Article Image

Mennyibe kerül a hűtő-fűtő klíma szereléssel?

Ismerje meg a hűtő-fűtő klíma árakat szereléssel együtt. Megmutatjuk, mi befolyásolja a szerelési költségeket és hogyan spórolhat!
Gyorsított ajánlatkérés
Számold ki a projekted költségétGyorsított ajánlatkérés

Mindig is érdekelte, mennyibe kerül valójában egy hűtő-fűtő klíma és annak beszerelése? Kíváncsi arra, hogy miért olyan magasak ezek az árak? Vagy talán csak szeretne néhány tippet kapni arra, hogy hogyan takaríthat meg egy kis pénzt a klíma vásárlásán és szerelésén? Akkor ez a cikk Önnek szól!

Klímaszerelő Szakembereink

Összegyűjtöttünk minden céget és magán szakembert, akik hűtő-fűtő klíma szerelési szolgáltatásokat kínálnak, egyetlen helyen. Válaszoljon néhány kérdésre, hogy megtalálja az Önhöz legközelebbi szakembereket, akik képesek lesznek segíteni a projektjén.

Szakemberek Listája

Gyors menü:

Miért lehet fontos a hűtő-fűtő klíma otthonában?

Emlékszik még a tavalyi nyárra, amikor szinte égette a bőrünket a napsütés és az egyetlen menedéked a jól beállított klíma volt vagy lett volna? Vagy arra a téli időszakra, amikor a fagyos szél csípte az arcunkat és a meleg otthon volt a menedék? A hűtő-fűtő klíma nem csupán kényelmi eszköz. Sokkal több annál!

Melyek a hűtő-fűtő klíma előnyei?

A klíma berendezést otthonunk szívének, a kellemes hőmérséklet fenntartójának akár gondolhatjuk. Hála neki, a forró nyári napokon sem kell azon aggodalmaskodnunk, hogy elolvadunk a melegben és a zord téli napokon sem kell attól tartanunk, hogy kihűlünk. Továbbá, ezek a készülékek energiatakarékosak is. Vegyük például a Daikin FTXB35C klímát, melynek ára szereléssel együtt 220-280.000 Ft között mozog. Ez a modell energiahatékony, ezáltal hosszú távon is pénzt spórolhatunk vele.

Keress helyi szakembereket és kapj ajánlatokat
 

A helyes klíma kiválasztása – a hatékonyság és az ár fontossága

A klíma kiválasztása során fontos figyelembe venni a hatékonyságot és az árat is. Például, a Mitsubishi MSZ-AP25VGK klíma, amely 230-290.000 Ft-ba kerül szereléssel együtt, A+++ energiaosztályba tartozik, ami azt jelenti, hogy rendkívül energiahatékony. Ezzel szemben a olcsóbb, A energiabesorolású klímák, mint a Samsung AR09TXFCAWKNEU, amelynek ára szereléssel együtt 160-200.000 Ft között van, több energiát fogyasztanak, ami hosszú távon többe kerülhet. Tehát, míg az olcsóbb klíma vonzó lehet rövid távon, hosszú távon a drágább, de hatékonyabb klíma jelentheti a jobb választást. Ugye, mennyire fontos lehet az átgondolt döntés?

Hűtő fűtő klíma árak szereléssel

Egy szakember szükségszerű, ha klímaszerelésről van szó! 

Nagyvonalakban a hűtő-fűtő klíma árakról és szerelési költségekről

A klíma vásárlása és szerelése néha összetett folyamatnak tűnhet, tele különböző költségekkel és díjakkal. De vajon miért? Nos, nézzük meg közelebbről!

Hogyan alakulnak ki a beszerelés költségei?

A klíma ára több tényezőtől függ, mint például a márka, a modell, a funkciók és az energiahatékonyság. Vegyünk például egy Panasonic CS-Z35VKE klímát, melynek ára szereléssel együtt 250-320.000 Ft között mozog. Ez a klíma magas energiahatékonysággal rendelkezik és számos funkcióval van felszerelve, mint például a hűtés, fűtés, páratlanítás és szellőztetés, amelyek mind hozzájárulnak az árához. Ezzel szemben egy egyszerűbb, kevesebb funkcióval rendelkező klíma, mint az LG PC09SQ NSJ, melynek ára szereléssel együtt 170-210.000 Ft között van, olcsóbb lehet, de kevésbé hatékony és kevesebb funkcióval rendelkezik.

