Article Image

Mennyibe kerül a szúnyoghálós redőny?

A legfrissebb információk a szúnyoghálós redőnyök piaci áráról és azoknak az előnyöknek, amelyekkel otthonodat véded.
Árkalkulátor
Nincs időd böngészni??Árkalkulátor

Gondolkodtál már azon, mennyibe kerül egy szúnyoghálós redőny? Ebben a cikkben információkkal szolgálunk az aktuális piaci árakról és részletesen bemutatjuk azokat az előnyöket, amelyeket egy ilyen beruházásnak köszönhetünk. Ne hagyd ki ezt a hasznos bevezetést!    

Gyorsmenü:

Miért válasszuk a szúnyoghálós redőnyt?

A szúnyoghálós redőnyök Magyarországon, sőt Európa szerte egyre népszerűbbek, a miérteknek az alábbiakban jártunk utána.

Az előnyök

Következzen a két legfontosabb hasznos jellemző:

Higiénikus és egészséges megoldás

Jó idő esetén, főleg nyáron, amikor az ablakokat nyitva tartjuk a friss levegő érdekében, számos rovar, köztük szúnyogok, legyek és egyéb apró szennyeződések hatolhatnak be a lakásba. Ez nemcsak bosszantó, de az esetleges rovarcsípések az egészségünkre is veszélyesek lehetnek, azonban szúnyoghálóval meg tudjuk őrizni otthonunk higiénikus környezetét.

Esztétikus és praktikus kialakítás

Míg a szúnyoghálók elsődleges célja a rovarok távoltartása, redőnnyel kombinálva pedig  esztétikai értékkel is bírnak. A modern tervezésű redőnyök tökéletesen illeszkednek a legtöbb ablakhoz, és különböző színek és anyagok állnak rendelkezésünkre. A széles választék lehetővé teszi, hogy megtaláljuk azt, ami a legjobban illik otthonunk stílusához. Tehát, ha olyan megoldást szeretnénk, amely egyszerre védi az egészségünket és stílusosan illeszkedik otthonunkhoz, a szúnyoghálós redőnyök kiváló választásnak bizonyulnak.

Milyen típusú szúnyoghálós redőnyök közül választhatunk?

A szúnyoghálós redőnyök különféle változatai más-más igényeknek felelnek meg, az alábbiakban részletesen bemutatjuk a legnépszerűbbeket, hogy könnyebben megtaláld a számodra tökéletes megoldást.

Fix szúnyoghálós redőny

A fix szúnyoghálós redőnyök, ahogyan a nevük is mutatja, állandó, rögzített kialakításúak. Ideálisak olyan helyiségekben, ahol az ablakot ritkán nyitjuk ki, például a pincében vagy a padláson.

  • Előnyök: Állandó védelem a rovarok ellen, alacsony karbantartási igény, és általában költséghatékonyabb, mint a többi típus.
  • Hátrányok: Kevesebb rugalmasság az ablak használatában, nem annyira esztétikus, mint a mozgatható modellek.
  • Ár: 10.000-tól 25.000 forintig.

 Tolószúnyoghálós redőny

A tolószúnyoghálós redőnyök kiválóan alkalmasak nagyobb ablakfelületekhez, mint például a terasz- vagy erkélyajtók. Könnyedén eltolhatók, így teljes hozzáférést biztosítanak az ajtóhoz vagy ablakhoz.

  • Előnyök: Nagyobb felületekhez ideális, könnyen használható, és a modern kivitelezésű változatok esztétikusak is.
  • Hátrányok: Az összeszerelés és a telepítés bonyolultabb, mint a fix modelleknél.
  • Ár: 20.000-tól 40.000 forintig.

Rolós szúnyoghálós redőny

A rolós változat a legmodernebb és leggyakrabban választott szúnyoghálós redőny. Fel- és letekerhető funkciójával kényelmes használatot biztosít, miközben tökéletes védelmet nyújt a rovarok ellen.

  • Előnyök: Könnyű használat, kiválóan alkalmas gyakran használt ablakokhoz, és a legtöbb modell UV-álló anyagból készül, így hosszú élettartamú.
  • Hátrányok: Általában drágább, mint a többi típus, és rendszeres karbantartást igényel.
  • Ár: 25.000-tól 50.000 forintig.

Tehát, legyen szó bármilyen igényről vagy költségvetésről, a piacon megtalálható a tökéletes szúnyoghálós redőny mindenki számára. Az a lényeg, hogy mérlegeljük az előnyöket és hátrányokat, és keressük meg azt, ami a legjobban megfelel az elvárásainknak.

Hogyan határozzuk meg a szükséges méreteket?

