Article Image

A WPC kerítés telepítési folyamata

Hogyan lehet WPC kerítést telepíteni? Olvassa el a sikeres telepítés érdekében lépésről lépésre összeállított útmutatónkat. Kattintson az alábbi linkre!
Konzultáció szakemberekkel
Szakember segítségére van szükség??Konzultáció szakemberekkel

Ha egy tartós, időjárásálló és esztétikus kerítésre van szükséged, akkor érdemes lehet a WPC kerítést választani. A WPC (fa- és műanyag kompozit) kerítés kiváló alternatíva lehet a hagyományos fa- vagy műanyag kerítés helyett. Ebben a cikkben bemutatjuk mi is az a WPC kerítés, milyen előnyei és hátrányai vannak, valamint hogyan lehet könnyedén, saját kezűleg telepíteni.

Ha WPC kerítés telepítésben kell a segítség,

kattints az alábbi gombra és a szakemberek jelentkezni fognak!

Szakembert keresek

Tartalomjegyzék

Mi is az a WPC kerítés?

A WPC kerítés fából- és műanyag kompozitból készült kerítés fajta. Ez az anyag a fa természetes szépségét és az időjárásálló műanyag előnyeit egyesíti önmagában. A WPC kerítések általában hasonlóan néznek ki, mint a hagyományos fakerítések, viszont az anyagok keveredése miatt a WPC tartósabb és időjárásállóbb. Ebből kifolyólag az ilyen kerítések ára általában magasabb, mint a hagyományos kerítéseké, de olcsóbb, mint a prémium minőségű műanyag kerítés.

WPC kerítés vs. Hagyományos fakerítés árak

Típus

Ár (Ft/méter)

Ár tartomány (Ft/méter)

WPC kerítés

3.000 - 30.000

32.000 - 90.000

Hagyományos fakerítés

2.000 - 15.000

30.000 - 70.000

A fenti táblázat összehasonlítja a WPC kerítés és a hagyományos fakerítés árait. A WPC kerítés általában drágább, mint a fából készült, de tartósabb és kevésbé igényel karbantartást.

Barna WPC kerítés

Barna WPC kerítés

A WPC kerítés előnyei

A WPC kerítésnek számos előnye van:

Tartósság

A WPC kerítés tartósabb, mint a fakerítés. Az anyagok keveredése miatt a WPC ellenáll a különböző időjárási viszontagságoknak, nem repedezik, nem deformálódik, és nem is rozsdásodik.

Könnyű karbantarthatóság

Könnyű karbantarthatóságának köszönhetően ezeknél a kerítéseknél nem kell aggódnod az anyag korróziója vagy a rovarok támadása miatt. Emellett tisztítása egyszerűen, házilag történik egy kis víz és szappan használatával.

Környezetbarát

A WPC kerítés anyaga részben újrahasznosított anyagokból áll, így környezetbarát megoldást jelent.

Esztétikus megjelenés

Az anyagok keveredésének köszönhetően nem csak természetes fa megjelenést kölcsönöz a kertednek, de időjárásállóbb is lesz, mint a hagyományos fakerítések.

Sokoldalúság

A WPC kerítés számos színben és stílusban elérhető, így kiválaszthatod a megfelelőt a kertedhez vagy otthonodhoz.

A WPC kerítés hátrányai

A pozitívumok mellett érdemes figyelembe venni egy-két negatívumot is a WPC kerítésekkel kapcsolatban:

Magasabb ár

A WPC kerítés ára általában magasabb, mint a legtöbb fakerítés, de olcsóbb, mint a prémium minőségű műanyag kerítés.

Kevesebb rugalmasság

Anyaga nem olyan rugalmas, mint például a hagyományos fakerítésé. Ez azt jelenti, hogy nehezen lehet alakítani vagy módosítani a kerítés lapokat.

Szeretnéd megtudni, hogy mennyibe kerül a WPC kerítés telepítése?

Kérj szakemberektől ingyenes árajánlatot, és meglepődve fogod tapasztalni milyen kedvezőek az áraik!

Ingyenes árajánlat kérése

WPC kerítés telepítés szakember által

WPC kerítés telepítés szakember által

Hogyan telepítsünk WPC kerítést?

Ha úgy döntöttél, hogy WPC kerítést szeretnél telepíteni, akkor néhány alapvető lépést kell követned:

Első lépések

A kerítés telepítése előtt először is fel kell mérned a területet és meghatározni a kerítés helyét. Továbbá, meg kell határoznod milyen magas legyen a kerítés, illetve összeírni milyen szükséges anyagokat kell vásárolnod beleértve a keríté elemeket, a tartóoszlopokat, a kerítés rögzítőit, a betonkeveréket és a szükséges szerszámokat is.

Alapok előkészítése

Miután meghatároztad a kerítés helyét, meg kell jelölnöd a tartóoszlopok helyét is. Ezután ásni kell egy lyukat a tartóoszlopok számára, és betonba kell önteni őket.

Tartóoszlopok telepítése

Miután a beton megszáradt, rögzítsd a tartóoszlopokat a betonhoz. Ügyelj arra, hogy a tartoszlopok vízszintesek legyenek.

