Article Image

Horganyzott kerítés: Hogyan tervezhetjük meg és építhetjük fel?

Nézze meg, hogyan teheti otthonát biztonságossá egy tartós és megfizethető horganyzott kerítéssel. Olvassa el a cikkünket, és ismerje meg a részleteket!
Konzultáció kérés szakemberektől
Szakember segítségére van szükség??Konzultáció kérés szakemberektől

Keresi a tartós és megfizethető megoldást a kerítése kialakítására? A horganyzott kerítés lehet a válasz. De mennyibe kerül valójában? Mik a lépések a horganyzott kerítés felállításához? Milyen tippeket kell követnie a legjobb eredmények elérése érdekében? Olvasson tovább és fedezze fel ezeket a kérdéseket ebben a részletes útmutatóban.

Gyors navigációhoz:

A horganyzott kerítés árainak összehasonlítása 2021-től 2023-ig

 

2021

2022

2023

Minimális ár (Ft/négyzetméter)

5.000

5.800

8.000

Átlagár (Ft/négyzetméter)

7.000

8.100

11.000

Maximális ár (Ft/négyzetméter)

10.000

11.500

15.500

A fenti táblázat a horganyzott kerítések m2-enkénti árait mutatja be az elmúlt három évben. A táblázatban szereplő árak a piacon található különböző minőségű és stílusú horganyzott kerítések árait tükrözik. Kérjük, vegye figyelembe, hogy a végleges költségek változhatnak a telepítés bonyolultságától és a kiválasztott anyag minőségétől függően.

Szakértői segítségre van szüksége a horganyzott kerítés kiválasztásában és telepítésében?

Lépjen kapcsolatba profi csapatunkkal még ma!

 Kapcsolatfelvétel

Horganyzott kerítés: Egy tartós és költséghatékony megoldás

Különböző típusú kerítések közül választhat, aki a kerítések piacán kutakodik, de ha a tartósságot és költséghatékonyságot nézzük, a horganyzott kerítés kiemelkedik a többi közül.

Miért válaszd a horganyzott kerítést?

A horganyzott acél erős és időjárásálló, így a kerítés sokáig tartós marad, és minimális karbantartást igényel. Ezen felül, a horganyzott kerítés rendkívül könnyen kezelhető. Tehát, ha olyan kerítést keresel, amely jól néz ki, nem igényel sok karbantartást és nem okoz gondot az installációja során, a horganyzott kerítés a te választásod.

Az előnyei és hátrányai

A legfontosabb előnyök között szerepel e kerítés tartóssága. A horganyzás során egy védőréteget képezünk az acél felületén, amely megvédi a rozsdától. Ez azt jelenti, hogy a kerítés élettartama hosszabb, mint a nem horganyzott acélkerítéseké. Hozzáadott érték, hogy a horganyzott kerítés korrózióállósága miatt a karbantartása kevesebb időt és pénzt igényel.

Általánosan, a kerítés ára négyzetméterenként 10.000 és 15.000 Ft között mozog. Ez az ár magában foglalja a munka, anyag és szállítási költségeket is.

Természetesen, mint minden terméknek, a horganyzott kerítésnek is vannak hátrányai. Az egyik legnagyobb hátránya, hogy a horganyzott acél nem festhető le. Ez azt jelenti, hogy ha színt szeretnél változtatni, akkor le kell cserélned az egész kerítést. A másik hátrány, hogy a horganyzott kerítés drágább lehet, mint az egyszerű fa kerítés. Azonban, ha hosszú távon gondolkodsz, a horganyzott kerítés alacsony karbantartási költségei miatt ez a befektetés hamar megtérül.

Ne hagyja, hogy a kerítésépítési projekt kapcsán felmerülő kérdések elriasszák!

Szakemberek itt vannak, hogy segítsenek Önnek a horganyzott kerítés építésében.

 Szakértővel beszélek

Olcsó kerítés? Akkor horganyzott!

Horganyzott kerítés tökéletes választás ha olcsó kerítést szeretnénk

A horganyzott kerítés költségei

A költségek számos tényezőtől függhetnek, többek között a kerítés méretétől, a választott stílustól, a felhasznált anyagtól, a munkadíjtól és a szállítási költségektől. Most részletesen is áttekintjük ezeket a költségelemeket.

