és a szükséges szolgáltatások típusától is függhet. Míg sok magánnyomozó óradíjat számít fel, egyesek átalánydíjat számíthatnak fel az alapvető szolgáltatásokért.

Olvasd el ezt az útmutatót, hogy megtudd, hogyan változhatnak a magánnyomozói díjak és milyen extra költségekkel járhat. Ezután vegydd fel a kapcsolatot a hozzád közeli magánnyomozókkal, hogy ütemezzetek be a első konzultációt.

Magánnyomózás árak

Országos nyomozó árak 2024

Város

Óradíj

Budapest

9.250 Ft

Debrecen

8.500 Ft

Győr

8.900 Ft

Kaposvár

9.100 Ft

Miskolc

7.100 Ft

Nyíregyháza

7.500 Ft

Pécs

7.800 Ft

Szeged

8.000 Ft

Szombathely

7.300 Ft

Magánnyomozó átlagárak Magyarországon

Mennyibe kerül egy magánnyomozó?

Számos oka lehet annak, hogy magánnyomozót kell fogadnunk. Ilyen okok lehetnek például az alkalmazottak háttér ellenőrzése, különféle megfigyelések, eltűnt rokonok felkutatása, vagy hűtlenség feltárása, s ezen ügyek teljes költségei igen eltérőek lehetnek. Attól függően, hogy milyen jellegű nyomozásról van szó és milyen információkat kell megtalálnia a magánnyomozónak, úgy a következő szempontok alapján számíthat fel díjat:

Óradíj

A leggyakoribb, hogy a magánnyomozók óránként számítanak fel díjat, különösen a hosszadalmas és kiterjedt kutatást igénylő munkák esetén. A tartózkodási helyed, a magánnyomozó tapasztalata és az általad kért konkrét szolgáltatások befolyásolhatják az óradíjakat.

Magyarországon óránként átlagosan 7.900-8.900 Forintba egy magánnyomozó megbízása, Budapesten 9250 Forint/óra, de Miskolcon például egyes magánnyomozó irodák már óránként 7.100 Forintért is vállalnak bizonyos ügyeket. Az óradíjon felül még felszámíthat a magánnyomozó kiszállási díjat, amikor irodán kívül kell dolgoznia az adott ügyben. A terepmunka, avagy kvázi útiköltség kilométerenként átlagosan 30-50 Forint.

Átalánydíj

Kisebb, vagy inkább egyszerűbb, rövidebb idő alatt felderíthető ügyleteknél egyes magánnyomozó irodák felajánlanak eseti, vagy fix megbízási díjas konstrukciót. Néhány ilyen magánnyomozó iroda ebben az esetben minimum 4 órás (egybefüggő) munkaórát számol ebbe a fix díjazási keretbe. Ezen összeg alatt az óránkénti költség általában magasabb, de helyette fix költségekkel számolhatunk, 4 órát meghaladó intervallum felett már a kedvezőbb, átlag óradíjra számíthatunk.

Hűtlenség feltárása, magánnyomozóNyomozás a hütlenség feltárásában

Biztosítékok (előleg, foglaló)

Amennyiben az ügyed, mellyel a magánnyomozót megbízod, viszonylag hosszabb idejű, folytatólagos nyomozással jár, abban az esetben a magánnyomozó előleget, biztosítékot kérhet. A magánnyomozók gyakran alkalmazzák ezt a konstrukciót például a hűtlenség kivizsgálásával, gyermekelhelyezési perekkel és a gyerektartással kapcsolatos ügyekben történő megbízás esetén. 

A biztosíték, vagy előleg összege nagyon változó lehet attól függően, hogy előreláthatólag mennyi munkát és időt fog felölelni maga a magánnyomozás. Ez általában ugyanúgy működik, mint a hagyományos, vagy bankügyleti foglaló. (például gépkocsi, vagy ingatlan adásvételi ügyletben). 

Biztosíték fogalma - lásd. Wikipédia : A hitelező, amikor hitelt nyújt a kockázatát igyekszik a lehető legkisebb mértékűre leszorítani, a hitelezői pozícióját az adósa anyagi, pénzügyi helyzetének esetleges változásaitól függetleníteni. Ennek eszközeit nevezzük biztosítékoknak.

