Article Image

Mennyibe kerül egy elhúzható szúnyogháló ajtóra?

Fedezze fel, hogy miért jó befektetés az elhúzható szúnyogháló. Értékelje az ár-érték arányt, a funkciókat és a telepítési költségeket.
Árkalkulátor
Nincs időd böngészni??Árkalkulátor

Gondolkozott már azon, mennyibe kerülne egy elhúzható szúnyogháló ajtóra? A szúnyogháló többet nyújt, mint gondolná. Ez a befektetés nem csupán védelmet biztosít a rovarok ellen, hanem hozzájárul otthona kényelméhez és megjelenéséhez is. Többek között a különböző árakat, anyagokat és telepítési költségeket fogjuk megvizsgálni, hogy Ön a legjobb döntést hozhassa meg!

Gyorsmenü:

Mi az elhúzható szúnyogháló és miért van rá szükség?

Egy olyan speciális eszköz, amit elsősorban a nyári időszakban használunk otthonainkban. Szerepe az, hogy megóvja a belső tereket a rovarok behatolásától, miközben a friss levegő szabadon áramolhat. De vajon miért van szükségünk rá? Első ránézésre talán feleslegesnek tűnhet, de ha közelebbről megnézzük, megértjük, milyen fontos szerepe van.

Az elhúzható szúnyogháló ajtóra alapfunkciói

A következő funkciókat látja el:

  • Rovarvédelem: A legfontosabb feladata, hogy megakadályozza a szúnyogok és más rovarok bejutását az otthonunkba. Így a nyári esték, és éjszakák sokkal kellemesebbek, hiszen nem kell az idegesítő bogarak miatt aggódnunk.
  • Friss levegő: Lehetővé teszi, hogy otthonunkban friss levegő legyen, mégis védve vagyunk a rovaroktól. Hiszen ki ne szeretné a nyári estéken nyitott ablakokkal tölteni az időt?
  • Könnyű kezelhetőség: Egyszerűen használható és könnyen felszerelhető. Az ajtó nyitásához egyszerűen el kell húzni, és már élvezhetjük is a friss levegőt, miközben a szúnyogokat kint tartjuk.

A szúnyogháló ajtóra: miért érdemes befektetni?

Vajon megéri a befektetést? Nézzük meg közelebbről!

  • Minőségi anyagok: Többsége magas minőségű, UV-álló poliészterből készül, ami időjárásálló és hosszú élettartamot biztosít. Az ilyen matériák használatával az árak 15-30 ezer forint között mozognak.
  • Egészségvédelem: Nemcsak a kellemetlen rovarokat tartja távol, de hozzájárul az egészségünk védelméhez is. Hiszen a bogarak számos betegséget terjeszthetnek, mint például a maláriát. Ezért a szúnyoghálók használata különösen fontos azokban a régiókban, ahol ezek a betegségek gyakoriak.
  • Kényelem és esztétikum: Egy jól illeszkedő szúnyogháló nem csak funkcionális, hanem esztétikus is lehet. Sokféle stílusban és színben kaphatóak, így mindenki megtalálhatja a saját ízlésének megfelelőt.

Végső soron tehát a funkcióitól és a minőségétől függ, de egy jól megválasztott termék hosszú távon megtérülő befektetés lehet. Gondoljunk csak bele: mennyit érnek a nyugodt, rovarmentes nyári esték?

Védekezzen a bogaraktól és szúnyogoktól egy elhúzható szúnyogháló segítségével!

Vegye fel a kapcsolatot szakértőinkkel, és találja meg a tökéletes megoldást otthona számára!

  Szakembert keresek

Az elhúzható szúnyogháló árának tényezői

Ha eldöntöttük, hogy szúnyoghálót szeretnénk felszerelni otthonunkba, talán az egyik legfontosabb kérdés, amit fel kell tennünk: mennyibe kerül? Nos, a válasz nem egyszerű, mivel ez számos tényezőtől függ. Lássuk, melyek ezek!

A szúnyogháló anyaga

Az első dolog, amit figyelembe kell vennünk, az az anyaga. A legtöbb háló poliészterből vagy üvegszálból készül, és ezek általában tartósabbak és erősebbek, de drágábbak is. Ezzel szemben a poliészter hálók olcsóbbak, de könnyebben károsodnak.

Az ajtó mérete

Egy másik fontos tényező, ami hatással lehet rá, az az ajtó mérete. Egy nagyobb nyílászáró esetén több anyagra van szükség, ami növeli a költségeket. Emiatt egy nagyobb ajtóhoz tartozó szúnyogháló általában drágább, mint egy kisebbé.

Az elhúzható szúnyoghálók tervezése és gyártása: miért befolyásolja az árat?

