Article Image

A láthatatlan kerítés telepítése: tippek és trükkök

Ismerje meg a különböző láthatatlan kerítés típusokat, előnyöket, hátrányokat, árakat és a piacon található legjobb márkákat
Konzultáció szakemberekkel
Szakember segítségére van szükség??Konzultáció szakemberekkel

Az utóbbi években a láthatatlan kerítés egyre népszerűbbé vált a kerttulajdonosok körében. De miért választják egyre többen ezt a megoldást, és hogyan lehet sikeresen telepíteni a láthatatlan kerítést? Ebben a cikkben bemutatjuk a láthatatlan kerítés előnyeit, a különböző típusokat és a telepítés folyamatát lépésről lépésre.

 Tartalomjegyzék

Láthatatlan kerítés típusok

A láthatatlan kerítés különböző anyagokból és kialakításokból állhat. Az alábbiakban bemutatjuk a leggyakoribb típusokat:

Üvegpaneles láthatatlan kerítés

Az üvegpaneles láthatatlan kerítés az egyik legnépszerűbb típus, mivel modern és elegáns megjelenést kölcsönöz a kertnek. Az üvegpanelek lehetnek edzett vagy laminált üvegből, az átlátszó üveg mellett választhatunk matt, színezett vagy díszüveg kivitelezésben is. Az üvegpaneles kerítés ára egy 1x2 méteres üvegpanel esetében 80.000-120.000 Ft között mozoghat.

Műanyag láthatatlan kerítés

A műanyag láthatatlan kerítés egy költséghatékonyabb megoldás, amely szintén jól illeszkedik a kert környezetébe. A műanyag kerítés anyaga lehet PVC vagy kompozit, amelyek időjárásállóak és könnyen tisztíthatóak. Egy 1x2 méteres műanyag panel ára általában 28.000-65.000 Ft között mozog.

Drótkerítés

A drótkerítés egy másik népszerű választás lehet a láthatatlan kerítés kategóriájában. A drótkerítés általában zöld vagy barna műanyaggal bevont acélhuzalból készül, ami szintén diszkréten illeszkedik a környezetbe. A drótkerítés előnye, hogy könnyen telepíthető és alacsonyabb költségű, mint az üvegpaneles vagy műanyag láthatatlan kerítés. A drótkerítés ára 1 méter hosszra vetítve általában 5.000-20.000 Ft van.

Láthatatlan kerítés egyik népszerű típusa a drótkerítés

Szürke drótkerítés

Növényi kerítés 

A növényi láthatatlan kerítés egy természetes megoldás a kert védelmére, amely gyakran élő sövényből vagy fákból áll. A növényi kerítés előnye, hogy idővel belesimul a kert környezetébe, és egyúttal zöld felületet biztosít. A növényi kerítés telepítési költségei attól függenek, hogy milyen növényeket választunk, és mennyire igényelnek gondozást. Egy sövény telepítése általában 3.800-10.000 Ft között mozog méterenként.

A láthatatlan kerítések összehasonlítása

Típus

Átlagos Ft/m

Jellemzők

Drótkerítés

5.000-20.000

Alacsonyabb költség, könnyű telepítés, jó átláthatóság

Üvegpaneles kerítés

25.000-60.000

Magasabb költség, esztétikus megjelenés, nagyobb tartósság

Plexiüveg kerítés

19.000-40.000

Közepes költség, időjárásálló, könnyű karbantartás

Növényi kerítés

3.800-10.000

Alacsony költség, természetes megjelenés, több karbantartást igényel

Elektromos kerítés

12.000-40.000

Állatok távoltartása, biztonság, energiatakarékos

Ebben a táblázatban összehasonlítottuk az egyes láthatatlan kerítés típusokat, figyelembe véve az árat és a jellemzőket. A táblázat segít abban, hogy könnyebben eldönthessük, melyik típus felel meg leginkább az igényeinknek és a költségvetésünknek.

Hogyan válasszuk ki a megfelelő láthatatlan kerítést?

A láthatatlan kerítés kiválasztásakor több szempontot is figyelembe kell venni, mint például az anyagi minőség, a stílus és a biztonságosság. Egy budapesti család például úgy döntött, hogy a műanyag láthatatlan kerítést választja, mivel költséghatékonyabb és a környezetbe illő megoldás volt számukra.

