Article Image

Mennyibe kerül egy személyes edző?

A személyi edzők általános díja 3.000 - 6.500 Ft/alkalom. Ha speciális edzésre vagy versenyfelkészítésre van szükségünk, ez az ár a 7.800 - 9.100 Ft-ot is elérheti.
Árkalkulátor
Nincs időd böngészni??Árkalkulátor

Az egészséges életmódhoz, a jó közérzethez, ép testhez és lélekhez elengedhetetlen a megfelelő testmozgás. Erre manapság már nagyon sok lehetőségünk van (amikor a vírushelyzet éppen engedi). Mehetünk edzőterembe, elmehetünk futni a szabadba, járhatunk csoportos órákra vagy éppen fogadhatunk személyi edzőt is. Ha személyre szabott edzéstervet, 100%-os fókuszáltságot szeretnénk, akkor a személyi ed2ző a tökéletes választás a számunkra. Hiszen ő nem csak iránymutatást ad, de motivál, inspirál és hatalmas lelki támogatást is nyújt a fejlődés során!

Honnan tudjuk a személyi edző árakat

Van egy álom alakod?

Keress egy személyi edzőt a céljaid eléréséhez!

Szolgáltalás megrendelése

Tartalomjegyzék

1. Milyen személyi edző árakkal találkozhatunk manapság?

Magyarországon a személyi edzés árak 2.600 Ft-tól kezdve egészen 6.500-7.800 Ft-on át, 13.000 Ft-os nagyságrendet is elérhetik. Ennek oka pedig egészen egyszerű. Nem mindegy, melyik régióban, településen és milyen típusú, képzettségű és hírnevű személyi edzővel szeretnénk dolgozni.

Az árak változásai annak függvényében, milyen típusú személyi edzésen szeretnénk részt venni

Az árak változásai annak függvényében, milyen típusú személyi edzésen szeretnénk részt venni

Ha az átlagos árakat nézzük, akkor azt tudjuk mondani, hogy kisebb településeken már 2.600-5.200 Ft/óra közötti a személyi edzők költsége. Általában ugyanakkor ezek a szakemberek az általános edzésterveket részesítik előnyben, ugyanis sokszor nincs olyan terem, ahol megfelelő eszközpark állnak az edző rendelkezésére a specifikusabb edzéstípusok megtartására (jumping, kangoo, TRX, stb.)

Megyeszékhelyen és a fővárosban ezzel szemben már sokkal magasabb árakkal is találkozhatunk. Ott inkább a 3.900-6.500 Ft/óra az általános egyéni edzés díj.

Ilyen formán alakulnak tehát egy általános személyi edzés árai az ország különböző nagyvárosaiban

Ilyen formán alakulnak tehát egy általános személyi edzés árai az ország különböző nagyvárosaiban

2. Milyen költségek merülhetnek fel a személyi edző árak mellett?

Ha szeretnénk egészségesebbek lenni vagy mozogni és tudatosan figyelni magunkra és ezt privát személyi edzés formájában képzeljük el, akkor a következő költségekkel kell számolnunk egy hónapnyi edzés esetén!

Kiadás típusa

 

Végösszeg

Személyi edzés árak

Heti 2 alkalom, 4.550 Ft/óra

36.400 Ft

Edzőtermi bérlet

1 hónapra: 5.200 Ft

5.200 Ft

Megfelelő cipő

3.900-13.000 Ft

4.000 Ft

2 törölköző

2x700 Ft

2.600 Ft

Megfelelő öltözet

2 felső és 2 nadrág, nők esetén sportmelltartó

10.500 Ft

Fehérjepor

1 nagy kiszerelés

7.800 Ft

A végösszeget, ha megnézzük, 66.500 Ft-ot kapunk, azonban a fent említett listából nem mindenre kell havi rendszerességgel költeni. Az edzés és a terem megfizetése az, ami hónapról hónapra felmerülő költség, ami ezen esetben 41.600 Ft összesen. Míg a cipőt, ruhát, ha egyszer megvesszük, akkor várhatóan pár évig tudjuk használni (attól függ persze, hogy milyen típusú edzéseket végzünk és milyen gyakran, ezáltal mennyire használódnak el a dolgok.)

