Article Image

Mennyibe kerül egy elhúzható szúnyogháló?

Fedezd fel, az elhúzható szúnyogháló ajtóra árait típus szerint, segítünk, hogyan válassz megfelelőt, és mennyibe kerül a telepítés.
Árkalkulátor
Nincs időd böngészni??Árkalkulátor

Képzeld el, ahogy a nyári szellő finoman átlengi szobád levegőjét, ellenben eközben a kellemetlen, zümmögő vendégek, a szúnyogok kívül maradnak. Az ajtóra szerelhető, elhúzható szúnyogháló több mint egy hasznos kiegészítő; ez a szerkezet otthonod nyugalmának és kényelmének biztosítéka a szúnyogok ellen. Ebben a cikkben bemutatjuk, hogyan válaszd ki a tökéletes szúnyoghálót, mire érdemes figyelni ahhoz, hogy engedje a levegő szabad áramlását, miközben megőrzi otthonod nyugalmát a szúnyogoktól.

Gyors menü:

Az elhúzható szúnyogháló ajtók piacán számos változat áll rendelkezésre, amelyek árai jelentősen eltérhetnek a kiválasztott típusok, márkák és az anyagok minősége függvényében. Az alábbiakban részletesebben is kitérünk arra, hogy milyen árfekvésre számíthatunk, ha elhúzható szúnyoghálót szeretnénk vásárolni ajtóra.

Árak típus és márka szerint

A piacon jelenleg elérhető elhúzható szúnyogháló ajtók árai széles skálán mozognak. Általában 15.000 forinttól akár 50.000 forintig vagy annál is magasabb áron érhetők el. Ezt az árkülönbséget több tényező befolyásolja. Függ többek között a termék méretétől, az anyagminőségtől, a gyártótól, és attól is, milyen extra funkciókat kínál a szúnyogháló.

Alap modell

Például egy egyszerű, kézi mozgatású elhúzható szúnyogháló ajtó standard méretekben. Ez a típus általában a legkedvezőbb árfekvésű, 15.000-25.000 forint közötti áron kapható. Ezek a modellek általában PVC-ből készült kerettel és standard hálóval rendelkeznek.

Prémium kategória

Ez magasabb minőségű anyagok, például alumínium keret, UV-álló háló, automatikus visszahúzódási mechanizmus. Ezek az opciók 30.000 forinttól kezdődnek, és áruk akár elérheti az 50.000 forintot vagy többet is, mérettől és extra jellemzőktől függően.

Népszerű márkák, mint például a Roller Insect vagy a Phantom Screens, széleskörű választékot kínálnak mindkét árkategóriában, lehetőséget biztosítva a vásárlóknak, hogy megtalálják a saját igényeiknek megfelelő terméket. Például egy Roller Insect elhúzható szúnyogháló ajtó, standard méretekben, körülbelül 20.000 forintba kerül, míg a prémium kategóriás Phantom Screens modell, extra funkciókkal, mint például a szélálló mechanizmus, 45.000 forint körüli áron érhető el.

Fontos megjegyezni, hogy az árak regionális különbségeket is mutathatnak, és változhatnak a telepítési költségek függvényében, abban az esetben, ha a vásárló nem maga végzi a telepítést. A standardtől eltérő egyedi méretek esetén a személyre szabott megoldások ára jelentősen megnövekedhet.

A megfelelő elhúzható szúnyogháló kiválasztása nem csupán a kényelmet és a védelmet növeli otthonában, hanem hosszú távon is megtérülő befektetés lehet. A választási folyamat során több fontos szempontot is figyelembe kell venni, hogy biztosítsuk a legjobb illeszkedést, anyagminőséget és funkcionalitást.

Elhúzható szúnyogháló ajtó árak és típusok

Méret (szélesség x magasság)

Ár

100 cm x 210cm

20.000 Ft

120 cm x 220 cm 

45.000 Ft

90 cm x 200 cm  

18.000 Ft

110 cm x 215 cm

25.000 Ft

100 cm x 210 cm

15.000 Ft

120 cm x 220 cm   

30.000 Ft

Az első táblázat az elhúzható szúnyogháló ajtókra vonatkozó árakat és típusokat mutatja be különböző márkáktól, méretekben és árfekvésben. Látható, hogy a választék széles, és a prémium termékek magasabb árral rendelkeznek, mely általában jobb anyagminőséget és további funkciókat jelent.