Mennyibe kerül a kerítés m2-enként?

Általánosan, a horganyzott kerítés ára m2-enként 15.000 és 20.000 Ft között mozog. Azonban ez az ár magában foglalja a kerítés anyagát, a munkaerőt és a szállítási költségeket is. Az ár emellett változhat attól függően, hogy milyen magas és milyen stílusú kerítést szeretnél.

Költségelemek: anyag, munka, szállítás

Az anyagköltség a kerítés legnagyobb költségeleme. A horganyzott acél drágább, mint a hagyományos acél vagy fa, de hosszú távon ez a befektetés megtérül a tartósság és a karbantartás hiánya miatt. A munkaköltség attól függ, hogy milyen bonyolult a kerítés installálása. A szállítási költségek pedig a kerítés anyagának súlyától és a szállítási távolságtól függnek.

Hogyan befolyásolja a kerítés mérete és stílusa az árat?

Egy magasabb, bonyolultabb designú kerítés több anyagot és munkát igényel, ezért drágább lehet. Ha egyszerűbb, alacsonyabb kerítést választasz, az anyagköltség és a munkadíj is kevesebb lehet. Tehát a kerítés mérete és stílusa befolyásolja az összköltséget, érdemes ezt figyelembe venni a tervezés során.

A legnépszerűbb horganyzott kerítések méretei és árai

Kerítés típusa

Méret (magasság x hosszúság)

Ár (Ft)

3D horganyzott kerítés

1m x 2.5m

10.000

Kész horganyzott kerítés elem

1.2m x 2.5m

12.500

Horganyzott kerítéselem

1.5m x 2.5m

15.000

Tűzihorganyzott kerítés

1.8m x 2.5m

18.000

Horganyzott kerítés oszlop

2m

5.000

3D horganyzott kerítés

2m x 2.5m

20.000

A fenti táblázat a leggyakrabban használt horganyzott kerítések méreteit és árait mutatja be. A költségek csak tájékoztató jellegűek és változhatnak a gyártók, kivitelezők szerint. Az aktuális ajánlatokért kérjük, kérjen friss árajánlatot a kivitelezőjétől!

Hogyan építsünk horganyzott kerítést lépésről-lépésre

A kerítés építése körültekintő tervezést és előkészítést igényel, de azzal a szilárd tudással és a megfelelő eszközökkel bárki képes lehet megbirkózni ezzel a feladattal. Következzenek tehát a lépések, melyek segítségével saját kezűleg is felhúzhatjuk a kerítésünket!

A horganyzott kerítés beépítésének költségei

Munkafolyamat

Munkadíj (Ft)

Alapok kiásása és betonozása

10.000

Kerítésoszlopok elhelyezése

15.000

Horganyzott panelek felszerelése

20.000

Kapuk és ajtók felszerelése

25.000

A kerítés befejezése

30.000

Egy egy áttekintő táblázat a horganyzott kerítés beépítésének főbb lépéseiről és az ezekhez kapcsolódó munkadíjakról. A feltüntetett költségek tájékoztatú jellegűek és változhatnak a kivitelezők díjszabása alapján!

Előkészítés: eszközök és anyagok

Az első lépés mindig az előkészítés, amely a tervezést és az eszközök, valamint az anyagok beszerzését foglalja magába. Egy horganyzott kerítés építéséhez szükségünk lesz horganyzott kerítés panelekre, oszlopokra, betonra, mérőszalagra, szintezőre és ásóra. Ne feledjük el a kerítés rögzítéséhez szükséges rögzítő elemeket és a csavarokat sem. A kerítés mérete és stílusa alapján az anyagok és eszközök költsége átlagosan 15.000-25.000 Ft között lehet m2-enként.

Az alapok kiásása és betonozása

Miután beszereztünk minden szükséges anyagot és eszközt, elkezdhetjük az alapok kiásását és betonozását. Jelöljük ki az oszlopok helyét a területen, majd ássuk ki a lyukakat az oszlopok számára. A lyukak mélysége legyen legalább 60-80 cm, hogy stabil alapot biztosítsunk a kerítésünk számára. Ezután keverjünk betont, és töltsük meg vele a lyukakat. Fontos, hogy elegendő időt hagyjunk a betonnak a megszáradásra, ez általában 24-48 óra. Az alapozás és betonozás költségei a beton mennyiségétől és a munkaóráktól függően átlagosan 10.000-20.000 Ft között mozoghatnak.

