Article Image

Mennyibe kerül a fűtő klíma?

Bemutatjuk a fűtő klíma rendszerek árait, áttekintjük a különböző márkákat és tanácsokat adunk a vásárláshoz.
Gyorsított ajánlatkérés
Számold ki a projekted költségétGyorsított ajánlatkérés

Mennyibe kerül az, hogy kellemes meleg legyen az otthonában? Ismerje meg a fűtő klímákat, és találja meg a legjobb megoldást otthona számára! Olvassa el cikkünket, amely segít az árak megértésében, és tippeket ad a megfelelő készülék kiválasztásához!

Klímaszerelő Szakembereink

Összegyűjtöttünk minden céget és magán szakembert, akik klímaszerelési szolgáltatásokat kínálnak, egyetlen helyen. Válaszoljon néhány kérdésre, hogy megtalálja az Önhöz legközelebbi szakembereket, akik képesek lesznek segíteni a projektjén.

Szakemberek Listája

Gyorsmenü:

Mi a fűtő klíma?

Más néven hőszivattyús klíma, egy olyan berendezés, ami egyszerre képes hűteni és fűteni a helyiséget, amiben található. A rendszer működése igen hasonló a hagyományos klímákéhoz, de van egy extra funkciója, a fűtés. Télen és nyáron egyaránt használhatjuk, ami tökéletes megoldás lehet otthonokba, irodákba vagy akár üzletekbe is.

Általában több százezer forintba kerülnek, attól függően, hogy milyen márkát és modellt választunk. Például egy középkategóriás Daikin klíma körülbelül 350.000-500.000 forint, míg egy prémium LG modell ára akár 700.000 forint fölé is emelkedhet.

Találj helyi klímaszerelőt és kapj ingyenes ajánlatot
 

A fűtő klíma manapság költséghatékonyabb választás mint konvektor, vagy elektromos fűtő test.

A fűtő klíma manapság költséghatékonyabb választás mint konvektor, vagy elektromos fűtő test.

Hogyan működik a fűtő klíma?

A működési elve hasonló a hagyományos klímákéhoz. A készülék különböző komponensek segítségével hűti le a levegőt, majd ezt a hideg levegőt visszavezeti a helyiségbe. A fűtés funkció aktiválásával a rendszer fordítva működik, a hideg levegőt hővé alakítja és így fűti fel a szobát.

A fűtő klíma fő komponensei

Különböző komponensekből áll. A legfontosabb elemek közé tartozik a kompresszor, a kondenzátor és az elpárologtató. Szerepe, hogy a hűtőközeget sűríti, amely ezt követően áthalad a kondenzátoron, ahol hőt ad le. Az elpárologtató végül hűti a levegőt, mielőtt az visszakerülne a helyiségbe.

A fűtő klíma energiahatékonysága

Az energiahatékonyság kulcsfontosságú szempont. Sok berendezés rendelkezik az ún. inverter technológiával, ami lehetővé teszi, hogy a készülék fokozatmentesen szabályozza a kompresszor fordulatszámát és így csökkentse az energiafogyasztást. Ezek a modellek gyakran drágábbak, de hosszú távon megtérülhet a befektetés, mivel a havi energia számlák jelentősen csökkenhetnek. 

Fűtő klímák összehasonlítása energiahatékonyság szerint

Energiahatékonysági osztály

Kw

Modell

Ár (Ft)

A+++

3,3-3,5 kw

Daikin Sensira FTXF35A

370.000

A++

3,5 kw

Midea Blanc A++

255.000

A+

3,5 kw

LG Dual Inverter

245.000

A

2,5-3,5 kw

Samsung Wind-Free Comfort

320.000

B

3,5 kw

Electrolux EXI12HD1W

340.000

Az energiahatékonysági osztály szerinti összehasonlítás bemutatja, hogy melyik készülékek a legenergiahatékonyabbak. A táblázatban láthatjuk, hogy az A+++ energiahatékonysági osztályú modellek általában drágábbak, míg a B osztályúak olcsóbbak. A fogyasztóknak érdemes mérlegelniük az energiahatékonysági osztályt és az árat a döntésük során.

