Hogyan válj a legjobb teherfuvarozóvá és a bútorszállítás mesterévé a Qjob.hu-n?

Interjú Lukács Dániellel, aki a hónap szakembere volt teherszállítás kategóriában. Az interjúban a válasz mellett Dániel megoszt velünk pár tanácsot is a költöztetéshez és bútorszállításhoz.

Egy volt pénzügyesnek, Lukács Dánielnek van a legtöbb jó értékelése a Qjob.hu oldalon "Teherszállítás", valamint "Költöztetés, bútorszállítás, tehertaxi" kategóriában. Dániel csapattal dolgozik, és már rengeteg megrendelést teljesített sikeresen a portálunkon.

- Hogyan kezdtél el teherszállítással foglalkozni?

- Miután besokaltam és felmondtam a cégnél, elindítottam egy saját vállalkozást, de sajnos nem működött sokáig, mert nem tudtam, honnan szerezzek ügyfeleket. Négy évvel ezelőtt jött az ötlet, hogy teherfuvarozással foglalkozzak, viszont csak egy éve váltottam valóra a tervem: kibéreltem egy teherautót. Ma már főként a Qjob.hu-ról érkeznek a megrendeléseim, elsősorban bútorszállítással kapcsolatos mindegyik.

Hozz létre egy feladatot Legyél szakember

- Miért mondtál fel az előző munkahelyeden, mivel voltál a legkevésbé elégedett?

- Amikor heti 5 napban dolgozik valaki reggel 9-től este 6-ig, nagyon hamar elrepül az idő. Régebben nem értettem, hogy tud valaki hétfőn vagy kedden délután egykor kocsikázni a városban, vagy utazni valahova. Most viszont már nehezen tudom elképzelni, hogy lehet egész nap a gép előtt ülni.

- Hogyan értél el első helyezést a teherszállítók között a Qjob.hu-n?

- 2019 júliusában regisztráltam elsőként a Facebook csoport oldalán, mint tehertaxis. Az elején egyedül dolgoztam, elfogadtam az olcsó megrendeléseket is. A legelső megrendelés az volt, hogy szét kellett szednem egyedül egy 4 ajtós, 3,5 méter hosszú és 2 méter magas szekrényt, felpakolni a kocsira, elszállítani, és összeszerelni egy másik helyen. Egyedül, két kézzel nagyon nehéz volt végigcsinálni, és mindössze csak 8.000 forintot kaptam érte. Majdnem ráment az egész napom.

- Kikkel dolgozol együtt?

- A kollégáimmal valódi csapatot alkotunk. Egy nap általában 1-3 megrendelést tudunk teljesíteni, senkivel nem töltök annyi időt, mint a munkatársaimmal. Nagyon sok problémát, feladatot oldunk meg együtt, és együtt éljük meg a jó pillanatokat is. Igazi barátok vagyunk.

A múlt héten én meg a kollégám, Papp Andris, aki vasággyal együtt 60 kiló, lehoztunk a negyedik emeletről egy 250 kg-os zongorát, és utána felvittük a harmadik emeletre.

A csapatba olyan embereket veszünk fel, akik ugyanolyan terhelhetőséggel tudnak dolgozni, mint mi. Az olyan emberek, akik nincsenek hozzászokva ilyen nehéz munkához, és nem bírják, nagyon hamar elmennek tőlünk. Valójában nagyon kemény fizikai munkáról van szó, és olyan is előfordult, hogy a Qjob.hu-n találtam beugróst, ha nem voltunk elegen, vagy kidőlt valaki.

A két kezünkön kívül ma már vannak saját emelőink, sőt, egy daruskocsink is, de néha, amikor olyan megrendelést kapunk, akkor külön bérlünk további gépeket is:

  • kerti traktor
  • önjáró emelőkosár
  • daruskocsi
  • konténerszállítók (2-3 m3, 8 m3 konténerhez)
  • nehéz terepre összkerék meghajtású platós, 12 tonnás teherautó

A múlt héten én meg a kollégám, Papp Andris, aki vasággyal együtt 60 kiló, lehoztunk a negyedik emeletről egy 250 kg-os zongorát, és utána felvittük a harmadik emeletre. Lift természetesen nem volt. Az olyan emberek, akik nincsenek hozzászokva ilyen nehéz munkához, és nem bírják, nagyon hamar elmennek tőlünk.