Keress helyi szakembereket és ellenőrizd az árakat
 

Milyen tényezők alakíthatják a szerelési költségeket?

A szerelési költségek is befolyásolhatják a klíma végleges árát. Ebben a tekintetben is sok tényező játszik szerepet, mint például a szerelés bonyolultsága, az esetleges extra anyagköltségek és a szerelő díja. Például, ha egy klíma felszereléséhez extra cső vezetéket kell vásárolni, vagy éppen nehezen átfúrható falra kell rögzíteni, az megnöveli a költségeket. Ezenkívül a szerelő díja is nagyban befolyásolhatja a végleges árat. Éppen ezért, az árak között jelentős eltérések lehetnek. Egy egyszerű klímaszerelés ára 30-50.000 Ft között mozog, míg egy bonyolultabb szerelési munka ára akár 70-90.000 Ft közé is felmehet. Tehát, mindig érdemes árajánlatokat kérni több szerelőtől is, ilyenkor a legtöbb szakember helyszíni felmérést javasol. 

Szemléltető költségvetési kalkuláció: inverteres klíma

Munkafázis

Szolgáltatás leírása

Összesen (Ft)

Beszerzés

Gree Fairy GWH12QC klíma

200.000

Szerelés

Alap klímaszerelés (max. 3m csővezetékkel)

30.000

Kiegészítő anyagok

Csővezeték, kábel, rögzítőelemek

5.000

Átjáró kialakítása

Fal átfúrása

5.000

Elektromos csatlakozás

Biztonsági kapcsoló felszerelése

10.000

Üzembe helyezés

Gáztöltés, beállítás, próbaüzem

20.000

Összesen

 

270.000

Ez a szemléltető költségvetési kalkuláció egy tipikus hűtő-fűtő klíma szerelési projektet mutat be. Figyelembe vettük a beszerzési költségeket, a szerelési díjakat, az anyagköltségeket és az elektromos csatlakozás beüzemelési költségeit.

Így spórolhat a hűtő-fűtő klíma vásárlásánál

Klíma vásárlása. Az emberek többsége erre úgy gondol, mint egy nagy kiadásra. De mi lenne, ha azt mondanám, hogy van mód a spórolásra is ebben az esetben? Nézzük, hogyan!

A hatékony klíma kiválasztása – hosszú távú megtakarítás

Korábban írtunk már arról, hogy a hatékony klímával hosszú távon pénzt lehet megtakarítani. Nos, itt az ideje, hogy ezt mélyebben is kifejtsük. Vegyük például az előbb említett Daikin FTXB35C klímát. Míg ez a klíma drágább lehet kezdetben, energiahatékonysága révén hosszú távon pénzt takaríthat meg a háztartásnak. Ugyanis a kevésbé hatékony klímák több energiát használnak, ami azt jelenti, hogy hosszú távon magasabbak lesznek a villanyszámláid. Tehát, ha a hatékonyabb klímát választjuk, a kezdeti költség magasabbak lehetnek, de hosszú távon jelentősen csökkenthető a villanyszámla!

Népszerű hűtő-fűtő klíma márkák és modellek

Márka/Modell

Méret (BTU)

Ár szereléssel (Ft)

Gree Fairy GWH12QC

12000

240.000

Daikin Sensira FTXF35A

12000

320.000

LG Deluxe DC12RQ NSJ/RU2

12000

280.000

Samsung AR12TXFYBWKNEU

12000

300.000

Mitsubishi MSZ-HR35VF

12000

320.000

Toshiba RAS-10PKVSG-E

10000

310.000

Panasonic KIT-Z25-UFE

8500

250.000

Ez a táblázat néhány népszerű hűtő-fűtő klíma márkát és modellt mutat be, amelyeket sok otthonban használnak. Fontos megjegyezni, hogy az árak a szerelési költségeket is tartalmazzák és a piacon jelenlegi átlagárakat tükröznek. Mindig ajánlott több ajánlatot is bekérni a szerelésre, hogy a számunkra tökéletes ajánlatot tudjuk elfogadni.

