Article Image

Mennyibe kerülnek a matt cserepeslemezek?

Ismerje meg a matt cserepeslemez árak különféle tényezőit és fontos szempontjait. Tudjon meg többet a cserepeslemez vásárlás kulcsfontosságú aspektusairól!
Árkalkulátor
Nincs időd böngészni??Árkalkulátor

Kíváncsi arra, hogy mennyit kellene költenie a matt cserepeslemezre? Ismerje meg velünk, hogy milyen tényezők határozzák meg a cserepeslemez árát! Legyen szó a minőségről, az anyagokról vagy a gyártóról, mindent megvizsgálunk, hogy tisztán láthasson a költségek között.

Tetőfedő Szakembereink

Összegyűjtöttünk minden céget és magán szakembert, akik tetőfedési szolgáltatásokat kínálnak, egyetlen helyen. Válaszoljon néhány kérdésre, hogy megtalálja az Önhöz legközelebbi szakembereket, akik képesek lesznek segíteni a projektjén.

Szakemberek Listája

Gyors menü:

Általánosságban a matt cserepeslemez árakról

Szóval tervezzük a házunk tetőszerkezetének felújítását, vagy éppen új tetőt építjük? Ezek izgalmas idők, de minden bizonnyal számos kérdés merül fel bennünk. Például, mennyi pénzt szánjunk a tetőanyagra? Különböző lehetőségek közül választhatunk, mint például a hagyományos cserép, a cserepeslemez, amennyiben cserepeslemez mellett döntünk, akkor hazánkban a legdivatosabb a matt bevonatú cserepeslemez. De mennyibe kerül egy matt cserepeslemez, milyen színekben kapható? Nézzük!

Hasonlítsd össze a közeledben lévő tetőfedők árait
 

Magyarországon elérhető matt cserepeslemez márkák árai

Márka

Méret (mm)

Szín

Ár (Ft)

ZEN cserepeslemez

1195 mm

Matt antracit szürke

3.000 + ÁFA

BRAVO NORDIC

2160 mm

Matt barna

16.990/db

"Rózi" moduláris cserepeslemez

1212 mm

Matt vörös

4.700 + ÁFA

REN cserepeslemez

1192 mm

Matt szürke

2.514 + ÁFA

Element cserepeslemez

1195 mm

Matt

3.745 + ÁFA

Ebben a táblázatban azok a matt cserepeslemez márkák és árak találhatók, amelyek a megadott oldalon találhatóak és Magyarországon elérhetőek. Az árak forintban vannak megadva és tájékoztató jellegűek. Az üres méret mező azt jelenti, hogy az adott információ nem áll rendelkezésre vagy több méret is elérhető.

Miért fontos a cserepeslemez vásárlásnál a költségvetés?

Nem titok, hogy a családi házak tetőfelújításnál vagy -építésnél nagy költségekre számíthatunk. Számos tényező befolyásolja a végső árat, többek között a választott anyagok, a munkaerő költsége, a tető mérete és formája. Ezenkívül a tartósság és az esztétika is fontos szerepet játszik a döntésben.

Nézzük a matt cserepeslemezt, amely az elmúlt években egyre népszerűbbé vált. Ez az anyag kitűnő hőszigetelést és tartósságot biztosít, miközben modern és esztétikus megjelenést kölcsönöz a háznak. A matt cserepeslemez árai általában 2.500 és 3.500 Ft között mozognak m2-enként, de ez az összeg eltérő lehet a gyártótól, a színétől és az anyagminőségétől függően.

A költségvetés pedig fontos szerepet játszik a döntésben, mert meghatározza, mennyit tudunk és mennyit szeretnénk elkölteni a tetőnkre. Az ár fontos, de nem szabad megfeledkeznünk a minőségről és a tartósságról sem. Vegyük figyelembe, hogy a jó minőségű cserepeslemez hosszú távon megtérülő befektetés lehet, mivel csökkentheti a hőveszteséget és javíthatja otthonunk energiahatekonyságát.

Tehát, mielőtt elkezdenénk a tetőfelújítást vagy építést, fontos, hogy alaposan tájékozódjunk, hasonlítsuk össze a különböző anyagokat és árakat, és meghatározzuk költségvetésünket. Ez segít abban, hogy átgondolt, alapos döntést hozhassunk.

Miért válasszuk a matt cserepeslemezt?

A családi házak tetőfedésnék tetőfedő anyag kiválasztása nagy döntés. Különösen igaz ez, ha az épületünk tetőszerkezetének felújítása vagy egy teljesen új épület építése a feladat. De miért válasszuk a matt cserepeslemezt?