Anyagok és jellemzők

Mielőtt eldöntjük, milyen anyagból készüljön a láthatatlan kerítésünk, érdemes átgondolni, milyen elvárásaink vannak a kerítéssel szemben. Az üvegpaneles kerítés elegáns és modern megjelenést kölcsönöz, de magasabb költséggel jár. A műanyag láthatatlan kerítés könnyebb és olcsóbb, de kevésbé tartós, mint az üveg. A drótkerítés olcsó és praktikus megoldás, de kevésbé esztétikus. A növényi kerítés természetes és környezetbarát, de több gondozást igényel, és lassabban növekszik.

Stílus és esztétika

A láthatatlan kerítés kiválasztásakor fontos szempont az esztétikai megjelenés. Gondoljuk végig, hogy milyen stílusban szeretnénk kialakítani kertünket, és melyik kerítéstípus illik leginkább ehhez. Egy minimalista stílusú kertben például az üvegpaneles kerítés tökéletes választás lehet, míg egy rusztikusabb környezetben a növényi kerítés jobban illik.

Biztonsági szempontok

Végül, de nem utolsósorban, a biztonság is fontos szempont a kerítés kiválasztásánál. Mérlegeljük, hogy milyen védelmet szeretnénk nyújtani otthonunknak és családunknak. Az üvegpaneles és a műanyag láthatatlan kerítés általában megfelelő védelmet nyújt, de ha extra biztonságra van szükségünk, érdemes olyan megoldást választani, amelyben a kerítés aljához drótkerítést is szerelünk.

Nem biztos abban, melyik láthatatlan kerítés típus lenne a legmegfelelőbb az Ön kertjéhez?

Vegye fel a kapcsolatot egy szakemberrel, aki segít a döntésben, és a legjobb megoldást választja az Ön igényeinek megfelelően. 

Szakértő segítséget kérek

Láthatatlan kerítés tervezése

Mielőtt nekilátunk a láthatatlan kerítés telepítésének, érdemes előre megtervezni a projektet, hogy a végeredmény tökéletes legyen.

A telek mérete és formája

Vegyük figyelembe a telek méretét és formáját, amikor a láthatatlan kerítés elhelyezését tervezzük. Egy szabálytalan alakú teleknél például a drótkerítés vagy a növényi kerítés lehet a legjobb választás, mivel könnyebben alakíthatóak a telek formájához.

A környezet és a táj figyelembevétele

A láthatatlan kerítés kialakításakor érdemes figyelembe venni a környezetet és a tájat is. Például, ha egy gyönyörű kilátás nyílik a kertünkből, érdemes olyan láthatatlan kerítést választani, amely lehetővé teszi a panoráma élvezetét, mint az üvegpaneles kerítés.

Engedélyek és szabályozások

Mielőtt nekilátunk a láthatatlan kerítés telepítésének, érdemes tájékozódni a helyi szabályozásokról és engedélyekről. Egyes településeken előírások vonatkozhatnak a kerítés magasságára, anyagára vagy a telepítés módjára, ezért mindenképpen érdemes tájékozódni, mielőtt elkezdjük a munkát.

Nincs kedve magának telepíteni a kerítést?

Forduljon hozzánk bizalommal, és profi csapatunk gondoskodik a láthatatlan kerítés telepítéséről, így Önnek csak az élvezet marad.

Profi telepítés

Drótkerítés (láthatatlan kerítés) telepítése

Drótkerítés telepítése az oszlophoz

Láthatatlan kerítés telepítése lépésről lépésre

A láthatatlan kerítés telepítése során fontos, hogy kövessük a gyártó utasításait és a helyi szabályozásokat. Az alábbiakban bemutatjuk a telepítés főbb lépéseit.

Az alapok előkészítése

Mielőtt elkezdjük a láthatatlan kerítés telepítését, érdemes előkészíteni a területet. Távolítsuk el az akadályokat, mint például a köveket, a növényeket vagy a régi kerítést, és egyenlítsük ki a talajt, hogy stabil alapot biztosítsunk a kerítés számára.

Az oszlopok elhelyezése

Az oszlopok elhelyezése a láthatatlan kerítés alapja. Típustól függően választhatunk beton, fém vagy fa oszlopokat. Az oszlopok közötti távolság az adott kerítés típusától és a gyártó ajánlásától függ, általában 2-3 méteres távolság javasolt. A helyes oszlopelhelyezés érdekében használjunk mérőszalagot és egy szintezőt.

A kerítésanyag rögzítése

Miután az oszlopokat elhelyeztük és rögzítettük, itt az ideje a kerítésanyag (üvegpanel, műanyag panel, drótháló vagy növény) rögzítésének. Kövessük a gyártó utasításait, és használjunk megfelelő rögzítőelemeket, hogy a kerítés stabil és tartós legyen.