Személyi edzőt keresel?

Részletezz a kéréseid és személyi edzőt perceken belül!

Szakembert keresek

3. Hogyan határozhatók meg a személyi edző árak?

A legáltalánosabb árképzési módszer az óradíj alapú elszámolás. Ezeket említettük már fentebb is. Ez alapján a személyi edző árak átlagosan 3.900-6.500 Ft között mozognak. Ez azonban nem az egyetlen lehetőség az ár meghatározására.
Egyes személyi edző óradíj helyett programot ajánl. Ez általában 30 naptól 3 hónapig is terjedhet és aztól függően különböző szolgáltatásokat tartalmazhat még az edzés mellett. Ilyen lehet az étrend elkészítése, monitorozása, de különböző edzéstípusok edzéstervbe való beépítése is.

 

Árak

Átlagos ár

5.000 Ft

Minimum ár

2.600 Ft

Maximum ár

13.000 Ft

4. Mi határozza meg a személyi edzők árait?

Ahogy azt korábban is említettük, különböző tényezők befolyásolhatják az edzők díjait. Az egyik legfontosabb az a földrajzi elhelyezkedés és az ebből adódó gazdasági helyzet. Egy 1500 fős kis településen várhatóan elég kevesen fognak 6.500-7.800 Ft-ot fizetni egy órás edzésért, így ott is és a nagyobb városokban is a lakosok költési igényeihez kell igazítaniuk a szakembereknek is áraikat. Ezért lehet az, hogy Budapesten 5.200-10.500 Ft között, míg Kecskeméten 3.250-5.850 Ft között alakulnak a személyi edző árak.

Meet our personal trainers! We help you choose the one who helps you achieve your goals!

Ezek mellett fontos még megemlíteni a szakmai előéletet, képzettséget. Hiszen egy olyan fitness edző, aki most hagyta el az iskolapadot, kevesebbet keres még, mint az a társa, aki 5-10 éves tapasztalattal is rendelkezik. Főleg, ha esetleg különböző rangos versenyekre is felkészített már versenyzőket, akik esetleg meg is nyerték azokat.

Szintén komoly befolyásoló tényező lehet az ismertség nem csak szakmai körökben. Ha az edző tudatosan építi a karrierjét és a közösségi média jelenlétre is kellően figyel, könnyen előfordulhat, hogy a követőinek köszönhetően tesz szert olyan mértékű ismertségre, ami megalapozza az árképzési stratégiáját.

A személyi edző szakmai előélete, tapasztalata nagyban befolyásolhatja az árak alakulását isA személyi edző szakmai előélete, tapasztalata nagyban befolyásolhatja az árak alakulását is

5. Mennyi idő egy átlagos személyi edzés?

Ez teljes mértékben függ az edzés típusától, a edzettségi szinttől, valamint a végső céltól is. Amennyiben az általános egészség a célunk, akkor hetente 2-3 alkalommal a 30-60 perces edzés is már csodákat tesz. Ha azonban versenyre készülünk vagy valamilyen komolyabb megmérettetésre, elég kevés lesz ez az edzésmennyiség.

6. Milyen alternatív lehetőségek vannak olyan esetben, mint a Covid-19 vírushelyzet?

Ha egy edzőtől elvesszük az eszközeit, tart saját testsúlyos edzést. Ha kitiltjuk a teremből, edz a szabadban. Ha ott sem lehet lehetősége rá, megtartja online az órákat. Ez a fajta rugalmasság és alkalmazkodó képesség az egyik legfontosabb a személyi edzők esetében. Hiszen számtalan célt kell segíteniük elérni az annál is változatosabb személyiségtípusoknak és edzettségi szinttel rendelkező embereknek. Ezért találkozhatunk online személyi edző hirdetésével a közösségi médiában. Hiszen annak ellenére, hogy nem lehetünk egy légtérben, míg így is nagyon sok mindenben tudnak segíteni.