Az redőny beszerzése előtt kulcsfontosságú a pontos méretek megállapítása. Gyakran a redőnyös szakember méri fel az adott nyílászárót, így biztosak lehetünk a precizitásban, de útmutatást is kérhetünk a saját magunk általi felméréshez. A helytelen méretű redőny nemcsak esztétikailag lehet zavaró, de a kívánt védelmet sem nyújtja a rovarok ellen. De hogyan mérjünk pontosan?

Az ablakok és ajtók méretének mérési technikái

Mindenekelőtt szükségünk lesz egy mérőszalagra vagy digitális eszközre a méretek rögzítéséhez. 

  • Az ablak szélességének mérése: Mérjük le az ablak vagy ajtó keretének két szélét. Mindkét oldalon, kb. 10 cm-rel az ablakkeret felett kezdjük a mérést és azonos távolságban az ablak aljától fejezzük be. 
  • A magasság mérése: Hasonlóan járjunk el, kezdjük a bal felső saroktól és mérjünk a jobb alsó sarkig.
  • Ellenőrzés: A legjobb, ha mindkét mérést kétszer elvégezzük, hogy biztosak legyünk a pontosságban.

A megfelelő méret fontossága

  • Maximális védelem: Egy jól illeszkedő redőny biztosítja, hogy ne legyenek rések vagy nyílások, amin keresztül a rovarok behatolhatnak.
  • Energiatakarékosság: A tökéletesen illeszkedő redőny nemcsak a rovaroktól, de a hőtől és hidegtől is védi otthonunkat, csökkentve ezzel a fűtési és hűtési költségeket.
  • Esztétika: Egy helyesen méretezett redőny esztétikailag is vonzóbb és professzionálisabb megjelenést kölcsönöz a lakásnak vagy háznak.

Tehát a méretek pontos meghatározása nemcsak a rovarok elleni védelem szempontjából fontos, hanem otthonunk általános kényelme és esztétikája szempontjából is. Egy kis előzetes tervezéssel és gondossággal biztosíthatjuk, hogy a választott redőny tökéletesen illeszkedik otthonunkhoz.

A szúnyoghálós redőny ára

A szúnyoghálós redőnyök ára az anyag, a méret, a márka és a beszerelés módja szerint alakul.

Fix szúnyoghálós redőny: Ezek a legegyszerűbb modellek, amelyek fixen, rögzítve vannak az ablakhoz vagy ajtóhoz. A szélesebb ablakokhoz vagy ajtókhoz azonban nem mindig ideálisak.

  • Ár: 12.000 - 20.000 forint között változik mérettől és anyagtól függően.

Tolószúnyoghálós redőny: Nagyobb ablakfelületekhez, különösen terasz- vagy erkélyajtókhoz tökéletesek. Modern megjelenést biztosítanak és könnyedén mozgathatók.

  • Ár: 25.000 - 40.000 forint között rendelhető a modelltől és mérettől függően.

Rolós szúnyoghálós redőny: A legnépszerűbbek a kategóriában. Fel- és letekerhető funkciójukkal kényelmes használatot és modern megjelenést biztosítanak.

  • Ár: 30.000-tól 50.000 forint alakul, az anyagok minőségétől és a méretektől függően. 

Beszerelés: A telepítés költségeivel is számolni kell. A legtöbb szakember óradíj alapján dolgozik, ezt előre meg kell tudakolni.

  • Ár: 5.000 - 10.000 forint között, óránként. A telepítés időtartama a redőny típusától és a helyiségek számától függ.

Szúnyoghálós redőnytípusok és az átlagos árak

Redőny típusa

Méret (szélesség x magasság)

Átlagos Ár (Ft)

Fix szúnyoghálós 

100cm x 150cm

20.000

Tolószúnyoghálós

100cm x 150cm

30.000

Rolós szúnyoghálós

100cm x 150cm

25.000

Fix, dupla méretű

200cm x 150cm

30.000

Toló, dupla méretű

200cm x 150cm

35.000

Rolós, dupla méretű

200cm x 150cm

45.000

A mellékelt táblázat különböző típusú szúnyoghálós redőnyök átlagos árát és a méreteket mutatja. A konkrét árak változhatnak a gyártó, anyag és egyéb tényezők alapján.

Az árkialakítás szempontjai

A szúnyoghálós redőny vásárlása előtt érdemes tisztában lenni azokkal a tényezőkkel, amelyek az árat befolyásolják. A költségek nemcsak a redőny méretétől vagy típusától függnek, hanem olyan egyéb jellemzőktől is, mint az alapanyagok, az extra funkciók vagy a minőségi tanúsítványok. 

