Article Image

Tanácsok futár diákmunkát kereső fiataloknak - a legjobb futár a Qjob értékelése alapján

A 24 éves Tibor mesél a hallgatók számára elérhető keresetkiegészítésről, mint a futár diákmunka, és a különböző megrendelések kiszállításáról, a virágtól kezdve egészen az egész marhacombig.

Tibor utolsó éves egyetemistaként, a Qjob.hu segítségével, 3-4 futár diákmunka megbízást teljesít naponta. Ezzel fedezni tudja a napi kiadásait és egyéb költségeit, például mikor hétvégén kikapcsolódik a barátaival, vagy meglepi barátnőjét egy kisebb ajándékkal és nem kell függenie a kötött munkaidős diákmunka által kiszabott kötelességektől.

Hozz létre egy feladatot Legyél szakember

Hogyan osszam be egyetemistaként az időmet a tanulmányaim és a munkám között, mire figyeljek, ha a megrendelővel beszélek, és miben jobb a tömegközlekedés a biciklinél? – többek között ezekre a kérdésekre is választ ad Tibor, a BME hallgatója. 

Mindig mozgásban

24 éves vagyok. Budapesten születtem, jelenleg utolsó éves hallgató vagyok a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen.

Gyerekkorom óta érdekel a gépészet és a mechanika. A diploma megszerzése után egy szállodákat és vendéglátó egységeket kiszolgáló cégnél szeretnék elhelyezkedni. Ameddig nem szerzem meg a diplomám, addig hallgatóként futár diákmunkát vállalok, csomagszállítással foglalkozom.

Nem tudok egy helyben ülni, ezért választottam ezt a munkát. Folyamatos mozgásban vagyok, látom a várost; hogyan intézik az emberek az ügyeiket, hogyan változik az időjárás, látom, ha esni, havazni kezd. Élvezem a változást.

Fiataloknak kiváló választás egy futár diákmunkaTibor - egyetemi hallgató és futár

Rugalmas munkabeosztás

16-17 éves koromban kezdett el érdekelni a futár diákmunka, egy fotós szaküzlet volt az első hely, ahova felvettek: műszaki termékeket és előhívott képeket szállítottam ki a megrendelőkhöz. Később egy építész-tervező iroda hivatalos dokumentációit szállítottam ki, de ez csak nyári munka volt, mivel teljes munkaidőben alkalmaztak, és ezt nem tudtam összehangolni a tanulással.

Beosztás szempontjából sokkal rugalmasabb lehetőséget kerestem, ezért a diákmunkával foglalkozó oldalak helyett regisztráltam a Qjob.hu-ra.

Itt a szabadidőmben dolgozhatok, és csak azokon a napokon, amikor nekem jó. Szerintem ez a legjobb ilyen portál, ha valaki szeretne úgy kiegészítő pénzt keresni, hogy az ne menjen a tanulás, vagy a munka rovására.

Zsebpénzkiegészítés

Szerettem volna önálló keresetet, hogy magamra is költhessek. Fiatal vagyok, szeretnék többet kihozni az életemből, de megértem, hogy a szüleim lehetőségei is végesek.

Szerettem volna pénzt félretenni a heti bulikra, hétvégi programokra, és hogy több "luxust" engedhessek meg magamnak.

Az előző hónapban például annyi megrendelés jött össze, hogy a héten minden napra jutott egy program, mozi, kori, meki, stb. Utolsó évesként persze nem tudok annyit bevállalni, mint szeretnék, viszont amit így keresek, az bőven elég a szokásos dolgokra.

Az órák előtt általában olyan megrendelést keresek a Qjob.hu-n, amelyek közel vannak hozzám. Ha belefér, elvállalok még pár megrendelést a város különböző pontjain is. Igyekszem úgy kialakítani az útvonalakat, hogy az utolsó kiszállítás a koli környékére essen.

Átlagosan napi három-négy megrendelést teljesítek futárként. Szombaton, hogy ne unatkozzak otthon, szintén a nap első felében szintén vállalok kiszállítást, csomagszállítást. Délutánra általában mindennel végzek, így szabad a további hétvégém, ráadásul még egy kis pénzt is kerestem. Win-win. ;)

Futár diákmunkát találhatsz a Qjob oldalán Futár diákmunkát találhatsz a Qjob oldalán

Előzékenység és pontosság - a sikeres futár diákmunka kulcsa

Nagyon fontos, hogy előzékenyen beszéljünk a megrendelőkkel. Akárhogy is nézem, a megrendeléseik idejére az ő alkalmazottjuk vagyok, ezért a pontosság elengedhetetlen. Maximálisan odafigyelek az általam szállított tárgyakra, nehogy megsérüljenek, megkarcolódjanak, vagy meggyűrődjenek. Meg tudom érteni a megrendelőket is; én is hasonló odafigyelést várnék el egy futártól, ha az én dolgaimat vinné.