Az ajtók és kapuk telepítése

Ne felejtsük el az ajtók és kapuk telepítését sem. Az ajtók és kapuk megkönnyítik a kertbe való be- és kilépést, és a megfelelő rögzítésük biztosítja a biztonságot. Az ajtók és kapuk anyaga és stílusa legyen összhangban a láthatatlan kerítéssel.

Szeretne egyedi, saját stílusához igazított láthatatlan kerítést?

Vegye fel a kapcsolatot szakértőinkkel, akik segítenek a tökéletes design kialakításában és a megvalósításban is.

Egyedi tervezés

Az öt legjobb láthatatlan kerítés a piacon

A piacon számos láthatatlan kerítés típus közül választhatunk. Összeállítottunk egy listát az öt legnépszerűbb és legjobb láthatatlan kerítésről, amelyeket érdemes figyelembe venni a döntéshozatal során.

Üvegpaneles kerítés

Az üvegpaneles kerítés elegáns és modern megjelenést kölcsönöz a kertnek. Az üvegpanelek lehetővé teszik a kilátás élvezetét, miközben megfelelő védelmet nyújtanak. Az üvegkerítés karbantartása egyszerű, de magasabb költségekkel jár, mint a többi típus.

Műanyag láthatatlan kerítés

A műanyag láthatatlan kerítés kedvező árú és időtálló megoldás. A műanyag kerítés könnyen tisztítható és alacsony karbantartási igényű. A megfelelő minőségű műanyag ellenáll az időjárás viszontagságainak és hosszú élettartamú.

Drótkerítés

A drótkerítés kedvező árfekvésű és tartós megoldás lehet láthatatlan kerítésként. A drótkerítések könnyen telepíthetők és karbantarthatók, viszont kevésbé esztétikus, mint az üvegpaneles vagy műanyag kerítés.

Növényi kerítés

A növényi kerítés környezetbarát és természetes megoldás a láthatatlan kerítéshez. A növényi kerítés elősegíti a helyi ökoszisztéma fejlődését és kellemes zöld környezetet teremt. A növényi kerítés telepítése és gondozása időigényes lehet, de hosszú távon megéri a befektetett munkát.

Plexiüveg kerítés

A plexiüveg kerítés az üvegpaneles kerítés költséghatékony alternatívája. A plexiüveg ellenállóbb az üvegnél, könnyebb és olcsóbb. A plexiüveg kerítés esztétikailag vonzó, de idővel karcosodhat és elveszítheti a tisztaságát.

Az öt legjobb láthatatlan kerítés a piacon

Márka

Típus

Ár (Ft/m)

Jellemzők

Garancia

Innotek Magyarország Kft.

Drótkerítés

12.000

Rozsdamentes acél, magas minőség

10 év

EO Technológia Vállalat Kft.

Üvegpaneles kerítés

85.000

Biztonsági üveg, modern design

15 év

Plexim Kft.

Plexiüveg kerítés

20.000

UV-álló, tartós anyag

10 év

Zöldudvar Kertépítő és Kertfenntartó Kft

Növényi kerítés

8.000

Különböző növényfajták, teljes kertészeti támogatás

1 év

E-Tech Hungary Kft.

Elektromos kerítés

22.000

Biztonságos és hatékony, könnyű telepítés

5 év

Ez a táblázat bemutatja az öt legjobb láthatatlan kerítés márka- és típusajánlatait a piacon az árak, jellemzők és garancia tekintetében. Az itt található információk segítségével könnyebben összevethetjük a különböző lehetőségeket és megtalálhatjuk a számunkra legideálisabb megoldást.

Ezen láthatatlan kerítés típusok közül választva a legfontosabb, hogy figyelembe vegyük a saját igényeinket, költségvetésünket és a kert adottságait

Milyen előnyei és hátrányai vannak a láthatatlan kerítéseknek?

Mint minden építőelemnek, a láthatatlan kerítésnek is megvannak az előnyei és hátrányai. Összefoglaljuk a legfontosabbakat, hogy segítsük a döntéshozatalt.

A láthatatlan kerítés előnyei

Előnyök

Leírás

Esztétikus megjelenés

Diszkrét és elegáns, kiemeli a környezet és a táj szépségét.

Széles választék

Különböző típusok közül választhatunk (üvegpaneles, műanyag, drótkerítés, növényi).