- Milyen szabályokat követtek, amikor az ügyféllel kommunikáltok?

- Az ajánlatokat mindig a profilomról küldöm, előre megírt referenciákkal, feladathoz illő ajánlattételi szöveggel. Sokszor csak az árat kell beírnom, így gyorsan tudok válaszolni. Tíz ajánlatból öt-hat alkalommal engem választanak. Mindig előre szólok, hogy ki fog kimenni a címre: én vagy valamelyik kollégám. A fiúknak mindig mondom, amikor egy ügyféllel tárgyalnak, hogy mindig mutatkozzanak be és mondják meg, hogy tőlem vannak, hogy a megrendelő tudja, hogy kivel van dolga. Ennyi idő után már mindenki megtalálta a kedvencét: valaki a bútorszállítást szereti, valaki a különlegesebb megrendeléseket és van olyan kolléga is, aki a minél nehezebb és súlyosabb munkákat igyekszik lefoglalni és elvégezni.

- Mi az, amit a legjobban kedvelsz a Qjob.hu-n, és kinek ajánlanád azt?

A Qjob.hu lehetőséget ad arra, hogy rövid időn belül megtaláljuk azt a szakembert, akire valóban szükségünk van.

A szakemberek közül pedig azoknak ajánlanám a Qjob.hu-t, akik fejleszteni és gyarapítani szeretnék a vállalkozásukat, vagy új, illetve további ügyfélkört akarnak szerezni maguknak. A honlapon ezt abszolút könnyen meg lehet tenni. Ha reális ajánlatokat adsz az embereknek, akkor a Qjob.hu 100%-ban segíteni fog az ügyfélszerzésben. Itt van egy saját profil oldalad, amelyen közzétehetsz minden információt magadról és a szakmai tapasztalataidról, referenciáidról. Így nincs szükséged saját honlapra, ami jóval kényelmesebbé teszi a dolgokat.

A jó értékelések és a jól összerakott profil mind-mind pozitívan hatnak a megrendelőkre. Más kolléga mesélte, hogy nem tetszik neki, hogy feladatonként fizet az oldalnak. Ám 2-3 hónap után ki lehet számolni, hogy mennyit költesz a feladatonkénti fizetésre, és mennyire éri meg megvásárolni a „Korlátlan csomagot”. Biztos vagyok benne, hogy sokkal kedvezőbb, mint minden egyes megrendelés után fizetni.

Az elsők közé bejutni nem egyszerű. Jópár megrendelést kell először teljesíteni kiváló minőségben, de gyorsan lehet találni kisebbeket, legalábbis nekem sikerült, mint például egy IKEA házhozszállítás, ahol általában elég egy-két bútort eljuttatni a megrendelőhöz.

- Kire emlékszel a legjobban a megrendelőid közül?

- Nagyon sok állandó megrendelőnk van, és ma már javában csak azokat a rendeléseket vesszük fel, amelyek a Qjob.hu oldaláról érkeznek. Elsősorban azért, mert ott a mi feltételeink alapján dolgozunk, a másik ok pedig az, hogy ott garantált a kifizetés a „Kockázatmentes üzlettel”, ráadásul látjuk a megrendelő korábbi értékelését is, és már nem vállalunk el problémás ügyfelet.

Kedvenc megrendelőink közé tartozik egy hölgy, aki ismert éttermek dekorálásával, díszítésévél foglalkozik a belvárosban. Egyszer farönkökre volt szüksége, hogy padokat és asztalt készítsen belőlük, így hát az egyik barátomhoz fordultam rönkfordítóért. Kimentünk egy ismerősöm erdőrészébe, és gyökerestül fordítottuk ki a rönköket. Az mondjuk szórakoztató volt, és egy állandó, kedves ügyfélért mindent!