A kerítéselemek rögzítése

Miután a tartóoszlopok telepítve lettek, rögzítsd a kerítéselemeket a tartóoszlopokhoz. Először az első sort kell rögzíteni, melyet általában rögzítők segítségével lehet megvalósítani.

Első sor rögzítése

Az első sor rögzítése után végezd el ugyan ezeket a lépéseket a többi sorral. Ügyelj arra, hogy minden sor vízszintes legyen és minden elem jól illeszkedjen egymáshoz.

A kerítés befejezése

Miután az összes kerítéselem rögzítve lett, végül elvégezheted a végső simítást. Ügyelj arra, hogy minden elem jól illeszkedjen és az összes rögzítő szorosan és stabilan fogja össze az elemeket.

WPC kerítés telepítési költségei

Tétel

Ár (Ft)

WPC kerítés anyaga

3.000 - 30.000

Tartóoszlopok

1.000 - 10.000

Kerítés rögzítők

5.000 - 9.000

Betonkeverék

3.000 - 5.000

Szerszámok

5.000 - 30.000

Szakember díja

20.000 - 50.000

A fenti táblázat bemutatja a WPC kerítés telepítésének költségeit, beleértve az anyagok, a szerszámok, a betonkeverék és a szakember díját is. Az árak az ár tartományokat is tartalmazzák, mivel a költségek az eltérő helyszínek és szakemberek szerint változhatnak.

Ha segítségre van szükséged a WPC kerítés telepítésével kapcsolatban,

hagyj egy ajánlatkérést és a szakemberek segítenek megtervezni és telepíteni álmaid kerítését!

Segítség kérése

WPC kerítés karbantartása

A WPC kerítés könnyen karbantartható, de néhány dolgot figyelembe kell venned:

Tisztítás és ápolás

A rendszeres tisztítés kulcsfontosságú, hogy a WPC megőrizze eredeti szépségét. Ehhez használj meleg vizet és enyhe szappant. Emellett a kerítést időnként meg lehet mosni magas nyomással is, hogy eltávolítsuk a makacsabb szennyeződéseket, viszont a WPC kerítést nem szabad festeni vagy lakkozni.

Ellenőrzés és javítás

A kerítés ellenőrzése és javítása rendkívül fontos feladat, hogy megelőzzük a WPC elemek sérülését és romlását. Ellenőrizd a kerítést időnként és ha észreveszel valamilyen sérülést javítsd ki azonnal. A WPC kerítést javítani általában könnyű, és a rögzítők és elemek könnyen cserélhetők.

WPC kerítés karbantartási költségei

Tétel

Ár (Ft)

Tisztítószerek

1.900 - 3.500

Alapanyagok cseréje

5.000 - 15.000

Szakember díja

5.000 - 20.000

A fenti táblázat bemutatja a WPC kerítés karbantartási költségeit, beleértve a tisztítószereket, az alapanyagok cseréjét és a szakember díját is. A WPC kerítés karbantartása általában alacsonyabb költséggel jár, mint a hagyományos fakerítés karbantartása, de rendszeres karbantartást igényel.

Gyakran Ismételt Kérdések

Milyen színű WPC kerítések állnak rendelkezésre?

A WPC kerítés kapható többféle színben, beleértve a barna, szürke, fehér és zöld árnyalatokat is.

Mennyire tartós a WPC kerítés?

Tartósabb, mint a hagyományos fakerítés, hiszen az anyagkeveredésnek köszönhetően a WPC ellenáll az időjárás viszontagságainak, nem repedezik, nem deformálódik, és nem is rozsdásodik.

Mennyire nehéz a WPC kerítés telepítése?

A WPC kerítés telepítése nem túl nehéz, de szükséges bizonyos szintű szaktudás és a megfelelő eszközök rendelkezésre állása. Összességében érdemes inkább szakember segítségét kérni a telepítéshez.

Mennyire időigényes a WPC kerítés telepítése?

Általában sok időt, nagyjából 1-2 napot, igénybe vevő folyamat. A telepítési idő mennyisége függ a terület nagyságától.

Milyen karbantartást igényel a WPC kerítés?

Az ilyen kerítés könnyen karbantartható, de szükséges rendszeresen tisztítani és ellenőrizni a sérüléseket. Ne használj erős tisztítószereket és ne festsd vagy lakkozd a kerítést.

Ha azonnali válaszra van szükséged a WPC kerítés telepítésével kapcsolatban,

írj egy ajánlatkérést most, és több tucat szakember azonnal válaszol!

Üzenet küldése most

Következtetés

A WPC kerítés tartós, jól bírja az időjárási viszontagságokat, és esztétikus megjelenésű, így kiváló választás lehet a kerted vagy otthonod határolására. Ha a fent említett lépéseket követed, akkor könnyedén telepítheted a WPC kerítést akár saját magad is. Ügyelj a kerítés rendszeres karbantartására és javítására, hogy hosszú élettartamú legyen. Annak ellenére az ára magasabb, mint a hagyományos fakerítéseké, a WPC kerítések tartósságuk és időjárásállóságuk miatt hosszú távon megtérülő befektetés lehet. 

a cikk szerzője

Hagyj megjegyzést