Környezetbarát opciók

A növényi kerítések elősegítik a helyi ökoszisztéma fejlődését.

Biztonság

Megfelelő védelmet nyújt betolakodókkal szemben, miközben nem zavarja a kilátást.

A láthatatlan kerítés előnye, hogy diszkrét megjelenése miatt tökéletesen illeszkedik a kert természetes környezetéhez. Például, egy Budaörsön található családi ház esetében a tulajdonosok úgy döntöttek, hogy az üvegpaneles láthatatlan kerítést választják, mivel az elegáns megjelenésű és a gyönyörű panorámát sem zavarja. Emellett a láthatatlan kerítés biztonsági szempontból is megfelelő védelmet nyújt, hiszen nem lehet átmászni rajta, és a megfelelő anyagok használatával (pl. edzett üveg) rendkívül ellenállóvá tehető.

A láthatatlan kerítés hátrányai

Hátrányok

Leírás

Költségek

A költségek eltérőek lehetnek a típustól és anyagtól függően.

Karbantartás

A karbantartási igény változó, növényi kerítés több gondozást igényel.

Telepítés

A telepítés időigényesebb és szakértelmet igénylő lehet bizonyos típusoknál.

Időjárásállóság

Egyes típusok, mint az üvegpaneles kerítés, kevésbé ellenállóak az időjárás viszontagságaival szemben.

Összességében a láthatatlan kerítés előnyei és hátrányai alapján érdemes mérlegelni, hogy melyik típus és anyag a legmegfelelőbb a kertünk számára. Fontos figyelembe venni a környezetet, a biztonsági igényeket és a karbantartási követelményeket is.

Gondolkodik azon, hogyan tarthatná karban az új láthatatlan kerítését?

Ne aggódjon, szakértők készen állnak, hogy segítsenek. Kérjen ajánlatot a karbantartási csomagjainkra most!

Ajánlatkérés

Gyakran Ismételt Kérdések 

Hogyan válasszam ki a megfelelő láthatatlan kerítés magasságát?

A megfelelő magasság kiválasztásakor figyelembe kell venni a kert adottságait, a szomszédos telkek magasságát, valamint a biztonsági és esztétikai szempontokat. A magasabb kerítés jobb védelmet nyújthat, de kevésbé diszkrét.

Milyen anyagokat használhatok a láthatatlan kerítés további megerősítésére?

Az üvegpaneles vagy plexiüveg kerítés esetében rozsdamentes acél elemeket, vagy alumínium profilokat használhatunk a szerkezet megerősítésére. A drótkerítésnél pedig betonoszlopok vagy fém oszlopok alkalmazása ajánlott.

Milyen engedélyekre lehet szükségem a láthatatlan kerítés telepítéséhez?

A településen és az országon belül eltérő szabályok vonatkozhatnak a kerítések telepítésére. Érdemes a helyi építési hatóságtól vagy önkormányzattól tájékozódni a szükséges engedélyekről és előírásokról.

Mennyi időt vesz igénybe a láthatatlan kerítés telepítése?

A telepítési idő a választott kerítés típusától és a telepítésre szánt területtől függ. Egy drótkerítés telepítése általában gyorsabb, mint egy üvegpaneles vagy növényi kerítés kialakítása. A pontos időtartamról a szakember vagy a cég tud pontosabb információval szolgálni.

Hogyan óvhatom meg a láthatatlan kerítést az időjárás okozta károktól?

Az időjárás okozta károk megelőzése érdekében érdemes minőségi anyagokat választani és gondoskodni a rendszeres karbantartásról. Az üvegpaneles kerítést például speciális üvegbevonatokkal és rendszeres tisztítással óvhatjuk, a növényi kerítést pedig megfelelő metszéssel és gondozással tarthatjuk jó állapotban.

Következtetés

A láthatatlan kerítés telepítése során fontos a megfelelő típus és anyag kiválasztása, valamint a helyi szabályozások betartása. A tervezéstől a telepítésig kövessük a gyártó utasításait és figyeljünk a részletekre, hogy a végeredmény esztétikus és funkcionális legyen.

A láthatatlan kerítések előnyei közé tartozik a diszkrét megjelenés, a környezetbe való könnyű illeszkedés és a különböző típusok közül való választási lehetőség. A megfelelő láthatatlan kerítéssel kellemesebbé és biztonságosabbá tehetjük kertünket, miközben élvezhetjük a táj szépségét.

a cikk szerzője

Hagyj megjegyzést