Article Image

Mennyibe kerül egy hűtő-fűtő klíma?

Fedezze fel a 2024-es hűtő-fűtő klíma árakat! Segítünk a legjobb döntés meghozatalában a szükségleteinek és költségvetésének megfelelően.
Gyorsított ajánlatkérés
Számold ki a projekted költségétGyorsított ajánlatkérés

Nyáron hőhullám, télen pedig a zord hideg idő - és mi az, ami segíthet mindkettőn? Igen, a hűtő-fűtő klíma! Egy jó klíma lehet a lakásunk életmentője, de a vásárlás előtt alaposan meg kell nézni, milyen típusok közül választhatunk, mennyire energiatakarékosak, és persze az áraikat is. Lássuk, mi a helyzet a hűtő fűtő klíma árakkal 2024 évben!

Klímaszerelő Szakembereink

Összegyűjtöttünk minden céget és magán szakembert, akik a fűtő-fűtő klíma szolgáltatásokat kínálnak, egyetlen helyen. Válaszoljon néhány kérdésre, hogy megtalálja az Önhöz legközelebbi szakembereket, akik képesek lesznek segíteni a projektjén.

Szakemberek Listája

Gyors menü:

A helyes döntés meghozatala előtt több szempontot is figyelembe kell vennünk, a klíma típusát és energiahatékonyságát. Az alábbiakban részletesen bemutatjuk ezeket a tényezőket.

A klíma típusa

Gondolhatnánk, hogy a klíma csak egy klíma, de ez nem így van. A piacon többféle klímatípus közül választhatunk, beleértve a falra szerelhető, a mennyezeti, a kazettás és a mobil klímákat. Mindegyiknek megvan a maga előnye és hátránya. A falra szerelhető klímák a leggyakoribbak, mert általában olcsóbbak és egyszerűen telepíthetők. Áruk 100.000 Ft-tól kezdődik, attól függően, hogy milyen funkciókat kínálnak.

A legnépszerűbb hűtő-fűtő klímamárkák és áruk (2024)

Márka

Modell

Ár (Forint)

Daikin

FTXB35C

180.000 Ft

Mitsubishi

MSZ-HR35VF

200.000 Ft

LG

DualCool

220.000 Ft

Samsung

AR7000M

240.000 Ft

Panasonic

KIT-Z25-VKE

260.000 Ft

Fujitsu

ASYG12KPCA

280.000 Ft

Toshiba

RAS-13BKV-E1

300.000 Ft

Ebben a táblázatban összeszedtük a legnépszerűbb hűtő-fűtő klímamárkák néhány modelljét, azok árait 2024 évben. Ezek a termékek széles ártartományban találhatóak, így minden költségvetéshez található megfelelő választás.

Az energiahatékonyság szerepe

Egy másik fontos tényező, amit figyelembe kell vennünk, az az energiahatékonyság. Egy energiahatékony klíma nem csak a pénztárcánknak tesz jót, hanem a környezetünknek is. De mi is az energiahatékonyság, és hogyan befolyásolja a klíma árát?

Az energiahatékonysági osztályok magyarázata

Az energiahatékonysági osztályok a klímák energiafogyasztását jellemezik. A 'G' osztály a legkevésbé energiahatékony, míg az 'A+++' osztály a legenergiahatékonyabb. Az energiahatékonyabb klímák kevesebb energiát fogyasztanak, ami hosszú távon spórolhat a villanyszámlán, még ha magasabbak is a klíma ára.

Kérj segítséget a klímaszerelőktől
 

Az energiahatékonyság és a hűtő fűtő klíma árak közötti összefüggés

Itt jön képbe az ár-érték arány. Egy 'A+++' energiaosztályú klíma kezdeti költsége magasabb lehet, mint egy 'G' osztályú klímaé, de hosszú távon megtérülhet. Például, egy 'A+++' energiaosztályú klíma ára 300.000 Ft-tól kezdődik, míg egy 'G' osztályú klímaé 100.000 Ft-tól. De gondoljunk csak bele: ha a havi villanyszámlánk 5.000 Ft-tal csökken, akkor egy év alatt 60.000 Ft-ot spórolhatunk!