Alap készítés egy horganyzott kerítés számára

A képen egy horganyzott kerítés alap készítés látható. A megfelelő előkészítés garantálja a kerítés tartósságát és stabilitását.

Kerítésoszlopok elhelyezése

A beton megszáradása után jön a kerítésoszlopok elhelyezésének lépése. Az oszlopokat óvatosan helyezzük a betonba, ügyelve arra, hogy azok egyenesen álljanak. Az oszlopok helyes pozíciójának ellenőrzésére használjunk szintezőt. Az oszlopok elhelyezése után hagyjuk megint megszáradni a betont, ami további 24 órát vehet igénybe. Az oszlopok és a beton közötti kapcsolatnak erősnek kell lenni, mivel ez adja majd a kerítés stabilitását. Az oszlopok elhelyezése és a betonozás költségei az anyagoktól és a munkaóráktól függően átlagosan 15.000-30.000 Ft között változhatnak.

Horganyzott panelek felszerelése

A beton és az oszlopok teljes megszáradása után kezdődhet a horganyzott panelek felszerelése. A paneleket a kerítésoszlopokhoz kell rögzíteni, ezt speciális rögzítőelemek segítségével tehetjük meg. Figyeljünk arra, hogy a panelek szorosan illeszkedjenek az oszlopokhoz, és ne legyenek ferde helyzetben. A horganyzott panelek felszerelése általában a legidőigényesebb része a kerítésépítésnek, de a végeredmény minden fáradságot megér. A panelek felszerelésének költségei az anyagok mennyiségétől és a munkaóráktól függően átlagosan 20.000-40.000 Ft között alakulhatnak.

A kerítés befejezése: kapuk és ajtók

Az utolsó lépés a kerítés befejezése, amely magába foglalja a kapuk és az ajtók felszerelését. A kapuk és ajtók rögzítése előtt gondoskodjunk arról, hogy a kerítés stabil és szilárd legyen. A kapuk és ajtók felszereléséhez használjunk erős rögzítőelemeket és zsanérokat. A befejező munkálatok, beleértve a kapuk és az ajtók felszerelését, a festést és a végső ellenőrzéseket, átlagosan további 10.000-20.000 Ft-ba kerülnek. A befejezés után élvezhetjük a tartós és esztétikus horganyzott kerítésünk látványát.

Kíváncsi a horganyzott kerítés költségeire?

Lépjen kapcsolatba szakértőinkkel a legpontosabb árajánlatért!

  Árajánlatot kérek 

Tervezési tippek a horganyzott kerítéshez

A horganyzott kerítés építése során nemcsak a praktikum, hanem az esztétika is számít. Egy jól megtervezett kerítés hozzáadhatja a ház értékét és javíthatja az ingatlan megjelenését. Íme néhány tervezési tipp és ötlet, hogy a lehető legtöbbet hozza ki a horganyzott kerítésből.

Hogyan válasszunk a különböző típusok közül?

Ezen kerítések különböző stílusokban és kialakításokban érhetők el. A klasszikus, egyszerű panelek ideálisak lehetnek a modern, minimalista otthonokhoz, míg a díszesebb, mintázott panelek tökéletesen illeszkedhetnek a hagyományosabb stílusú házakhoz. A horganyzott kerítés stílusának kiválasztásakor gondoljunk arra, hogy az illeszkedjen az otthonunk stílusához és a környezethez.

Tervezési tippek

A kerítés tervezésekor fontos, hogy figyelembe vegyük a terep sajátosságait és a ház stílusát. Ha dombos a terület, a kerítésnek követnie kell a terep alakját, hogy optimális védelmet biztosítson. Emellett a kerítés magasságát és szélességét is a ház méreteihez és a telken lévő struktúrákhoz kell igazítani.

Ötletek a kerítés dekorációjához

Egy horganyzott kerítés nemcsak praktikus, de dekoratív elem is lehet az udvaron. A kerítésen elhelyezhetünk növényeket, például indákat vagy cserjéket, amelyek további privátosságot biztosítanak, és szép zöld keretet adnak az otthonnak. Egy másik jó ötlet lehet a kerítésen elhelyezett világítás, ami nemcsak biztonságot, hanem esztétikai pluszt is adhat.

