Article Image

Mennyibe kerül a klíma tisztítása?

Ismerje meg a klíma tisztítás átlag árakat és találja meg a legjobb klíma tisztítás árait és szolgáltatókat egy helyen! Klíma tisztítás és karbantartás.
Árkalkulátor
Nincs időd böngészni??Árkalkulátor

A klíma karbantartása egész évben fontos, nem csak a hatékony működés, hanem az egészségünk megőrzése szempontjából is. Vajon mennyibe kerül a klíma tisztítása? Cikkünkben részletesen bemutatjuk a témát, beleértve az árakat, a tisztítási módszereket és a költségcsökkentő tippeket.

Klímaszerelő Szakembereink

Összegyűjtöttünk minden céget és magán szakembert, akik klímatisztítási szolgáltatásokat kínálnak, egyetlen helyen. Válaszoljon néhány kérdésre, hogy megtalálja az Önhöz legközelebbi szakembereket, akik képesek lesznek segíteni a projektjén.

Szakemberek Listája

 

Gyorsmenü:

Számos oka van, amelyek alapján érdemes komolyan venni a klímaberendezés rendszeres karbantartását.

Az egészség megőrzése

A berendezésben felgyülemlett por és baktériumok könnyen a levegőbe kerülhetnek, ami légúti betegségeket okozhat. Egy professzionális tisztítás, melynek ára 15.000-20.000 forint között mozog, nem csupán a kellemetlen szagokat szünteti meg, hanem a levegő minőségét is javítja.

Kapj klímaszerelők árajánlatát a tisztításra
 

A készülék hosszabb élettartama

Egy rendszeresen tisztított légkondi nem csupán jobban működik, de hosszabb élettartamot is biztosít. A belsejében felhalmozódott szennyeződések és por csökkentik a berendezés hatékonyságát, növelik az energiafogyasztást és rövidítik az élettartamát. Ha azt szeretnénk, hogy a klímánk sokáig szolgáljon minket, érdemes rendszeres gondozást végezni.

Hatékonyabb energiahasználat

Végül, de nem utolsósorban, a rendszeres tisztítás segít energiát megtakarítani. Egy tiszta klíma hatékonyabban működik, kevesebbet fogyaszt, és jobban teljesít, mint a szennyezett. A megtakarítások pedig komoly összegeket jelenthetnek, ami hosszú távon bőven megtéríti a tisztítás költségét.

Ezek alapján jól látható, hogy a légkondi tisztítása nem csupán a kényelemről, de az egészségről, a pénztárcánkról és a környezetünk védelméről is szól. Az ára pedig igazán csekély összeg ezekhez képest.

Rendszeres tisztítással pénzt takaríthatsz meg és egészségesebb levegőt biztosíthatsz magadnak!

Rendszeres tisztítással pénzt takaríthatsz meg és egészségesebb levegőt biztosíthatsz magadnak!

Mennyibe kerül a klíma tisztítása?

Az árak sok tényezőtől függhetnek, beleértve a szolgáltatást nyújtó céget, a klíma modelljét és a tisztítás módját.

Az árak megértése

Általánosságban elmondható, hogy a szolgáltatás költsége 10.000 és 30.000 forint között mozog Magyarországon. Ez az összeg tartalmazza a szakember kiszállását, a tisztítási és karbantartási munkát, valamint az esetleges alkatrészcsere költségét. Fontos azonban megjegyezni, hogy ez az árak sávja nagyban függ a klíma típusától és méretétől, beltéri egység vagy kültéri egység tisztításáról van-e szó, valamint a szolgáltatótól is. Abban az esetben ha helyszíni felmérést igényel, akkor számítania kell a kiszállásí díjjal, azonban vannak olyan szolgáltatók, akik ingyenes kiszállássál dolgoznak.

Az árak változása különböző szolgáltatóknál

Míg egyes szolgáltatók fix árat kínálnak, mások óradíjat számítanak fel, ami függ a tisztítás időtartamától.