Összefoglalva, az energiahatékonyság fontos tényező a klíma kiválasztásánál. Nemcsak a költségeinken spórolhatunk, hanem hozzájárulhatunk a környezetvédelemhez is. Ezért érdemes átgondolnunk, hogy mennyit vagyunk hajlandóak befektetni az energiahatékony klímába.

A mai világban természetes dolog, hogy a légkondi nem csak a hűtésre szolgál.

Egyre többen választják a hűtő-fűtő klíma berendezést mint fűtési alternatívát!

A hűtő fűtő klíma árak és a jelenlegi piaci

Ahhoz, hogy tisztában legyünk a piaci helyzettel, érdemes megvizsgálni a legújabb trendeket és az árakat.

Árak és a piaci helyzet

A hűtő fűtő klíma árak 2024 évben eléggé változóak. A nagyobb energiahatékonysággal rendelkező modellek ára magasabb, míg a kevésbé hatékonyaké alacsonyabb. Az árak nagyban függnek a klíma típusától, funkcióitól és márkájától is. A legolcsóbb hűtő-fűtő klímák ára 100.000 Ft körül kezdődik, míg a legdrágábbak akár 400.000 Ft feletti áron is elérhetők.

A legnépszerűbb márkák bemutatása

Ha márkák szerint nézzük, a Daikin, a LG, az Electrolux és a Samsung a piacvezetők. Mind a négy márka kiváló minőségű termékeket kínál, amelyek közül számos modell 'A+++' energiaosztályba tartozik. Az árak itt jellemzően 200.000 Ft és 350.000 Ft között mozognak, a modelltől és a funkcióktól függően.

Hogyan határozhatjuk meg a szükségleteinket?

Amikor hűtő-fűtő klímát vásárolunk, nagyon fontos, hogy előre meghatározzuk a szükségleteinket. A klíma mérete, a funkciók és az extrák mind-mind befolyásolják a döntésünket.

A klímaberendezés méretének kiválasztása

A klíma mérete az egyik legfontosabb szempont. Ha túl nagy a készülék, felesleges energiát pazarol, ha túl kicsi, akkor nem lesz elég hatékony.

Szobaméret és klíma kapacitás - a tökéletes párosítás

A klímaberendezés méretét a szoba mérete határozza meg. Például, egy 20 m²-es szobához elegendő lehet egy 3,5 kW-os klíma, míg egy 50 m²-es szobához már egy 5 kW-os klíma ajánlott. A tökéletes párosítás elérése érdekében fontos, hogy pontosan megmérjük a szoba méretét, és ezt összevetjük a klíma kapacitásával.

A funkciók és extrák fontossága

A klíma alapvető funkciója a hűtés és a fűtés, de vannak további extrák, amelyek a használatot kényelmesebbé és hatékonyabbá tehetik.

Melyek a legújabb klímafunkciók 2024 évben?

2024 évben számos új klímafunkció jelent meg, amelyek a felhasználók életét könnyítik meg. Ilyen például az okostelefonról vezérelhető klíma, amely lehetővé teszi a készülék távoli be- és kikapcsolását. Emellett a légminőség-szabályozó funkció is népszerű, amely automatikusan beállítja a páratartalmat és a szellőzést. Ezek a funkciók növelhetik a készülék árát, de a kényelem és a hatékonyság érdekében érdemes megfontolni őket. Az okos klímák ára 250.000 Ft-tól indul, a pontos ár a márkától és a modelltől függ.

Ezek a tényezők segítenek meghatározni a hűtő-fűtő klíma vásárlásának szükségleteit. Minél jobban ismerjük a saját igényeinket, annál könnyebb lesz megtalálni a tökéletes klímát.

Az ideális klíma kiválasztása a pénztárcánknak megfelelően

Ahhoz, hogy megtaláljuk a számunkra tökéletes hűtő-fűtő klímát, nagyon fontos, hogy tisztában legyünk a költségvetésünkkel.

A költségvetés meghatározása

Először is, határozzuk meg, mennyi pénzt vagyunk hajlandóak a klíma vásárlására fordítani. Fontos, hogy reális összeget határozzunk meg, amit nem fogunk túllépni.

Milyen kiadásokra kell számítani a vásárlás során?