Méretek és illeszkedés

A megfelelő méret kiválasztása kulcsfontosságú. Ha méretproblémák miatt a szúnyogháló nem illeszkedik megfelelően mindenhol, akkor az nem nyújt teljes védelmet a rovarokkal szemben, hiszen azok a kis réseken be tudnak jutni a lakásba. Ez természetesen nem csak a rovarok bejutása miatt fontos, esztétikailag sem szép. Ezt elkerülendő fontos, hogy pontosan mérje le az ajtónyílás méreteit, beleértve a szélességet és a magasságot is. Fontos tudni, hogy egyes gyártók testreszabott méretű, a standard ajtók méretétől eltérő méretű szúnyoghálókat is kínálnak. Az egyedi méretezés fogja biztosítani a tökéletes illeszkedést.

Amikor a méreteket illetően dönt, vegye figyelembe az ajtó típusát is. Például egy tolóajtó esetében más típusú elhúzható szúnyoghálóra lehet szükség, mint egy hagyományos nyílóajtónál.

A legjobb anyagok kiválasztása

Az anyagválasztás döntő fontosságú, mivel ez befolyásolja a szúnyogháló tartósságát, ellenálló képességét és átlátszóságát. A leggyakoribb anyagok közé tartozik a fiberglass (üvegszál). Ez az anyag erős és ellenáll az időjárási viszontagságoknak. A másik gyakori anyag a poliészter, amely szintén népszerű választás a tartóssága és könnyű tisztíthatósága miatt.

Egyes prémium szúnyoghálók UV-álló anyagokból készülnek, amelyek megakadályozzák a napfény által okozott károsodást, és hosszabb élettartamot biztosítanak. Fontolja meg az olyan extra tulajdonságokat is, mint például a por- és vízlepergető bevonatok, amelyek növelik a szúnyogháló hatékonyságát és könnyebbé teszik a karbantartást.

Mire figyeljünk?

  • Kompatibilitás: Ellenőrizze, hogy a választott szúnyogháló kompatibilis-e az ajtó típusával és méretével.
  • Telepítés: Válasszon olyan modellt, amely egyszerűen és gyorsan telepíthető, lehetőség szerint anélkül, hogy szakemberre lenne szükség.
  • Fenntarthatóság: Olyan anyagokat részesítsen előnyben, amelyek hosszú távon is megőrzik minőségüket, és ellenállnak az időjárás viszontagságainak.
  • Garancia: Keresse a hosszú távú garanciát kínáló termékeket, amelyek biztosítják az Ön nyugalmát a vásárlás után is.
  • Vélemények és ajánlások: Ne feledje, hogy érdemes online véleményeket és ajánlásokat is átböngészni, hogy átfogóbb képet kaphasson a termék valós működéséről és funkcionalitásáról. 

A fenti szempontok figyelembevételével egy olyan elhúzható szúnyoghálót vásárolhat, amely hosszú távon is megfelel majd az elvárásoknak és védi otthonát a rovaroktól.

A megfelelő elhúzható szúnyogháló kiválasztása és beszerzése után jön egy újabb feladat. Ekkor sokan kerülnek szembe a telepítés kérdésével. Amennyiben nem áll rendelkezésre a szükséges eszköz vagy tapasztalat a telepítéshez, érdemes szakember segítségét igénybe venni. A szakember általi telepítés nem csupán a folyamat gyorsaságát és hatékonyságát növeli, hanem biztosítja a hibamentes és tartós eredményt is.

Főleg nyáron lehet fontos és aktuális az erkély vagy terasz ajtóra telepíteni egy elhúzható, könnyen használható szúnyoghálót.

Főleg nyáron lehet fontos és aktuális az erkély vagy terasz ajtóra telepíteni egy elhúzható, könnyen használható szúnyoghálót.