Jelentkezz be online edzésre!

7. Miért van egyáltalán szükségünk személyi edzésre?

A személyi edzés előnyei között elég sok pontot fel tudunk sorolni. Célzottan ránk fókuszál, nem oszlik meg a figyelme a csoport többi tagja között. Specifikus gyakorlatokat végeztet velünk úgy, hogy az a számunkra a lehető leghatékonyabb legyen. A személyi edző árak általában nem csak magát az edzést tartalmazzák, de étrendet is kaphatunk mellé, ami még hatékonyabbá teheti az edzést, ezáltal a céljaink elérését.

Személyi edzővel edzeni gyorsabb, biztonságosabb és szórakoztatóbb, mint egyedül

Sok esetben, ha egyszer megmutatnak egy gyakorlatot, azt utána mi magunk is meg tudjuk csinálni helyesen, nincs szükség a felügyeletre. A személyi edző azonban több ennél. Motivál, hogy ne hagyjuk abba 10 gyakorlatnál, csak azért, mert azt érezzük, ennyit bírtunk. Ő látja, hogy van még bennünk 2 gyakorlat, megcsináltatja. Ezáltal feszegetjük a saját határainkat, azonban ettől leszünk jobbak és jobbak. Ettől fogunk fejlődni.

A gyakorlat elsajátításához, helyes kivitelezéséhez elengedhetetlen a kezdetben a szakmai segítségA gyakorlat elsajátításához, helyes kivitelezéséhez elengedhetetlen a kezdetben a szakmai segítség

8. Csoportos óra vagy edzés személyi edzővel?

Ha csak mozogni, sportolni szeretnénk, akkor nem muszáj rögtön személyi edzést választani. A legtöbb helyen elég különböző csoportos órákkal is találkozhatunk. Ezek változatosan mozgatnak át bennünket, de egy dolog közös mindegyikben: a mozgás és annak jótékony hatásai.

A csoportos órák között is rengetegféle közül válogathatunk, így mindenki megtalálhatja azt, ami a leginkább tetszik neki. Választhatunk olyat, ahol táncolva égetjük a kalóriákat mondjuk egy Dance workout-al vagy Zumbával. Ha a fárasztóbb és keményebb edzéseket szeretjük, akkor egy funkcionális edzés lehet a jó választás. Ha azonban a nagyon mozgásos sportokat szeretjük, akkor akár a Jumpingot, akár a Kangoo-t is kipróbálhatjuk, vagy éppen a Spinning lehet a mi sportunk. Ha pedig nyugodt, önmagunkra fókuszáló órát szeretnénk eltölteni, akkor a jóga és a pilates is remek döntés lehet.

9. Hogyan legyek személyi edző?

Ahhoz, hogy valaki személyi edzőként tevékenykedhessen, nem árt, ha rendelkezik valamilyen szintű képzettséggel. Természetesen így is találkozhatunk olyanokkal, akiknek nincs róla papírja, de többé-kevésbé autodidakta módon elsajátították a szakma fortélyait. Ha azonban szeretnénk a képzettséget igazoló dokumentummal is rendelkezni, akkor a következő lehetőségek állnak előttünk!

Felnőttképzési rendszer

Habár az elmúlt pár évben gyökeresen megváltoztak a felnőttképzési rendszerek és az OKJ-s továbbtanulási lehetőség, még így is van esélyünk, hogy ilyen keretek között sajátítsuk el a szakmát. Ezek általában intenzív 3-6 hónapot lefedő képzések, ahol mind elméleti, mind gyakorlati tudást szedhetünk magunkra, leggyakrabban általános témában. Ha szakosodni szeretnénk, ezek után még további képzéseken kell részt vennünk.