A vásárlás során számos kiadással kell számolni. Az ár nemcsak a klímaberendezést tartalmazza, hanem a szerelést és az esetleges karbantartást is. Ezért mindig kérjünk árajánlatot a vásárlás előtt, hogy elkerüljük a meglepetéseket.

Összehasonlítás: olcsó vs. drága klímák

Az olcsóbb klímák vonzóak lehetnek az alacsony ár miatt, de nem biztos, hogy hosszú távon megéri őket választani.

Megéri-e beruházni a drágább klímába?

A drágább klímák gyakran magasabb energiahatékonysági osztályba tartoznak, és több extra funkcióval rendelkeznek. Ez azt jelenti, hogy hosszú távon kevesebbe kerülnek, mert kevesebb energiát használnak, és kevesebb karbantartást igényelnek. Tehát ha a költségvetésünk engedi, érdemes lehet a drágább klímát választani.

A megfelelő klíma kiválasztásában nemcsak a költségvetésünk játszik szerepet, hanem az energiahatékonyság, a méret és a funkciók is. Érdemes alaposan átgondolni a döntésünket, hogy hosszú távon elégedettek lehessünk a választásunkkal.

Kapj klímaszerelők árajánlatát a klímaszerelésre
 

Hol érdemes vásárolni?

A hűtő-fűtő klímák vásárlásának számos módja van. Megvásárolhatjuk őket online vagy hagyományos, fizikai boltokban. Mindkét opció előnyökkel és hátrányokkal jár.

Online vs. fizikai boltok

Az online és a fizikai boltok közötti választás nagymértékben függ a személyes preferenciáinktól és a körülményeinktől. Nézzük meg az előnyöket és hátrányokat mindkét lehetőségnél!

Az online vásárlás előnyei és hátrányai

Az online vásárlás legnagyobb előnye a kényelem. Otthonról, a kanapén ülve is böngészhetünk a különböző klímák között, összehasonlíthatjuk az árakat és a termékleírásokat. Ezenkívül sok esetben online jobb akciókat, kedvezményeket találhatunk, mint a fizikai boltokban.

Viszont az online vásárlásnál nincs lehetőségünk a klíma élőben megtekintésére. A képek és a termékleírások alapján kell döntenünk, ami néha félrevezető lehet. Emellett ha probléma merül fel, nehezebb lehet a terméket visszaküldeni vagy a garanciát érvényesíteni.

Fizikai boltok előnyei és hátrányai

A fizikai boltokban személyesen megnézhetjük és megvizsgálhatjuk a klímákat. Lehetőségünk van személyes tanácsadást kérni az eladóktól, akik segíthetnek a döntésben.

Azonban a fizikai boltokban a választék gyakran korlátozott, és a vásárlás időigényesebb, mint online. Az árak is magasabbak lehetnek, mivel a boltoknak fedezniük kell a magasabb üzemeltetési költségeket.

Végül a legjobb döntés az lesz, ami a leginkább megfelel az igényeinknek és a körülményeinknek. Legyen szó online vagy fizikai boltokról, mindenképpen fontos, hogy alaposan tájékozódjunk a vásárlás előtt!

Mennyibe kerül a klíma telepítése?

A következőkben bemutatjuk a főbb költségtényezőket, hogy könnyebb legyen megtervezni a költségvetést.

A telepítés költségei

A telepítés díja általában a klímaszerelő szolgáltatásának díját és az anyagköltségeket tartalmazza. Ez az összeg függ a telepítés bonyolultságától és az igénybe vett anyag mennyiségétől.

A hűtő-fűtő klíma beszerelési költségei

Szolgáltatás

Leírás

Ár (Forint)

Alap beszerelés

Falon keresztüli fúrás, 3 méteres csővezeték telepítése

35.000 Ft

Plusz csővezeték

Minden további méter

2.000 Ft/méter

Elektromos csatlakozás

Különálló biztosítókapcsoló és kábel csatlakoztatása

10.000 Ft

Beltéri egység felszerelése

Falra szerelés

25.000 Ft

Kültéri egység felszerelése

Talajra vagy falra szerelés 

50.000 Ft

Rendszer beüzemelése

A rendszer feltöltése és tesztelése

20.000 Ft

A második táblázatban a hűtő-fűtő klíma beszerelésének átlagos költségeit szedtük össze. Fontos megjegyezni, hogy ezek az árak csak tájékoztató jellegűek, a tényleges költségek változhatnak a beszerelés bonyolultságától és a helyszíntől függően.