Szerződések

Függetlenül attól, hogy milyen díjban állapodunk meg a magánnyomozó irodával, vagy magánnyomozóval, a félreértések elkerülése érdekében mindenképpen tanácsos szerződést kötni, amely felvázolja az vállalt szolgáltatásokat és a felszámított díjakat. 
A szerződés tartalmaznia kell a megbeszélt munkadíjat és egyéb pénzügyi kötelezettségeket, a megbízás pontos megnevezését, mint szolgáltatás, illetve határidőket.

Első konzultáció

Mielőtt megbíznánk egy magánnyomozót, érdemes egy előzetes megbeszélést eszközölni a lehetséges szakemberekkel. Mindenképpen figyeljünk arra, hogy a konzultációnak van-e külön díja, ugyanis egyesek ingyenesen biztosítják ezt a potenciális megbízók számára, mások viszont nem.

Szükséged van egy előzetes konzultációra a magánnyomozóval?

Egy konzultáció mindig pénzbe kerül, viszont nálunk kaphatsz egy ingyenes, egyedi árajánlatot!

Ingyenes konzultáció itt 

Magánnyomozó megbízásának költségét befolyásoló tényezők

Hogyha úgy döntünk, hogy magánnyomozót bízunk meg egy ügyben, érdemes átgondolni, hogy mennyit költhetünk a nyomozásra. Nem feltétlenül jó ötlet a legolcsóbb magánnyomozó szakembert választani, de nem teljesen igaz az sem, hogy a legdrágább a legjobb. Ehelyett alaposan fontoljuk meg helyzetünk sajátosságait és azt, hogy az egyes szolgáltatók mit tudnak nyújtani számunkra és s e-szerint válasszunk.

Íme néhány tényező, amelyek befolyásolhatják a magánnyomozó megbízásának árát:

A szolgáltatás jellege

Egyes magánnyomozók összetett és rendkívül kényes ügyekre specializálódtak, míg mások főként az eljárási nyomozásokra összpontosítanak. Az aktuális helyzettől függően eldönthetjük, hogy többet fizetünk az adott szakértelemért, vagy inkább olyan magánnyomozó irodát választunk, amely általánosabb szolgáltatásokat nyújt.

Ma Magyarországon a legkedvezőbb áron 7.100 Forint/ óra munkadíjért, legmagasabb áron pedig 9.250 Forintos munkadíjért bérelhetünk fel magánnyomozót.

A nyomozás jellege

Ez az a tényező, amely miatt ekkora különbségek vannak a magánnyomozó árak között. A munka jellege takarja azt, hogy mennyi időt vesz igénybe az adott ügy, milyen egyéb költségekkel jár és adott esetben hány kollégát szükséges bevonjon az ügybe a szakember.

Az ügyeden dolgozó magánnyomozók száma

Ahogy fent is említettem, bonyolult, összetett ügyekben nem ritka a csoportos nyomozás sem. Ebben az esetben az óradíjak természetesen fejenként értendők. Például 8.000 Forintos átlag óradíj/fő.

Hírnév és tapasztalat

A jól megalapozott és sok éve működő magánnyomozó irodák valószínűleg többet fognak kérni munkájukért, mint egy újonnan megnyílt nyomozóiroda.
Érdemes lehet kicsit utánanézni a nyomozóiroda múltjának, hírének, hírnevének, vagy épp hírhedt mivoltának. (pláne, ha ez negatív értelemben vett jellemző)

Utazási költségek, útdíjak

A magánnyomozó árában általában nincsenek beleszámolva az egyéb költségek, mint például utazási költségek, útdíj, egyebek. Ezek az ügy felderítésének folyamán felmerülő extra költségek a megbízónak.

Hogyan spórolj pénzt magánnyomozó megbízása esetén?

Például úgy is lehet csökkenteni az ezirányú kiadásaidat, hogy bár drágább óradíjon dolgozó magánnyomozót bízol meg, ám ez a szakember olyan tényeket is képes rövid időn belül feltárni, melyet mások nem képesek.

Némely esetekben az is költséghatékony, ha az ügyben bizonyos kevésbé rejtett adatokat mi magunk derítünk ki és a megbízással együtt a magánnyomozó rendelkezésére bocsátjuk ezeket az információkat. További megtakarítási lehetőség magánnyomozó megbízásakor, ha leszűkítjük a nyomozás hatáskörzetét.

Igénybe vennél a magánnyomozói szolgáltatásokat?

A Qjob-on a magánnyomozók egy kattintással rádtalálnak!

Magánnyomozót keresek

Miért éri meg magánnyomozót megbízni?