A harmadik tényező, amit figyelembe kell vennünk, az a tervezés és gyártás. Egy egyszerűbb kialakítású háló olcsóbb lesz, mint egy összetett, sok részből álló termék. A gyártási folyamat is befolyásolja, mert ha egy szúnyoghálót kézzel készítenek, az általában drágább, mint egy géppel gyártott háló.

Egy egyszerű designú, géppel gyártott 15-30 ezer forint között mozog, míg egy kézzel készített, összetett kialakítású hálóért 30-60 ezer forintot kell fizetnünk.

Az elhúzható szúnyogháló ajtóra különböző típusai és árai

Szúnyogháló típusa

Méretek (cm)

Ár (Ft)

Alumínium keretes

100x215

22.000

Műanyag keretes

100x200

11.000

Alumínium keretes

120x240

25.000

Műanyag keretes

120x240

13.500

A költségek nagymértékben változnak a keret anyagától és a szúnyogháló méretétől függően. Általában az alumínium keretek drágábbak, mint a műanyag keretek, de tartósabbak és ellenállóbbak.

Hogyan válasszuk ki a megfelelő elhúzható szúnyoghálót az ajtónkra?

Lássuk a lépéseket!

A megfelelő méret megválasztása

Első lépésként mérjük le az ajtónkat. Fontos, hogy pontosan tudjuk, mekkora hálóra van szükségünk, hiszen ha túl nagy, nem fog jól illeszkedni, ha pedig túl kicsi, nem fogja megfelelően ellátni a feladatát.

A legjobb anyagok kiválasztása szúnyoghálóra

Ha egy tartósabb, de drágább megoldást szeretnénk, válasszunk üvegszálas hálót. Ha olcsóbban szeretnénk megúszni, és nem zavar, hogy gyakrabban kell cserélnünk a hálót, a poliészter lesz a jó döntés.

Az elhúzható szúnyogháló ajtóra modellek: melyik a legjobb választás?

Számos modell közül választhatunk. A legtöbb esetben az elhúzható a legpraktikusabb választás, hiszen könnyen használható, és jól illeszkedik az ajtókerethez. Azonban vannak más modellek is, például a fix vagy a rolós szúnyogháló, amelyeket érdemes megfontolni, attól függően, milyen igényeink vannak.

Ne hagyja, hogy a rovarok megzavarják a nyugalmát! 

Védje meg az otthonát az elhúzható szúnyogháló ajtóra segítségével!

  Kezdje most!

A szúnyogháló ajtóra telepítésének költségei

Nem csak a háló díjától függ, hanem a telepítés módjától és költségétől is. A telepítési kiadások is sokrétűek lehetnek, többek között attól, hogy magunk végezzük-e a munkát, vagy szakembert bízunk meg vele.

Csináld magad telepítés vs. szakember által végzett telepítés: melyik a jobb?

A "Csináld magad" telepítés egyik legnagyobb előnye, hogy költséghatékony megoldás lehet. Ha van némi kézügyességünk és szabadidőnk, akkor ez lehet a legjobb választás. Viszont, ha nem vagyunk biztosak a képességeinkben, vagy ha nincs időnk rá, érdemes szakembert hívni, aki gyorsan és szakszerűen elvégzi a munkát.

Mennyibe kerül egy szakember által végzett telepítés?

Változó, általában 10.000 és 20.000 forint között mozog, mérettől és anyagtól függően. Fontos, hogy kérjünk ajánlatot több szakembertől is, hogy megtaláljuk a legjobb ár-érték arányt.

Hogyan spórolhatunk a szúnyogháló ajtóra telepítésén?

A legfontosabb, hogy alaposan tervezzük meg a vásárlást és a telepítést. Ha van időnk és kézügyességünk, akkor érdemes saját kezűleg elkészíteni. Egy másik lehetőség a költségek csökkentésére, ha több hálót készíttetünk egyszerre, mert a szakemberek gyakran kedvezményt adnak nagyobb munkák esetén.

Összefoglalva, a szúnyogháló telepítése nem olcsó művelet, de megfelelő tervezéssel és előkészítéssel jelentős összegeket spórolhatunk.

A szúnyogháló ajtóra telepítésének költségei

Telepítés típusa

Munkadíj (óra)

Ár (Ft)

DIY telepítés

1-2

Ingyenes

Szakember által

1-2

5.500

DIY telepítés

2-3

Ingyenes

Szakember által

2-3

8.000

DIY telepítés

3-4

Ingyenes

Szakember által

3-4

15.000

A szúnyogháló ajtóra telepítésének költségei változhatnak a telepítés időtartamától és a szükséges szakértelem szintjétől függően. 

Hol érdemes elhúzható szúnyoghálót vásárolni?

Többféle lehetőség közül választhatunk: vásárolhatunk fizikai boltban, de online is megrendelhetjük a kívánt terméket. Mindkét lehetőségnek megvannak a maga előnyei és hátrányai.