A klímaszerelő díja

A klímaszerelők díja általában óradíjban kerül meghatározásra, amely függ a szerelő tapasztalatától és a telepítés bonyolultságától. Mindig jó ötlet előre megkérdezni a klímaszerelőt a várható költségekről.

Keress helyi klímaszerelőket és ellenőrizd az áraikat
 

Az anyagköltségek

Az anyagköltségek magukban foglalják a szükséges eszközök, például a csövek, a kábelek, a rögzítőelemek és az izoláció költségeit. Ezek az anyagok szükségesek a klíma megfelelő működéséhez.

A szükséges munkálatok

Az installálás során további munkálatokra lehet szükség, például falak fúrására, elektromos hálózat kiépítésére. Ezeknek a munkálatoknak a költségei külön számítandóak.

Az utómunkálatok

A telepítés után szükség lehet további munkálatokra, például a falak kijavítására vagy festésére. Ezeknek a munkálatoknak a költségei nem szerepelnek az alapinstallációs díjban, tehát ezeket külön kell számolni.

Megvan a klíma? Akkor már csak kell egy jó klímaszerelő, aki segít a beszerelésben!

Megvan a klíma? Akkor már csak egy jó klímaszerelő kell, aki segít a beszerelésben!

Tanácsok a vásárláshoz

A klímavásárlás nagy döntés, hiszen a megfelelő berendezés hosszú távon komfortérzetet és energiamegtakarítást is jelenthet számunkra. Az alábbiakban néhány tippet adunk, hogy mit érdemes figyelembe venni a vásárláskor.

Mire érdemes figyelni a vásárláskor?

Először is, fontos, hogy tisztában legyünk azzal, milyen igényeink vannak. Mekkora a helyiség, amit hűteni szeretnénk? Mennyi energiát szeretnénk megtakarítani? Esetleg fontos számunkra a készülék csendes működése?

Az energiahatékonysági osztályokat is érdemes figyelembe venni. Egy magasabb energiaosztályú klíma drágább lehet, de hosszú távon megtérülhet az alacsonyabb energiafogyasztás miatt.

Fontos szempont a klíma funkcióinak ismerete is. Egyes berendezések rendelkeznek olyan extrákkal, mint például a szűrőrendszer, a programozhatóság vagy a wifi kapcsolat, amik hozzájárulhatnak a használati kényelemhez.

Hogyan kerülhetjük el a rossz vásárlást?

A rossz vásárlás elkerülése érdekében érdemes több ajánlatot is összehasonlítani. Ne dőljünk be a túl szépnek tűnő ajánlatoknak, hiszen a minőségnek ára van!

Fontos, hogy ne csak az árat nézzük, hanem azt is, hogy milyen szolgáltatásokat kapunk a pénzünkért. Például van-e garancia a berendezésre? Milyen a vásárlást követő támogatás? Ezek a kérdések hosszú távon jelentős különbséget tehetnek.

Kapj klímaszerelők árajánlatát a munkára
 

Gyakran Ismételt Kérdések

Mennyibe kerül a hűtő-fűtő klíma árak szereléssel?

A szerelés ára változhat a munka bonyolultságától és a szükséges anyagoktól. Mindig ajánlott több árajánlatot is bekérni, hogy megtaláljuk a számunkra legmegfelelőbbet.

Melyik a legjobb hűtő-fűtő klíma?

A legjobb hűtő-fűtő klíma kiválasztása sok tényezőtől függ, többek között az igényeinktől, a költségvetésünktől és a hűtendő helyiség méretétől. Fontos figyelembe venni az energiahatékonyságot, a zajszintet, és az esetleges extra funkciókat is.

Mennyibe kerül egy inverteres hűtő-fűtő klíma?

Az inverteres klímák általában drágábbak, mint a hagyományos modellek, azonban hosszú távon energiamegtakarítást biztosítanak, így megtérülhet a magasabb beszerzési ár. Az inverteres klímák árai a modelltől, a teljesítménytől és a márkától függően változhatnak.

Mennyibe kerül egy hűtő-fűtő klíma több beltéri egységgel?