Az alapanyagok

  • Műanyag vs. alumínium: Míg a műanyag olcsóbb és könnyebb, az alumínium tartósabb és ellenállóbb az időjárási viszontagságokkal szemben. Egy alumíniumból készült redőny ára magasabb lehet, mint egy műanyagból készült változaté.
  • Szín és textúra: Az egyedi színű vagy textúrájú redőnyök gyakran drágábbak, mint a standard változatok.
  • Gyártási technológia: A precízen gyártott, magas minőségű szerkezetek ára magasabb lehet a kevésbé bonyolult kialakításokhoz képest.
  • Hozzávetőleges árak: A műanyag redőnyök 10.000 - 25.000 forint között, az alumíniumból készültek 25.000 - 50.000 forintba  kerülnek.

Az extra funkciók költsége

  • Automatizálás: A motoros vagy távirányítós rendszerekkel ellátott redőnyök ára magasabb lehet.
  • UV-védelem: A különleges UV-álló bevonattal rendelkező redőnyök nemcsak a rovarok ellen nyújtanak védelmet, hanem a nap káros sugarai ellen is.
  • Rovarriasztó tulajdonságok: Néhány szúnyoghálós redőny speciális rovarriasztó szerrel van ellátva, ami emeli az árat.
  • Árak: Az extra funkciók hozzáadása 5.000-től 20.000 forintnyi összegbe kerül.

A garancia és a minőségi bizonyítványok

  • Garanciális időszak: A hosszabb garanciával rendelkező termékek általában drágábbak, de hosszú távon megtérülnek.
  • Minőségi tanúsítványok: Azok a redőnyök, amelyek megfelelnek bizonyos iparági vagy környezetvédelmi normáknak, gyakran drágábbak, de jobb minőségűek és tartósabbak.
  • Árak: A magasabb minőségi osztályok és hosszabb garanciaidők 10-30% többletköltséget jelenthetnek.

Összefoglalva, amikor a szúnyoghálós redőnyök árát vizsgáljuk, sok tényezőt kell figyelembe vennünk. Érdemes alaposan tájékozódni és összehasonlítani a különböző lehetőségeket, hogy a legjobb döntést hozzuk meg.

Szúnyoghálós redőny alapanyagok és azok átlagos árai

Anyag

Előnyök

Átlagos Ár/m2 (Ft)

Műanyag  keret

Könnyű, gazdaságos

  5.000

Alumínium keret

Tartós, könnyű

  8.000

Fém háló

Robusztus, hosszú élettartam

  4.000

Üvegszálas háló

Ultrakönnyű, nagy szakítószilárdság

  2.500

PVC háló

Vízálló, UV-álló

  2.000

Rozsdamentes acél háló

Rágcsáló-álló, tartós

  3.000

A fenti táblázatban látható alapanyagok közül az ügyfél választhatja ki a számára legmegfelelőbbet. Az anyagok ára változó az aktuális piaci jellemzők és a beszállítóktól függően. Természetesen átlagos négyzetméterárakról van szó.

A vásárlás folyamata

A szúnyoghálós redőny vásárlása nem csak egy egyszerű beszerzést jelent. Előzetes tájékozódással sok időt, pénzt és fejfájást lehet megspórolni. Most bemutatjuk, hogyan válasszuk ki a legjobb eladót vagy gyártót, és adunk néhány praktikus tippet a megrendeléshez. 

Hogyan válasszuk ki a megfelelő eladót vagy gyártót?

  • Hírnév és visszajelzések: Nézd meg az online értékeléseket, és kérj ajánlásokat ismerősöktől. Egy megbízható gyártó vagy eladó mögött számos pozitív visszajelzés áll.
  • Garancia és szerviz: Érdemes olyan eladót választani, aki hosszabb garanciális időt és helyszíni szervizt kínál.
  • Termékpaletta: Egy széles termékválaszték azt mutatja, hogy az eladó vagy gyártó elkötelezett az ügyfelei iránt és hajlandó a változó igényekhez igazodni.
  • Személyes konzultáció: A legjobb, ha személyesen is felkeresed az eladó boltját vagy a gyártó bemutatótermét, hogy élőben is megtekinthesd a termékeket és konzultálhass a szakértőkkel.

Vásárlási tippek és ajánlások

  • Megfelelő mérés: Mielőtt megvásárolnád a szúnyoghálós redőnyt, győződj meg róla, hogy a nyílászárók pontos mérete került átadásra a gyártónak.
  • Anyagi kérdések: Állapodj meg előre az eladóval minden költségről, beleértve a telepítési díjakat is, így elkerülheted a nem várt kiadásokat.
  • Kipróbálás: Ha lehetséges, próbáld ki a terméket vásárlás előtt. Tekintsd meg az anyagát, próbáld ki, mennyire könnyű a használata.