A matt cserepeslemez jellemzői

A matt cserepeslemez, mint az a nevéből is adódik, egy speciális feldolgozással készült cserepeslemez. A matt felület javítja a termék esztétikai tulajdonságait, miközben tartósságában és időjárásállóságában is kiemelkedik. A matt cserepeslemezek árai m2-enként általában 2.500 és 4.000 Ft között mozognak, attól függően, hogy milyen típusú cserepeslemezt választunk.

Matt cserepeslemez előnyei és pozitív jellemzői

Előny/Jellemző

Leírás

Példa alkalmazásra

UV-állóság

Az UV sugárzás kevésbé károsítja a matt bevonatot

Hosszú távú használat

Alacsony fényvisszaverés

Kevesebb fényt ver vissza, így esztétikusabb környezetben

Lakóövezetek, kertek

Karbantartás

Könnyen tisztítható és karbantartható

Rendszeres használat mellett

Stílusos megjelenés

Modern és elegáns megjelenést kölcsönöz az épületnek

Modern épületek, lakóházak

Időjárás-ellenálló

Jobban ellenáll az időjárás viszontagságainak

Kültéri használat

Tartósság

Általában hosszabb élettartammal rendelkezik a fényes változatokhoz képest

Nagy forgalmú épületek, ipari alkalmazások

Az ilyen típusú lemezek különösen ajánlottak olyan alkalmazásokhoz, ahol a tartósság, az esztétika és az időjárás-ellenállóság kulcsfontosságú.

Esztétika és tartósság: mi teszi népszerűvé a matt cserepeslemezt?

A matt hatás modern és elegáns megjelenést kölcsönöz az épületnek. Míg a fényes felületek visszaverik a fényt, a matt cserepeslemezek inkább elnyelik azt, ezáltal biztosítva az elegáns és finom megjelenést. Ezenfelül a matt cserepeslemez anyagának különleges kezelése révén rendkívül ellenálló az időjárás viszontagságaival szemben.

Hogyan befolyásolja az épület hőszigetelését?

A tető hőszigetelő képessége elengedhetetlen a kényelmes és energiatakarékos otthon biztosításához. A matt cserepeslemezek kiváló hőszigetelést nyújtanak, ezáltal segítve csökkenteni a fűtési és hűtési költségeket. További előny, hogy a matt felület csökkenti a napfény visszaverődését, így a nyári hónapokban kevésbé melegszik fel a tető.

Matt cserepeslemezek különböző színekben elérhetőek

A legelterjedtebb matt cserepeslemez színek az antracit és a tégla vörös!

Mitől függ az ár?

Ha már meghoztuk a döntést, hogy matt cserepeslemezt szeretnénk vásárolni, érdemes megvizsgálnunk a különböző anyagokat és a minőségi tanúsítványokat, amelyek jelentős mértékben befolyásolhatják a termék árát.

Különböző anyagok, különböző árak

A matt cserepeslemezek gyártásához használt anyagok nagyban befolyásolják a termék végleges árát. Leggyakrabban fémen belül acélból, horgányzott acélból és alumíniumból készülnek a lemezek, de a két anyag között vannak különbségek.

Acél vs. alumínium: melyik a jobb választás?

Az acél anyagból készült cserepeslemezek erősek, tartósak és viszonylag olcsók. Az acélból készült cserepeslemezek ára általában m2-enként 2.500 és 3.500 Ft  között mozog. Ezzel szemben az alumínium cserepeslemezek könnyebbek és ellenállóbbak a korrózióval szemben, de áruk magasabb, általában 3.000 és 4.500 Ft között m2-enként.

Hasonlítsd össze a közeledben lévő tetőfedők árait
 

A minőségi tanúsítványok hatása a cserepeslemez árakra

Nem csak az anyagok, de a termék minősége is nagyban befolyásolja a termék árát. A minőségi tanúsítványok a termék bizonyos tulajdonságait igazolják, például a tartósságot, a színtartósságot vagy a hőszigetelő képességet.

Miért érdemes inkább minőségi matt cserepeslemezt választani?

A tetőfedéshez szükséges minőségi darabok ára magasabb lehet, de hosszú távon megéri a befektetést. Egy jó minőségű cserepeslemez élettartama akár 30 év is lehet, míg a kevésbé minőségi lemezek akár 10-15 éven belül cserére szorulhatnak. Emellett a minőségi cserepeslemezek jobban ellenállnak az időjárás viszontagságainak, és jobb hőszigetelő képességgel rendelkeznek, ami hosszú távon energiaköltséget takaríthat meg.