Hasonlítsd össze a közeledben lévő tetőfedők árait
 

Hogyan befolyásolhatja a klíma modellje és típusa az árat?

Egy nagy teljesítményű, komplex klíma karbantartása többe kerülhet, mint egy egyszerűbb modellé. Ha például multi split klímával rendelkezünk, akkor a költségek magasabbak lehetnek, mivel több belső egységet is tisztítani kell. Ebben az esetben 20.000-30.000 forint között mozoghat.

Függhet attól is, hogy milyen állapotban van a klíma; ha elhanyagolt, és nagyon szennyezett, akkor a tisztítás ára is magasabb lehet.

Klíma mosás ára különböző típusoknál

Klíma típusa

Méret

Ár

Asztali klíma

Kis (kevesebb, mint 25 m²)

11.000 Ft

Asztali klíma

Közepes (25-50 m²)

13.000 Ft

Asztali klíma

Nagy (több, mint 50 m²)

14.000 Ft

Falra szerelhető klíma

Kis (kevesebb, mint 25 m²)

15.000 Ft

Falra szerelhető klíma

Közepes (25-50 m²)

16.000 Ft

Falra szerelhető klíma

Nagy (több, mint 50 m²)

19.000 Ft

Fontos megjegyezni, hogy ezek az árak tájékoztató jellegűek, és a tényleges árak eltérhetnek.

Tippek a karbantartás árának csökkentésére

Bár nem tekinthető kiadásnak, hanem inkább beruházásnak, érdemes tudnunk néhány módszert, amelyek segítségével csökkenteni tudjuk a költségeket. Lássunk néhány praktikus tippet.

Rendszeres karbantartás

Ha rendszeresen karbantartjuk a klímát, az nem csak a készülék élettartamát növeli meg, de a nagyobb és költségesebb javításokat is elkerülhetjük. 

Szezonon kívüli tisztítás

A nyári hónapokban, amikor a legtöbben használják a klímát, a kereslet a tisztítási szolgáltatások iránt megnő, ami magasabb költségeket eredményezhet. Ha lehetséges, érdemes a tisztítást a szezonon kívülre időzíteni, például tavaszra vagy őszre, amikor a szolgáltatók árai alacsonyabbak.

Csomagajánlatok kihasználása

Néhány szolgáltató csomagajánlatokat kínál, amelyek tartalmazhatnak például tisztítást és karbantartást, vagy több készülék takarítását kedvezményes áron. Ha több klímával rendelkezünk, vagy rendszeresen szeretnénk karbantartani a készüléket, érdemes megfontolni ezeket az ajánlatokat.

A légkondicionáló tisztítás ára különböző szolgáltatóknál

Szolgáltató

Szolgáltatás

Ár

Klíma Medical

Tisztítás és ellenőrzés

14.500 Ft

Zozo Klíma

Klíma mosás és fertőtlenítés

16.000 Ft

Légkonditisztitás

Komplex szolgáltatás

26.000 Ft

Klíma Város

Klíma karbantartás és tisztítás

12.000 Ft

Az árak a tisztítás típusától és az adott szolgáltató díjszabásától függően változhatnak.

Keress helyi klímaszerelőket és ellenőrizd az áraikat
 

Hogyan tisztítsuk a klímát magunk?

Ha bátrak vagyunk és szeretnénk pénzt spórolni, akkor megpróbálhatjuk magunk is kitisztítani. Azonban fontos, hogy csak akkor próbálkozzunk ezzel, ha biztosak vagyunk benne, hogy mit csinálunk, és mindig kövessük a gyártó utasításait.

A megfelelő eszközök kiválasztása

Szükségünk lesz néhány alapvető eszközre. Ezek közé tartozik egy porszívó, egy nedves rongy a belső egység tisztításához, és egy tisztító spray a penész és baktériumok eltávolításához. Továbbá egy csillagfejű csavarhúzó az egység szétszereléséhez.