Hol keressünk szakembert a munkára?

Az egyik lehetséges módja, hogy szakembert találjunk a szúnyogháló telepítésére, az online platformok használata, mint például a Qjob.hu. Ez a platform lehetővé teszi, hogy könnyedén böngésszen az oldalon regisztrált szakemberek és cégek profiljai közt.

A Qjob.hu oldalon pár kattintással eléri és megtekintheti a különböző szakemberek profilját, ellenőrizheti tapasztalatát, ügyfeleik visszajelzéseit, referenciákat és kérhet ajánlatot. Ezáltal rengeteg sok információhoz juthat első kézből, hogy aztán választhasson, melyik szakember felel meg leginkább az Ön igényeinek. A Qjob.hu platformja lehetőséget biztosít arra is, hogy közvetlenül kapcsolatba lépjen a kiválasztott szakemberekkel, egyeztesse a részleteket, és akár árajánlatot is kérjen a munkára.

Szakember telepítési díja

A telepítési díj változhat a munka bonyolultságától, a ráfordítási időtől és a telepítés helyszínétől függően. Általánosságban elmondható, hogy az elhúzható szúnyogháló telepítésének díja 10.000 forinttól kezdődik, de ez akár elérheti a 30.000 forintot vagy többet is, utóbbi különösen arra az esetre igaz, ha speciális szerelést vagy egyedi méretre szabást igényel.

Mielőtt döntést hozna, ajánlott több szakembertől is árajánlatot kérni a Qjob.hu platformon keresztül. Így nem csak a legkedvezőbb árat találhatja meg, hanem azt a szakembert is, aki az Ön preferenciái alapján a legmegfelelőbbnek tűnik a beszereléshez. Ne feledje, hogy a legolcsóbb ajánlat nem mindig a legjobb választás; a szakember tapasztalata és az ügyfelek visszajelzései gyakran fontosabbak, mint az ár.

Szakember általi telepítési díjak

Szolgáltatás típusa

Átlagos ár

Megjegyzés

Standard telepítés   

10.000 Ft

Egyszerű szerelés, nincs extra munka

Bonyolult telepítés

20.000 Ft

Speciális eszközök, egyedi méretek

Egyedi méretre szabás és telepítés

30.000 Ft

Különleges méretek, extra funkciók

Karbantartás és javítás

8.000 Ft

Tisztítás, kisebb javítások

Teljes csere

15.000 Ft

Régi szúnyogháló eltávolítása és új telepítése

A második táblázat a szakember általi telepítési díjakat ismerteti, amelyek a munka bonyolultságától függően változnak. Az egyedi méretre szabás és telepítés a legdrágább, mivel ez speciális szakértelmet és több időt igényel. A karbantartás és javítás szolgáltatások viszont lehetővé teszik, hogy hosszabb ideig megőrizzük szúnyoghálónk minőségét és funkcionalitását.

Saját magunk telepítsük, ha igen, akkor hogyan?

Amennyiben úgy dönt, hogy maga végzi el az elhúzható szúnyogháló telepítését, fontos, hogy előzetesen tájékozódjon a szükséges lépésekről és eszközökről. Az alábbiakban egy egyszerű, lépésről-lépésre történő útmutatót talál, amely segítségével otthonában is elvégezheti a telepítést.

Mérés

Mérje meg pontosan az ajtó keretének szélességét és magasságát, ahová a szúnyoghálót telepíteni szeretné. Ügyeljen arra, hogy minden méretet kétszer ellenőrizzen, hogy elkerülje a pontatlanságokat.

Eszközök és anyagok előkészítése

Győződjön meg arról, hogy rendelkezésre áll az összes szükséges eszköz és anyag, mint például fúró, csavarok, csavarhúzó, vízmérték és a szúnyogháló telepítőkészlete.

Jelölés

Használja a vízmértéket, amikor a telepítési pontokat jelöli az ajtókereten. Ez biztosítja, hogy a szúnyogháló egyenes és stabilan rögzített legyen.