Szintén szívesen dolgozom együtt külföldi logisztikai partnerekkel, akik a kényes, vagy nehezen kezelhető csomagokra keresnek fuvart az országban. Azért szeretnek ők is minket, mert kiemelt figyelmet tudunk fordítani akár csak egyetlen szállítandó csomagra is.

Egyszer az egyik ismert fitness gurunak szállítottunk egy új edzőgépet, és higgyétek el, őrült nehéz volt, nem tudtunk fordulni vele, és nem is szerelhettük szét, de a közös kép mindenért kárpótolt minket.

Sajnos az embereknek kialakult egy negatív véleményük a fuvarozókról, rakodókról és sofőrökről. Amikor a megrendelők először találkoznak velünk, nagyon meglepődnek, mert fiatal, pozitív és tiszta (amennyire ebben a szakmában lehet) srácokkal találják magukat szembe. Az egyik életcélom, hogy megváltoztassam az emberek fejében ezt az előítéletet a teherfuvarozókkal szemben.

- Te is szoktál megrendeléseket leadni a Qjob.hu oldalán?

- Igen. Nyáron általában nagyon sok munkám van, sokan akkor építkeznek és újítják fel a lakásukat. Emiatt sokszor egyszerűen nem marad időm arra, hogy foglalkozzak a kertemmel: a fű ilyenkor néha a bokám fölé ér, és arra gondoltam, hogy egyszerűbb lenne, ha én is megbíznék ezzel valakit. Akkor adtam fel az első megrendelést, és azóta is úgy gondolom, hogy ez egy jó döntés volt. Egy nagyon kedves, felelősségteljes srácra bíztam rá a kertemet, aki nagyon szép munkát végez.

- Mi tartasz a legfontosabbnak a munkádban?

- A legfontosabb, hogy a fuvarozás során a megrendelő elégedett legyen. Nem úgy végezzük a dolgunkat, mint a robotok, mindig próbálunk kommunikálni az ügyféllel, és kicsit jobban megismerni őt. Nagyon fontos, hogy tetsszen neki, amit csinálunk. Ha nem keltjük fel az érdeklődését a munka nehézségei, vagy a részletek iránt, abból soha nem lesz megfelelő értékelés.

Az ügyfelek 80%-a nagyon hálás az elvégzett munkáért. Már nem egyszer hallottunk vissza kedves szavakat, aminek természetesen nagyon örülünk.

- Mi az, ami nehéz a teherszállításban, azon kívül, hogy kemény fizikai munka?

- Egyik kézzel a hűtőt fogni, a másikkal meg a telefont, és „normálisan” beszélni rajta az ügyféllel fulladozás nélkül, na az az igazán nehéz.

Emelett gyakran előfordulnak egyedi, nagy súlyú, de emelett még is sérülékeny tárgyak is, mint például egy zongora:

A legnagyobb probléma a tehertaxizáskor ugyanakkor az idő, vagyis annak a hiánya. Szállítás közben elég sokszor dugóba kerülünk. Ezenfelül, néha sokkal több munka van, mint ami a megrendelésben szerepel, de nem tudjuk elutasítani az ügyfelet, így mindig végigcsinálunk mindent, amit elvállaltunk, de a legtöbb esetben persze egy kis extra pénzért. Nem is olyan nehéz cipelni a súlyokat, jobb, mintha állnánk egész nap a dugóban. Valójában ez a legfárasztóbb a teherfuvarozó szakmában. A várakozás, az állás.

- Mi segít abban, hogy leküzdjed a nehézségeket?

Hozz létre egy feladatot Legyél szakember

- Az a gondolat, hogy elérem a célomat. A legnagyobb példaképem édesapám, aki 15-20 évig keményen végezte a munkáját, és ennek eredményeképp most megteheti, hogy évente elutazik külföldre pihenni. Én minimum ugyanezt el akarom érni, hogy nyugodt, csendes és kényelmes életet éljek a családommal. Ezért továbbra is fejlesztem a teherfuvarozó vállalkozásomat, mást már nem is akarok. És úgy érzem, ez a Qjob.hu-val ez sokkal gyorsabban fog menni!