Igyekszem udvariasan kommunikálni a megrendelőkkel. Előfordul, hogy nehéz kiszámítani, mikor érek oda a hozzájuk, ha a város egyik részéből a másikba kell eljutnom, - ezzel kalkulálnom kell - és nem érek oda időben. Ilyenkor nagyon fontos az előzékenység és udvariasság: felhívom a megrendelőt, tájékoztatom a késés okáról és a várható érkezési időről.

A csomagszállítás rutin feladat egy futár számára     A csomagszállítás rutin feladat egy futár számára

Érdekes megrendelések

A bringa mellett tömegközlekedést használok a küldemények célba juttatásához. Diákbérlettel utazom, ez Pesten havi 3.450 Ft.

Nem véletlenül használom a BKV-t is. Futár pályafutásom kezdetén egy alkalommal a belvárosban tekertem biciklivel, és elvállaltam egy közeli megrendelést. Budára, a II. kerületbe kellett eltekernem egy kisebb csomaggal. A hőség, a nagy forgalom miatt elég gyorsan elfáradtam, nem számoltam a dombokkal. Ha tehetem, ezért nem használok bringát, ha hegynek felfelé is kell mennem.

Olyan is előfordult, hogy a Budapesthez közeli városokba veszek fel megrendelést, hogy új helyeket is megismerhessek. Volt, hogy Budapestről Vácra vittem egy tortát, és a vasútállomástól gyalog mentem a pontos címre. Teljesen rendben volt a szállítás így is. A futár díj bőven fedezte az utazási költségemet, és sétáltam, kirándultam is egy jót. Iyenkor van, hogy a barátnőm is velem tart, ez így mág kellemesebbé teszi a munkát.

Egy diákmunka lehetőséget ad a rendszeres kikapcsolódásra    Egy diákmunka lehetőséget ad a rendszeres kikapcsolódásra

A Qjob.hu-n érdekes megrendeléssekkel is lehet találkozni. Szerintem egy ilyen kirándulós torta-kiszállítás is egy ezek közül. Jó érzés valaki különleges napjának, még ha csak közvetve is, de részese lenni.

Olyan is előfordult, hogy virágcsokrot kellett szállítanom egy virágboltból. Annyira szimpatikus lett a kiskereskedés, hogy azóta is ott vásárolok, és futárként mindig kedvezményt kapok.

Hozz létre egy feladatot Legyél szakember

Egyszer az is megtörtént, hogy egy egyedi ajándéktárgyakat gyártó cégtől kellett fém kitűzőket szállítanom egy cukrászdába. Pár nappal később egy Facebook csoportban láttam, hogy a profilképet egy, az általam szállított kitűzőkről készült képre cserélték. Utána olvastam, és kiderült, hogy egy jótékonysági fesztiválon osztogatták őket a résztvevőknek. Örültem, hogy én is hozzájárulhattam a rendezvényhez, még úgy is, hogy nem is tudtam róla.

A virágküldés a futárok gyakori feladata     A virágküldés a futárok gyakori feladata

Volt példa „furcsa” megrendelésre is. Egyszer egy „erőteljes illatú” sajtot szállítottam ki. Vicces volt a metrón az utasok arcát nézni, ahogy keresték a szag forrását. Ugyaninnen, nem sokkal később, egy egész marhacombot szállítottam, lábszárastul, patástul, mindenestül. Hiába volt becsomagolva, vicces volt a metrón utazni egy hátizsákból kilógó fél marhalábbal. De szintén itt rántott hús futár is voltam már.

Olyan is előfordult, hogy egy baba boltnak kellett babakocsi futár, jó pénzt ajánlottak így elvállaltam. Kölcsön kértem a barátom kocsiját és azzal szállítottam pár napig a babakocsikat Budapesten

Tanácsok a futár diákmunka után keresgélő diákoknak 

Pénz kellene valamihez? Mit szólnál a diákmunkához a tanulás mellett? Diákként - akár gimnazistaként, akár egyetemistaként, mint Tibor - néha megtapasztaljuk, hogy vannak olyan alkalmak, hogy ha valamit el szeretnénk érni, meg szeretnénk kapni, esetleg csak ajándékozni szeretnénk, akkor szükséges megteremteni az ehhez szükséges erőforrást, ami nem más, mint a pénz: hisz semmit sem kapunk ingyen, nemde? Erre jó megoldást nyújt minden esetben a diákmunka. Viszont bele is gondolhatunk, hogy semmi sem csak jó vagy csak rossz, ahogy az éremnek is két oldala van és a jangban is van egy kis jin. Mi lehet a másik megoldás ami a diákmunkánál is jobb? Hallottál már a Qjob.hu-ról?