Anyagi vonzatát tekintve egy általános edzői képzés 120-200.000 Ft között mozog és a további részképzések is hasonló árakon kezdhetők el.

OKJ-s keretek között

Ma Magyarországon az állam mindenkinek 2 OKJ-s szakma megszerzését biztosítja. Ennek köszönhetően bárki elsajátíthatja egy 2 éves, elméleti és gyakorlati oktatásra egyaránt fókuszáló képzés keretében a szakmai alapjait. Amennyiben mind a 2 ingyenes képzési lehetőséggel is éltünk már, a fentiekhez hasonló áron, 156-260.000 Ft-ért végezhetjük el a tanfolyamot.

Egyetemi képzéssel

Ha egyetemen szeretnénk megtanulni a szakma legmélyebb tudását, akkor a testnevelési szakos tanárképző lehet a legjobb választás. Ott olyan átfogó és mély tudásra, gyakorlati tapasztalatra tehetünk szert, aminek köszönhetően hatékonyan és biztonságosan tarthatjuk majd a foglalkozásokat. Amennyiben kifogytunk az állami félévekből vagy csak költségtérítéses képzésre vettek fel bennünket, félévente 650.000 Ft-os képzési díjjal kell számolnunk.

10. Hol tudunk személyi edzőt találni?

Manapság, az egészséges életmód fontosságának köszönhetően lassan úton-útfélen találhatunk személyi edzőket, találkozhatunk őket népszerűsítő hirdetésekkel. De mégis, ha nem szeretnénk a véletlenre bízni a legjobb edző megtalálását, hol kereshetjük őket? Tökéletes platform lehet erre a közösségi média, ahol csoportok, oldalak között böngészve válogathatunk vagy éppen a kedvenc edzőtermünkben is megkérdezhetjük, kit ajánlanak számunkra.

Ha azonban egy olyan felületet keresünk, ahol referenciával, ajánlásokkal ellátott edző-gyűjteményt találhatunk, akkor a különböző szakemberkereső portálak lesznek a befutók. Az olyan felületek, mint amilyen a Qjob is.

Keress személyi edzőt a közeledben!

11. Hogyan választhatjuk ki a számunkra tökéletes edzőt?

Amennyiben van egy listánk a potenciális edző jelöltekről, érdemes néhány szempontot figyelembe venni a választás előtt.
•    Költségtényezők: Mennyire tudjuk megfizetni mind az edző, mind a terembérletet, ahol az edzéseket tartja?
•    Szimpatizálás: Mennyire tűnik szimpatikusnak az illető?
•    Képzettség: Milyen igazoló dokumentumokkal rendelkezik? (Tudjuk, nem minden a papír, de nem árt, ha tudjuk, hogy egy-egy rosszul kivitelezett gyakorlattal maradandó és életre szóló sérüléseket is szerezhetünk. Így jó, ha az edző tisztában van a helyes kivitelezéssel.)
•    Szakmai életút: Vett már részt különböző versenyeken? Nyert esetleg? Vagy készített már fel sikeresen valakit egy-egy megmérettetésre?
•    Sportág, edzéstípus szerint: Milyen órát tart? Milyen típusú edzéseken lehet részt venni?

Választhatunk speciális edzéstípus szerinti trénert is!Választhatunk speciális edzéstípus szerinti trénert is!

Ha pedig a tökéletes edző kiválasztásánál tartunk, fontos megemlítenünk, hogy ne az alapján hozzunk elhamarkodott döntést, hogy milyen formában van az edző! Hiszen sokan nem azért választják ezt a hivatást, hogy villogtathassák a 8 kockájukat vagy a bicepszüket a teremben, hanem, hogy tényleg segítsenek. Ez pedig sokszor a saját testük építésének rovására megy. Mint a legtöbb szakmai képviselői esetében is. Nem véletlen szoktuk mondani, hogy az ács házán is lyukas a tető vagy a burkoló fürdőjében is leugrott két csempe.