Hasonlítsd össze a közeledben lévő tetőfedők árait
 

Fűtő klíma árak: áttekintés és összehasonlítás

Ha már eldöntöttük, hogy klímát szeretnénk vásárolni, fontos tudnunk, hogy mire számíthatunk a költségek terén. Számos tényező befolyásolhatja a végső árat, ideértve a márkát, a modellt, az energiahatékonyságot és a készülék funkcióit.

Az árakat befolyásoló tényezők

Az egyik legfontosabb tényező, az a készülék márkája. Általánosságban elmondható, hogy a prémium brandek, mint a Daikin vagy a Mitsubishi, magasabb árkategóriába tartoznak, a középkategóriás márkák, mint a Panasonic vagy a Samsung, pedig valamivel olcsóbbak.

A kevésbé energiahatékony modellek gyakran olcsóbbak, de hosszú távon többe kerülhetnek, mivel nagyobb a fogyasztásuk.

Milyen árakat várhatunk különböző márkáktól

Nézzük meg, milyen összegekkel találkozhatunk a piacon!

Prémium márkák összehasonlítása

A prémium márkák, mint például a Daikin és a Mitsubishi, általában magasabb árakkal rendelkeznek, ami visszatükrözi a termékek minőségét és megbízhatóságát. Egy Daikin modell általában 500.000 és 800.000 forint között mozog, míg egy Mitsubishi berendezés 600.000 és 900.000 forint közötti áron érhető el.

Középkategóriás márkák összehasonlítása

Egy Panasonic 300.000 és 600.000 forint között van, míg egy Samsung klíma 350.000 és 650.000 forint közötti áron kapható.

Bevezető szintű márkák összehasonlítása

A bevezető szintű márkák, mint például a Midea és a Gree, ideálisak lehetnek azoknak, akik költséghatékony megoldást keresnek. Egy Midea klíma 200.000 és 400.000 forint között mozog, míg egy Gree modell 250.000 és 450.000 forint közötti áron kapható.

Fűtő klímák összehasonlítása márkák szerint

Márka

Modell

Ár (Ft)

Samsung

Wind-Free Comfort

320.000

Daikin

Sensira FTXF35A

370.000

LG

Dual Inverter

245.000

Panasonic

Etherea CS-Z35VKEW

490.000

Toshiba

Mirai RAS-07BKV

200.000

Midea

Blanc A++

255.000

Electrolux

EXI12HD1W

340.000

 A Samsung, Daikin, LG, Panasonic, Toshiba, Midea és Electrolux népszerű márkák között találhatunk különböző árú modelleket.

Tippek a fűtő klíma vásárlásához

Vásárláskor több szempontot is figyelembe kell vennünk. Az ár mellett mérlegelnünk kell a készülék energiahatékonyságát, funkcióit és a márkát is. Ne feledkezzünk meg arról sem, hogy a szerviz és a karbantartás mennyibe kerül majd a jövőben. Továbbá, érdemes olyan modellt választani, amelyre hosszabb garanciát vállal a gyártó.

Fűtő klímát jobb együtt a szakemberrel választani.

A számunkra megfelelő fűtő klíma választásban egy igazi szakember tud segítségünkre lenni.

A fűtő klíma telepítésének tippek

Bár sokan úgy döntenek, hogy profi szakemberre bízzák a klíma telepítését, lehetséges, hogy valaki inkább saját maga szeretné elvégezni ezt a feladatot. Ha Ön is így döntött, itt van néhány tipp, amit érdemes figyelembe vennie!

Szükséges eszközök a telepítéshez

Szükségünk lesz néhány alapvető szerszámra, mint például csillag- és laposfejű csavarhúzó, furat- és lyukfúró, mérőszalag, szintező és vágófűrész. Ezek mellett biztosítanunk kell a hőszigetelést és a megfelelő csatlakozókat is.

Keress helyi klímaszerelőket és ellenőrizd az áraikat
 

Gyakori hibák és hogyan kerülhetők el

Az egyik leggyakoribb hiba, amit klíma telepítése során elkövetnek, az az, hogy nem megfelelő helyre szerelik fel a beltéri egységet és a külső egységet. Fontos, hogy a beltéri egység ne közvetlenül az ablak vagy ajtó alá kerüljön, mivel ez hatástalaníthatja a berendezés működését.