Qjob a diákmunka „ellen”

A Qjob.hu elsősorban “bajbajutott” embereknek nyújt segítséget szakemberek által, a felmerülő problémák megoldásában és a napirendre tűzött feladatok megkönnyítése érdekében: mondhatni, a diákmunka „ellen” a diákoknak. Mi ebben a szolgáltatásban a legjobb? Nem csak, hogy kötetlen, hisz te választod ki a neked tetsző feladatot, hanem emellett nincs főnököd sem - hacsak a megrendelőt nem nevezed és tekinted annak! 21. századi József Attila utódként mesélhetnénk egy kortárts Altatóban, hogy itt futár lehetsz vagy szerelő, és vadakat terelő juhász helyett a
város legjobb és legügyesebb csomagszállítója. Melyik diákmunka engedi meg, hogy kötetlenül kipróbáld magad az élet különböző területein egyazon álláson belül? Tapasztalhattuk a COVID-19 (másnéven koronavírus) során, hogy fontossá vált a sok futár által megvalósítható csomagszállítás és étel-házhozszállítás, de ugyanúgy a csomagküldés
is, minél kevesebb kontakttal - hisz nem szeretnénk megbetegedni.

Tibor és a futár diákmunka Győrben

A 24 éves BME-hallgató Tibor szakemberünk a kötöttebb idejű munkákra igyekezett alternatívát keresni és így talált meg minket is. Tibor nem mellesleg otthon, szülővárosában is több munkát vállalt el: pl. diákmunka Győrben, nyelvtanítás a nyelvvizsgákra készülőknek, de azt vallja, hogy a Qjob.hu szolgáltatását a megyék többi nagyobb településén élőkkel is érdemes lenne megismertetni, hisz mindenki szereti a lehetőségek ismeretét és a választási lehetőség meglétét. Futárok mindenhol szükségesek, mondhatni a sok soha nem elég. Ebben a rohanó világban mindenki igyekszik mással eljuttatni a csomagokat, a csomagküldés és csomagszállítás eddig nem látott fontosságúvá vált, hisz senki sem szeret elmenni az áruért a boltba, körbesétálni az üzleteket és kiválasztani a vételre kerülő terméket, beállni a sorba, majd haza jutni valahogy.
 

Futárkodnál diákként? Vagy más is érdekelne?

Milyen diákmunkákat ismersz? Pénztáros? Árufeltöltő? Értékesítő? Csomagok pakolása? A Qjob.hu-n nem csak a tipikus, szinte alap munkáknak mondható diákmunka állások kötetlen megfelelőit találod meg, hanem mint Tibor is, vállalhatsz futár diákmunka feladatokat és csomagszállítással foglalkozhatsz, emellett fotózást is tudsz vállalni, kép- vagy videószerkesztést, de akár nyelvtanítást is nyújthatsz a tudásra
szomjazóknak. Mindez rajtad áll! Készen állsz? Ha igen, regisztrálj az
oldalunkra, töltsd ki az adataiddal, igazold magad és keresgess a neked tetsző munkák között, adj ajánlatot rájuk, végezd el az elfogadott munkát és költsd a tisztességesen megszerzett pénzed valami értékesre! Ugye, hogy már nem is olyan vonzó a diákmunka amikor van egy sokkal jobb lehetőség is? Várunk!

Mennyit tudsz keresni futár diákmunka által Budapesten?

Szolgáltatás / Feladat

(Budapest belvárosában)

Fizetség

(függ a mennyiségtől és súlytól)

Virágok beszerzése és szállítása

kb. 5 000 - 7 000 Ft / út

Élelmiszer bevásárlás és szállítás

kb. 5 000 - 9 000 Ft / út

Gyógyszer beszerzése és házhozszállítása

kb. 3 000 - 5 000 Ft / út

Babakocsi futár 

kb. 2 000 - 4000 Ft / út

Többhelyszínes futárkodás egy nap alatt autóval

kb. 13 000 - 21 000 Ft / nap / 5-10 helyszín

Bútorszállítás

kb. 8 000 - 12 000 Ft / nap

Csomagszállítás

kb. 3 000 - 6 000 Ft / út

Sofőrszolgálat

kb. 10 000 - 12 000 Ft / alkalom (3-4 út)

 

Az adatok csak tájékoztató jellegűek, a QJob.hu nem vállal felelősséget az ajánlatok során létrejövő összegekre, hisz azok mind-mind megegyezésen alapulnak.

 


Ha te is szeretnél egyik blogbejegyzésünk hőse vagy szerzője szeretnél lenni, küld el történetedet vagy ötletedet a  info@qjob.hu  címre

Biciklis futár

Hagyj megjegyzést