Fizikai boltok vs. online vásárlás: előnyök és hátrányok

A fizikai boltokban vásárlás előnye, hogy a helyszínen megtekinthetjük, sőt meg is tapogathatjuk a terméket, így pontosabb képet kaphatunk arról, hogy milyen minőségű a háló. Az online rendelés legnagyobb előnye viszont az, hogy kényelmes, gyors, és számos modell közül választhatunk.

A legjobb online boltok szúnyogháló vásárlására

Az online vásárlás esetében több webáruházat is érdemes megemlíteni. Az Árukereső.hu-n számos bolt kínálatából választhatunk, de a Jysk.hu és a Praktiker.hu webáruházakban is találhatunk széles felhozatalt.

A legmegbízhatóbb fizikai boltok szúnyogháló ajtóra vásárlására

Fizikai boltok esetében a nagy barkácsáruházak, mint a Bauhaus, a Praktiker vagy az OBI jó választásnak bizonyulhatnak, mivel széles kínálatuk van és szakértői tanácsot is kaphatunk a vásárlás során.

Összefoglalva, a vásárlás helyét érdemes alaposan megválasztani, figyelembe véve a szükségleteinket és a különböző előnyöket és hátrányokat.

Az elhúzható szúnyogháló ajtóra árának összehasonlítása

Pénzbeli különbségek az anyagok minősége, a gyártási folyamat, a márkahírnév, és a telepítési költségek miatt is lehetnek.

Az ár-érték arány elemzése

Az ár-érték arányt mindig figyelembe kell venni vásárláskor, és ez nem azt jelenti, hogy a legolcsóbb terméket kell választanunk, hanem azt, hogy a termék minőségét összehasonlítjuk a költségeivel . Egy magasabb árú szúnyogháló hosszabb élettartamot és jobb minőséget is jelenthet, amely hosszú távon megéri a befektetést.

Melyik a legjobb árú elhúzható szúnyogháló ajtóra a piacon?

A kiválasztása nem könnyű feladat, mivel számos tényezőt kell figyelembe vennünk, beleértve az anyagot, a méretet, a gyártó márkáját és a telepítési költségeket is. Online összehasonlító oldalak, mint az Árukereső.hu segíthetnek a döntésben.

Gyakran ismételt kérdések

Mennyibe kerül egy elhúzható szúnyogháló ajtóra?

Nagyban függ a méretüktől, anyaguktól és a gyártótól. Általában néhány tízezer forinttól néhány százezer forintig terjedhetnek, a fent említett tényezőktől függően.

Milyen tényezők befolyásolják az elhúzható szúnyogháló ajtóra árát?

Számos tényező, ilyenek többek között a szúnyogháló mérete, a választott anyag minősége, a gyártó márkája, a telepítési költségek és az ajtó sajátosságai.

Hol találhatok megbízható helyet az elhúzható szúnyogháló ajtóra vásárlására?

Több online és fizikai üzletben is, például az Árukereső.hu, a Jysk.hu és a Praktiker.hu online áruházakban, valamint a Bauhaus, a Praktiker és az OBI fizikai üzleteiben is széles választékot találhatunk.

Mi a tapasztalat az elhúzható szúnyogháló ajtóra telepítésével a Qjob.hu-n?

A Qjob.hu egy népszerű online platform, ahol szakembereket lehet találni, szúnyoghálók telepítésére is. 

Összefoglaló és következtetések 

Az elhúzható szúnyoghálók fontos szerepet játszanak az otthonaink kényelmében. Az áruk számos tényezőtől függ, beleértve az anyagot, a méretet, a gyártót és a telepítési költségeket. Általánosságban elmondható, hogy pár tízezer forinttól néhány százezer forintig terjednek.

Kiválasztásakor érdemes figyelembe venni a szükséges méretet, a kívánt matériát és a tervezett telepítési módot. Továbbá, a megvétel helyének kiválasztása is befolyásolhatja a végső költségeket, különösen, ha fizikai boltban vagy online vásárolunk.

Végül pedig, az elhúzható szúnyogháló ajtóra árának összehasonlítása más termékekkel és márkákkal segíthet meghozni a legjobb döntést. Ezzel biztosítva, hogy a befektetésünk értéket teremt, és hosszú távon kiszűri a nem kívánt rovarokat otthonunkból.

Szeretne többet megtudni az elhúzható szúnyogháló ajtóra árról és telepítéséről?

Kérjen segítséget szakértőktől, és lépjen egy lépést közelebb a rovarmentes otthonához!

Barbara, cikk szerzője
Tapasztalt szövegíró
Szövegíró, 2 éves tapasztalattal a háta mögött. Írta ezt az elhuzható szúnyogháló ajtóra című cikket. Alaposan utána járt a témának.

Hagyj megjegyzést