A külső egységnek olyan helyen kell lennie, ahol nem zavarja a szomszédokat, és ahol elegendő a levegő áramlása. Fontos, hogy ne legyen nagyobb zajkibocsátása, ezért érdemes olyan helyre telepíteni, ahol a hang nem terjed szét.

Egy másik gyakori hiba, hogy nem megfelelő méretű modellt választanak. Ha a készülék túl nagy, pazarolja az energiát, ha pedig túl kicsi, akkor nem képes hatékonyan működni. Ezért fontos, hogy a klímát a helyiség mérete alapján válasszuk ki.

Végül, de nem utolsósorban, ne feledkezzünk meg a rendszeres karbantartásról sem. Az élettartama jelentősen meghosszabbodhat, ha időnként ellenőrzik és tisztítják a szűrőket, valamint ha rendszeresen ellenőrzik a készülék működését.

A karbantartás fontossága

Ez a beruházás jelentős befektetés, így természetes, hogy a lehető legtöbbet szeretnénk kihozni belőle. Az egyik legjobb módja annak, hogy maximalizáljuk a berendezés élettartamát és hatékonyságát, a rendszeres karbantartás, és ez nem csak a készülék élettartamának meghosszabbítását segíti, hanem a teljesítményét és energiahatékonyságát is javítja. Egy jól gondozott klíma kevesebb energiát használ, kevésbé valószínű, hogy meghibásodik, és általában jobban működik, mint egy elhanyagolt készülék.

A karbantartás során az szakember ellenőrzi a készülék alkatrészeit, tisztítja a szűrőket, ellenőrzi a hűtőközeg szintjét és általános állapotát, valamint szükség esetén végzi a javításokat. Ez lehetővé teszi, hogy időben észleljük az esetleges problémákat, még mielőtt komoly meghibásodást okoznának, és így jelentős költségeket takaríthatunk meg.

Fontos megjegyezni, hogy a klíma karbantartását évente legalább egyszer, de ideális esetben évszakonként egyszer kell elvégezni. Ez hozzájárul a készülék hosszú élettartamához, kiváló teljesítményéhez, és segít a gazdaságos működésben.

Hasonlítsd össze a közeledben lévő tetőfedők árait
 

Gyakran ismételt kérdések

Mennyibe kerül egy fűtő klíma berendezés?

Számos tényezőtől függ, beleértve a márkát, a modellt, a teljesítményt és a beépített funkciókat. Általában egy beépített klíma 150.000 Ft-tól indulhat, de a prémium kategóriájú modellek ára akár a milliós nagyságrendet is elérheti.

Milyen tényezők befolyásolják a fűtő klíma árát?

Példáula berendezés teljesítménye, a márka, a modell, a beépített funkciók, az energiahatékonysági osztály, valamint a telepítési és karbantartási költségek.

Hol találhatók a legjobb ajánlatok a fűtő klímákra?

Érdemes rájuk keresni több különböző forrásban. Az egyik ilyen a Qjob.hu weboldal, ahol számos különböző márka és modell közül választhatunk, és összehasonlíthatjuk azok árait. Ezen kívül jó ötlet figyelemmel követni a gyártók és forgalmazók akcióit, mivel gyakran jelentős kedvezményeket kínálnak.

Milyen költségekkel kell számolni a fűtő klíma telepítése során?

Változó, attól függően, hogy melyik szolgáltatót választjuk, és hogy milyen a telepítés helyszíne. A felszerelés 50.000 forinttól indul, de egy bonyolultabb telepítési feladat esetén ez az összeg is magasabb lehet. Ezeket a költségeket mindig érdemes beleszámolni a fűtő klíma teljes költségébe.

Szabolcs, klímaszerelő
Klímaszerelés szakértője
4 éves tapasztalattal rendelkező klímaszerelő, mindenfajta klímaszerelési, karbantartási munkákat vállal. Hatékony és megbízható szakember.

Hagyj megjegyzést