A telepítés

Amikor már beszerezted a tökéletes szúnyoghálós redőnyt, az egyik legfontosabb lépés következik: a felszerelés. Nem mindegy, hogyan és milyen eszközökkel végzed el ezt a feladatot, mert a megfelelő telepítés növeli a termék élettartamát és funkcionalitását.

Szükséges eszközök és anyagok:

  • Mérőszalag és ceruza: A pontos méretezéshez.
  • Fúró és csavarok: A redőny rögzítéséhez az ablak vagy ajtó köré.
  • Vízmérték: A tökéletesen vízszintes telepítéshez.
  • Olló vagy kés: A háló méretre vágásához, ha szükséges.
  • Rögzítőelemek: A redőny szoros és biztonságos rögzítéséhez.

Ne felejtsd el a gyártó utasításait követni, melyek gyakran tartalmaznak specifikus tartozékokat, amelyeket a telepítés során használni kell.

DIY (csináld magad) vs. szakember: melyiket válasszuk?

DIY: Ha van némi kézügyességed és szereted a barkácsolást, megpróbálhatod saját kezűleg is felszerelni a redőnyt. Ugyanakkor, győződj meg róla, hogy pontosan kövesd a gyártói utasításokat, és rendelkezésre álljanak a megfelelő eszközök.

Szakember: Ha nem vagy biztos a képességeidben, vagy egyszerűen időt akarsz spórolni, érdemes szakembert hívni a munkához. Bár ez többe kerül, azonban garantált a profi és tartós végeredmény.

A választás tehát a te kezedben van. Ha időt és energiát szeretnél megtakarítani, és biztos akarsz lenni a minőségben, mindenképpen szakembert bízz meg. Viszont ha szívesen barkácsolsz és rendelkezésre állnak a szükséges eszközök, nyugodtan próbáld meg magad!

Összefoglalás

Az egészséges és kényelmes otthon megteremtése során a szúnyoghálós redőny fontos szerepet játszik. Nem csupán a nyári rovarinváziótól óv meg minket, hanem esztétikai értékével is hozzájárul otthonunkhoz. A megfelelő redőny kiválasztása és felszerelése nem kis feladat, de reméljük, ezzel a cikkel könnyebbé tettük a döntésed.

Fontos emlékezni az alábbi kulcspontokra:

  • Mérés és méretezés: Egy jól illeszkedő redőny alapja a pontos mérés. 
  • Típusok ismerete: Ismerd meg a különböző szúnyoghálós redőnytípusokat, hogy a számodra legjobbat megtaláld.
  • Árak és költségek: Bár az ár fontos szempont, ne hagyd, hogy csupán ez befolyásolja a döntésedet. A minőséget és a garanciát se feledd!
  • Telepítés: Akár saját magad végzed, akár szakembert bízol meg a szereléssel, győződj meg róla, hogy a munka precízen és szakszerűen történjen.
  • Gyakori problémák megelőzése: Legyen szó illeszkedési problémákról vagy egyéb buktatókról, a gondos előkészületek és a szakértelem csökkenti a kockázatokat.

Végül, de nem utolsósorban, érdemes időt és energiát fektetni a tökéletes szúnyoghálós redőny kiválasztásába. Hiszen egy jól választott redőny nem csupán a rovaroktól védi otthonodat, hanem hosszú távon növeli annak értékét is. Sok sikert kívánunk a megvalósításhoz!

Gyakran Ismételt Kérdések 

Mennyibe kerül egy átlagos méretű ablakra a szúnyoghálós redőny?

Az ár függ az adott típus gyártójától és a felhasznált anyagoktól. Általánosságban az árak 10.000 Ft-tól 50.000 Ft-ig terjednek egy átlagos méretű ablakra, de érdemes több helyről begyűjteni árajánlatokat.

Mi befolyásolja leginkább az árat?

Ezek a következők: a kiválasztott anyag minősége, a redőny mérete, kivitelezése és az esetleges extra funkciók. Továbbá az esetleges minőségi bizonyítványok és a garanciális feltételek is hozzáadódnak az árhoz.

Mennyibe kerül a telepítés szakember által?

A szakemberek munkadíja eltérő, azonban egy nyílászáróra a szúnyogháló felszerelése átlagosan 5000 - 10.000 forintba kerül. A Qjob.hu oldalon könnyen találhatunk megbízható szakembereket, akik a szükséges munkákat gyorsan és hatékonyan elvégzik, a platformon árajánlatot is kérhetünk tőlük és megtekinthetjük az értékeléseiket.

Szövegíró, 2 éves tapasztalattal a háta mögött. Írta ezt a szúnyoghálós redőny ár című cikket. Alaposan utána járt a témának.

Hagyj megjegyzést