A gyártók szerepe az árak alakításában

A matt cserepeslemez vásárlásának további fontos szempontja a gyártó és a beszállító választása. Ezen tényezők jelentősen befolyásolhatják a termék árát, valamint a vásárlás egész folyamatát.

Külföldi vs. helyi gyártók: melyiket érdemes választani?

A nemzetközi gyártók termékei gyakran magasabb árúak, mint a helyi gyártóké. Ennek oka lehet a termék magasabb minősége, a márkahírnév vagy akár a szállítási és importköltségek is. Ezzel szemben a helyi gyártók termékei általában olcsóbbak, és könnyebb lehet a szállításuk és a garanciális igények kezelése.

Hogyan befolyásolja a beszállító a cserepeslemez árát?

A beszállítók, akik a termékeket a gyártótól az ügyfelekhez juttatják, szintén jelentősen alakíthatják a cserepeslemez árát. A beszállítók általában hozzáadnak egy felárat a termékekhez, hogy fedezzék a szállítási és az adminisztrációs költségeket, valamint a haszonkulcsot. Ezért érdemes alaposan összehasonlítani a különböző beszállítók ajánlatait, mielőtt döntést hozunk.

Itthon nagyon közkedvelt ez a fajta tetőfedő anyag!

Itthon nagyon közkedvelt ez a fajta tetőfedő anyag!

Szállítási és telepítési költségek

Végül, de nem utolsó sorban, fontos figyelembe venni a szállítási és a telepítési költségeket is, amikor cserepeslemez árakról beszélünk. Ezek a költségek jelentős mértékben hozzáadódhatnak a termék végleges árához.

A szállítás költsége

A szállítás költsége a beszállító és a szállítási távolság függvénye. A szállítási díj általában m2-enként 500 és 1.000 Ft között mozog, de távolabbi helyekre ez az összeg magasabb lehet.

Telepítés munkadíj

A családi házak tetőfedési munkálatok költségei számos tényezőtől függhetnek, ám általánosságban elmondható, hogy nagyjából félmillió forintos nagyságrendű kiadással érdemes számolni.

A telepítés költségei is jelentős mértékben hozzáadódhatnak a cserepeslemez végleges árához. A telepítés díja általában m2-enként 2.000 és 6.000 Ft között mozog, de ez az összeg is függ a munka bonyolultságától és az igénybe vett munkaerő mennyiségétől.

Az építőipari szakemberek díjai is emelkedő tendenciát mutatnak, így pontos árajánlatot meghatározni nem egyszerű feladat. Különösen az építőiparban gyakran tapasztalható, hogy az árak nap mint nap változnak.

Keress helyi tetőfedőket és ellemőrizd az árakat!
 

Cserepeslemez tetőfedés munkadíj és egyéb költségek

Munkafázis

Ár (Ft/m²)

Megjegyzés

Alátétlemez felszerelés

1.600 - 2.000

Anyagköltség nélkül

Cserepeslemez felszerelés

2.500 - 4.000

Cserepeslemez ára nélkül

Bádogozás

3.000 - 5.000

Csatornák, ereszcsatornák stb.

Tetőszerkezet javítása

2.000 - 3.500

Szükség esetén

Szállítás

20.000 - 50.000 Ft/alkalom

-

Ebben a táblázatban a cserepeslemez tetőfedéshez kapcsolódó munkadíjakat és egyéb költségeket találhatja meg. Az árak tájékoztató jellegűek és változhatnak a vállalkozó, a helyszín és az anyagok minősége alapján. Az árak nem tartalmazzák az anyagköltséget, kivéve, ha külön meg van jelölve. A szállítási költség általában alkalmanként van meghatározva és függ a távolságtól, az anyag mennyiségétől és a szállító cég díjszabásától.

Hogyan takaríthatunk meg a szállításon és a telepítésen?

Néhány módszerrel jelentősen csökkenthetőek a szállítási és telepítési költségek. Először is, érdemes összehasonlítani a különböző beszállítók és telepítők ajánlatait, hogy megtaláljuk a legjobb ár-érték arányt. Másodsorban, ha lehetséges, érdemes összevárnunk a rendeléseket, hogy csökkentsük a szállítási költségeket. Végül, ha rendelkezünk a szükséges ismeretekkel és eszközökkel, akár magunk is elvégezhetjük a cserepeslemez telepítését, ezzel további költségeket takarítva meg.

Hogyan találjuk meg a legjobb árat a matt cserepeslemezre?

Miután megvizsgáltuk a matt cserepeslemez árát befolyásoló összes tényezőt, itt az ideje, hogy megnézzük, hogyan találhatjuk meg a legjobb ajánlatot.

A legjobb ár megtalálása a matt cserepeslemezre nem mindig egyszerű feladat, mivel számos tényezőt kell figyelembe venni.