A különböző edzéstípusok és azok általános árai

Ahhoz, hogy tudjuk, milyen edzésen szeretnénk részt venni, fontos, hogy azzal is tisztában legyünk, hogy milyen lehetőségeink vannak. A következő táblázatban összegyűjtöttük a legnépszerűbb személyi edzés árlista elemeit a különböző mozgástípusok függvényében.

Edzéstípus

Óradíj

Box személyi edzés

3.250 - 7.800 Ft/alkalom

Thai box személyi edzés

3.250 - 7.800 Ft/alkalom

Kick box személyi edzés

3.250 - 7.800 Ft/alkalom

Krav maga személyi edzés

3.250 - 7.800 Ft/alkalom

MMA személyi edzés

3.250 - 7.800 Ft/alkalom

TRX személyi edzés

1.950 - 5.850 Ft/alkalom

Női fitness

2.910 - 5.200 Ft/alkalom

Futó személyi edzés

2.910 - 7.800 Ft/alkalom

Funkcionális edzés

2.470 - 7.150 Ft/alkalom

Jóga edzés

2.100 - 5.200 Ft/alkalom

Tudod, hogy milyen edzést szeretnél?

Kérj személyre szabott árajánlatot egy közeledben tevékenykedő szakembertől!

INGYENES árajánlatkérés itt

12. Hogy tudunk spórolni a személyi edző árakon?

Eldöntöttük, hogy vállaljuk a személyi edzést és az azzal járó költségeket. Azonban mindannyian pénzből élünk, a havi 39-65.000 Ft-os költség sokakat megviselhet, így érthető, hogy szeretnénk rajta spórolni egy kicsit. De, hogyan lehetséges ez?

1.    Kevesebb személyi edzés, több önálló gyakorlat!

Az egyik legkönnyebben kivitelezhető spórolási trükk a személyi edzővel való foglalkozások számának csökkentése. Az első edzéseken, ha elsajátítjuk a helyes gyakorlatokat, elég lehet a heti 1-szeri edzés profi segítséggel. A többi alkalommal pedig akár magunkban végezhetjük a feladatokat, akár helyettesíthetjük a konditermi edzést futással, kerékpározással.

2.    Kiscsoportos edzés az egyszemélyes helyett!

A másik módszer, ha spórolni szeretnénk, hogy szólunk a barátainknak, barátnőinknek és együtt edzünk. Így sok esetben kaphatunk csoportos kedvezményt. Egyedül mondjuk fizettünk volna 5.850 Ft-ot egy órára, ha azonban 4-5 fővel megyünk, könnyen lehet, hogy 3.900-4.550 Ft-ból is kijelölhetünk.

A barátokkal való közös edzés során nem csak a hangulat lehet nagyon jó, de az egy főre jutó költségeken is tudunk csökkenteniA barátokkal való közös edzés során nem csak a hangulat lehet nagyon jó, de az egy főre jutó költségeken is tudunk csökkenteni

3.    Az edzőhöz ragaszkodjunk, ne a teremhez!

Sokan ragaszkodnak egy-egy teremhez, még akkor is, ha az a jól bevált edző, aki segít nekik, ott alapvetően nem is tart edzéseket. Ha találtunk egy olyan szakembert, akinek tetszik a munkamorálja, a stílusa, érdemes lehet ragaszkodni hozzá. Ha megkérdezzük, melyik teremben tud fogadni, lehet, hogy olcsóbban megússzuk, hiszen nem kell neki egy második és harmadik terembe és bérletet vennie egy-egy óratartás miatt.

13. Milyen alternatív megoldások vannak személyi edző helyett?

A 2022-es év eléggé felborította mindenki életét és minden életterületre kihatással volt. Ilyen volt a személyi edzés, csoportos edzés vagy éppen a páros személyi edzés is. Hiszen hetekre, hónapokra nem lehetett látogatni az edzőtermeket, nem tarthattak csoportos órákat. Ennek köszönhetően azonban elég széles választékunk lett a különböző alternatív megoldásokból.