Lépésről-lépésre útmutató a tisztításához

  • Kapcsoljuk ki a készüléket és húzzuk ki a dugót a konnektorból.
  • Távolítsuk el a külső borítását a csavarhúzó segítségével.
  • Használjuk a porszívót az egyéb szennyeződések eltávolítására.
  • Tisztítsuk meg a belső egységet egy nedves ronggyal.
  • Használjuk a tisztító spray-t a penész és baktériumok eltávolítására.
  • Hagyjuk a klímát száradni, mielőtt újra összeszerelnénk és használatba vennénk.

Biztonsági óvintézkedések

Fontos, hogy mindig biztonságosan járjunk el, amikor a klímát tisztítjuk. Mindig húzzuk ki a berendezést a konnektorból, mielőtt hozzákezdenénk a tisztításhoz, és soha ne használjunk nedves rongyot vagy spray-t az elektromos alkatrészeknél.

Mindenképpen érdemes szakember segítségét kérni, ha nem vagyunk biztosak a dolgunkban, vagy ha a klíma továbbra is rosszul működik a tisztítás után. 

Amennyiben nem rendelkezünk megfelelő tudással és eszközzel, akkor jobb megbízni egy szakembert!

Amennyiben nem rendelkezünk megfelelő tudással és eszközzel, akkor jobb megbízni egy szakembert!

A klíma tisztítás szakértőkkel

Néha jobb döntés lehet szakértőt fogadni. Nézzük meg, miért lehet ez előnyös, és milyen szolgáltatásokat nyújtanak a szakemberek.

Miért érdemes szakértőt fogadni?

Számos előnnyel jár. Először is, a szakemberek rendelkeznek a megfelelő eszközökkel és tapasztalattal a klíma megfelelő tisztításához. Másodszor, képesek felismerni a potenciális problémákat, mielőtt azok komolyabb hibákhoz vezetnének, így megtakaríthatjuk a drága javítások költségét. Végül, de nem utolsósorban, a szakértők tisztítása alaposabb és hatékonyabb, így hosszabb ideig élvezhetjük a tiszta és friss levegőt.

Milyen szolgáltatásokat nyújtanak a szakemberek?

Számos szolgáltatásuk közt szerepel a klíma egységének belső és külső tisztítása, a szűrők tisztítása vagy cseréje, a kondenzátor és az evaporátor tisztítása, valamint a rendszer általános ellenőrzése. 

Szakértővel tehát időt, energiát és végül pénzt takaríthatunk meg. Ráadásul biztosak lehetünk benne, hogy klímánk a legjobb kezekben van, és hosszú ideig fog szolgálni minket.

Találj klímaszerelőt a közeledben
 

A klíma tisztítás és a klímavédelem

A rendszeres karbantartás nem csak otthonunk levegőminőségét javítja, de hozzájárulhat a klímavédelemhez is. Nézzük, hogyan csökkenthetjük a klímaberendezések környezeti hatását, milyen energiahatékony tisztítási módszereket használhatunk, és hogyan választhatunk környezetbarát tisztítószereket.

Hogyan csökkenthetjük a klímaberendezések környezeti hatását?

A klímaberendezések jelentős energiafogyasztók lehetnek, így fontos, hogy olyan módon használjuk őket, ami minimalizálja a környezeti hatásukat. Az egyik legegyszerűbb módja ennek, ha rendszeresen tisztítjuk a készüléket. Egy tiszta klíma ugyanis hatékonyabban működik, így kevesebb energiát fogyaszt. Továbbá, a klímát csak akkor használjuk, amikor valóban szükséges, és állítsuk be a hőmérsékletet a lehető legmagasabbra a hűvös időjárásban, és a lehető legalacsonyabbra a meleg időjárásban.

Energiahatékony tisztítási módszerek

Ebben is lehetünk energiahatékonyak! Például, a porszívó használata helyett próbálkozzunk meg a port kefével eltávolítani, vagy használjunk kézi szerszámokat a klíma szétszereléséhez és összeszereléséhez. Emellett, tisztítsuk meg a klímát sűrűn, így nem kell olyan sok energiát fordítanunk a nagyon szennyezett részek takarítására.