Karbantartási tanácsok

A horganyzott kerítés tartóssága és élettartama nagyban függ a rendszeres karbantartástól. Bár a horganyzott acél ellenáll a korroziónak, a kerítés karbantartása során még mindig vannak dolgok, amelyekre érdemes odafigyelni.

Hogyan védekezzünk a horganyzott kerítés korrozíója ellen?

Az acél korrozíóálló, de nem mentes a karbantartástól. Az időjárás, a környezeti tényezők és a mechanikai sérülések hatására a horganyréteg elvékonyodhat, ami korrozícióhoz vezethet.

Ennek elkerülésére érdemes rendszeresen ellenőrizni a kerítést, különösen a sérülések vagy kopások jelenlétében. Ha az ellenőrzés során sérülést észlelünk, a sérült területet tisztítsuk meg, és alkalmazzunk rá új horganyréteget. Ez általában egy speciális horganyzó festékkel történik, amely védelmet biztosít a rozsda és a korrozíó ellen.

Rutin karbantartási tippek

A horganyzott kerítés rutin karbantartása nem igényel sok időt vagy erőfeszítést, de hosszú távon meghosszabbíthatja a kerítés élettartamát.

  • Tisztítsuk meg a kerítést rendszeresen, hogy eltávolítsuk a port, a szennyeződéseket és a víz lerakódásait.
  • Ellenőrizzük a kerítés szerkezeti integritását rendszeresen. Ha bármilyen sérülést, repedést vagy deformációt észlelünk, javítsuk ki a problémát mielőbb.
  • Tartsuk távol a növényeket és a fákat a kerítéstől, hogy megelőzzük a mechanikai sérüléseket és a nedvesség felgyülemlését.
  • Ha a kerítést rendszeresen festjük, ez nemcsak megvédi a horganyréteget, hanem friss és vonzó megjelenést is biztosít.

Gyakran Ismételt Kérdések

Milyen előnyei vannak a kész elemeknek?

Ezek gyártottak és rögzítésre készek, így gyorsabb és könnyebb telepítést tesznek lehetővé. Emellett a gyártási folyamat során a horganyzás egyenletes védelmet biztosít az acél felületén, ami növeli a kerítés élettartamát.

Mi a különbség a horganyzott kerítéselem és a tüzihorganyzott kerítés között?

A horganyzott kerítéselemek védőréteget kapnak, amit általában merülő horganyzással visznek fel. A tüzihorganyzott kerítés ennél intenzívebb folyamat, ahol az acél elemeket magas hőmérsékleten horganyzott fürdőbe merítik. Ez a módszer jobban ellenáll a korroziónak és hosszabb élettartamot biztosít.

Mi az a 3D horganyzott kerítés és milyen előnyei vannak?

Ez egy speciális kialakítású kerítéselemekből áll, amelyek hozzáadott mélységet és vizuális érdeklődést kínálnak. A horganyzott felület ellenáll a korroziónak, míg a 3D kialakítás növeli a kerítés szilárdságát és stabilitását.

Hogyan rögzíthetem a kerítés oszlopokat a földön?

A kerítés oszlopainak rögzítése általában beton alapokkal történik. A betont kiöntik a földbe ásott lyukakba, majd az oszlopokat beállítják a betonba és hagyják, hogy megszilárduljon.

Hol találhatok horganyzott kerítéseket az interneten?

Széles választékban találhatók az interneten, amik között gyakran nehéz eligazodni. A Qjob.hu egy olyan szakemberkereső portál, ahol a szakmabeli vállalkozót megbízva, megtalálhatjuk a számunkra legideálisabb választást!

Összefoglalás

Az otthonod körüli kerítés nem csak a biztonságodat garantálja, de esztétikai értéket is hozzáad. Ez a fajta kerítés tartós, költséghatékony és viszonylag könnyen telepíthető. Többféle stílusban kapható, így mindenki megtalálhatja a saját ízlésének megfelelőt. Szükség esetén szakembereink segítségére lehetnek a tervezéstől a telepítésig.

Szeretné, ha a kerítés hosszú éveken át szép maradna?

Szakértők megosztják Önnel a legjobb karbantartási tippeket!

  Karbantartási tippek

a cikk szerzője

Hagyj megjegyzést