Rengeteg online jógaóra közül válogathatunk, aminek hatása testben és lélekben egyaránt megmutatkozik!Rengeteg online jógaóra közül válogathatunk, aminek hatása testben és lélekben egyaránt megmutatkozik!

1.    Ingyenes online személyi edzés étrenddel

A Covid-19 egyik pozitív hatása a sok rossz mellett, hogy az eddigieknél is több online óra indult el. Így volt ez a személyi edzős és az amúgy csoportos óraként tartott edzések esetében is. Sok terem, sportszakértő választja ezt a megoldást, hogy népszerűsítse a termét, önmagát. Viszont nekünk, mint szolgáltatást igénybe vevő egyéneknek is hatalmas előny ez, hiszen a személyi edzés olcsón való kivitelezését jelenti ez. Ha pedig ezeket az online edzéseket még egy megfelelő étrenddel is kiegészítjük, akkor érhetjük el a legjobb hatást!

2.    Tanulás, tanulás, tanulás!

"Jó pap holtig tanul." szokták mondani és így is van. Ha nem  szeretnénk személyi edzőre költeni vagy csak heti-kétheti egy alkalommal, akkor ne csak csináljuk, amit mond, hanem figyeljünk is! Próbáljuk megérteni, akár kérdezzünk, hogy az egyik gyakorlat miért hasznosabb, mint a másik, milyen kárt tehet bennünk a gyakorlat helytelen kivitelezést! Olvassunk szakértői oldalakat, kezeljük fenntartásokkal az interneten mindenki által osztott szuperebbnél szuperebb edzős tanácsokat! Ezzel, hosszú távon lehetőségünk van a személyi edző árak megspórolására.

3.    1 hónapos otthoni edzésterv megvásárlása

Szintén rengeteg profi szakember kínál online tanácsadást, online programokat. Ha szeretnénk, kezdésképpen választhatunk egy ilyen 1-2 hónapos edzéstervet. Ezekhez sűrűn jár már vagy komplett étrend, vagy valamiféle iránymutatás. Akár a nulláról is elkezdhetünk izmot építeni, fogyni, szálkásodni.


14. Miért válasszuk mégis inkább az edzővel való foglalkozást?

Egy szóval is össze tudjuk ezt foglalni: szakértelem. Akár kardio edzés, női fitness, TRX vagy éppen box mellett döntenénk, minden sportágnak, edzéstípusnak megvannak a nehézségei, a kritikus pontjai. Ezeken tud minket szakmailag átsegíteni az edző. Segít, hogy helyesen végezhessük a gyakorlatokat, hogy ne sérüljünk meg. Ugyanakkor motivál, kitartásra ösztönöz és lelki támaszként is ott van, amikor éppen rosszabb napunk lenne és abbahagynánk az edzést.


A Qjob-ot hónapról-hónapra egyre több szakember és megbízó használja. Ennek köszönhetően egyre hatékonyabban találhatnak egymásra megbízó és megbízott. Megnézhetjük a szakemberek ajánlásait, referencia munkáit, a készségeiről tájékozódhatunk a profilukon.

Létrehozok egy feladatot!   Szakemberként regisztrálok!

Péter, cikk szerzője
Személyi edzés szakértője
10 éve foglalkozom sporttal (fitnesz, thai boksz, sambo, futás) 3 éve étrendeket, súlycsökkentési módszereket tanulmányozok, fejlesztem magam az egészséggel kapcsolatos kérdésekben. Jól értek a különböző étrendekhez, könnyen felvázolom bármely étkezési/súlycsökkentési program előnyeit és hátrányait. Széleskörű tapasztalattal rendelkezem az emberekkel való munka terén, bárkihez megtalálom a megfelelő megközelítési módot.

Hagyj megjegyzést