Mikor érdemes megvásárolni a készüléket?

Nem csak a klíma típusa, de a vásárlás időzítése is meghatározó lehet a költségek szempontjából. Ennek oka, hogy nyáron, amikor a legnagyobb a kereslet, a klímák ára is magasabb lehet. Ugyanakkor télen, amikor kevesebben gondolnak a klíma vásárlására, könnyebben találhatsz kedvező ajánlatokat.

Klíma eladások és akciók – mikor érdemes vásárolni?

Ezért mindig figyelj oda a klíma akciókra és eladásokra, melyek jelentős megtakarítást jelenthetnek! Sok cég kínál különféle akciókat, például téli akciót, ahol jelentős kedvezményekkel vásárolhatunk klímát. Így a kezdeti befektetés is kevesebb lehet és hosszú távon további megtakarítás érhető el az energiahatékonyság révén. Látható tehát, hogy a klímavásárlás nem is olyan bonyolult, mint gondolnánk.

Egy hűtő és egyben fűtő klíma nagyon költséghatékony megoldás, hisz alacsonyabbak a rezsiárak.

Költséghatákony fűtés télen, nyáron pedig hűtés? A hűtő-fűtő klíma a megoldás!

A klímaszerelési költségek csökkentésének módjai

Érdekel, hogyan csökkenthetők a klímaszerelési költségek. Higgy nekem, nem vagy egyedül ezzel! Sokan szeretnék megtudni, hogyan lehet ezen a területen is spórolni. Íme néhány tipp!

A megfelelő klímaszerelő kiválasztása – a minőség és az ár

Az egyik legfontosabb dolog, amit meg kell fontolni, a klímaszerelő kiválasztása. Ahogy már említettük, a szerelő díja jelentősen befolyásolja a végleges költséget. Ezért érdemes több szerelőtől is árajánlatot kérni és összehasonlítani őket. De ne feledjük, a legolcsóbb nem mindig a legjobb! Fontos, hogy a szerelő megfelelően képzett és tapasztalt legyen, hogy minőségi munkát végezzen. Nem akarunk végül többet költeni javításra, mert rosszul lett felszerelve a klíma, igaz?

Találj klímaszerelőt a közeledben
 

Hűtő-fűtő klíma szerelési költségek

Szerelési szolgáltatás

Leírás

Ár (Ft)

Alap klímaszerelés

Fali egység felszerelése, kültéri egység felszerelése, max. 3m csővezeték

30.000

Bonyolultabb szerelés

Hosszabb csővezeték, átfúrás, speciális felszerelés

50.000

Régi klíma eltávolítása

Régi klíma demontálása és elszállítása

15.000

Klíma karbantartás

Tisztítás, gáztöltés, hibakeresés

20.000

Klíma javítás

Hiba diagnosztizálása és javítása

30.000 - 50.000

Ez a táblázat a klíma szerelési szolgáltatások átlagos költségeit mutatja be. Fontos tudni, hogy a szerelési díjak változhatnak a munka bonyolultságától és a szerelőtől függően. Mindig kérjünk ajánlatot a szerelési munkára, hogy pontosan tudjuk, mire számíthatunk.

Az önálló szerelés – lehetőségek és kihívások

Magyarországon az önálló felszerelés csak akkor lehetséges, ha a felszerelő regisztrált klímaszerelő szakember, ugyanis a környezetvédelmi törvények értelmében minden felszerelt klímát regisztrálni kell egy arra kijelölt állami weboldalon. Éppen ezért nagyon fontos, hogy mielőtt kiválasztjuk a szakembert, győződjünk meg arról, hogy olyan szakival van dolgunk, aki mindezt megteheti és meg is teszi, hogy a készülék törvényesen lehessen felszerelve!