A több beltéri egységgel rendelkező klímák ára magasabb, mint a hagyományos egy egységes rendszereké. Azonban, ha több helyiséget szeretnénk hűteni vagy fűteni, ezek a rendszerek nagyobb hatékonyságot és rugalmasságot biztosíthatnak.

Milyen vélemények vannak a hűtő-fűtő klímákról?

A hűtő-fűtő klímák véleményei általában pozitívak, különösen, ha a vásárlók odafigyelnek a megfelelő méretű és típusú klíma kiválasztására. Az energiatakarékos modellek különösen népszerűek a fogyasztók körében. Érdemes azonban áttekinteni a felhasználói véleményeket és az online fórumokat, hogy alapos képet kapjunk a különböző modellek előnyeiről és hátrányairól.

Siker a Qjob.hu-n: Klímát szereltem!

Az én történetem ott kezdődött, hogy a budapesti kis lakásomban úgy döntöttem, ideje beszerezni egy hűtő-fűtő klímát. Már mindent tudtam a különböző típusokról, energiahasonményről, és arról, hogy mennyibe fog kerülni – a pénztárcám már készen állt a kb. 200.000 forintos beruházásra. A klímát könnyen beszereztem, azonban a beszerelése már más történet volt.

Soha nem voltam igazán ügyes a szerelésben és a barkácsolásban, és nem akartam kockáztatni, hogy elrontom a frissen vásárolt klímámat. Ezen a ponton döntöttem úgy, hogy szakember segítségét kérem. Emlékszem, hogy a barátnőm, Anita ajánlotta a Qjob.hu-t, ahol szolgáltatókat találhatok mindenféle munkára. Gondoltam, adok neki egy esélyt.

Rövid regisztráció után, meghirdettem a feladatot. Nem kellett sokat várnom, hamarosan több ajánlatot is kaptam. Egy bizonyos Péter kitűnt a többiek közül – kedves volt, és nagyon professzionálisnak tűnt. Már a telefonban is megnyugtatott, hogy gyorsan és hatékonyan elvégzi a munkát. Az ára is elfogadható volt, 30.000 forintot kért a munkáért.

Péter a megbeszélt napon pontosan érkezett, és mindössze néhány óra alatt beszerelte a klímát. Meglepődtem, milyen gyors és precíz munkát végzett! Azóta a klíma tökéletesen működik, és az egész folyamat nagyon simán ment.

Örülök, hogy a Qjob.hu-t választottam, és biztos vagyok benne, hogy a jövőben is ezt a platformot fogom használni, ha segítségre lesz szükségem. Már ajánlottam a szolgáltatást a családomnak és barátaimnak is!

Összefoglalás: Legyél felkészült a hűtő-fűtő klíma vásárlásra!

Ahogy ebben a cikkben is láthattuk, a hűtő-fűtő klíma vásárlás komplex folyamat, amely számos szempont figyelembevételét igényel. Az energiahatékonyság, a helyiség mérete, a klíma típusa, a funkciók és a költségvetés mind olyan tényezők, amelyeket figyelembe kell venni a döntésünk során.

Az is fontos, hogy ismerjük a piaci trendeket, és összehasonlítjuk a különböző márkák árait és ajánlatait. Emellett a vásárlás helye és a klíma beszerelése is jelentős kérdések. Még szerencse, hogy manapság már számos online platformon találunk szakembereket, akik segítséget nyújtanak a beszerelésben, mint például a Qjob.hu.

Bízom benne, hogy ez a cikk segítséget nyújtott a hűtő-fűtő klíma vásárlásban. Ne feledd, hogy a jól átgondolt döntés nem csak hosszú távú megtakarítást jelenthet, de hozzájárul otthonod kényelméhez is. Sok sikert kívánok a klíma kiválasztásához!

A hűtő-fűtő klíma árak széles spektrumon mozognak, attól függően, hogy milyen márkát, modellt és funkciókat választunk. Fontos figyelembe venni az energiahatékonyságot és a beszerelési költségeket is. Az árak változhatnak a kereskedőtől és az aktuális piaci trendektől függően.

Szabolcs, cikk szerzője
Klímaszerelés szakértője
Több mint 4 éves tapasztalattal rendelkező klímaszerelő.

Hagyj megjegyzést