- Milyen tanácsokkal tudsz szolgálni mindazoknak, akik most költöznének vagy esetleg csak új bútort vennének a lakásba?

- Az elmúlt idő során úgy érzem, hogy rengeteg tapasztalattal bővült a bölcsességem, nem csak nekem, hanem a csapatomnak is, szóval itt az ideje, hogy megosszam a tudásomat másokkal. Mindenképpen érdemes alternatívákat keresni költöztetés vagy felújítás idején, főleg tehertaxi és fuvarozás esetén, hiszen új bútor vásárlásakor az olyan cégek, mint az JYSK, OBI vagy IKEA házhozszállítása átlagon aluli, elsősorban inkább az eladásra összpontosítanak és elmarad a bútorszállítás minősége: sajnos az eddigiek alapján lassúak, nincs kommunikáció és néha drágább is a szolgáltatásuk.

Mindig igyekszünk a legrövidebb idő alatt teljesíteni bármilyen felkérést, mondhatni súlytól függetlenül, de ismerőseim alapján a Qjob.hu-n fellelhető pozitív értékeléssel rendelkező szakemberek is szívesen segítenek ilyenkor.

- Abban az esetben ha a vásárló mindenképpen saját maga szeretné elintézni a bútorszállítást, akkor arra is tudsz ötletekkel szolgálni?

- Talán elmesélhetem, hogy mi hogyan oldjuk meg ezeket. Nem csak költöztetéskor, hanem új, bontatlan bútorok esetén is igyekszünk a lehető legbiztonságosabban elszállítani a cél-helyszínre a terheket. Fuvarozáskor hungarocelleket használunk, különféle támasztókat és béléseket, így közel 100%-osan épségben tudhatjuk a szállítmányt a megrendelő örömére. Egy bizonyos súlytól és mérettől számítva természetesen már sajnos nem feltétlenül egy emberes a meló, könnyen baj történhet, így mindenképpen érdemes terhelhető ismerősöket és barátokat keresni ilyen  helyzetekben. Mindezen felül pedig ha nagy a csomag, mint a legtöbb ágy, matrac, szekrénysor, vagy bármi hasonló nagyságú bútor, akkor pedig érdemes bérelni vagy kölcsönkérni egy kishaszonjárművet nagy rakodótérrel - persze akkor, hogyha ilyen nincs kéznél!

De amennyiben mégis a könnyebb megoldást és utat választaná a vásárló, abban az esetben itt jön képbe a Qjob.hu - és akár a mi vállalkozásunk is -, hisz az oldal a legjobb alternatívát tudja nyújtani ilyen szituációk esetén: kiszemeled az időpontot és a terméket, készítesz egy profilt, feladsz egy hirdetést és meg is van oldva a bútorszállítás kérdése pár perc alatt!

Mennyit tudsz keresni teherfuvarozással Budapesten?

 

Szolgáltatás / Feladat

(Budapest belvárosában)

Fizetség

(függ a mennyiségtől és súlytól)

Nagysúlyú csomag szállítása

kb. 10 000 - 13 000 Ft / út

Nagyméretű csomag szállítása

kb. 7 000 - 10 000 Ft / út

Tehertaxi

kb. 5 000 - 6 000 Ft / út

Könnyű súlyú csomagszállítás

kb. 2 000 - 4 000 Ft / út

Többhelyszínes fuvarozás egy nap alatt autóval

kb. 13 000 - 21 000 Ft / nap / 5-10 helyszín

Bútorszállítás

kb. 8 000 - 12 000 Ft / nap

Általános csomagszállítás

kb. 5 000 - 6 000 Ft / út

Költöztetés

kb. 15 000 - 20 000 Ft / 3-4 út


Ha te is szeretnél egyik blogbejegyzésünk hőse vagy szerzője szeretnél lenni, küld el történetedet vagy ötletedet a  info@qjob.hu  címre

Dániel Teherszállítás