  1. Elsőként érdemes több beszállítótól is árajánlatot kérni, hogy átfogó képet kapjunk a piaci árakról.
  2. Fontos az is, hogy milyen minőségű és vastagságú lemezt választunk, ugyanis ezek jelentősen befolyásolják az árat.
  3. Ne feledjük, hogy az olcsó nem mindig jelent jó minőséget, és hosszú távon a kezdetben olcsóbbnak tűnő termékek gyakran kerülnek többe.
  4. Az online összehasonlító oldalak is hasznosak lehetnek, de a legjobb, ha személyesen is ellátogatunk több szaküzletbe vagy raktárba, ahol szaktanácsot is kaphatunk.
  5. Az árak összevetése mellett fontos figyelembe venni a garanciát és az esetleges szállítási költségeket is.

Az online vásárlás 

Az online vásárlás is egy hatékony eszköz lehet a legjobb árú matt cserepeslemez megtalálásában, és jól kiegészíti az ár-összehasonlításban és szaküzletek látogatásában rejlő lehetőségeket.

Az interneten könnyedén összevethetjük az árakat és a termékek jellemzőit, ráadásul sok webshop időszakos akciókkal és kedvezményekkel is csalogat. Ez nagyban segíthet abban, hogy végül kedvezőbb áron jussunk hozzá a kívánt lemezhez.

Viszont az online térben nehezebb megállapítani a termék tényleges minőségét, és előfordulhat, hogy a kapott termék nem felel meg a leírásban foglaltaknak.

Továbbá a szállítási költségek is gyakran hozzáadódnak az alapárhoz, ezért érdemes ezt is figyelembe venni, amikor a legjobb árat próbáljuk megtalálni.

Gyakran Ismételt Kérdések

Mennyibe kerül a matt cserepeslemez m2-enként?

A matt cserepeslemez ára számos tényezőtől függ, beleértve az anyagot, a gyártót és a szállítási költségeket. Általánosságban elmondható, hogy a m2-enkénti ár 1.500 és 4.000 forint között mozog.

Melyik a legjobb matt cserepeslemez a piacon?

A legjobb cserepeslemez kiválasztása szubjektív, mivel az a felhasználó igényeitől és költségvetésétől függ. Azonban, népszerű választások közé tartozik az acél és az alumínium matt cserepeslemezek, mivel ezek tartósak és időtállóak.

Hol találhatók meg a legjobb árak a matt cserepeslemezekre?

A legjobb árak megtalálásához érdemes összehasonlítani a különböző gyártók és beszállítók ajánlatait, beleértve az online és offline ajánlatokat. Az Qjob.hu oldalon is találhatóak cserepeslemez árak, valamint számos más építőanyag és szolgáltatás.

Milyen költségek merülhetnek fel a matt cserepeslemez telepítése során?

A telepítés költségei a munka bonyolultságától és a szükséges munkaerő mennyiségétől függnek. Általában a m2-enkénti díj 1.000 és 2.000 Ft között mozog, de ez az összeg magasabb lehet, ha a munka bonyolultabb vagy ha speciális eszközökre van szükség.

Kérj ingyenes ajánlatot egyszerre több helyi tetőfedőtől!
 

Összefoglalás és záró gondolatok

Miután alaposan körbejártuk a témakört, fontos összefoglalni a legfontosabb szempontokat, amelyeket érdemes figyelembe venni a vásárláskor.

Fontos szempontok vásárláskor

Először is, mindig figyeljünk a cserepeslemez anyagára és minőségére. Emellett a minőségi tanúsítványok is fontos szerepet játszanak a termék élettartamában és teljesítményében.

Másodszor, ne feledkezzünk meg a szállítási és telepítési költségekről. Ezek gyakran növelik a végleges költséget, ezért fontos, hogy számoljunk velük a költségvetésünkben.

Végül, de nem utolsósorban, érdemes összehasonlítani a különböző gyártók és beszállítók árait. Az interneten számos weboldal található, ahol összehasonlíthatjuk a különböző ajánlatokat.

A jövőbeli trendek a cserepeslemez árakban

A cserepeslemez árak várhatóan a jövőben is változni fognak a nyersanyagárak, a gyártási költségek és a piaci kereslet változásai miatt. Ezért érdemes naprakészen tartani magunkat a legújabb trendekről és változásokról

Barbara, cikk szerzője
Tapasztalt szövegíró
Szövegíró, 2 éves tapasztalattal a háta mögött. Írta ezt a matt cserepeslemez árak című cikket. Alaposan utána járt a témának.

Hagyj megjegyzést