További tippek a hűtő-fűtő klíma üzemeltetéséhez

Nem csak a vásárlás és a szerelés terén spórolhatunk, hanem a klíma üzemeltetésével is! El sem hinnénk, mennyi pénzt takaríthatunk meg a megfelelő energiafelhasználás és karbantartás révén. Nézzük a részleteket!

Energiatakarékos üzemeltetési tippek

Az egyik legfontosabb dolog, amit megtehetünk, hogy a klímát a lehető legtakarékosabban használjuk. Például, használjuk a klíma alvó módját éjszaka vagy alkalmazzunk programozható termosztátot, ami automatikusan szabályozza a hőmérsékletet. Ezek a kis trükkök csökkenthetik a klíma energiafelhasználását és ezáltal a villanyszámlánkat is!

A rendszeres karbantartás fontossága – időbeni befektetés a költségek csökkentésére

Ne felejtsük, a klíma karbantartása is kulcsfontosságú! A rendszeres karbantartással a klíma hosszútávon hatékonyabb marad és elkerülhető ezáltal a drága javítások sorozata. A megelőzés mindig olcsóbb, mint a gyógyítás! Szóval ne hagyjuk, hogy a klíma karbantartása az utolsó helyre kerüljön a teendőink listáján!

Hasonlítsd össze a közeledben lévő tetőfedők árait
 

Gyakran ismételt kérdések

Mennyibe kerül egy inverteres hűtő-fűtő klíma szereléssel együtt?

Az inverteres hűtő-fűtő klíma ára szereléssel együtt nagyban változhat. Ez függ a klíma márkájától, modelljétől és a szerelési költségtől is. A Gree klíma szereléssel együtt például általában magasabb árkategóriában található, de a minőség és a hosszú élettartam miatt ez gyakran megéri. Mindig érdemes árajánlatokat kérni több cégtől is, hogy megtaláljuk a számunkra legmegfelelőbb ajánlatot.

Tartalmazza-e a klíma ára a szerelési költséget is?

Általában a klíma árak nem tartalmazzák a szerelési költséget. Ezért fontos, hogy amikor árakat hasonlítunk össze, figyelembe vegyük a szerelési költségeket is. A Qjob.hu-n például könnyen találhatunk szakembert a klíma szereléséhez és így előre láthatjuk a költségeket is.

Van-e lehetőség inverteres klímát ingyenes beszereléssel vásárolni?

Bizonyos akciók keretében előfordul, hogy az inverteres klíma ára tartalmazza az ingyenes beszerelést is. Ilyenkor érdemes kihasználni a lehetőséget, mert jelentős összeget spórolhatsz meg. Figyeld a különböző webáruházakat és klíma értékesítőket, hogy le ne maradjunk ezekről az akciókról!

Mennyibe kerül egy 3.5 kW-os klíma szereléssel?

A 3.5 kW-os klíma ára szereléssel együtt általában több százezer Ft. De ne feledd, hogy ez az ár változhat a klíma márkája, a szerelő által felszámított díj és más tényezők alapján. Éppen ezért, mindig érdemes árajánlatot kérni több helyről is!

Mikor érdemes kihasználni a split klíma akciókat szereléssel együtt?

A split klíma akciók szereléssel együtt nagyszerű lehetőséget kínálnak a megtakarításra. Ezek az akciók gyakran a nyári hónapokban érhetők el, amikor a kereslet a legmagasabb. De az év más szakaszaiban is találhatsz jó ajánlatokat, ezért érdemes folyamatosan figyelni az akciókat.

Összefoglaló - A pénzmegtakarítás lehetőségei

Látható, mennyi módja van a pénzmegtakarításnak a hűtő-fűtő klíma vásárlásakor és üzemeltetésekor! És mindezt anélkül, hogy kompromisszumot kellene kötni a kényelem és a hatékonyság terén. A helyes klíma kiválasztása, a legjobb szerelő megtalálása, a takarékos üzemeltetés és a rendszeres karbantartás mind hozzájárulhat a költségek csökkentéséhez. Így van, a hűtő-fűtő klíma nem csak a hőmérséklet szabályozásáról szól, hanem a pénztárcánk megvédéséről is!

5 éves tapasztalattal rendelkező klímaszerelő.

Hagyj megjegyzést