Furatok fúrása

Fúrja ki a jelölt pontokon a furatokat a csavarok számára. Ügyeljen arra, hogy a furatok ne legyenek túl nagyok vagy túl mélyek.

Keret rögzítése

Rögzítse a szúnyogháló keretét az előkészített furatokba a csavarok segítségével. Használja a vízmértéket, hogy ellenőrizze, a keret pontosan vízszintes és függőleges-e.

Háló behelyezése

Helyezze be a szúnyoghálót a keretbe. Győződjön meg róla, hogy a háló feszes, és nincsenek benne redők vagy gyűrődések.

Végleges ellenőrzés

Ellenőrizze, hogy a szúnyogháló stabilan és biztonságosan van-e rögzítve. Próbálja ki az elhúzható mechanizmust, hogy ellenőrizze, könnyen és akadálymentesen mozog-e.

A fenti lépések betartásával Ön is sikeresen telepítheti az elhúzható szúnyoghálót az ajtóra. Ne feledje, hogy a pontos mérések, a tervezés és az elővigyázatosság kulcsfontosságú a sikeres telepítéshez. Ha bármilyen kétsége merül fel a folyamat során, ne habozzon szakember tanácsát kérni.

Az elhúzható szúnyoghálót másnéven rolós, vagy oldalhúzós szúnyoghálónak nevezzük.

Az elhúzható szúnyoghálót másnéven rolós, vagy oldalhúzós szúnyoghálónak nevezzük.

Gyakran Ismételt Kérdések

Milyen tényezők befolyásolják az elhúzható szúnyogháló ajtó árát?

Az elhúzható szúnyogháló ajtók ára számos tényezőtől függ, beleértve a méretet, az anyagminőséget, a márkát és a telepítési költségeket. A prémium anyagok, például az alumínium keret vagy az UV-álló háló magasabb árcédulával rendelkezik. A személyre szabott méretek és extra funkciók, mint a szél- és rovarálló tulajdonságok, szintén növelik az árat.

Hol találhatok megbízható szakembert az elhúzható szúnyogháló ajtó telepítéséhez?

A Qjob.hu egy kiváló platform, ahol az online felületen gyorsan és egyszerűen találhat képzett és megbízható szakembereket az elhúzható szúnyogháló ajtó telepítéséhez. A weboldal lehetővé teszi a szakemberek keresését helyileg, valamint az ügyfelek visszajelzéseinek és árajánlatainak összehasonlítását.

Mennyi ideig tart általában az elhúzható szúnyogháló ajtó telepítése?

Az elhúzható szúnyogháló ajtó telepítésének időtartama függ a projekt bonyolultságától és a szakember tapasztalatától. Általában 1-3 óra közötti időtartamra lehet számítani, ami magában foglalja a méretek pontos meghatározását, a keret rögzítését és a háló behelyezését.

Hogyan tudom meghosszabbítani az elhúzható szúnyogháló ajtó élettartamát?

Az elhúzható szúnyogháló ajtó élettartamának meghosszabbítása érdekében rendszeresen tisztítsa meg a hálót lágy szappanos vízzel és puha kefével, hogy eltávolítsa a port és a szennyeződéseket. Kerülje a háló durva kezelését, és győződjön meg arról, hogy a sínrendszer mentes a szennyeződésektől és akadályoktól, amelyek megakadályozhatják a sima működést.

Mik a legfontosabb szempontok az elhúzható szúnyogháló ajtó vásárlása során?

Vásárláskor fontos figyelembe venni a szúnyogháló méretét, anyagát, és a keret stabilitását. A méretek pontos meghatározása, a tartós anyagok, mint az alumínium vagy a fiberglass választása, valamint a megbízható márkák és gyártók termékeinek előnyben részesítése kulcsfontosságú az elégedettség biztosításához.

Barbara, cikk szerzője
Tapasztalt szövegíró
Szövegíró, 2 éves tapasztalattal a háta mögött. Írta ezt az elhuzható szúnyogháló ajtóra című cikket. Alaposan utána járt a témának.

Hagyj megjegyzést