A magánnyomozók képzettek és jártasok az információszerzésben. Tehát akár személyes, akár üzleti célból keres információt, számos oka lehet annak, hogy érdemes szakembert fogadni. 

Az alábbi ügyekben lehet érdemes magánnyomozót megbízni:

  • Hűtlenség, csalás, párkapcsolati nyomozás
  • Alkalmazottak hátterének feltárása
  • Eltűnt személy felkutatása
  • Csalás gyanújának bizonyítása
  • Ellopott tárgyak és pénzeszközök megtalálása
  • Személyazonosság-lopás gyanúja
  • Személyek megfigyelése
  • Bírósági perekben a bíróság előtt bemutatandó tények ellenőrzése
  • Releváns bizonyítékgyűjtés (pl: személyi sérülés esetén)
  • Nyomozói munkájuk eredményével tanúskodhatnak mellettünk a bíróságon

A releváns információk feltárásával egy magánnyomozó segíthet gondoskodni a saját és szeretteink biztonságáról, valamint fényt deríthet esetlegesen az üzleti és pénzügyi érdekeinket fenyegető veszélyekre.

Magánnyomozó munka

Eltűnt személy, bírósági perekben a bíróság előtt bemutatandó tények ellenőrzése - ez a fajta nyomozás sok órás papírmunkával jár.

Hogyan bérelj fel egy magánnyomozót?

Mint minden más témában, így egy magánnyomozó szakember megbízásakor is fontos, hogy gondosan ügyeljünk az alábbi pontok betartására:

1. lépés: Hasonlítsd össze a magánnyomozókat online.

Keress meg több szakembert az ügyeddel, kérj árajánlatot, majd ezeket vesd össze egymással. Amelyik ár-érték arányban és személyes benyomás alapján a legszimpatikusabb volt számodra, azt a magánnyomozót érdemes megbízni.

2. lépés: Tegyél fel sok-sok kérdést a magánnyomozónak!

Állíts össze egy listát, amit mindegyik potenciális szakembernek fel fogsz tenni az ügyedet illetően, mint például:

  • Milyen titoktartási irányelveik vannak? 
  • Hogyan biztosítják a diszkréciót?
  • Az irodánál ki fogja kezelni az ügyedet?
  • Mit tehetnek és mit nem tehetnek a vizsgálat során?
  • Mennyire esélyt látnak a cél elérésére?

3. lépés: Gyűjtsd össze a jegyzeteidet.

Egy nyomozás nagyon bonyolult és szövevényes tud lenni. Érdemes feljegyzéseket, jegyzeteket készítened az ügyet érintő minden fontosnak vagy érdekesnek gondolt információról, amelyet adott esetben kritikus fontosságú lehet megosztani a nyomozóval.

4. lépés: Kérj ingyenes becsléseket, kalkulációkat és használja őket költséghatékony döntés meghozatalához.

Miután összeállítottad a potenciális magánnyomozók, nyomozóirodák és a lehetséges kérdéseid listáját, küldj üzenetet nekik, vagy hívd fel őket és kérdezd meg tőlük, hogy állítsanak össze számodra az elmondottak alapján egy hozzávetőleges árajánlatot, hogy tudd, milyen költségekkel kell számolnod majd. Ez alapján már látni fogod az üggyel járó végösszeg nagyságát körülbelül, így elkerülhetted az álmatlanul forgolódó éjszakákat is.

5. lépés: Milyen tanúsítvánnyal, bizonyítvánnyal kell rendelkeznie a szakembernek?

Mielőtt megbíznál bármilyen magánnyomozót, győződj meg arról, hogy a magánnyomozó szakember rendelkezik a szükséges biztosítással, hitelesítő dokumentumokkal, tanúsítványokkal és engedélyekkel. Kérdezze meg őket a releváns munkatapasztalatairól is a Tiédhez hasonló esetekben.


Ha úgy döntöttél, megbízol egy magánnyomozót, itt a Qjob szakemberkereső oldalon megtalálod a legjobb szakembereket a közeledben! Egyeztess velük egy időpontot konzultációra még ma! Nézd meg a szakemberek ajánlásait, referencia munkáit, a készségeiről tájékozódj a profilukon.

Létrehozok egy feladatot!   Szakemberként regisztrálok!

Elon, cikk szerzője
Magánnyomozás szakértője
több éves tapasztalattal rendelkező magánnyomozó.

Hagyj megjegyzést