Környezetbarát tisztítószerek használata

A használt tisztítószerek is befolyásolhatják a környezetünket. Válasszunk olyan termékeket, amelyek környezetbarátak, és nem tartalmaznak veszélyes vegyi anyagokat. Sok ilyen termék nem csak hatékonyan tisztít, de még a klíma élettartamát is meghosszabbítja.

A klímavédelem fontos része életünknek, és a megfelelő tisztítás is hozzájárulhat ehhez. Ne feledjük, hogy minden apró lépés számít!

Gyakran Ismételt Kérdések

Mennyibe kerül általában egy tisztítás?

Az árak változhatnak a klíma méretétől, típusától és az igénybe vett szolgáltatásoktól függően. Általánosságban elmondható, hogy 10.000 és 20.000 forint között mozog. Fontos, hogy a legpontosabb árat mindig a szolgáltatótól szerezze be, mivel ők rendelkeznek a legfrissebb információkkal.

Melyek a legfontosabb tényezők, amelyek befolyásolják az árát?

Több tényező is befolyásolhatja, mint például a klíma típusa és mérete, a tisztítás módja, a szükséges munkaóra mennyisége, a szolgáltató árai és a hely, ahol a tisztítást végezzük. A tisztítás gyakorisága is befolyásolja: ha rendszeresen tisztítjuk a klímát, kevesebb szennyeződés halmozódik fel, ami csökkenti a tisztítás költségét.

Hol találhatók megfizethető árú tisztítási szolgáltatások?

Az interneten számos platformot találhatunk, ahol különböző szolgáltatók kínálják légkondicionáló tisztítási szolgáltatásaikat. A Qjob.hu egyik ilyen weboldal, ahol több száz szolgáltató közül választhat, akik a légkondi tisztítást kínálnak megfizethető áron. Ezen a weboldalon könnyen összehasonlíthatóak az árak, és a felhasználói visszajelzések alapján könnyen kiválasztható a legmegfelelőbb szolgáltató.

Hasonlítsd össze a közeledben lévő tetőfedők árait
 

Mennyit takaríthatok meg, ha magam tisztítom meg a klímát?

Ez segíthet megtakarítani a szakértői díjakat, ám érdemes megjegyezni, hogy bizonyos esetekben a szakemberi tisztítás értékesebb lehet. A szakértők ugyanis a klíma alaposabb tisztítását tudják elvégezni, ami növeli a készülék hatékonyságát és élettartamát. Ha mégis úgy dönt, hogy maga tisztítja a klímát, figyeljen arra, hogy megfelelően végezze a munkát, hogy elkerülje a készülék meghibásodását.

Összefoglalás

A légkondi tisztítása létfontosságú a berendezés hosszú távú hatékonyságának és élettartamának fenntartása érdekében, valamint az egészségünk megóvása szempontjából. A tisztítás költségei változhatnak a klíma méretétől, típusától és az igénybe vett szolgáltatásoktól függően, általában 10.000 és 20.000 forint között mozognak.

Emlékeztetőül, a gyakorisága befolyásolhatja az árat: a rendszeres karbantartással kevesebb szennyeződés halmozódik fel, ami csökkenti a tisztítás költségét. A szezonon kívüli tisztítás és a csomagajánlatok szintén segíthetnek spórolni.

Saját kezű tisztítás esetén fontos, hogy rendelkezzen a megfelelő eszközökkel, és kövesse a biztonsági óvintézkedéseket. A szakértői karbantartás pedig ár-érték arányban is érdemes lehet, mivel alaposabb tisztítást és karbantartást nyújtanak.

Végezetül, ne feledjük, hogy környezetvédelmi szempontból is fontos. Az energiahatékony tisztítási módszerek és a környezetbarát tisztítószerek használata segíthet csökkenteni a klímaberendezések környezeti hatását.

Szabolcs, klímaszerelő
Klímaszerelés szakértője
4 éves tapasztalattal rendelkező klímaszerelő, mindenfajta klímaszerelési, karbantartási munkákat vállal. Hatékony és megbízható szakember.

Hagyj megjegyzést